|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o bramkarza to Sandomierski z Jagi !
Na napastnika nadawałby się Traore - to napastnik jakiego od dłuższego czasu poszukuje Skorża ale przydałby się również jakiś typowy łowca bramek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Biorąc pod uwage to że znając Boss'a dużej gotówki na transfery nie będzie to należy szukać piłkarzy z kończącymi się umowami... Oto moje propozycje na wzmocnienie drużyny w letnim okienku transferowym:
Bramka: Krzysztof Pilarz, Wojciech Kowalewski. Defensywny pomocnik rzemysław Kaźmierczak, Cezary WilkPrawy pomocnik: Łukasz Piszczek Lewy pomocnik: Rafał Grzelak Napastnik: Mouhamadou Traore, Jakub Smektała, Artur Sobiech. Wyżej wymienionym piłakarzom oprócz napastników kończą sie umowy z obecnymi klubami z dniem 30.06.2010 roku. Więc "jedynym" wydatkiem będzie opłacanie ich kontraktów... W tym samym dniu kończą sie umowy Kondrada Gołosia oraz Ilie Cebanu, a biorąc pod uwage to iż w ostatnich miesiącach odeszło kilku dobrze opłacanych zawodników m.in Baszczyński, Dawidowski, Zieńczuk, Niedzielan, Cleber w grudniu odejdzie Cantoro to w powinny znaleźć się środki na opłacenie 5 zawodników...
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 31.10.2009 o godz. 17:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Znając Boss'a to jak zwykle ściągniemy najlepszych piłkarzy, którzy poprowadzą nas do kolejnego mistrzostwa.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
FredzIo kiedy ostatni raz wydaliśmy więcej niż 500 000 euro na transfery
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 31.10.2009 o godz. 18:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma dla mnie znaczenia ile zapłacimy za piłkarzy. Ma dla mnie znaczenie jak dobrze będą spisywać się oni w Wiśle. Robimy najlepsze transfery w Polsce i nie zamierzam narzekać na człowieka, który stworzył wiślacką potęge, że nie wydaje odpowiednio dużo.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja też nie narzekam stwierdzam tylko fakt. Co do transferów racja robimy najlepsze w Polsce ale na europe to za mało. A co sądzisz o tych zawodnikach których wymieniłem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grzelak i Piszczek są poza naszym zasięgiem. To są zawodnicy ze średnich klubów europejskich i nie widze takiej możliwości, żeby przeszli do Wisły. Jeśli chodzi o atak to Sobiech i Traore są interesujący, ale opieramy się jedynie na kilku ich niezłych występach. To chyba nie zbyt wiele jak na Wisełke. Ale biorąc pod uwagę to, że napastnik który przyjdzie i tak nie wygra rywalizacji z Małeckim, Brożkiem i Boguskim to ściągniecie Sobiecha byłoby chyba niezłym posunięciem. Jednak polskie kluby za piłkarzy którzy rozegrają kilka niezłych meczów, dyktują sobie chore ceny, dlatego też ciężko o realizacje tych transferów. Kaźmierczak byłby na pewno wzmocnieniem, a Wilk z Korony to chyba nie ten rozmiar kapelusza. Podobno nasi skauci mają coś na oku. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Brożek pewnie odejdzie w tym oknie transferowym, ostatni dzwonek to koniec sezonu. Na jego miejsce ja bym widział Traore z Zagłębia. Silny, dobrze się potrafi utrzymać przy piłce. I będzie się starał.
Bo Brożek pomimo dobrych statysyk się leni, zeby go Wisła puściła taniej. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dzisiaj w mediach pisali o "bajecznym" kontrakcie dla Muchy .. 250k euro za rok gry
jak dla mnie na tej klasy bramkarza to jest malutko, zaoferowałbym mu 400k i pewnie długoby się nie zastanawiał po sezonie zresztą odszedłby Cebanu, też by się zwolniło troszke funduszy .. popatrzcie na to z tej strony : za dobrego bramkarza trzeba niestety zapłacić, zamiast przeznaczyć to na transfer, można dać zawodnikowi większy kontrakt .. jak dla mnie mucha to klasa europejska, a tacy bramkarze kosztują minimum 3 miliony euro. poza tym przyszedłby do nas dopiero w lipcu 2010, sądze, że w latach 2011-12 kontrakty będą właśnie w granicach 400-500 k .. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
FredzIo,
Kowalewski, Kaźmierczak, Piszczek, Grzelak grają w drużynach których szczyt możliwości to 5 miejsce w swoich ligach. Jeżeli przedstawiciele Naszego klubu przedstawili by im ciekawą wizje rozwoju Naszej drużyny i zaproponowali solidne kontrakty to na Ci piłkarze powinni się zgodzic na podpisanie umów z Wisełka... Kontrakty kończą się też takim zawodnikom jak: Jan Mucha, Hernan Rengifo, czy Paweł Golański... |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ja nadal optuje przy Onwuachim (napastnik), który grał w APOELu, tyle go oglądałem, dobry gracz, ostatnio 2 gole przeciwko PAO zdobył (teraz gra w beniaminku Nea Kavala) - poszedł za całe 200 tyś euro. Bardzo ruchliwy i błyskotliwy, coś jak Małecki
w APOELu chyba 6 bramek (Żewłakow 8) i zaraz po Kosie najwiecej asyst w zespolehttp://www.youtube.com/watch?v=4qyCO05N-9Y
Ostatnio edytowane przez HEDu : 01.11.2009 o godz. 15:59.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ci nasi młodzi zdolni pokazali w meczu z Holendrami ile są warci.Już chyba lepiej poszukac w 2 lidze Portugalskiej takich Paulistów albo Cleberów .Na warunki finansowe chyba by sie skusili
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dla mnie bardzo ciekawym zawodnikiem jest Kiełb z Korny, obserwuje go od kilku spotkań i chłopak ma na prawdę duże umiejętności i gra z meczu na mecz coraz lepiej, w piątek aż miło było popatrzeć jak spokojnie gubił rywala przy przyjęciu piłki, ma na prawdę nie przeciętną technikę i piłka go słucha. Teraz możemy go jeszcze za niewielką kasę wyciągnąć, a zapowiada się ciekawie, Najlepszy gracz Korony w ostatnim meczu. Jeśli mamy kogoś ściągać z Polski to tego właśnie typu graczy. Sobiech mnie nie przekonuje, Traore jest dobry ale dopiero co przyszedł do Zagłębia, szkoda że nikt u nas w niego nie zainwestował, chłopak wygląda na lepszą wersje Chinyamy, na pewno nie gra tak samolubnie i co 2 strzał nie leci w kosmos. Dobrze zapowiadają się z Arki: Trytko i Budziński zobacze jeszcze pare najbliższych meczów Arki i i ciekawe czy okażą się objawieniami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Co do bramkarza to Onyszko jest wolny. Mimo wszytko zawsze to lepszy konkurent do bramki niż Ile,który lepiej aby był wypożyczony.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Do tego Skorża woli Polaków, więc czemu nie. Ale czy ktokolwiek z klubu myślał w ogóle na ten temat ? I czy jego wymagania co do kontraktu nie będą za wysokie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Onyszko? ten zakompleksiały pseudo-bramkarz? już wole Pawełka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tylko nie Onyszko...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Onyszko raczej w Wiśle nie zagra
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja uważam, że sprawa jest otwarta w kontekście obecnej sytuacji z bramkarzami w Wiśle. Być może nie chodziło o reputację, tylko o comiesięczne przelewy na konto. Teraz obie strony są w całkiem innej sytuacji, więc kto wie. Tylko czy warto (w przypadku Clebera i ew. Onyszki) chwytać się brzytwy?
![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ja tam nie chcę żadnego Onyszki ale Cleber byłby świetnym rozwiązaniem ale to tylko marzenie skoro ma ważny kontrakt.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Onyszko to bardzo dobre rozwiązanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Onyszko - pewnie będzie sobie wieszał bransoletkę na poprzeczce.
Przecież ten koleś nie może opuścić Danii zanim nie odbębni wyroku. Poza tym nie chcę kryminalisty w Wiśle. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Onyszko w Wiśle to tylko spekulacje i to spekulacje dowodzące u ich autorów wyjątkowo specyficznego poczucia humoru. Umówmy się - facet jest szalony i jest to ostatni zawodnik, który mógłby do na trafić.
Przy nim wymiękają nawet Nikola M. i Igor S. Natomiast Cleber w Wiśle to zupełnie inna bajka. Transfer jest realny, bo wobec kontuzji Głowy mamy tylko 2 zdrowych pełnokrwistych środkowych obrońców. To mało. Pytanie tylko, co na to Rosjanie. Bo Cleber pewnie chciałby do Wisły wrócić. Skoro gra w pierwszym składzie, to z jego formą nie może być źle. W obecnej, wyjątkowej sytuacji (kontuzja kapitana i niewiadome rokowania dotyczące jego powrotu) powrót Clebera nie byłby najgorszym pomysłem. Wcześniej nie byłem zwolennikiem tego transferu, tyle że realia nieco się zmieniły. Brak Głowackiego to spory problem. Jest tylko pewne ale: a) kwestią podstawową jest wysokość i długość kontraktu. Moim zdaniem Cleberowi można zaoferować kontrakt do końca obecnego sezonu, z możliwością przedłużenia o rok. Oczywiście należy rozważyć, czy Brazylijczyk ma szansę na zostanie w klubie po zakończeniu kariery. b) Cleber musi zdawać sobie sprawę, że przychodzi rywalizować z Jopem o pozycję 2 stopera - na równorzędnych zasadach. Chodzi o przyzwoitość wobec Mariusza, który poszedł Skorży na rękę - nie można go na starcie skreślić w tej rywalizacji. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oj wybielasz Nikolę i Igora.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Apropo "Arkadiusz Onyszko zwolniony przez FC Midtjylland" : http://sport.interia.pl/raport/polac...-pilce,1391145
Dajcie sobie spokój z tą kandydaturą, to Nikola Mijailović do czwartej potęgi... |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Oj, jak ja bym bardzo chcial takiego bandziora w skladzie Wiselki !! Kazda druzyna walczaca o "cos" poza talentem musi miec takze takiego zwyklego " hama" w skladzie. Lizusami i grzecznymi chlopczykami jeszcze nikt nic nie wygral. Wisla musi miec swowjego twardziela. Malecki ... jest za maly aby grac ta role.
czekamy. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() przecież koleś ma już ponad 35 lat, nie chcemy w Wiśle domu starców przecież.. Cleber ok, ale Onyszko i Cleber no bez jaj.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A jak Szczęsny przychodził to pewnie płakałeś i wierzgałeś nogami że za stary. Bramkarze starzeją się najpóźniej a w dodatku bramkarz powinien być choć nieco walnięty.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|