The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2009, 15:31
Jeśli chodzi o bramkarza to Sandomierski z Jagi !
Na napastnika nadawałby się Traore - to napastnik jakiego od dłuższego czasu poszukuje Skorża ale przydałby się również jakiś typowy łowca bramek.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 31.10.2009, 17:51
Biorąc pod uwage to że znając Boss'a dużej gotówki na transfery nie będzie to należy szukać piłkarzy z kończącymi się umowami... Oto moje propozycje na wzmocnienie drużyny w letnim okienku transferowym:
Bramka: Krzysztof Pilarz, Wojciech Kowalewski.
Defensywny pomocnikrzemysław Kaźmierczak, Cezary Wilk
Prawy pomocnik: Łukasz Piszczek
Lewy pomocnik: Rafał Grzelak
Napastnik: Mouhamadou Traore, Jakub Smektała, Artur Sobiech.
Wyżej wymienionym piłakarzom oprócz napastników kończą sie umowy z obecnymi klubami z dniem 30.06.2010 roku. Więc "jedynym" wydatkiem będzie opłacanie ich kontraktów... W tym samym dniu kończą sie umowy Kondrada Gołosia oraz Ilie Cebanu, a biorąc pod uwage to iż w ostatnich miesiącach odeszło kilku dobrze opłacanych zawodników m.in Baszczyński, Dawidowski, Zieńczuk, Niedzielan, Cleber w grudniu odejdzie Cantoro to w powinny znaleźć się środki na opłacenie 5 zawodników...
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 31.10.2009 o godz. 17:55.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.10.2009, 17:59
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwage to że znając Boss'a dużej gotówki na transfery nie będzie to należy szukać piłkarzy z kończącymi się umowami...
Znając Boss'a to jak zwykle ściągniemy najlepszych piłkarzy, którzy poprowadzą nas do kolejnego mistrzostwa.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 31.10.2009, 18:04
FredzIo kiedy ostatni raz wydaliśmy więcej niż 500 000 euro na transfery Ostatnio równe 500 tys. na Kirma i Alvareza... A Ci których wymieniłem są na tyle utalentowani , że mpim zdaniem podniosą jakość Wisełki. A to co "rzuci" Boss wystarczy na gotówkowy transfer dobrego napastnika...
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 31.10.2009 o godz. 18:09.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 31.10.2009, 18:14
Nie ma dla mnie znaczenia ile zapłacimy za piłkarzy. Ma dla mnie znaczenie jak dobrze będą spisywać się oni w Wiśle. Robimy najlepsze transfery w Polsce i nie zamierzam narzekać na człowieka, który stworzył wiślacką potęge, że nie wydaje odpowiednio dużo.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 31.10.2009, 18:17
Ale ja też nie narzekam stwierdzam tylko fakt. Co do transferów racja robimy najlepsze w Polsce ale na europe to za mało. A co sądzisz o tych zawodnikach których wymieniłem

Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 31.10.2009, 18:25
Biorąc pod uwage to że znając Boss'a dużej gotówki na transfery nie będzie to należy szukać piłkarzy z kończącymi się umowami... Oto moje propozycje na wzmocnienie drużyny w letnim okienku transferowym:
Bramka: Krzysztof Pilarz, Wojciech Kowalewski.
Defensywny pomocnikrzemysław Kaźmierczak, Cezary Wilk
Prawy pomocnik: Łukasz Piszczek
Lewy pomocnik: Rafał Grzelak
Napastnik: Mouhamadou Traore, Jakub Smektała, Artur Sobiech.
Nie cenie zbytnio Kowalewskiego, Pilarz jest solidny, ale trudno mi ocenić.
Grzelak i Piszczek są poza naszym zasięgiem. To są zawodnicy ze średnich klubów europejskich i nie widze takiej możliwości, żeby przeszli do Wisły. Jeśli chodzi o atak to Sobiech i Traore są interesujący, ale opieramy się jedynie na kilku ich niezłych występach. To chyba nie zbyt wiele jak na Wisełke. Ale biorąc pod uwagę to, że napastnik który przyjdzie i tak nie wygra rywalizacji z Małeckim, Brożkiem i Boguskim to ściągniecie Sobiecha byłoby chyba niezłym posunięciem. Jednak polskie kluby za piłkarzy którzy rozegrają kilka niezłych meczów, dyktują sobie chore ceny, dlatego też ciężko o realizacje tych transferów. Kaźmierczak byłby na pewno wzmocnieniem, a Wilk z Korony to chyba nie ten rozmiar kapelusza. Podobno nasi skauci mają coś na oku.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.10.2009, 18:57
Brożek pewnie odejdzie w tym oknie transferowym, ostatni dzwonek to koniec sezonu. Na jego miejsce ja bym widział Traore z Zagłębia. Silny, dobrze się potrafi utrzymać przy piłce. I będzie się starał.
Bo Brożek pomimo dobrych statysyk się leni, zeby go Wisła puściła taniej.
..
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 31.10.2009, 19:05
dzisiaj w mediach pisali o "bajecznym" kontrakcie dla Muchy .. 250k euro za rok gry
jak dla mnie na tej klasy bramkarza to jest malutko, zaoferowałbym mu 400k i pewnie długoby się nie zastanawiał
po sezonie zresztą odszedłby Cebanu, też by się zwolniło troszke funduszy ..

popatrzcie na to z tej strony :
za dobrego bramkarza trzeba niestety zapłacić, zamiast przeznaczyć to na transfer, można dać zawodnikowi większy kontrakt ..
jak dla mnie mucha to klasa europejska, a tacy bramkarze kosztują minimum 3 miliony euro.
poza tym przyszedłby do nas dopiero w lipcu 2010, sądze, że w latach 2011-12 kontrakty będą właśnie w granicach 400-500 k ..
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 01.11.2009, 11:19
FredzIo,
Kowalewski, Kaźmierczak, Piszczek, Grzelak grają w drużynach których szczyt możliwości to 5 miejsce w swoich ligach. Jeżeli przedstawiciele Naszego klubu przedstawili by im ciekawą wizje rozwoju Naszej drużyny i zaproponowali solidne kontrakty to na Ci piłkarze powinni się zgodzic na podpisanie umów z Wisełka... Kontrakty kończą się też takim zawodnikom jak: Jan Mucha, Hernan Rengifo, czy Paweł Golański...

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.11.2009, 12:49
FredzIo,
Kowalewski, Kaźmierczak, Piszczek, Grzelak grają w drużynach których szczyt możliwości to 5 miejsce w swoich ligach. Jeżeli przedstawiciele Naszego klubu przedstawili by im ciekawą wizje rozwoju Naszej drużyny i zaproponowali solidne kontrakty to na Ci piłkarze powinni się zgodzic na podpisanie umów z Wisełka... Kontrakty kończą się też takim zawodnikom jak: Jan Mucha, Hernan Rengifo, czy Paweł Golański...
Miano 'Mistrza Polski' w obecnych czasach nic nie znaczy i nie jest żadną kartą przetargową, by przyciągnąć kogokolwiek.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.11.2009, 15:44
ja nadal optuje przy Onwuachim (napastnik), który grał w APOELu, tyle go oglądałem, dobry gracz, ostatnio 2 gole przeciwko PAO zdobył (teraz gra w beniaminku Nea Kavala) - poszedł za całe 200 tyś euro. Bardzo ruchliwy i błyskotliwy, coś jak Małecki w APOELu chyba 6 bramek (Żewłakow 8) i zaraz po Kosie najwiecej asyst w zespole

http://www.youtube.com/watch?v=4qyCO05N-9Y
Ostatnio edytowane przez HEDu : 01.11.2009 o godz. 15:59.

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.11.2009, 21:42
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Nie cenie zbytnio Kowalewskiego, Pilarz jest solidny, ale trudno mi ocenić.
Grzelak i Piszczek są poza naszym zasięgiem. To są zawodnicy ze średnich klubów europejskich i nie widze takiej możliwości, żeby przeszli do Wisły. Jeśli chodzi o atak to Sobiech i Traore są interesujący, ale opieramy się jedynie na kilku ich niezłych występach. To chyba nie zbyt wiele jak na Wisełke. Ale biorąc pod uwagę to, że napastnik który przyjdzie i tak nie wygra rywalizacji z Małeckim, Brożkiem i Boguskim to ściągniecie Sobiecha byłoby chyba niezłym posunięciem. Jednak polskie kluby za piłkarzy którzy rozegrają kilka niezłych meczów, dyktują sobie chore ceny, dlatego też ciężko o realizacje tych transferów. Kaźmierczak byłby na pewno wzmocnieniem, a Wilk z Korony to chyba nie ten rozmiar kapelusza. Podobno nasi skauci mają coś na oku.
Jeśli tak to mam nadzieje, że to nie są jakieś ogóry tylko solidni i w miarę młodzi gracze. Dobrze aby pochodzili z Polski. W sumie można by spróbować zainwestować 200tys euro i kupić kilku wyróżniających się młodych graczy z niższych lig.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.11.2009, 22:22
ci nasi młodzi zdolni pokazali w meczu z Holendrami ile są warci.Już chyba lepiej poszukac w 2 lidze Portugalskiej takich Paulistów albo Cleberów .Na warunki finansowe chyba by sie skusili
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.11.2009, 23:06
Dla mnie bardzo ciekawym zawodnikiem jest Kiełb z Korny, obserwuje go od kilku spotkań i chłopak ma na prawdę duże umiejętności i gra z meczu na mecz coraz lepiej, w piątek aż miło było popatrzeć jak spokojnie gubił rywala przy przyjęciu piłki, ma na prawdę nie przeciętną technikę i piłka go słucha. Teraz możemy go jeszcze za niewielką kasę wyciągnąć, a zapowiada się ciekawie, Najlepszy gracz Korony w ostatnim meczu. Jeśli mamy kogoś ściągać z Polski to tego właśnie typu graczy. Sobiech mnie nie przekonuje, Traore jest dobry ale dopiero co przyszedł do Zagłębia, szkoda że nikt u nas w niego nie zainwestował, chłopak wygląda na lepszą wersje Chinyamy, na pewno nie gra tak samolubnie i co 2 strzał nie leci w kosmos. Dobrze zapowiadają się z Arki: Trytko i Budziński zobacze jeszcze pare najbliższych meczów Arki i i ciekawe czy okażą się objawieniami.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.11.2009, 16:49
Co do bramkarza to Onyszko jest wolny. Mimo wszytko zawsze to lepszy konkurent do bramki niż Ile,który lepiej aby był wypożyczony.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 02.11.2009, 16:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Co do bramkarza to Onyszko jest wolny. Mimo wszytko zawsze to lepszy konkurent do bramki niż Ile,który lepiej aby był wypożyczony.
Do tego Skorża woli Polaków, więc czemu nie. Ale czy ktokolwiek z klubu myślał w ogóle na ten temat ? I czy jego wymagania co do kontraktu nie będą za wysokie ?
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.11.2009, 16:54
Onyszko? ten zakompleksiały pseudo-bramkarz? już wole Pawełka
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.11.2009, 16:57
Tylko nie Onyszko...
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.11.2009, 17:15
Onyszko raczej w Wiśle nie zagra
Cytat:
Jakiś czas temu ktoś wspomniał o jego grze w Wiśle. Sam Onyszko skomentował: - Nie jestem pierwszym lepszym „ogórkiem”, w duńskiej lidze zagrałem ponad 350 meczów, mam za sobą występy w europejskich pucharach. Myślę, że moje doświadczenie na pewno by się Wiśle przydało, a czuję się przy tym na tyle młody, że spokojnie mogę jeszcze pograć kilka lat na dobrym poziomie. Jeśli jednak słyszę, że Wisła zrezygnowała ze mnie ze względu na moją kiepską reputację, to chce mi się śmiać. Pół polskiej ligi jest podejrzane o korupcję, część już złapano, a część dopiero złapią, więc o jakiej reputacji my tu mówimy? Olbrzymia część polskich piłkarzy na pewno jej nie ma. A ja miałbym być skreślony za jeden incydent? Coś tu chyba nie tak.
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 02.11.2009, 17:32
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
Onyszko raczej w Wiśle nie zagra
Ja uważam, że sprawa jest otwarta w kontekście obecnej sytuacji z bramkarzami w Wiśle. Być może nie chodziło o reputację, tylko o comiesięczne przelewy na konto. Teraz obie strony są w całkiem innej sytuacji, więc kto wie. Tylko czy warto (w przypadku Clebera i ew. Onyszki) chwytać się brzytwy?
Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]

Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.11.2009, 18:00
Ja tam nie chcę żadnego Onyszki ale Cleber byłby świetnym rozwiązaniem ale to tylko marzenie skoro ma ważny kontrakt.
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 02.11.2009, 18:13
Onyszko to bardzo dobre rozwiązanie
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.11.2009, 19:22
Onyszko - pewnie będzie sobie wieszał bransoletkę na poprzeczce.
Przecież ten koleś nie może opuścić Danii zanim nie odbębni wyroku.

Poza tym nie chcę kryminalisty w Wiśle.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.11.2009, 20:39
Onyszko w Wiśle to tylko spekulacje i to spekulacje dowodzące u ich autorów wyjątkowo specyficznego poczucia humoru. Umówmy się - facet jest szalony i jest to ostatni zawodnik, który mógłby do na trafić.

Przy nim wymiękają nawet Nikola M. i Igor S.

Natomiast Cleber w Wiśle to zupełnie inna bajka. Transfer jest realny, bo wobec kontuzji Głowy mamy tylko 2 zdrowych pełnokrwistych środkowych obrońców. To mało. Pytanie tylko, co na to Rosjanie. Bo Cleber pewnie chciałby do Wisły wrócić. Skoro gra w pierwszym składzie, to z jego formą nie może być źle.

W obecnej, wyjątkowej sytuacji (kontuzja kapitana i niewiadome rokowania dotyczące jego powrotu) powrót Clebera nie byłby najgorszym pomysłem. Wcześniej nie byłem zwolennikiem tego transferu, tyle że realia nieco się zmieniły. Brak Głowackiego to spory problem. Jest tylko pewne ale:
a) kwestią podstawową jest wysokość i długość kontraktu. Moim zdaniem Cleberowi można zaoferować kontrakt do końca obecnego sezonu, z możliwością przedłużenia o rok. Oczywiście należy rozważyć, czy Brazylijczyk ma szansę na zostanie w klubie po zakończeniu kariery.
b) Cleber musi zdawać sobie sprawę, że przychodzi rywalizować z Jopem o pozycję 2 stopera - na równorzędnych zasadach. Chodzi o przyzwoitość wobec Mariusza, który poszedł Skorży na rękę - nie można go na starcie skreślić w tej rywalizacji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2009, 21:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Onyszko w Wiśle to tylko spekulacje i to spekulacje dowodzące u ich autorów wyjątkowo specyficznego poczucia humoru. Umówmy się - facet jest szalony i jest to ostatni zawodnik, który mógłby do na trafić.

Przy nim wymiękają nawet Nikola M. i Igor S.
Oj wybielasz Nikolę i Igora.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.11.2009, 23:06
Apropo "Arkadiusz Onyszko zwolniony przez FC Midtjylland" : http://sport.interia.pl/raport/polac...-pilce,1391145

Dajcie sobie spokój z tą kandydaturą, to Nikola Mijailović do czwartej potęgi...
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 02.11.2009, 23:19
Oj, jak ja bym bardzo chcial takiego bandziora w skladzie Wiselki !! Kazda druzyna walczaca o "cos" poza talentem musi miec takze takiego zwyklego " hama" w skladzie. Lizusami i grzecznymi chlopczykami jeszcze nikt nic nie wygral. Wisla musi miec swowjego twardziela. Malecki ... jest za maly aby grac ta role.

czekamy.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 02.11.2009, 23:47

przecież koleś ma już ponad 35 lat, nie chcemy w Wiśle domu starców przecież.. Cleber ok, ale Onyszko i Cleber no bez jaj..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2009, 09:17
pysio napisał(a):Wyświetl post

przecież koleś ma już ponad 35 lat, nie chcemy w Wiśle domu starców przecież.. Cleber ok, ale Onyszko i Cleber no bez jaj..
A jak Szczęsny przychodził to pewnie płakałeś i wierzgałeś nogami że za stary. Bramkarze starzeją się najpóźniej a w dodatku bramkarz powinien być choć nieco walnięty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów