The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2024, 07:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Znicz, Resovia, PBB, Sosnowiec, TBB - to wygrywany i mamy baraże
Myślisz, że z tymi którzy grają o utrzymanie gra się łatwiej niż z tymi którzy grają o awans?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.04.2024, 08:20
Wygramy 5 meczów na 8, a dotychczas wygraliśmy 3 na 7? Bardzo odważne plany Tym bardziej jeśli w Płocku będzie porażka to zostaje do wygrania 5 na 7. A tak póki co to nie umiemy nawet 2 razy pod rząd w lidze wygrać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.04.2024, 08:55
W meczu z Resovią 23.04, Podbeskidziem 26.04 to oni będą myślami w Pucharze, w Sosnowcu będą po pucharze, a potem gramy z Lechią u siebie, w Katowicach i ostatni z Brukiem gdzie będą powoli dochodzić do siebie myślami że zaraz urlopy . Jak oni po 2tyg przerwy grają na pół gwizdka z Chrobrym bo jest półfinał z Piastem, to teraz muszą się bardziej oszczędzić żeby nie wypaść przez głupią kontuzję
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 12.04.2024 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.04.2024, 09:35
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że z tymi którzy grają o utrzymanie gra się łatwiej niż z tymi którzy grają o awans?
Zacznijmy od tego że ja w ogóle nie twierdzę że to wygramy.

Więcej, wskazuje że poziom trudności jest po zaj***** wysoki, a konkurencja nie śpi. Jak nie będziemy punktować do końca to po nas

Wygranie 5 z 8 to będzie wyczyn.

Ale też się nie oszukujemy że będzie nam łatwiej z Gieksa która wygrywa 6 spotkań pod rząd niż z Resovia czy PBB które generalnie więcej przegrywają niż wygrywają.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Wygramy 5 meczów na 8, a dotychczas wygraliśmy 3 na 7? Bardzo odważne plany Tym bardziej jeśli w Płocku będzie porażka to zostaje do wygrania 5 na 7. A tak póki co to nie umiemy nawet 2 razy pod rząd w lidze wygrać.
No to się powtórzę to co wyżej. Jak gdzieś szukać punktów to tam, ale będę raczej pozytywnie zaskoczony jeśli tak się stanie. Bardziej realne jest te 13-15 pkt w 9 meczach niż 16-17. To i tak powinno dać zaszczytne 6 miejsce w fortuna 1 lidze
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.04.2024 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 12.04.2024, 13:51
jak szybko spadły nasze aspiracje Jeszcze tydzień temu walczymy o bezpośredni awans dzis juz liczymy i brakuje do baraży
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.04.2024, 15:36
Kto liczył na bezpośredni awans tydzień temu?
Chyba kosmita, bo nikt rozsądnie patrzący na to jak gramy + terminarz, kontuzje, kartki etc nie liczył na żadne top2.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 12.04.2024, 19:00
Prezes.

10 znaków
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.04.2024, 18:54
Czekamy na zestawienie wyników Rudego i Sobola przez wolfika.

Rude to ma chyba 1,375 średnia, mecze 3-2-3, gole 11-11. Niesamowity trener.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.04.2024, 18:57
alexx6 napisał(a):Wyświetl post
jak szybko spadły nasze aspiracje Jeszcze tydzień temu walczymy o bezpośredni awans dzis juz liczymy i brakuje do baraży
Raczej urealnienie oczekiwań.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.04.2024, 19:02
W tym klubie nie działa nawet nowa miotła.

Średnia pkt. Rude w klubach po pierwszych ośmiu meczach ligowych:

Alajuelense - 2,5

Castellon - 2

Wisła - 1,37...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.04.2024, 19:28
Bo Rude jest cienki. To poziom Sobola. Miał dobre kluby w cienkich ligach i notował tam normalne wyniki. Teraz ma cienki klub w cienkiej lidze, gdzie rządzi oszołom JK więc tu z automatu trenerom średnia spada o 0,5 pkt. Także Rude robi wynik na swoim słabym poziomie, bo się do dupy nadaje. Zwykły trener, raczej analityk. Tu trzeba kozaka co umie zrobić wynik na 2,2 pkt, czyli przy JK miałby wynik 1,7 na mecz.
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.04.2024, 20:02
Czekamy na zestawienie wyników Rudego i Sobola przez wolfika.

Rude to ma chyba 1,375 średnia, mecze 3-2-3, gole 11-11. Niesamowity trener.
Tego to się nie doczekasz.

Żeby się jednak nie pastwic to powiem coś optynistycznego.

Można mieć tak fatalny bilans jak Rude, zdobyć 1 pkt z 9 w 3 ostatnich meczach i być 3 pkt od 3 miejsca. Ta liga jest komiczna.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.04.2024, 20:03
Bo Rude jest cienki. To poziom Sobola. Miał dobre kluby w cienkich ligach i notował tam normalne wyniki. Teraz ma cienki klub w cienkiej lidze, gdzie rządzi oszołom JK więc tu z automatu trenerom średnia spada o 0,5 pkt. Także Rude robi wynik na swoim słabym poziomie, bo się do dupy nadaje. Zwykły trener, raczej analityk. Tu trzeba kozaka co umie zrobić wynik na 2,2 pkt, czyli przy JK miałby wynik 1,7 na mecz.
Ja się generalnie zgadzam z tym, że jeżeli Rude powinien tutaj w ogóle kiedykolwiek trafić (co mnie średnio przekonuje, no chyba, że jako analityk/asystent), to na bank nie w takim newralgicznym momencie.

Chociaż też nigdy nie wiadomo, gdzie i kiedy przeciętniak odpali. Np. taki Stano robi bardzo przyzwoitą robotę w Łęcznej, a nasz przeciętniak po prostu nie odpalił. Kozaka na tym etapie sezonu już nie znajdziesz. Jedyny rozsądny ruch, jaki jest w ogóle możliwy, to zamienić Rude i Jopa rolami, ale znając Jarosława, to zrobi to dopiero na dwie kolejki przed końcem, kiedy będziemy już w czarnej dupie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.04.2024, 20:08
Kozak może odpalić w normalnym klubie. Nasz jest patologiczny. Pokaż mi trenera nawet uznanego, co ulepi coś z GÓWNA. My zimą sprowadziliśmy jakiegoś Bregu, który ma chyba astmę, dziecko bo chyba liczyliśmy na 800 plus - Dziedzica, grubasa Omraniego bo chyba chcemy być klubem tolerancyjnym, i jakiegoś cienkiego bramkarza, który nawet nie może grać.
Jednocześnie w kadrze mając całą plejadę połamańców jak Junca, Żyro, Basha, Sapała i kolejnych jak Talar czy Gogół, którzy dołączyli do ekipy połamanych i chyba dopiero wtedy (już nie chce mi się sprawdzać) następowały te super wzmoceninia zimowe (oprócz Bregu, który przyszedł wcześniej)

To jest wariatkowo. Tutaj psycha by wysiadła papieżowi albo nawet Chrystusowi. Także tym bardziej człowiek, który potrzebuje optymalnych/dobrych warunków do pracy, rozwoju, szybko tu zwija mandżur i myśli tylko jak uciec.
drozd:
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.04.2024, 21:43
Kozak może odpalić w normalnym klubie. Nasz jest patologiczny. Pokaż mi trenera nawet uznanego, co ulepi coś z GÓWNA. My zimą sprowadziliśmy jakiegoś Bregu, który ma chyba astmę, dziecko bo chyba liczyliśmy na 800 plus - Dziedzica, grubasa Omraniego bo chyba chcemy być klubem tolerancyjnym, i jakiegoś cienkiego bramkarza, który nawet nie może grać.
Jednocześnie w kadrze mając całą plejadę połamańców jak Junca, Żyro, Basha, Sapała i kolejnych jak Talar czy Gogół, którzy dołączyli do ekipy połamanych i chyba dopiero wtedy (już nie chce mi się sprawdzać) następowały te super wzmoceninia zimowe (oprócz Bregu, który przyszedł wcześniej)

To jest wariatkowo. Tutaj psycha by wysiadła papieżowi albo nawet Chrystusowi. Także tym bardziej człowiek, który potrzebuje optymalnych/dobrych warunków do pracy, rozwoju, szybko tu zwija mandżur i myśli tylko jak uciec.
W sumie pod wieloma względami trafna analiza, więc skąd ta gorycz (rozgoryczenie można czuć, jeśli dzieje się coś niespodziewanego)? To musiało się tak potoczyć przy właściwie tym samym składzie, co w poprzedniej rundzie. Oczywiście możemy wywalczyć jeszcze miejsce w barażach, ale nie za bardzo wierzę, że wygramy 2 mecze z drużynami, które nie będą grały fajnej dla oka, otwartej piłki.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.04.2024, 22:02
Myślę, że stąd, że:

- mimo wszystko ten skład powinien walczyć o top 2
- nie tyle piłkarze są winni co Królewski więc pojawia się frustracja, że nie umie on w żaden sposób tego klubu przygotować do sezonu (chore transfery zimowe)
- dużo Jaro gada, wiele obiecuje, wymyśla ciągle nowe bajki np o AI itp. czym jedynie rozbudza te nadzieje, że teraz może, z tym nowym pomysłem, to ruszy

Skład mamy spokojnie na awans (powiedzmy, ż 15 graczy na poziomie jest) ale są demobilizowani postawą JK, Kiko i 20 ćwoków z szatni. To tworzy tę toksyczną atmosferę, która nie pomaga ani tym 15 graczom, ani trenerowi.
My gramy w I lidze. To jest poziom półzawodowy. Nie oszukujmy się, że tu trzeba jakichkolwiek cudów. W miarę normalna atmosfera, 15-20 kopaczy normalnych i szczególnie na przestrzeni 2 sezonów można awans zrobić.

Myślę, że wiele osób ma takie rozumowanie. Ja np. się wkurzam na JK za to, że takie gówno ulepił, sprowadza jakiegoś analityka na trenera, cuda obiecuje i bajki wymyśla, a na konie sprowadza grubasa itp. zamiast się wziąć za konkretną robotę.
Ludzie co kilka sezonów pograli w Football Managera by to lepiej ogarnęli.
drozd:
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.04.2024, 00:03
Myślę, że stąd, że:
- mimo wszystko ten skład powinien walczyć o top 2
To jest właśnie grzech pierworodny wszystkich dyskusji na forum. Taka urokliwa fantazja. Nie da się awansować do ekstraklasy z drużyną, która jest tak słaba w defensywie, jak Wisła (obserwujesz niemal co tydzień jak łatwo nas skaleczyć, ile prezentów rozdajemy). Nie da się poprawić gry w defensywie z tymi piłkarzami. Sry, ale w starciu z nami wygrywa nie finezja czy super umiejętności piłkarskie, ale pragmatyczny antyfutbol. Zresztą wierzę, że dawno byśmy awansowali z tym składem, gdyby wszyscy chcieli z nami grać jak Widzew, Piast czy ŁKS w pierwszej połowie naszego ostatniego meczu, ale nie chcą i nie zechcą. Teraz zresztą jest jeszcze gorzej, bo jesteśmy pod ogromną presja i musimy coraz bardziej ryzykować, co oczywiście jest wszystkim przeciwnikom na rękę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2024, 07:48
Może nie rozmywajmy dalej statystycznego... Pepe już chyba zwątpił w jakiekolwiek wyliczenia (i ciężko mu się dziwić).
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.04.2024, 09:11
To już nie temat statystyczny. Pepe zwątpił, wolfy zamknął mordę więc można temat zamykać.
drozd:
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.04.2024, 11:21
Do końca sezonu "zasadniczego" zostało 7 kolejek.

Brakująca średnia do prawdopodobnego awansu bezpośredniego: 3,00 pkt/mecz
Brakująca średnia do wysoce prawdopodobnych baraży: 1,71 pkt/mecz
Brakująca średnia do baraży z prawdopodobieństwem bliskim pewności: 2,00 pkt/mecz

Średnia ligowa Rudego: 1,38 pkt/mecz...

Klasyfikacja Wolfy'ego:
Rude 1,375 vs Sobolewski 1,250

P.S. Rude zdobył na przestrzeni 8 meczów 1 (słownie: jeden) punkt więcej od Sobolewskiego (powszechnie uznawanego tutaj za nie-trenera), ale utrzymuje tę przewagę już drugą kolejkę z rzędu. Można to zatem zaliczyć jako już drugą serię za jego kadencji (poprzednia to dwie ligowe porażki z rzędu).

Może to wlać pewien optymizm w osoby, które są przekonane, że jesteśmy w stanie wyciągnąć serię 7 zwycięstw z rzędu do końca sezonu, co statystycznie da nam awans bezpośredni. Trener jest bowiem zdolny do seryjnych osiągnięć, to już potwierdzone.

P.P.S. Mam nadzieję, że na baraże uda się przygotować jako tako wszystkich do gry, w czym (o ile w międzyczasie doczłapiemy do baraży) upatruję najwięcej szans ewentualnego awansu. Nie wierzę już w żadne opowieści o trenerze, który potrafi wyciągnąć głęboko ukrywane pokłady hiszpańskiego potencjału na zewnątrz, tym niemniej indywidualne wielu umiejętności zawodników - o ile będą gotowi do gry w najważniejszym momencie - zawsze mogą przeważyć szalę zwycięstwa na naszą stronę. Oby wszyscy byli do gry.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.04.2024, 12:44
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Do końca sezonu "zasadniczego" zostało 7 kolejek.

Brakująca średnia do prawdopodobnego awansu bezpośredniego: 3,00 pkt/mecz
Brakująca średnia do wysoce prawdopodobnych baraży: 1,71 pkt/mecz
Brakująca średnia do baraży z prawdopodobieństwem bliskim pewności: 2,00 pkt/mecz

Średnia ligowa Rudego: 1,38 pkt/mecz...

Klasyfikacja Wolfy'ego:
Rude 1,375 vs Sobolewski 1,250

P.S. Rude zdobył na przestrzeni 8 meczów 1 (słownie: jeden) punkt więcej od Sobolewskiego (powszechnie uznawanego tutaj za nie-trenera), ale utrzymuje tę przewagę już drugą kolejkę z rzędu. Można to zatem zaliczyć jako już drugą serię za jego kadencji (poprzednia to dwie ligowe porażki z rzędu).

Może to wlać pewien optymizm w osoby, które są przekonane, że jesteśmy w stanie wyciągnąć serię 7 zwycięstw z rzędu do końca sezonu, co statystycznie da nam awans bezpośredni. Trener jest bowiem zdolny do seryjnych osiągnięć, to już potwierdzone.

P.P.S. Mam nadzieję, że na baraże uda się przygotować jako tako wszystkich do gry, w czym (o ile w międzyczasie doczłapiemy do baraży) upatruję najwięcej szans ewentualnego awansu. Nie wierzę już w żadne opowieści o trenerze, który potrafi wyciągnąć głęboko ukrywane pokłady hiszpańskiego potencjału na zewnątrz, tym niemniej indywidualne wielu umiejętności zawodników - o ile będą gotowi do gry w najważniejszym momencie - zawsze mogą przeważyć szalę zwycięstwa na naszą stronę. Oby wszyscy byli do gry.
Dobra, odpowiem Ci jak podobno Adam Michnik któremuś literatowi: wpierdalasz się w moją działkę. Celowo czekam z Rude watch żeby dać satyafakcję tym wszystkim żałosnym frajerom na ich projekcje. Przecież ja na pewno podchodzę do Rude emocjonalnie tak jak oni w sumie do wszystkiego. Więc na pewno wklejenie tego wyniku jest dla mnie bolesne, mimo że od razu napisałem że to zabawa bez żadnych założeń (nie jestem wróżką), a sezon się jeszcze nie skończył.

Ale dla porządku, Rude watch:
Rude 1,375
Sobolewski 1,250

Miało być w poniedziałek żeby dać jeszcze hejterom potriumfować. Ja ocenię sezon na koniec, a awans z 6-go miejsca jest wart tyle samo co z pierwszego. Jeśli się nie obsramy w barażach na rzadko to już będzie postęp
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2024, 16:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobra, odpowiem Ci jak podobno Adam Michnik któremuś literatowi: wpierdalasz się w moją działkę. Celowo czekam z Rude watch żeby dać satyafakcję tym wszystkim żałosnym frajerom na ich projekcje.
A to sorry, serio - nie planowałem się wpychać. Ot, Pepe gdzieś odpuścił swoją część statystyczną, a Ty poprzednim razem wydawałeś się być zadowolony, że ktoś pociągnął wątek. Nie czuję potrzeby ciągnięcia tego wątku. Ot, raczej w kategoriach ciekawostki. Zostawiam więc to do Twojej dyspozycji.

Generalnie w ogóle nie miałem jakoś od wczoraj ochoty cokolwiek pisać.

Naprawdę nie mam nic przeciwko temu, żeby Rude odpalił, a Hiszpanie weszli z drzwiami do ekstraklasy, zamykając niewiernym Tomaszom usta.

Cytat:
Ja ocenię sezon na koniec, a awans z 6-go miejsca jest wart tyle samo co z pierwszego. Jeśli się nie obsramy w barażach na rzadko to już będzie postęp
Pełna zgoda.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.04.2024, 16:57
Rude nie miał walczy o awans fartem z 6 miejsca, tylko bić się o top2, ewentualnie wejść do baraży ale po jako takim punktowaniu lub z dobrym stylem gry, który by dawał nadzieję na łatwe przejście baraży. Obecnie jesteśmy na etapie "panie Boże daj baraże, a później wygrajmy fartownie dwa razy".
Jeśli po to tutaj przychodził Rude, jeśli to jest ta jakość która miał dać to nie mam pytań. Równie dobrze mógł zostać Sobol, Jop albo przyjść ktokolwiek inny, bo grać większego gówna niż obecnie i punktować z Wisłą, w I lidze, gorzej niż 1,4 to już ciężko.
drozd:
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2024, 17:08
Rude nie miał walczy o awans fartem z 6 miejsca, tylko bić się o top2, ewentualnie wejść do baraży ale po jako takim punktowaniu lub z dobrym stylem gry, który by dawał nadzieję na łatwe przejście baraży. Obecnie jesteśmy na etapie "panie Boże daj baraże, a później wygrajmy fartownie dwa razy".
Jeśli po to tutaj przychodził Rude, jeśli to jest ta jakość która miał dać to nie mam pytań. Równie dobrze mógł zostać Sobol, Jop albo przyjść ktokolwiek inny, bo grać większego gówna niż obecnie i punktować z Wisłą, w I lidze, gorzej niż 1,4 to już ciężko.
To generalnie bez znaczenia na tym etapie. Teraz liczy się już tylko czy Wiśle (nieważne pod czyim dowództwem) uda się awansować, może być z 6. miejsca w barażach, po dwóch meczach cudem przepchniętych przypadkowymi bramkami strzelonymi przez Omraniego i Ratona czy jakimś samobóju.

To, że Królewski - jak zwykle - postanowił zrobić po swojemu i spróbować udowodnić całemu światu, że nie zna się na piłce... eee... znaczy że ma swoją wizję zarządzania klubem, w której ryzyko zamiast minimalizować to się maksymalizuje, a jako strażaka zatrudnia się trenera, który potrzebuje długiej, spokojnej pracy żeby wdrożyć jakąś (nieprzystającą do realiów I ligi zresztą) wizję, to zupełnie inna sprawa.

W tym wątku zastanawiamy się ile statystycznie nam brakuje do awansu i dlaczego tak dużo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.04.2024, 17:22
A to sorry, serio - nie planowałem się wpychać. Ot, Pepe gdzieś odpuścił swoją część statystyczną, a Ty poprzednim razem wydawałeś się być zadowolony, że ktoś pociągnął wątek. Nie czuję potrzeby ciągnięcia tego wątku. Ot, raczej w kategoriach ciekawostki. Zostawiam więc to do Twojej dyspozycji.

Generalnie w ogóle nie miałem jakoś od wczoraj ochoty cokolwiek pisać.

Naprawdę nie mam nic przeciwko temu, żeby Rude odpalił, a Hiszpanie weszli z drzwiami do ekstraklasy, zamykając niewiernym Tomaszom usta.

Pełna zgoda.
Nie no, oczywiście żartuję, ale jak widać jest ciśnienie żebym to ja napisał. Moim zdaniem - projekcja.

Ja w sumie nie mam jakiegoś doła, byłem chory po Miedzi bo to był ewidentny wał. Ale jak nasi przegrywają przez brak walki i wunderkidy zachowujące się jak półamatorzy... Był czas przywyknąć, Krzyżanowski zamiast Gruszkowskiego czy Wachowiaka, poza tym jeden wuj...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2024, 22:15
W tym wątku zastanawiamy się ile statystycznie nam brakuje do awansu i dlaczego tak dużo.
I fajnie byłoby do tego wrócić, bo:
- w 6 tematach pisze się o tym samym
- przed meczem z Płockiem większość i tak brała remis w ciemno lub typowała porażkę - więc, skąd takie zdziwienie?
- dalej z jakiegoś dziwnego powodu nie mamy przegranej szansy na baraże. Ba. Z terminarzem jaki mamy to byłoby całkowite dyletanctwo/kompromitacja/nieudacznictwo gdybyśmy go nie wywalczyli.
- zawsze można sobie po prostu wygrać ostatnie 7 spotkań i awansować bezpośrednio, niczym Radomniak w sezonie 20/21 który zanotował dokładnie taka serie w ostatnich 7 kolejkach*

*Proszę nie traktować ostatniego zdania całkowicie serio
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 15.04.2024, 04:07
Serio, nie serio, ale w obecnej sytuacji nawet siedem wygranych z rzedu moze nam nie dac bezposredniego awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2024, 08:49
Jeśli przy takiej stawce zespołów 63 pkt nie wystarcza do awansu to... Trenerzy Grabowski i Łobodzinski pozamiatali. Nowa PMS się obroniła, bo nie powiem absolutnie że zarządzanie w tych klubach, szczególnie w 1 części sezonu.
Mówiło się o tym, że w tej lidze nikt nie ma szans tak odskoczyć stawce, a tu zrobiły to zdecydowanie dwie drużyny.

Patrzmy na grafik:
Lechia:
Łęczna (w), Polonia (d), Stal (w), GKS Tychy (D), Wisła (w), Arka (D), Miedź (w)

Mogą zdobyć max 10 pkt z 21. Czyli 3 zwycięstwa -1 remis i 3 porażki.

Arka:
Płock (D), Znicz (w), Resovia(D), PBB (w), Sosnowiec (D), Lechia(w), Gieksa D)

mogą zdobyć max 11 pkt, czyli 3 zwycięstwa, 2 remisy i 2 porażki

Jedna z tych druzyn wygra ligę z 65-67 pkt na koncie -.obstawiam że to będzie Arka. Druga drużyna zdobędzie 63-64 pkt i nasza jedyna nadzieją jest zrównać się z nią punktami.

Tak czy siak, wygranie przez nas 7 meczów z rzędu to jakaś abstrakcja, ale z 3,1% szans na to mamy (wg P. Klimka z X).
Ostatnio edytowane przez Karherop : 15.04.2024 o godz. 09:03.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2024, 09:21
Jak będziemy mieć serię trzech wygranych z rzędu to możemy powoli zacząć się zastanawiać czy seria siedmiu starczy do bezpośredniego awansu. Bardzo POWOLI
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 15.04.2024, 09:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak będziemy mieć serię trzech wygranych z rzędu to możemy powoli zacząć się zastanawiać czy seria siedmiu starczy do bezpośredniego awansu. Bardzo POWOLI
Lepszej okazji niz nasze najblizsze cztery mecze nie bedzie. Gorzej z pozniejszymi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów