|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Drogi Kiqt
Ze sporym rozczarowaniem, ale też i zażenowaniem stwierdzam, że pomimo wytkniętych Ci poprzednio przykładów stosowania technik erystycznych i manipulacji, nadal z zamiłowaniem "nadużywasz" szkoły Schopenhauera w dyskusji. Mimo że temat dotyczy Katastrofy Smoleńskiej, główną Twoją argumentacją stało się zdeprecjonowanie przeciwnika poprzez przypisanie mu wyimaginowanych przymiotów takich jak: - strachu ("ciągle się czegoś boisz. A to Rusa, a to Prusa, a to może Szweda.") - obłędu polegającego na "prywatnym śledztwie" prowadzonym z amokiem w oczach w zaciszach "warunków domowych"(Szkoda że nie masz zdjęcia oponenta, wówczas mógłbyś nawet podkreślić skalę jego szaleństwa dorysowaniem ognistych oczu lub talibskiego turbana...) ![]() - szukanie spisków, czyli powielony już z poprzedniej wypowiedzi argument o matrioszkach : "czy powodem dla którego nie pójdziesz do prokuratury jest fakt że każdy z nich, powtarzam KAŻDY z nich ma matrioszkę nad kominkiem? ". - nieufności do każdego, a w szczególności do instytucji państwowych "Jeśli okazuje się że nie ufasz żadnej instytucji w tym Państwie to po raz kolejny muszę Cię zmartwić. Umrzesz z myślą i poczuciem zamachu." Całość znów podlana gęstym sosem "argumentów" mniej istotnych, ale równie celnych takich jak: "ty insynuujesz", "W takim szeregu Cię stawiam – tego co bije pianę.". I gdy wydaje Ci się, że wzniosłeś się już na wyżyny erystyki, okazuje się że popełniłeś błąd. Pędząc z iście ułańską fantazją do przodu, niesiony entuzjazmem, siekąc na lewo i na prawo szablą erystyki zapomniałeś o jednej, istotnej rzeczy - o metodyce.... Nawet Shopenhauer zalecał stosowanie chwytów erystyczych obok jakichś argumentów. Argumentów naciąganych, wyolbrzymionych, przeinaczonych, ale jednak argumentów. Tylko jako ostateczność (!), po nieskuteczności 30 wcześniejszych metod, zalecał stosowanie punktu 31 czyli Cytat:
Poprzez swoje próby obrzucania oponenta g.... i liczenie, że coś się jednak mu przylepi, sprawiłeś że obserwatorzy tej dyskusji zapewne potraktują Cię jako kolejnego członka elitarnej tzw "sekty gastrycznej", do której należy już ponoć kolega "bąki trzeba puszczać" Szpen. Na tym pozwolę sobie zakończyć dyskusję z Tobą. Ponieważ temat nazywa się "Smoleńsk 2010", a nie "BBudowniczy 2013", na dalsze Twoje argumenty ad persona odpowiadać nie zamierzam.Jeżeli będziesz miał jakieś argumenty odnoszące się do Smoleńska, to (w miarę możliwości i chęci) dyskusję podejmę. Jeżeli masz jakieś dalsze uwagi osobiste to zapraszam na priv. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To , co powiedział dzisiaj wnuk Ś.P Anny Walentynowicz w tv republika... to po prostu szok....
Wcale nie dziwię się reakcji dziennikarki po tych słowach. Ale cóż, pewnie rodzina Walentynowiczów w, też kur** tańczy na grobach czy zbija kapitał polityczny!!
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.04.2013 o godz. 19:39.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówiąc w ogromnym skrócie- 4 osoby wczesniej rozpoznały Panią Annę Walentynowicz i nie było z tym żadnego problemu(od siebie- to samo zresztą mówił lekarz lotnictwa), podczas rozpoznania w Moskwie. Syn nie miał żadnej wątpliwości. Tymczasem po ekshumacji.... może się przesłyszałem..... Pani Anna nie miała głowy....
Więc do ....y nędzy niech mi ktoś to ....a wytłumaczy co się dzieje w tym..... kraju?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.04.2013 o godz. 21:43.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
z utęsknieniem od paru miesięcy czekam na tą całą komisję Laska i się doczekać nie mogę. Miało być demaskowanie tez Macierewicza a skończyło się na demaskowaniu Macierewicza argumentami "ad personam" - żałosne.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Gdzie jest wrak samolotu? Czarne skrzynki już wróciły? Wiesz ilu ludzi związanych z katastrofą popełniło samobójstwo? Wiesz, że Komorowski jako bodajże jedyny z partii głosował przeciwko rozwiązaniu WSI? Wiesz, że przypadkowo również od razu po mianowaniu go "prezydentem tymczasowym" poleciał grzebać w IPN-ie? Smsy od Radka Sikorskiego w dwie godziny po katastrofie z ustaleniami, że winni są piloci? ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Gdzie u licha jest ekspert Lasek wraz ze swoją propagandową komisją?. Miały być wywiady, autografy , zmiażdzenie wynikami badań raportu Macierewicza. A tu klops - nic nie wyjaśnili.A ponoć godne wypłaty dostają
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 23.04.2013 o godz. 18:26.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Obiło mi się o uszy bodajże we środę, że są na etapie zapoznawania się z całościowym raportem zespołu Macierewicza. Wychodzi więc na to, że znając jedynie jego fragmenty potrafili z całością dyskutować i ją dyskredytować...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Alef Stern: "sztuką przeprowadzenia zamachu czy katastrofy jest ustrzelenie zwierzyny nie swoim gajowym, nie ze swojej dubeltówki, ale w swoim lesie, żeby własne służby posprzątały [...]".
http://pressmix.eu/index.php/2012/11...e-tylko-rosji/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
gdyby większość naszego społeczeństwa była tak przedsiębiorcza jak ten Pan zacytowany powyżej, to mielibyśmy 5% bezrobocia i średnia pensję 10k brutto. Smoleńsk to świetny temat do robienia łatwych pieniędzy. Gazeta Polska - otworzyła GPC, powstało kilka prawicowych tygodników, powstaje tv republika, napisano mnóstwo książek - sami specjaliści, Maciarenko sprzedaje swój raport itd itd.
Im większe bzdury wymyślają, tym większą kasę na tym zarabiają. Można rzec, że powstało nowe ramię naszej gospodarki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
National Geographic usunal ze swego kanalu na Youtube film " Smierc prezydenta".
http://www.kresy.pl/publicystyka,rep...ob-na-paszkwil zycze udanego tygodnia ziuk_NYC ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Prokuratura potwierdza doniesienia Gmyza z dzisiejszego "Do Rzeczy" : http://www.npw.gov.pl/491-Prezentacj...-45503-p_1.htm
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Przy okazji zapoznania się z wiadomością z wp (kropka) pl : "Na wraku: oktogen, heksogen, TNT - prokuratura wyjaśnia"
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html po kolejnym zerknięciu na "wypucowany" wrak coś mnie tknęło i pogrzebałem po sieci. O oknach tuskoleta i tupolewa można poczytać poniżej: http://www.bibula.com/?p=68086 Wpis z 18 kwietnia 2013 roku ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
||
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Jasne wiemy ci sami "eksperci prokuratury" badali także kiełbasę, pastę do butów tudzież inne rzeczy w których stwierdzili TNT. Co więcej zdanie prokuratora Szeląga o nie stwierdzeniu trotylu na wraku, kilka dni później zrujnował prokurator Artymiak potwierdzając, że jednak przyrządy stwierdziły obecność trotylu. Co jedynie pokazuje (wraz z sytuacją gdzie prokurator generalny wbrew świadkom z mównicy sejmowej oczernia Rodzinę Anny Walentynowicz posądzając o błędne rozpoznanie), że ta prokuratura, gdy jest to dla niej wygodne łże jak bura suka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekawa rozmowa z Ziemkiewiczem z telewizji republika o miedzy innymi trotylu na wraku samolotu: http://www.telewizjarepublika.pl/Pio...l#.UXa_xUowC_J
ziuk_NYC ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Cytat:
prokuratorSzeląg napisał(a):
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ciekawy wywiad z Macierewiczem w Rzepie: Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepszy był test wykrywacza w studiu TVN - badali bodaj paste do butów i inne materiały - i na złość Laskowi ,Tuskowi i Rzepie nic nie chciało sie pojawic na wyświetlaczu. Ale jak tylko kamery gasną...w ciszy i spokóju wykrywcze materiałów wybuchowych zaczynają reagować- to na gume do żucia prokuratora Rzepy , to na sznurówki redaktora Lisa a to znów na stringi redaktor Pochanke. Psia mać nic im na wizji nie wychodzi.Nawet podobno symulacje numeryczne lotu TU154M nr 101 zrobil minister Nowak tylko nie może jeszcze ustalić grubości brzozy - narazie jest przy średnicy 2m i dalej nie może mu skrzydła urwać
ps. no i oczywiście wykrywacze reagują na Tutce o numerze bocznym 102 więc na wszelki wypadek premier postanowil ją sprzedać- ponoć w geście dobrej woli chciał zorganizować jeszcze lot Macierewicza i Kaczyńskiego do Mińska na obchody rocznicy Powstania Styczniowego ale marszalek Borusewicz stwierdził :takie obchody jakie powstanie i się nie udało obchody odwołali.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 23.04.2013 o godz. 18:39.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
KatarzynaKolendaZaleska napisał(a):
http://wpolityce.pl/artykuly/52047-t...ka-o-smolensku ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to się mówi: jeśli fakty mówią co innego niż oficjalna wersja to tym gorzej dla faktów
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co mówią fakty? Na pokładzie była bomba? Pod skrzydłem była bomba? Gdzie była ta bomba/bomby? Samolot został zestrzelony? Co w takim razie z fatalnymi warunkami pogodowymi? Były tylko przykrywką dla zdetonowania bomby czy zestrzelenia samolotu? Czy mgła była sztuczna? Czy fakty mówią, że dane z czarnych skrzynek zostały sfałszowane i samolot znajdował się na innej wysokości, a piloci mówili co innego niż naprawdę mówili? Czy w takim razie podczas feralnego podejścia samolot, gdyby nie bomba/bomby/cokolwiek, spokojnie by się poderwał i odleciał? W jaką logiczną całość składają się te fakty bo nie ogarniam.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Gdzie jest ostatnia czarna skrzynka? Jakim cudem od uderzenia w ziemię samolot mógł zostać dosłownie rozpylony, w sposób niepodobny do żadnej znanej katastrofy poza Lockerbie? Inny tupolew lądując, ściął kilkadziesiąt drzew, nie tracąc skrzydeł i nie rozbił się? Co robił na częściach samolotu trotyl i inne substancje wybuchowe (niektóre powstały po II wojnie więc nie ma możliwości uzasadnienia, że to pozostałości z tamtych czasów)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla niektórych słowo: wybuch równa się bomba. Ale to tak jak ze słowem dupa : mi kojarzy się z czyms innym a Biedroniowi z czym innym. Tak czy nie? Pomijając to zadam tez pytania: kto zbadał że wybuchu nie było i kiedy? Kto zbadał czy były ślady materiałów wybuchowych na samolocie i kiedy? Kto zmierzył przyczyne wypadku (wg.Millera) brzoze i kiedy? Kto zrobił symulacje numeryczną możliwości rozpadu samolotu i kontaktu z brzoza i kiedy? Gdzie jest czwarta czarna skrzynka i dlaczego nikt o niej nie mówi? Gdzie jest telefon satelitarny prezydenta i telefony satelitarne generałów? Co mówili piloci innego niz naprawde mówili? gdzie sa brakujące 4 s nagrań z pozostałych czarnych skrzynek? czemu został ukryty TAWS 38 i dlaczego? Co się stało że podczas oględzin ciała p.Walentynowicz 4 osoby zeznały ze byla zachowana w całości a po sekcji w Polsce podano że ma zmasakrowana głowę? Czemu marszalek Kopacz kłamała w sprawie przekopania terenu katastrofy na metr w głąb i pracy polskich patomorfologów skoro ich wogóle nie dopuszczono do prac? Czemu na lotnisku w Smoleńsku nie było ANI JEDNEGO funkcjonariusza BOR i dlaczego? Czemy rząd RP nie przyjął propozycji Miedwiediewa z dnia katastrofy o wspólnym procedowaniu postepowania? Jakim cudem samolot po potencjalnym oderwaniu skrzydla na brzozie zrobił półbeczke na wysokości 666 cm skoro rozpiętośc skrzydeł TU 154M wynosi ok 40 m i kto to zbadał ? Kto czytał w kokpicie prawidłowe wysokosci z wysokościomierza barycznego skoro w raporcie Millera podają że Blasik a Instytut Sehna wykluczyl obecnośc Błasika w kokpicie? Czemu cześć ciał była naga i kto tą sprawę zbadał? Gdzie w raporcie Macierewicza pisza że samolot zostal zestrzelony? Gdzie w raporcie M. jest coś o sztucznej mgle? Kto i kiedy zweryfikował raport Rosjan z 10.04.2010r podajacy że znaleziono cześci samolotu znacznie przed pancerną brzozą? Gdzie się znajduje nagranie z JAKa? Czemu nikt przez 3 lata nie upublicznił nagrań z JAKA choćby w kontekście zeznań załogi -śp.chor.Musia i por.Worsztyla o innych komendach z wieży niż te zapisane w stenogramach TU 154M? Kto odpowida za obniżenie rangi wizyty prezydenta w innym kraju i rozdzielenie wizyt? Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
sprawa śmierci Remigiusza Musia skierowana do umorzenia
http://wiadomosci.wp.pl/kat,119674,t...07b1&_ticrsn=3 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co to jest k...a za tekst? Zadaje normalne pytania, a ty mi wyjeżdżasz z czymś takim. Jebnij się w łeb. Nie znasz mnie, nie masz pojęcia jakie są moje poglądy na sprawę ale z góry antagonizujesz mnie i stawiasz w opozycji. Sam chętnie poznam rzetelne odpowiedzi na zadane przez ciebie pytania.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie osobiscie hipoteza wybuchu (co nie oznacza=zamach- tego nie wiem) jest prawdopodobna, jednak uważam, że tego typu posty są niepotrzebne . Mimo wszystko denerwuje mnie te wzajmene obrzucanie siebie gównem.
Sam czasami tracę cierpliwość, ale wole zacisnąć zęby niż komuś pojechać. Jakieś standardy trzeba zachować- to nie forum onetu. Z drugiej strony Arked też bądź wyrozumiały, niektórym faktycznie puszczają czasami nerwy- zwłaszcza, że osoby, które zadają pytania są wrzucane do worka z "fanatykami" ,"Wolakami", "oszołomami" itp.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.04.2013 o godz. 11:24.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście, można było je tak odczytać. Zostawmy więc ostatnie pytanie. Czy fakty układają się już w jakąś logiczną całość? Dla mnie na razie nie (nie mam żadnego zaufania do raportów Millera i MAKu). Nawet ciężko jest z samymi faktami, bo operujemy zazwyczaj jedynie informacjami lub nawet ich strzępami zawartymi w mediach. Moim marzeniem jest przeprowadzenie śledztwa, badań, weryfikacji, wszelkich pomiarów przez zupełnie odpolitycznioną grupę ekspertów i poznanie ich wersji zdarzeń. Niestety mogę się tego nigdy nie doczekać. Fakt, że wokół wszystkiego ewidentnie kręcą się rosyjskie służby specjalne, próbując coś dla siebie ugrać, dodatkowo odbiera nadzieje na poznanie prawdy.
PS: Teoria wybuchów jest zazwyczaj utożsamiana z teorią zamachu bo obie głoszone są często przez te same osoby. To prowadzi jak widać do nieporozumień.
Ostatnio edytowane przez Arked : 27.04.2013 o godz. 11:47.
![]()
|
|
|