The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
york09
Banita

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2013, 17:40
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
?http://www.youtube.com/watch?v=mj2_XEp0aYI

Do tego powyżej:

A kto kur** robi te nagłówki?Kto ma teraz "Rzepe" .Nie wiem jakim trzeba być pustakiem, by wyrabiać sobie zdanie na podstawie nagłówków portali internetowych- coś niesamowitego
Kabaret.
Zbigniewem Girzyńskim (PiS) w "Rzeczpospolitej"
Cytat:
- Obserwując scenę polityczną i rosnącą pozycję polityczną Antoniego Macierewicza, budowaną na wyjaśnieniu katastrofy smoleńskiej, gołym okiem widać, że tylko Macierewicz mógłby dzisiaj zbudować nową partię polityczną, która mogłaby osiągnąć sukces - mówił Girzyński.
http://fakty.interia.pl/polska/news-...zyn,nId,958160
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.04.2013, 18:52
Kiqt napisał(a):Wyświetl post
....)
Drogi Kiqt

Ze sporym rozczarowaniem, ale też i zażenowaniem stwierdzam, że pomimo wytkniętych Ci poprzednio przykładów stosowania technik erystycznych i manipulacji, nadal z zamiłowaniem "nadużywasz" szkoły Schopenhauera w dyskusji. Mimo że temat dotyczy Katastrofy Smoleńskiej, główną Twoją argumentacją stało się zdeprecjonowanie przeciwnika poprzez przypisanie mu wyimaginowanych przymiotów takich jak:

- strachu ("ciągle się czegoś boisz. A to Rusa, a to Prusa, a to może Szweda.")
- obłędu polegającego na "prywatnym śledztwie" prowadzonym z amokiem w oczach w zaciszach "warunków domowych"(Szkoda że nie masz zdjęcia oponenta, wówczas mógłbyś nawet podkreślić skalę jego szaleństwa dorysowaniem ognistych oczu lub talibskiego turbana...)

- szukanie spisków, czyli powielony już z poprzedniej wypowiedzi argument o matrioszkach : "czy powodem dla którego nie pójdziesz do prokuratury jest fakt że każdy z nich, powtarzam KAŻDY z nich ma matrioszkę nad kominkiem? ".
- nieufności do każdego, a w szczególności do instytucji państwowych "Jeśli okazuje się że nie ufasz żadnej instytucji w tym Państwie to po raz kolejny muszę Cię zmartwić. Umrzesz z myślą i poczuciem zamachu."

Całość znów podlana gęstym sosem "argumentów" mniej istotnych, ale równie celnych takich jak: "ty insynuujesz", "W takim szeregu Cię stawiam – tego co bije pianę.".

I gdy wydaje Ci się, że wzniosłeś się już na wyżyny erystyki, okazuje się że popełniłeś błąd. Pędząc z iście ułańską fantazją do przodu, niesiony entuzjazmem, siekąc na lewo i na prawo szablą erystyki zapomniałeś o jednej, istotnej rzeczy - o metodyce.... Nawet Shopenhauer zalecał stosowanie chwytów erystyczych obok jakichś argumentów. Argumentów naciąganych, wyolbrzymionych, przeinaczonych, ale jednak argumentów. Tylko jako ostateczność (!), po nieskuteczności 30 wcześniejszych metod, zalecał stosowanie punktu 31 czyli
Cytat:
Widząc, że przeciwnik jest mocniejszy, atakować go osobiście, obrażać lub w jakikolwiek sposób porzucać prawdziwy przedmiot sporu. Rzucać inwektywami - używanie słów obraźliwych wobec przeciwnika, np:"Ty i całe Twoje stronnictwo jesteście przykładami chorej ambicji, przy maleńkich móżdżkach"
I mamy klops. Nie zawarłeś w swojej wypowiedzi ani jednego argumentu odnoszącego się merytorycznie do Smoleńska, ani jednego do którego mógłbym się odnieść. Za każdym razem waląc na odlew argumentem nr 31 przyznałeś, że "przeciwnik jest mocniejszy". Że nie masz nic merytorycznie do zaoferowania poza inwektywami.

Poprzez swoje próby obrzucania oponenta g.... i liczenie, że coś się jednak mu przylepi, sprawiłeś że obserwatorzy tej dyskusji zapewne potraktują Cię jako kolejnego członka elitarnej tzw "sekty gastrycznej", do której należy już ponoć kolega "bąki trzeba puszczać" Szpen.

Na tym pozwolę sobie zakończyć dyskusję z Tobą. Ponieważ temat nazywa się "Smoleńsk 2010", a nie "BBudowniczy 2013", na dalsze Twoje argumenty ad persona odpowiadać nie zamierzam.Jeżeli będziesz miał jakieś argumenty odnoszące się do Smoleńska, to (w miarę możliwości i chęci) dyskusję podejmę. Jeżeli masz jakieś dalsze uwagi osobiste to zapraszam na priv.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.04.2013, 19:36
To , co powiedział dzisiaj wnuk Ś.P Anny Walentynowicz w tv republika... to po prostu szok....
Wcale nie dziwię się reakcji dziennikarki po tych słowach.

Ale cóż, pewnie rodzina Walentynowiczów w, też kur** tańczy na grobach czy zbija kapitał polityczny!!
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.04.2013 o godz. 19:39.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.04.2013, 19:43
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
To , co powiedział dzisiaj wnuk Ś.P Anny Walentynowicz w tv republika... to po prostu szok....
Wcale nie dziwię się reakcji dziennikarki po tych słowach.

Ale cóż, pewnie rodzina Walentynowiczów w, też kur** tańczy na grobach czy zbija kapitał polityczny!!
Co powiedział?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 19.04.2013, 21:22
Mówiąc w ogromnym skrócie- 4 osoby wczesniej rozpoznały Panią Annę Walentynowicz i nie było z tym żadnego problemu(od siebie- to samo zresztą mówił lekarz lotnictwa), podczas rozpoznania w Moskwie. Syn nie miał żadnej wątpliwości. Tymczasem po ekshumacji.... może się przesłyszałem..... Pani Anna nie miała głowy....

Więc do ....y nędzy niech mi ktoś to ....a wytłumaczy co się dzieje w tym..... kraju?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.04.2013 o godz. 21:43.

Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 19.04.2013, 22:04
z utęsknieniem od paru miesięcy czekam na tą całą komisję Laska i się doczekać nie mogę. Miało być demaskowanie tez Macierewicza a skończyło się na demaskowaniu Macierewicza argumentami "ad personam" - żałosne.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.04.2013, 23:36
Kiqt napisał(a):Wyświetl post
Drogi BBudowniczy
Dziękuje za krótką i jakże trafną charakterystykę mojej osoby. Niestety muszę Cie ponownie zmartwić. Po pierwsze nie należę do osób co pod wypływem % stają się odważniejsze. Po drugie nie przypisuj komuś strachu podczas gdy samemu ciągle się czegoś boisz. A to Rusa, a to Prusa, a to może Szweda. Strach przed kompromitacją kiedyś ktoś dużo mądrzejszy ode mnie powiedział: „unikaj pojedynku na kopniaki z koniem”. Ot mój strach przed kompromitacją.

Wracając do sprawy. Przykro mi ale nie trafia do mnie argument z PKP. Niestety jest to Twoje kolejne pseudo porównanie. Ale już skoro obróciłeś moje pytanie to odpowiem. Jeśli przez x czasu uparcie forsowałbym jakąś teorię na poszlakach, nie znając się na tym, stosując manipulację, urządzając sprytne gierki słowne. To w wypadku gdyby się okazało że się myliłem stanął bym przed lustrem i stwierdził że jestem idiotą. Nie jestem hipokrytą.

Skoro nie chcesz odpowiedzieć na pytanie co by było gdyby. To proszę odpowiedz mi na inne. Do czego zmierzasz? Co się musi stać abyś dopiął swego? Dochodzenie do prawdy to zacna cecha, ale muszę Cię zmartwić Ty tego nie robisz. Ty insynuujesz. Piszesz o swoich domysłach. Przeprowadzasz prywatne śledztwo w warunkach domowych. Jak dzieciak który dostał młodego chemika. Chłopie jeśli masz dowody na zamach pójdź do prokuratury. Przedstaw im swoje wywody. Wklej zdjecie jakiejś skrzynki „zabezpieczonej papierem i klejem”. Na pewno zmiażdżysz ich jak ludzi na forum. Tak, tak tam też będziesz brylował. Dlaczego tego nie zrobisz? Przecież każdy prokurator znając Twoje „twarde dowody” zaraz by się połakomił. Albo zainteresuj jakiegoś prawnika. Zrób coś dla naszego Kraju. Bo jak na razie bijesz pianę na forum o tematyce kibicowskim hahahahahaahah. W takim szeregu Cię stawiam – tego co bije pianę.

Ale znając Twój analityczny umysł mogę się domyślać dlaczego tego nie zrobisz. Proszę Cię popraw mnie jak się mylę. Czy powodem dla którego nie pójdziesz do prokuratury jest fakt że każdy z nich, powtarzam KAŻDY z nich ma matrioszkę nad kominkiem? I tu pojawia się beton. *Jeśli okazuje się że nie ufasz żadnej instytucji w tym Państwie to po raz kolejny muszę Cię zmartwić. Umrzesz z myślą i poczuciem zamachu.

PS
Jeśli poczułeś się urażony tym że nazwałem Cię głupcem to przepraszam. Możliwe źle ująłem swoją myśl.
PS2
*Drogi Drozdzie. Wiem znów odpowiedziałem sam na pytanie zadane komuś innemu. To jest taki zabieg. Czasami można nie czekając na odpowiedz wyrazić swoją opinie. Co nie zwalnia adresata z odpowiedzi na postawione pytanie.
PS3
Nie wiem dlaczego tak punktujecie moją „socjotechnikę”. Skwituje to tylko: „Dlaczego widzisz drzazgę w oku swego brata, a w swoim oku nie dostrzegasz belki?”
Jak można ufać instytucjom w państwie skoro katastrofa Smoleńska pokazała kompletną nieudolność(być może celową) naszego państwa? Od samego początku mamy do czynienia z kompromitacją, jak można było się powoływać na konwencję chicagowską zamiast na traktat Polsko-Rosyjski z 1993 w sprawie badania katastrofy? Uważasz, że przypadkowo ktoś oddał śledztwo Rosjanom?
Gdzie jest wrak samolotu? Czarne skrzynki już wróciły? Wiesz ilu ludzi związanych z katastrofą popełniło samobójstwo? Wiesz, że Komorowski jako bodajże jedyny z partii głosował przeciwko rozwiązaniu WSI? Wiesz, że przypadkowo również od razu po mianowaniu go "prezydentem tymczasowym" poleciał grzebać w IPN-ie? Smsy od Radka Sikorskiego w dwie godziny po katastrofie z ustaleniami, że winni są piloci?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 20.04.2013, 11:40
Gdzie u licha jest ekspert Lasek wraz ze swoją propagandową komisją?. Miały być wywiady, autografy , zmiażdzenie wynikami badań raportu Macierewicza. A tu klops - nic nie wyjaśnili.A ponoć godne wypłaty dostają
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 23.04.2013 o godz. 18:26.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.04.2013, 11:47
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Gdzie u licha jest ekspert Lasek wraz ze swoją propagandową komisją?. Miały być wywiady, autodrafy , zmiażdzenie wynikami badań raportu Macierewicza. A tu klops - nic nie wyjaśnili.A ponoć godne wypłaty dostają
Obiło mi się o uszy bodajże we środę, że są na etapie zapoznawania się z całościowym raportem zespołu Macierewicza. Wychodzi więc na to, że znając jedynie jego fragmenty potrafili z całością dyskutować i ją dyskredytować...
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.04.2013, 00:58
Alef Stern: "sztuką przeprowadzenia zamachu czy katastrofy jest ustrzelenie zwierzyny nie swoim gajowym, nie ze swojej dubeltówki, ale w swoim lesie, żeby własne służby posprzątały [...]".

http://pressmix.eu/index.php/2012/11...e-tylko-rosji/
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.04.2013, 09:24
gdyby większość naszego społeczeństwa była tak przedsiębiorcza jak ten Pan zacytowany powyżej, to mielibyśmy 5% bezrobocia i średnia pensję 10k brutto. Smoleńsk to świetny temat do robienia łatwych pieniędzy. Gazeta Polska - otworzyła GPC, powstało kilka prawicowych tygodników, powstaje tv republika, napisano mnóstwo książek - sami specjaliści, Maciarenko sprzedaje swój raport itd itd.
Im większe bzdury wymyślają, tym większą kasę na tym zarabiają. Można rzec, że powstało nowe ramię naszej gospodarki.
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Stary 21.04.2013, 18:24
National Geographic usunal ze swego kanalu na Youtube film " Smierc prezydenta".

http://www.kresy.pl/publicystyka,rep...ob-na-paszkwil

zycze udanego tygodnia
ziuk_NYC
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 22.04.2013, 18:11
Prokuratura potwierdza doniesienia Gmyza z dzisiejszego "Do Rzeczy" : http://www.npw.gov.pl/491-Prezentacj...-45503-p_1.htm
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.04.2013, 18:15
Przy okazji zapoznania się z wiadomością z wp (kropka) pl : "Na wraku: oktogen, heksogen, TNT - prokuratura wyjaśnia"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

po kolejnym zerknięciu na "wypucowany" wrak

coś mnie tknęło i pogrzebałem
po sieci.
O oknach tuskoleta i tupolewa można poczytać poniżej:

http://www.bibula.com/?p=68086

Wpis z 18 kwietnia 2013 roku
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.04.2013, 00:01
ZawszeSztywny napisał(a):Wyświetl post
Prokuratura potwierdza doniesienia Gmyza z dzisiejszego "Do Rzeczy" : http://www.npw.gov.pl/491-Prezentacj...-45503-p_1.htm
Przypomina też o dość istotnym fakcie:

Cytat:
Z faktu wskazania przez urządzenia specjalistyczne napisów-symboli materiałów wybuchowych nie należy w tej chwili wyciągać pochopnych wniosków. Jak już bowiem wcześniej informowaliśmy, Ci sami biegli i specjaliści w dniu 12 listopada 2012 roku (czyli krótko po swoim powrocie ze Smoleńska), przeprowadzili eksperyment rzeczoznawczy mający na celu sprawdzenie wskazań urządzeń wykorzystywanych w czynnościach przeprowadzonych w Smoleńsku. Do tego celu posłużył bliźniaczy do samolotu TU 154 M nr 101, samolot o nr 102, znajdujący się w Mińsku Mazowieckim. W toku prowadzonych badań wykorzystano te same specjalistyczne urządzenia, których biegli używali w trakcie pobytu w Smoleńsku. Badaniom poddano różne elementy samolotu Tu 154 M nr 102, w tym fotele załogi, pasy foteli załogi, pasy foteli pasażerów, salonkę. W wyniku przeprowadzonego eksperymentu rzeczoznawczego stwierdzono, że w niektórych miejscach, urządzenia reagowały w analogiczny sposób jak w Smoleńsku, podając sygnały mogące wskazywać na obecność materiałów wysokoenergetycznych, w tym wybuchowych, takich jak: TNT, HMX, RDX.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 23.04.2013, 03:23
Jasne wiemy ci sami "eksperci prokuratury" badali także kiełbasę, pastę do butów tudzież inne rzeczy w których stwierdzili TNT. Co więcej zdanie prokuratora Szeląga o nie stwierdzeniu trotylu na wraku, kilka dni później zrujnował prokurator Artymiak potwierdzając, że jednak przyrządy stwierdziły obecność trotylu. Co jedynie pokazuje (wraz z sytuacją gdzie prokurator generalny wbrew świadkom z mównicy sejmowej oczernia Rodzinę Anny Walentynowicz posądzając o błędne rozpoznanie), że ta prokuratura, gdy jest to dla niej wygodne łże jak bura suka.
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Stary 23.04.2013, 18:19
ciekawa rozmowa z Ziemkiewiczem z telewizji republika o miedzy innymi trotylu na wraku samolotu: http://www.telewizjarepublika.pl/Pio...l#.UXa_xUowC_J
ziuk_NYC
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 23.04.2013, 18:31
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jasne wiemy ci sami "eksperci prokuratury" badali także kiełbasę, pastę do butów tudzież inne rzeczy w których stwierdzili TNT. Co więcej zdanie prokuratora Szeląga o nie stwierdzeniu trotylu na wraku, kilka dni później zrujnował prokurator Artymiak potwierdzając, że jednak przyrządy stwierdziły obecność trotylu. Co jedynie pokazuje (wraz z sytuacją gdzie prokurator generalny wbrew świadkom z mównicy sejmowej oczernia Rodzinę Anny Walentynowicz posądzając o błędne rozpoznanie), że ta prokuratura, gdy jest to dla niej wygodne łże jak bura suka.
Tak mi się jeszcze przypomniało:

Cytat:
we wszystkich sekcjach zwłok, także tej prezydenta Lecha Kaczyńskiego, brali udział polscy eksperci. Byli przedstawiciele Polski, uczestniczyli w tej czynności przedstawiciele prokuratury - powiedział pułkownik Zbigniew Rzepa.
http://www.rmf24.pl/raport-lech-kacz...ens,nId,274930

prokuratorSzeląg napisał(a):
Poinformowano nas, że część sekcji już się odbyła, część trwa w tej chwili, a część będzie wykonana w najbliższym czasie. I zapewniano nas, że będzie wykonana ze wszystkimi międzynarodowymi standardami, a dokumentacja niezwłocznie zostanie przekazana stronie polskiej.

Ja przepraszam, nie uczestniczyliśmy. Ubolewam, że być może państwo nie byli uczestnikami tamtych wydarzeń w Smoleńsku i nie byliście świadkami tego, co się działo, w jaki sposób pędziło to wszystko. Dzisiaj natomiast bardzo łatwo ferujecie określone oceny. Ale taka jest, przyznaję oczywiście i w żaden sposób nie mam powodu kwestionować, taka jest państwa rola, również do krytycznej oceny naszej pracy. Byle merytorycznej.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/36525...konuja-je-sami

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciekawy wywiad z Macierewiczem w Rzepie:

Cytat:
Kłamstwo smoleńskie zarzucił ekspertom pracującym z zespołem parlamentarnym wicenaczelny „Przeglądu Lotniczego”. Podważył ich argumenty dotyczące katastrofy, a także hipotezę o wybuchach w samolocie.

Niczego nie podważył i niczego nie udowodnił. Nawet nie potrafił podać wysokości brzozy. Nazywanie prawdy kłamstwem to znana metoda zwalczania przeciwników. Robiła to komisja Nikołaja Burdenki powołana po to, by wmówić ludziom, iż zbrodnię katyńską popełnili Niemcy w 1941 roku. Były już czasy, kiedy książki opisujące, jak strzałem w tył głowy mordowano polskich oficerów, nazywano propagandą kapitalistyczną, gen. Władysława Andersa oskarżano o to, iż był sojusznikiem gestapo, a za głoszenie prawdziwej historii wsadzano ludzi do więzienia. Obawiam się, że zmierzamy w tym samym kierunku, skoro ostatnio jedna z „prominentnych” dziennikarek zaapelowała o skuteczne wyeliminowanie mnie z polityki. Ale najbardziej istotne jest to, że propaganda kłamstwa ma zastąpić badanie faktów i rzetelną informację na temat przyczyn i przebiegu katastrofy smoleńskiej. A w tej sprawie fakty są najważniejsze...
http://www.rp.pl/artykul/1002688-Wyb...skiem.html?p=1
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 23.04.2013, 18:36
Najlepszy był test wykrywacza w studiu TVN - badali bodaj paste do butów i inne materiały - i na złość Laskowi ,Tuskowi i Rzepie nic nie chciało sie pojawic na wyświetlaczu. Ale jak tylko kamery gasną...w ciszy i spokóju wykrywcze materiałów wybuchowych zaczynają reagować- to na gume do żucia prokuratora Rzepy , to na sznurówki redaktora Lisa a to znów na stringi redaktor Pochanke. Psia mać nic im na wizji nie wychodzi.Nawet podobno symulacje numeryczne lotu TU154M nr 101 zrobil minister Nowak tylko nie może jeszcze ustalić grubości brzozy - narazie jest przy średnicy 2m i dalej nie może mu skrzydła urwać

ps. no i oczywiście wykrywacze reagują na Tutce o numerze bocznym 102 więc na wszelki wypadek premier postanowil ją sprzedać- ponoć w geście dobrej woli chciał zorganizować jeszcze lot Macierewicza i Kaczyńskiego do Mińska na obchody rocznicy Powstania Styczniowego ale marszalek Borusewicz stwierdził :takie obchody jakie powstanie i się nie udało obchody odwołali.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 23.04.2013 o godz. 18:39.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 23.04.2013, 18:48
Najlepszy był test wykrywacza w studiu TVN - badali bodaj paste do butów i inne materiały - i na złość Laskowi ,Tuskowi i Rzepie nic nie chciało sie pojawic na wyświetlaczu. Ale jak tylko kamery gasną...w ciszy i spokóju wykrywcze materiałów wybuchowych zaczynają reagować- to na gume do żucia prokuratora Rzepy , to na sznurówki redaktora Lisa a to znów na stringi redaktor Pochanke. Psia mać nic im na wizji nie wychodzi.Nawet podobno symulacje numeryczne lotu TU154M nr 101 zrobil minister Nowak tylko nie może jeszcze ustalić grubości brzozy - narazie jest przy średnicy 2m i dalej nie może mu skrzydła urwać
Może i nie wychodzi, ale ważna jest świadomość trwania przy słusznej, ustalonej już prawdzie, takiej co to już żadne fakty nie zmienią....

KatarzynaKolendaZaleska napisał(a):
Prawda już została ustalona, żadne fakty jej nie zmienią.

http://wpolityce.pl/artykuly/52047-t...ka-o-smolensku
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 23.04.2013, 19:02
Jak to się mówi: jeśli fakty mówią co innego niż oficjalna wersja to tym gorzej dla faktów
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 25.04.2013, 10:09
Co mówią fakty? Na pokładzie była bomba? Pod skrzydłem była bomba? Gdzie była ta bomba/bomby? Samolot został zestrzelony? Co w takim razie z fatalnymi warunkami pogodowymi? Były tylko przykrywką dla zdetonowania bomby czy zestrzelenia samolotu? Czy mgła była sztuczna? Czy fakty mówią, że dane z czarnych skrzynek zostały sfałszowane i samolot znajdował się na innej wysokości, a piloci mówili co innego niż naprawdę mówili? Czy w takim razie podczas feralnego podejścia samolot, gdyby nie bomba/bomby/cokolwiek, spokojnie by się poderwał i odleciał? W jaką logiczną całość składają się te fakty bo nie ogarniam.
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 25.04.2013, 13:18
Gdzie jest ostatnia czarna skrzynka? Jakim cudem od uderzenia w ziemię samolot mógł zostać dosłownie rozpylony, w sposób niepodobny do żadnej znanej katastrofy poza Lockerbie? Inny tupolew lądując, ściął kilkadziesiąt drzew, nie tracąc skrzydeł i nie rozbił się? Co robił na częściach samolotu trotyl i inne substancje wybuchowe (niektóre powstały po II wojnie więc nie ma możliwości uzasadnienia, że to pozostałości z tamtych czasów)
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.04.2013, 17:51
Arked napisał(a):Wyświetl post
Co mówią fakty? Na pokładzie była bomba? Pod skrzydłem była bomba? Gdzie była ta bomba/bomby? Samolot został zestrzelony? Co w takim razie z fatalnymi warunkami pogodowymi? Były tylko przykrywką dla zdetonowania bomby czy zestrzelenia samolotu? Czy mgła była sztuczna? Czy fakty mówią, że dane z czarnych skrzynek zostały sfałszowane i samolot znajdował się na innej wysokości, a piloci mówili co innego niż naprawdę mówili? Czy w takim razie podczas feralnego podejścia samolot, gdyby nie bomba/bomby/cokolwiek, spokojnie by się poderwał i odleciał? W jaką logiczną całość składają się te fakty bo nie ogarniam.
Bomby w samolocie zamontowano już dawno. Około 4 lata temu, tj. na rok przed katastrofą, gdy samolot w marcu przechodził przegląd techniczny. Od tego czasu rosyjskie służby śledziły każdy lot prezydenta czekając na dogodne warunki do detonacji ładunku. Dogodne, tj. takie, w których wybuch bomby można by zamaskować np. złymi warunkami pogodowymi. Czekali, czekali i się doczekali pod Smoleńskiem. Nawet z korzyścią dla nich piloci zeszli nieco niżej niż powinni i od razu gotowe wytłumaczenie dla katastrofy. Problem pojawił się, jak 3 osoby przeżyły, ale i z tym sobie poradzili eksperci z KGB. Przebiegłe chłopaki, nie ma co.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 25.04.2013, 21:21
Wiesz gdzie jest bomba?pod twoim deklem.
Dla niektórych słowo: wybuch równa się bomba. Ale to tak jak ze słowem dupa : mi kojarzy się z czyms innym a Biedroniowi z czym innym. Tak czy nie?
Pomijając to zadam tez pytania: kto zbadał że wybuchu nie było i kiedy? Kto zbadał czy były ślady materiałów wybuchowych na samolocie i kiedy? Kto zmierzył przyczyne wypadku (wg.Millera) brzoze i kiedy? Kto zrobił symulacje numeryczną możliwości rozpadu samolotu i kontaktu z brzoza i kiedy? Gdzie jest czwarta czarna skrzynka i dlaczego nikt o niej nie mówi? Gdzie jest telefon satelitarny prezydenta i telefony satelitarne generałów? Co mówili piloci innego niz naprawde mówili? gdzie sa brakujące 4 s nagrań z pozostałych czarnych skrzynek? czemu został ukryty TAWS 38 i dlaczego? Co się stało że podczas oględzin ciała p.Walentynowicz 4 osoby zeznały ze byla zachowana w całości a po sekcji w Polsce podano że ma zmasakrowana głowę? Czemu marszalek Kopacz kłamała w sprawie przekopania terenu katastrofy na metr w głąb i pracy polskich patomorfologów skoro ich wogóle nie dopuszczono do prac? Czemu na lotnisku w Smoleńsku nie było ANI JEDNEGO funkcjonariusza BOR i dlaczego? Czemy rząd RP nie przyjął propozycji Miedwiediewa z dnia katastrofy o wspólnym procedowaniu postepowania? Jakim cudem samolot po potencjalnym oderwaniu skrzydla na brzozie zrobił półbeczke na wysokości 666 cm skoro rozpiętośc skrzydeł TU 154M wynosi ok 40 m i kto to zbadał ? Kto czytał w kokpicie prawidłowe wysokosci z wysokościomierza barycznego skoro w raporcie Millera podają że Blasik a Instytut Sehna wykluczyl obecnośc Błasika w kokpicie? Czemu cześć ciał była naga i kto tą sprawę zbadał? Gdzie w raporcie Macierewicza pisza że samolot zostal zestrzelony? Gdzie w raporcie M. jest coś o sztucznej mgle? Kto i kiedy zweryfikował raport Rosjan z 10.04.2010r podajacy że znaleziono cześci samolotu znacznie przed pancerną brzozą? Gdzie się znajduje nagranie z JAKa? Czemu nikt przez 3 lata nie upublicznił nagrań z JAKA choćby w kontekście zeznań załogi -śp.chor.Musia i por.Worsztyla o innych komendach z wieży niż te zapisane w stenogramach TU 154M? Kto odpowida za obniżenie rangi wizyty prezydenta w innym kraju i rozdzielenie wizyt? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.04.2013, 16:49
sprawa śmierci Remigiusza Musia skierowana do umorzenia
http://wiadomosci.wp.pl/kat,119674,t...07b1&_ticrsn=3
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 27.04.2013, 00:02
Wiesz gdzie jest bomba?pod twoim deklem.
Co to jest k...a za tekst? Zadaje normalne pytania, a ty mi wyjeżdżasz z czymś takim. Jebnij się w łeb. Nie znasz mnie, nie masz pojęcia jakie są moje poglądy na sprawę ale z góry antagonizujesz mnie i stawiasz w opozycji. Sam chętnie poznam rzetelne odpowiedzi na zadane przez ciebie pytania.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 27.04.2013, 08:53
Dla mnie osobiscie hipoteza wybuchu (co nie oznacza=zamach- tego nie wiem) jest prawdopodobna, jednak uważam, że tego typu posty są niepotrzebne . Mimo wszystko denerwuje mnie te wzajmene obrzucanie siebie gównem.
Sam czasami tracę cierpliwość, ale wole zacisnąć zęby niż komuś pojechać. Jakieś standardy trzeba zachować- to nie forum onetu.
Z drugiej strony Arked też bądź wyrozumiały, niektórym faktycznie puszczają czasami nerwy- zwłaszcza, że osoby, które zadają pytania są wrzucane do worka z "fanatykami" ,"Wolakami", "oszołomami" itp.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.04.2013 o godz. 11:24.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2013, 11:17
Co to jest k...a za tekst? Zadaje normalne pytania, a ty mi wyjeżdżasz z czymś takim. Jebnij się w łeb. Nie znasz mnie, nie masz pojęcia jakie są moje poglądy na sprawę ale z góry antagonizujesz mnie i stawiasz w opozycji. Sam chętnie poznam rzetelne odpowiedzi na zadane przez ciebie pytania.
Zadałeś pytania pasujące do kogoś, kto o Smoleńsku usłyszał wczoraj, do tego czytał o temacie na forum onetu... Można było te Twoje pytania odebrać jako sarkazm.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 27.04.2013, 11:39
Rzeczywiście, można było je tak odczytać. Zostawmy więc ostatnie pytanie. Czy fakty układają się już w jakąś logiczną całość? Dla mnie na razie nie (nie mam żadnego zaufania do raportów Millera i MAKu). Nawet ciężko jest z samymi faktami, bo operujemy zazwyczaj jedynie informacjami lub nawet ich strzępami zawartymi w mediach. Moim marzeniem jest przeprowadzenie śledztwa, badań, weryfikacji, wszelkich pomiarów przez zupełnie odpolitycznioną grupę ekspertów i poznanie ich wersji zdarzeń. Niestety mogę się tego nigdy nie doczekać. Fakt, że wokół wszystkiego ewidentnie kręcą się rosyjskie służby specjalne, próbując coś dla siebie ugrać, dodatkowo odbiera nadzieje na poznanie prawdy.

PS: Teoria wybuchów jest zazwyczaj utożsamiana z teorią zamachu bo obie głoszone są często przez te same osoby. To prowadzi jak widać do nieporozumień.
Ostatnio edytowane przez Arked : 27.04.2013 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów