The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2013, 21:27
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie wierzysz w relacje pancernych na temat wypowiedzi Rońdy. Wrzucili cytat albo nagranie?

Dokumenty których źródła Rońda nie chciał zdradzić to nie żadne relacje które wymagają zadania pytania "czyje" Tylko ZDJĘCIA SATELITARNE Z 11 IV i 12 IV. Co kogo obchodzi skąd Rońda je ma? Odpowiedział, że kupił na rynku. Ktoś podważa ich wiarygodność? Bo nie wiadomo kto je sprzedał? Baz jaj.

Może lepiej zastanowić się co jest na tych zdjęciach.
Wrzucili i fragment ten nie dotyczy zdjęć satelitarnych o których piszesz. Co do zdjęć zgadzam się, ale nie tego dotyczyła moja wypowiedź, tylko tego:

"Mam dokument poświadczający, że piloci nie zeszli poniżej 100 metrów. Według GPS, a dokładność tego urządzenia jest dwa metry. Między TAWS 37 i zaklejonym papierkiem przez ekspertów Millera TAWS 38... Ten dokument mam z Rosji, nie mogę powiedzieć dokładnie skąd. Dostałem go z wiarygodnych źródeł."

http://wpolityce.pl/wydarzenia/50930...rencje-naukowa

emj10 napisał(a):
1) Przesłanki pokazałem już kilka razy i są one niezmienne.. Zarówno eksperci Macierewicza i Artymowicz nie mają dostępu do wszystkich danych źródłowych. Koniec kropka.
Rozumiem. Brak części danych - badania niewiarygodne. Twoja opinia.Koniec kropka.

emj10 napisał(a):
Przecież sam możesz poszukać sobie wypowiedzi Biniendy zasłaniającego się "tajemnicą". Żadna sztuka.
No niezupełnie. Stawiasz tezę, to ją udowodnij, a nie odsyłaj oponenta "w google". Ja Cię na Berdyczów nie odsyłam.
Zacytowałeś Drozdowi wywiad z Bininiendą dotyczący wezwania do prokuratury, w którym Binienda pisze że wszelkie swoje materiały wysyła do prokuratury, z prokuraturą z chęcią się spotka jak tylko dostanie oficjalne wezwanie, bo prokuratura przecież może wezwać obywatela do siebie, na razie dostał tylko jakieś półoficjalne "zaproszenie na kawę" (?), na które się zgodził, a na które prokuratorzy nie przybyli itp.

A przecież miałeś uzasadnić : "Przecież dobrze wiesz o co chodziło mi z tą przenośnią dotyczącą "wiem, ale nie powiem". W przypadku pytań dotyczących skąd eksperci Macierewicza mają daną informacje zwykle padało właśnie takie stwierdzenie."

Jak na razie nikogo tu chyba nie przekonałeś do swojego stwierdzenia

emj10 napisał(a):
Jaka insynuacja? To nazywa się czytanie ze zrozumieniem.
No brawo!. Na poparcie tezy, że wersje ekspertów Macierewicza są niespójne, wskazujesz niespójną wysokość podaną przez Artymowicza. Ja cały czas piszę o ekspertach Macierewicza - ty chyba także...?:

emj10 napisał(a):
Problem leży w metodologii naukowej, w opieraniu się na informacjach "kupionych od Mossadu", sensacjom znanym li tylko ekspertom Macierewicza, braku danych źródłowych na podstawie, który opracowano swoje prace (odsyłam do tego co pisałem przy okazji Biniendy), a także na co zwracałem każdorazowo uwagę, na braku dostępu tych ekspertów do danych źródłowych, bądź dowodów potwierdzonych przez prokuraturę. Tworzenie swoich hipotez na podstawie jakiś wirtualnych danych (spójrz na to jakimi wysokościami operują różni eksperci: niektórzy twierdzą, że samolot przez brzozą był poniżej pasa, inni że na kilku metrach, kolejni że na kilkudziesięciu metrach, a znajdą się nawet tacy którzy powiedzą, że nie zszedł poniżej 100 metrów, a wtedy nastąpił wybuch). Jak można mówić tutaj o metodzie naukowej, jeśli każdy stosuje inną metodologię.
emj10 napisał(a):
4) Nie bardzo zgodzę się, że są to informacje dobrze znane. Przecież według wcześniejszych teorii Macierewicza samolot nigdy nie znalazł się na wysokości kilkunastu metrów. Skąd teraz wzięło się te 15-17 metrów? Czyżby zmiana koncepcji?
Oczywiście że znane. Jaka zmiana koncepcji? Pierwsze informacje na temat wysokości zamrożenia danych FMS pojawiły się w czerwcu 2011 r. w "Białej Księdze", skąd pochodzi poniższy fragment:

Informacja ta została ponowiona we wrześniu 2012 r. w "28 miesięcy po Smoleńsku" i uzupełniona o analizę zapisów TAWS.

Mylisz pojęcia wysokości na której doszło do prawdopodobnego wybuchu, z wysokościami na który znalazł się samolot później. Bo przecież chyba zgodzimy się że na końcu samolot (a w zasadzie jego resztki) znalazł się na 0 m czyli na wrakowisku. Nigdzie nie słyszałem o teorii Macierewicza, że samolot zawisł po wybuchu na dwudziestu kilku metrach i potem już nigdy nie znalazł się niżej.

Jak widzisz wszystko jest spójne i logiczne, wystarczy tylko chcieć zapoznać się z materiałami które się komentuje i elementarna umiejętność czytania ze zrozumieniem.

emj10 napisał(a):
Cieszę się, że rozumiesz fakt jak działają eksperci od "wypadków lotniczych" i że kierują się często karierą polityczną, bądź są na pasku rządu/opozycji
Nie zrozumiałeś mnie. Tu nie chodzi o karierę polityczną, a możliwość kontynuowania swojej kariery naukowej pod warunkiem nie wychylania się w "złą stronę". Przy czym nie słyszałem o karierach naukowych dzięki byciu na pasku "opozycji" (no chyba ze chodzi o opozycję z lat 2005 - 2007), w drugą stronę owszem.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.04.2013, 21:52
Odpiszę w sobotę, albo niedzielę jak zapoznam się z cytatami z dzieł wybranych komisji parlamentarnej Macierewicza.

Jedynie odpowiem teraz na to pytanie.
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
No brawo!. Na poparcie tezy, że wersje ekspertów Macierewicza są niespójne, wskazujesz niespójną wysokość podaną przez Artymowicza. Ja cały czas piszę o ekspertach Macierewicza - ty chyba także...?:
Cytat:
emj10
Tworzenie swoich hipotez na podstawie jakiś wirtualnych danych (spójrz na to jakimi wysokościami operują różni eksperci: niektórzy twierdzą, że samolot przez brzozą był poniżej pasa, inni że na kilku metrach, kolejni że na kilkudziesięciu metrach, a znajdą się nawet tacy którzy powiedzą, że nie zszedł poniżej 100 metrów, a wtedy nastąpił wybuch).
Tak, miałem tutaj na myśli wszystkich ekspertów badających tą sprawę, nie licząc tych z Komisji Millera i MAK, gdyż z tego co pamiętam ws. wysokości obie komisje były zgodne.
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 17.04.2013, 07:57
Co tak pięknie te drzewa cięło?

Dużo zdjęć ze Smoleńska. Warto pooglądać https://plus.google.com/photos/10790...273?banner=pwa

Macierewicz apeluje do Unii
Za wschodnią granicą m.in. dzięki Antoniemu już mają nas za idiotow, więc Antoni przeniósł się za granicę zachodnią, żeby popularyzować "myslenie prawdziwego Polaka i patrioty". Kreatywność tego człowieka jest bezgraniczna...

PARLAMENTARNY ZESPÓŁ DS. ZBADANIA PRZYCZYN KATASTROFY TU-154 M Z 10 KWIETNIA 2010 R.
W skład bezstronniczego zespołu wchodzą:
"http://www.sejm.gov.pl/SQL2.nsf/skladzesp?OpenAgent&94"
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.04.2013 o godz. 08:11.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 17.04.2013, 09:02
york09 napisał(a):Wyświetl post
Co tak pięknie te drzewa cięło?

Macierewicz apeluje do Unii
Za wschodnią granicą m.in. dzięki Antoniemu już mają nas za idiotow, więc Antoni przeniósł się za granicę zachodnią, żeby popularyzować "myslenie prawdziwego Polaka i patrioty". Kreatywność tego człowieka jest bezgraniczna...
Smutny Romantyku ups Yorku, za granicą mają nas za idiotów ze względu na nieudolność naszego rządu, duże nagromadzenie osobników o lemindżym podejściu do życia ( byle ciepła woda w kranie i zagranicznych po plecach klepanie i "jebło to jebło, na ch.. drążyć temat") oraz postawę na kolanach przy badaniu tej katastrofy.

Cytat:
Dziennikarze "Wprost" dotarli do memorandum w sprawie gazu. Chodzi o dokument, który podpisali prezesi EuRoPol Gazu oraz Gazpromu ws. budowy nowej nitki gazociągu Jamał-Europa.

Co zatem zawiera memorandum? "To kilka stron papieru, który realnie nie ma większego znaczenia. Ale któremu rosyjska oprawa nadała wyjątkowego politycznego blasku" - stwierdzają dziennikarze "Wprost".

Zdaniem redaktora naczelnego "Wprost", zamieszanie wokół memorandum to świadoma polityka Moskwy wobec Warszawy.

"Rosjanie rozegrali Polskę. Od lat to zresztą robią. W każdej sprawie, od Smoleńska po gaz. Idzie im to łatwo, bo naszym krajem rządzą nieudolni politycy" - komentuje całą sprawę Sylwester Latkowski.
Ktoś tu już wrzucał kiedyś fajne porównanie:

Cytat:
"Wyobraźcie sobie, że Rosjanie podczas II wojny mordują skrytobójczo kilkadziesiąt tysięcy waszych jeńców, nie przyznają się do tego i zwalają winę na Niemców. Po latach prawda wychodzi na jaw, a królowa, wraz z całym sztabem generalnym, szefem Banku Anglii, szefami najważniejszych instytucji państwowych i arcybiskupem Canterbury leci w rocznicę tego mordu do Rosji, żeby uczcic pamiec pomordowanych brytyjskich żolnierzy. Tam samolot krolowej rozbija się w niewyjaśnionych okolicznościach. Rząd nie tylko nie podaje się do dymisji, ale powierza śledztwo Rosjanom, którzy ogłaszają, że do sterów dorwała się królowa wraz z naczelnym dowódcą lotnictwa i po pijaku rozbili samolot. Rząd angielski potwierdza tę wersję, BBC i Reuter w komentarzach przypominaja ogólnie przedtem znaną lekkomyslnośc i pychę królowej oraz jej zamilowanie do ginu, wytykają angielskim pilotom nieudolnośc i braki w wyszkoleniu, ubolewają nad degrengoladą moralną rodziny krolewskiej i pijanstwem w silach zbrojnych, a w lotnictwie w szczegolności, ale jednoczesnie Parlament rekomenduje ministra obrony narodowej do Izby Lordów, a premier sklada wniosek o awansowanie szefa Intelligence Service na generala dywizji itd.
Nie ma najmniejszego znaczenia, że w sprowadzonej do GB, a zaplombowanej przez Rosjan trumnie królowa ma trzy nogi i jest ubrana we frak i męskie kalesony (niektore tabloidy nawet nawoluja z tego powodu do odmówienia królowej prawa do godziwego pochówku i sugeruja, ze królowa miala skrywane inklinacje transseksualne), niektóre ofiary maja po dwie cudze wątroby zamiast jednej wlasnej, inne kupę śmieci w brzuchu...
Nieważne, że cały teren katastrofy zaorano i pokryto betonowymi plytami, ślady zatarto, drzewa wycięto w pień, a wrak samolotu zniszczono i umyto, a na dodatek Rosjanie odmawiaja jego zwrotu. Rząd angielski jest tym wszystkim zachwycony, wysyla w swiat coraz to nowe komunikaty o znacznej poprawie stosunków z Rosja, katastrofę nazywa punktem zwrotnym tych stosunkow i nowym otwarciem na dialog z narodem rosyjskim i potwierdza oficjalnie przy każdej okazji, że winę ponosi pijana królowa z trzema nogami.
Poważni komentatorzy telewizyjni podkreslaja przy kazdej nadarzajacej sie okazji, ze dzieki tej katastrofie zostala opracowana oryginalna brytyjska metoda badawcza zwana "shrine research and remote investigation", a poziom badania katastrof lotniczych podniósl sie w GB znacznie i nie ma porównania z chalupniczymi metodami zastosowanymi po Lockerbie!"

PS. Gdzie te wcześniejsze linki z wypowiedzi Macierewicza? I co z rusofobią Tuska i Komorowskiego - czekam na Twoja odpowiedź w temacie politycznym.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.04.2013, 09:43
BBudowniczy -tobie to płacą na akord za pisanie, bo wszędzie Cię pełno, a sensu niewiele.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 17.04.2013, 10:17
Szpen napisał(a):Wyświetl post
BBudowniczy -tobie to płacą na akord za pisanie, bo wszędzie Cię pełno, a sensu niewiele.
Spora bezczelność z ust "zawsze była mowa o przejezdności" , zwanego także jako "kopa i w ryj". Nie martw się - nikt mi za pisanie nie płaci, chociaż dla Ciebie i paru SmutnychRomantyków może to być szokujące (jak to tak, tyle pisać za darmo?). Zarabiam wystarczająco dużo, by nie musieć dorabiać wierszówką jak legiony troli ktorych się namnożyło w ostatnich miesiącach po wszystkich forach.
Ocenę tego kto z nas pisze z sensem, pozostawię innym, Panie "kopa i w ryj" Szpen.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.04.2013, 10:33
Szpen napisał(a):Wyświetl post

Ja tam go podziwiam,, że ma jeszcze siłę do was. Tłumaczy, chłodno , cierpliwie. Argumentując wyczerpująco swój punkt widzenia, często posiłkując się linkami i cytatami. Tymczasem jego adwersarze - jedynie potrafią obrażać i bezdyskusyjnie wierzą w Rosyjski i coraz częściej kompromitowany przez prokuraturę raport Millera.
Nasza historia uczy nas, że bezgraniczne zaufanie do radzieckich czy KGBowskich urzędników jest zasadna. Rosjanie to nasi przyjaciele a nasza historia jest nieskazitelna- po co komisja międzynarodowa , skoro wszystko jest jasne!
http://www.naszdziennik.pl/wp/29984,...bieznosci.html
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.04.2013 o godz. 10:36.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.04.2013, 11:10
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam go podziwiam,, że ma jeszcze siłę do was. Tłumaczy, chłodno , cierpliwie. Argumentując wyczerpująco swój punkt widzenia, często posiłkując się linkami i cytatami.
Myślę, że jedzie na akord. Całkiem możliwe, że w ichniejszej hierarchii dostał nawet awans na obertrolla i list gratulacyjny od samego Schetyny . W przyszłości może zostać wytypowany do szkolenia młodych trolli i nadzorowania jej siatki. Muszą coś zrobić, bo materiał rzucany na fora coraz gorszej jakości. A słupki ryżemu i jego kamratom lecą coraz bardziej w dół .
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 17.04.2013, 11:37
BBudowniczy--z tego co wiem to świat śmieje się z teorii Macierewicza. Amerykanie go olali Unia olała, wręcz wyśmiała.Nawet ten nieudolny rząd jest traktowany poważnie. Nikt kartoflem ich nie nazwał.
Wychodzi na to że ty w innym urojonym świecie żyjesz.
Pokaż mi gdzie na świecie Antosia M.takiego miernoty traktują poważnie.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 17.04.2013, 11:40
BBudowniczy--z tego co wiem to świat śmieje się z teorii Macierewicza. Amerykanie go olali Unia olała, wręcz wyśmiała.Nawet ten nieudolny rząd jest traktowany poważnie. Nikt kartoflem ich nie nazwał.
powiało argumentem.

Pokaż najpierw, kto nas traktował poważnie w trakcie Jałty? Koronny dowód wg twojej logiki, ze zniewolnenia sowieckiego nie było. Pocieszny z ciebie oponent.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 17.04.2013, 11:45
BBudowniczy--z tego co wiem to świat śmieje się z teorii Macierewicza. Amerykanie go olali Unia olała, wręcz wyśmiała.
Poproszę o argumentację. Może czegoś nie doczytałem/nie dosłyszałem.

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.04.2013, 11:49
Dajcie spokój, przecież to typowy prowokator - posiadacz multikont, aż dziw bierze co on tu jeszcze robi. Może to kolejna odsłona pamiętnego charcerzyka? Dawniej by dostał bana po 1 dniu takiej multi-aktywności.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.04.2013, 12:09
Jak to co robi? Prezentuje niewzruszoną postawę ślepego na argumenty. Normalnego to śmieszy, ale dla resztek lemingów to niedościgniony wzór zachowania. Ma pokazywać jak nie dopuścić do uaktywnienia rozumu. Teksty o tym co robi świat to już chwytanie sie brzytwy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 17.04.2013, 12:21
Bóg Trybun (objawion)-- co ma Jałta ze Smoleńskiem wspólnego?
Co załatwił Macierewicz wespół z Fotygą w Stanach, wysłuchali i olali Bruksela potraktowała tak samo.
Napiszcie gdzie na świecie przyznali rację Antkowi.
Mecenas Rogalski o Macierewiczu: Cyniczny i szkodliwy
Frasyniuk o Macierewiczu: idiota krótko i na temat.
Kto jeszcze musi potwierdzić stan umysłu Macierewicza
Tak wygląda człowiek uczciwy albo barbarzyńca żądny krwi

Uważacie że mam multikonta to chyba Administrator śpi skoro prosiłem o sprawdzenie a nadal nie mam Bana.
Widocznie to też wasze urojenia

w zamach wierzą przede wszystkim:w/g CBOS
ludzie młodzi (18-24lata) - 38%
słabo wykształceni - 35%
mieszkający na wsi - 35%
mający niskie dochody - 47%
uczestniczący w prakykach religijnych kilka razy w tygodniu(40%)
głosujący na PiS (60%)
wyznawców Radia Maryja - 99%
ciemnota i zacofanych - 100%
http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2012/K_085_12.PDF Otwiera się dok PDF
lub otwórz "http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2012/K_085_12.PDF"
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.04.2013 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 17.04.2013, 12:29

Czasami zastanawiam się, czy ty to robisz dla jaj, czy jest to wszystko na serio. Poważnie.

Wydaje mi się, że to nie kwestia wiary- bo wierzyć, to można w Boga albo drugą osobę- tylko o pewne sklejanie wiadomości, zaufanie do komisji Millera czy MAK`u, a nie tak jak niektórzy próbują wmawiać- w ślepowierzenie Macierewiczowi czy tam Kaczyńskiemu, który "tańczy na grobach" czy "zbija kapitał polityczny po trupach".
Ja sam nie wiem co tam się stało, ale jak się interesują tą sprawą to zamiast coraz bardziej mieć wyklarowany pogląd na tą sprawę, jestem coraz bardziej przerażony tym wszystkim co się stało.
Niektórzy się dziwią, że część ludzi nie ma zaufania do komisji Millera czy prokuratury, ale jak można mieć, skoro już parę razy podważono ich profesjonalizm czy nawet pokazano w jaki sposób manipulują lub ukrywają niewygodne fakty alno rozbieżności w tak fundamentalnej dla Państwa Polskiego sprawie. Dla rozsądnie myślącego człowieka jest to wszystko nie pojęte.
Jedni bezgranicznie bezgranicznie ufają, drudzy zadają pytania, robią badania i wygłaszają odważne tezy kładąc na szali cały swój dorobek naukowy i autorytet, chcą rozmawiać i są chętni do dyskusji- szkoda tylko, że "eksperci rządowi" zasłaniają się "walką w kisielu".Tak ma wyglądać walka z podziałami w Polsce?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.04.2013 o godz. 12:41.

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.04.2013, 12:38
[...]
słabo wykształceni - 35%
mieszkający na wsi - 35%
głosujący na PiS (60%)
http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2012/K_085_12.PDF

Po pierwsze, może dopracuj umiejętność cytowania, bo Twój link prowadzi donikąd?

Po drugie, nawet mi się nie chce sprawdzać na stronach CBOS.

Gdybyś był socjologiem, ścigałbym Cię aż do skutecznego odszczekania tak zinterpretowanych i zaprezentowanych danych.

Rozumiem, że ktoś Ci każe uprawiać taką manipulację ale
czy Ty naprawdę uważasz, ze masz z debilami do czynienia?
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 17.04.2013, 12:42
Niestety, z tego co widzę, to już całe forum smieje się z Yorka. Z ciekawości zajrzałem co wypisujesz na forum pebu i tam też odrabiasz swoją dniówkę:

York09 napisał(a):
Prezydent się spóźnił na samolot i na chama chciał wylądować w Smoleńsku.
PS.

York09 napisał(a):
słabo wykształceni - 35%
mieszkający na wsi - 35%
głosujący na PiS (60%)
Z taką manipulacją to aż prosisz się o bana. Powołujesz się na link z badaniami, ale te pogrubione wyniki to uroiły się chyba tylko w Twojej głowie
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 17.04.2013, 13:12
Wy naprawdę wierzycie w zamach albo sobie tak jaja na wszeliki wypadek robicie
Już w kręgach PIS są politycy którzy otwarcie negują zamach. (Giżyński, Piecha)
Cytat:
Zdaniem prof. Janion ci, którzy wyznają teorię zamachu na samolot prezydencki i oskarżają rząd o zdradę narodową, traktują Polskę jako wybranka Boga spośród narodów i twierdzą, że Polska wciąż jest w niewoli. "To ce..... swoisty popmesjanizm"
w religii smoleńskiej, muszę przyznać, że jest to rzecz zdecydowanie dziwaczna. Chociaż wiele osób chyba naprawdę doznaje głębokich wstrząsów emocjonalnych, religijnych"
http://natemat.pl/50129,maria-janion...a-popmesjanizm
Cytat:
Amerykanie obśmiali i spławili Macierewicza, Fotygę i cła te grupę... Jedynie jeden profesor raczej doktor ..Ekspert od katastrof lotniczych Macierewicz i godna współczucia była minister spraw zagranicznych Anna Fotyga polecieli do USA po prośbie, ale Amerykanie mieli i mają własne katastrofy, tylko że oni najpierw po.wołują ekipę specjalistów, a nie pro.kuratorów. To fachowcy określają bezpośrednią przyczynę zdarzenia. Jeśli urwał się statecznik pionowy, to określą powód złamania sworz.ni łączących statecznik z kadłubem
Napiszcie na jakim świecie teorie Macierewicza są poważnie brane pod uwagę

(BBudowniczy--ten jeden z pogrubionych wyników chyba ciebie dotyczy że cię tak to zabolało)
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.04.2013 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2013, 13:17
Prof. Janion ja prdl toś dowalił autorytetem

pozdro

wpadłbyś dzisiaj na Śląska, pogadamy
wytłumaczę ci analogie między Jałtą a Smoleńskiem (opinia międzynarodowa - tak w skrócie)

chyba, ze niestety nie wpadniesz : ( to masz do pooglądania w zastępstwie nethoolsie donalda: http://www.youtube.com/watch?v=c0ZM9zkCCG0

Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.04.2013, 13:23
Tak z ciekawości zapytam...

Czy Zespół PiS tłumaczy w jakiś sposób dlaczego w kokpicie samolotu komenda/pytanie odchodzimy pada po raz ostatni, kiedy samolot jest na 80/90 metrach, a następnie trwa przez 10 sekund świadome dalsze "odliczanie" wysokości aż do poziomu 20 metrów, po czym - dokładnie 10 sekund później - już poniżej tych 20 metrów pada jedynie "....a mać" i na tym zapis stenogramu się kończy? Gdzie tu bomby, gdzie hel, mgła... Osoba która odczytuje wysokość do końca ani raz nie ponawia komendy odchodzimy. Moim zdaniem jest w pełni świadoma co robi (nie jest tak że samolot odmówił posłuszeństwa) i dąży do posadzenia samolotu (wg niej) na pasie. Problemem jest fakt, że zamiast pasa pojawiły się drzewa i "wszystko pieprzło"...

Tu nie trzeba wierzyć w żadnego Millera, ani inny MAK... To nie jest kwestia wiary a rozsądku... W razie czego źródło: wis.la/u0f26
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 17.04.2013, 13:34
St@chu Całkowicie się zgadzam. Wystarczy wyobraźnia a nie głupoty Macierewicza.
Cały czas piszę nic nie wskazuje na zamach tylko na urojenia Macierewicza. Chociaż wg. mnie to jest jakiś plan polityczny PISu.
Za chwilę napiszą że- "St@chu"- to kolejne moje multikonto
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 17.04.2013, 13:34
St@chu napisał(a):Wyświetl post

Czy Zespół PiS [...]
Co to jest "zespół PiS"? Tak z ciekawości zapytam.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2013, 13:57
St@chu Całkowicie się zgadzam. Wystarczy wyobraźnia a nie głupoty Macierewicza.
Cały czas piszę nic nie wskazuje na zamach tylko na urojenia Macierewicza. Chociaż wg. mnie to jest jakiś plan polityczny PISu.
Za chwilę napiszą że- "St@chu"- to kolejne moje multikonto
a co na to romantyczna prof. "w 1949 wstąpiłam do PZPR" Janion?

albo"prof." "wjechałem do Auschwitz jednym transportem z Pileckim ale wyjechałem pierwszą klasą, bo się źle czułem" Bartoszewski?

i pytanie trzecie (ponawiam) - wpadasz dzisiaj na Śląska?

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 17.04.2013, 14:14
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
a co na to romantyczna prof. "w 1949 wstąpiłam do PZPR" Janion?

[...]

... już nie mówiąc o tym, że jako historyk romantyzmu jest na pewno bardzo biegła w sprawie katastrof lotniczych
oraz pracy tajnych służb.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.04.2013, 14:20
Gromosław Czempiński o możliwości wykrycia zamachu w Smoleńsku
http://wiadomosci.onet.pl/temat/kata...domosc.html%22

"- W dzisiejszym świecie nie dałoby się ukryć zamachu. Nie ma takiej możliwości, nie przy tego typu technice i zasobach, jakie posiadają służby NATO. Sama myśl oznaczałaby koniec możliwości funkcjonowania Rosji w świecie. Putin musiałby upaść - przekonywał w Radiu ZET gen. Gromosław Czempiński"
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.04.2013 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.04.2013, 14:44

Czy Zespół PiS tłumaczy w jakiś sposób dlaczego w kokpicie samolotu komenda/pytanie odchodzimy pada po raz ostatni, kiedy samolot jest na 80/90 metrach, a następnie trwa przez 10 sekund świadome dalsze "odliczanie" wysokości aż do poziomu 20 metrów, po czym - dokładnie 10 sekund później - już poniżej tych 20 metrów pada jedynie "....a mać" i na tym zapis stenogramu się kończy? Gdzie tu bomby, gdzie hel, mgła... Osoba która odczytuje wysokość do końca ani raz nie ponawia komendy odchodzimy. Moim zdaniem jest w pełni świadoma co robi (nie jest tak że samolot odmówił posłuszeństwa) i dąży do posadzenia samolotu (wg niej) na pasie. Problemem jest fakt, że zamiast pasa pojawiły się drzewa i "wszystko pieprzło"...

Tu nie trzeba wierzyć w żadnego Millera, ani inny MAK... To nie jest kwestia wiary a rozsądku... W razie czego źródło: wis.la/u0f26
No właśnie, albo odchodzimy, albo odliczanie nie pasuje. O czym to świadczy? Co jest najprostszym wytłumaczeniem?

Bo tylko leming uwierzy, że załoga zapadła na zbiorową schizofrenię.

Zwyczajnie to co wciskają jako zapis rejestratora to pewnie bezczelna manipulacja taka jak z TAWS 38. Nic więc dziwnego że 10 kluczowych sekund to bezstresowe odliczanie wysokości. A potem zaskoczenie, żeby pasowało do bajeczki.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.04.2013, 14:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, albo odchodzimy, albo odliczanie nie pasuje. O czym to świadczy? Co jest najprostszym wytłumaczeniem?

Bo tylko leming uwierzy, że załoga zapadła na zbiorową schizofrenię.

Zwyczajnie to co wciskają jako zapis rejestratora to pewnie bezczelna manipulacja taka jak z TAWS 38. Nic więc dziwnego że 10 kluczowych sekund to bezstresowe odliczanie wysokości. A potem zaskoczenie, żeby pasowało do bajeczki.
Świadczy to przede wszystkim o tym, że padło odchodzimy, a oni szli dalej w dół "ku zagładzie" - wniosek: żadna bomba niepotrzebna

Świadczy to (odliczanie wysokości) dalej o tym, że byli świadomi, że są poniżej 100 metrów, potem poniżej 50 metrów itd.

Świadczyć to może (ale nie musi) o tym, że kapitan (lub ktoś inny) nie uznał komendy odchodzimy (a może to nie była komenda tylko pytanie) i dalej obniżał samolot.

Niech ktoś udowodni, że materiał jest zmanipulowany a później szuka bomb... Te 10 sekund tłumaczy absolutnie wszystko i wcale nie są tu konieczne żadne nieprawdopodobne teorie.

Tak to widzę.
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 17.04.2013, 14:56
prof. Wiesław Binienda - wywiad dla Discovery
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=itfGFKVPj78
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 17.04.2013, 15:01

Czy Zespół PiS tłumaczy w jakiś sposób dlaczego w kokpicie samolotu komenda/pytanie odchodzimy pada po raz ostatni, kiedy samolot jest na 80/90 metrach, a następnie trwa przez 10 sekund świadome dalsze "odliczanie" wysokości aż do poziomu 20 metrów, po czym - dokładnie 10 sekund później - już poniżej tych 20 metrów pada jedynie "....a mać" i na tym zapis stenogramu się kończy?
No i właśnie tu pojawia się kwestia rozsądku...Czy myślisz że piloci to byli samobójcy, którzy na dodatek przez ostatnie kilkanaście sekund nie wypowiadają żadnego słowa?

Odpowiem Ci Jerzym Millerem :

Millerem napisał(a):
Mamy nagranie, że kapitan chciał na wysokości 100 m odejść. Oni nie chcieli tam wylądować, byli przekonani po rozmowie z jakiem, że tam nie wylądują. Ale dlaczego zeszli poniżej setki? Nie wiem. I to będzie pewnie największy dylemat: Czy podpisać ten raport bez rozeznania, dlaczego zeszli poniżej 100 m?
i Bartoszem Stroińskim:

Cytat:
Jak dowódca powie "odchodzimy", to jest to święte. A oni nie odeszli. Uważam, że musiało się zdarzyć coś tak niesamowicie ekstremalnego, że do tego nie doszło. Albo nastąpiła usterka techniczna samolotu - mówi o tym, co wydarzyło się w Smoleńsku 10 kwietnia 2010 roku w wywiadzie dla "Wprost" ppłk Bartosz Stroiński, były dowódca eskadry w 36 pułku.
Pewny jesteś że końcówka nagrań nie została zmanipulowana lub brutalnie pisząc sfałszowana? Zapewniam Cię, że nie jest to niemożliwe.

St@chu napisał(a):
Te 10 sekund tłumaczy absolutnie wszystko i wcale nie są tu konieczne żadne nieprawdopodobne teorie.
Tylko niestety nie tłumaczy TAWS-u 38, ostatniego odczytu FMS, stopnia destrukcji samolotu i trotylu na wraku.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 17.04.2013, 15:35
Świadczy to przede wszystkim o tym, że padło odchodzimy, a oni szli dalej w dół "ku zagładzie" - wniosek: żadna bomba niepotrzebna

Świadczy to (odliczanie wysokości) dalej o tym, że byli świadomi, że są poniżej 100 metrów, potem poniżej 50 metrów itd.

Świadczyć to może (ale nie musi) o tym, że kapitan (lub ktoś inny) nie uznał komendy odchodzimy (a może to nie była komenda tylko pytanie) i dalej obniżał samolot.

Niech ktoś udowodni, że materiał jest zmanipulowany a później szuka bomb... Te 10 sekund tłumaczy absolutnie wszystko i wcale nie są tu konieczne żadne nieprawdopodobne teorie.

Tak to widzę.
Jest jeden niepodważalny dowód manipulacji. Skrzynek nie chcą oddać, dlaczego?

I co, spokojne obniżanie po decyzji odejścia to standard? Czy może coś dziwnego, żeby nie powiedzieć niewiarygodnego.

Pada odchodzimy kapitana, sam siebie nie uznał ? I potwierdzenie drugiego pilota, który później odlicza. Jak się okazało. Zbiorowa schizofrenia?

Załatw skrzynki to dowody się znajdą. Na razie dowodem jest ich brak.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów