|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||||||
"Mam dokument poświadczający, że piloci nie zeszli poniżej 100 metrów. Według GPS, a dokładność tego urządzenia jest dwa metry. Między TAWS 37 i zaklejonym papierkiem przez ekspertów Millera TAWS 38... Ten dokument mam z Rosji, nie mogę powiedzieć dokładnie skąd. Dostałem go z wiarygodnych źródeł." http://wpolityce.pl/wydarzenia/50930...rencje-naukowa emj10 napisał(a):
emj10 napisał(a):
Zacytowałeś Drozdowi wywiad z Bininiendą dotyczący wezwania do prokuratury, w którym Binienda pisze że wszelkie swoje materiały wysyła do prokuratury, z prokuraturą z chęcią się spotka jak tylko dostanie oficjalne wezwanie, bo prokuratura przecież może wezwać obywatela do siebie, na razie dostał tylko jakieś półoficjalne "zaproszenie na kawę" (?), na które się zgodził, a na które prokuratorzy nie przybyli itp. A przecież miałeś uzasadnić : "Przecież dobrze wiesz o co chodziło mi z tą przenośnią dotyczącą "wiem, ale nie powiem". W przypadku pytań dotyczących skąd eksperci Macierewicza mają daną informacje zwykle padało właśnie takie stwierdzenie." Jak na razie nikogo tu chyba nie przekonałeś do swojego stwierdzenia ![]() emj10 napisał(a):
emj10 napisał(a):
emj10 napisał(a):
![]() Informacja ta została ponowiona we wrześniu 2012 r. w "28 miesięcy po Smoleńsku" i uzupełniona o analizę zapisów TAWS. ![]() Mylisz pojęcia wysokości na której doszło do prawdopodobnego wybuchu, z wysokościami na który znalazł się samolot później. Bo przecież chyba zgodzimy się że na końcu samolot (a w zasadzie jego resztki) znalazł się na 0 m czyli na wrakowisku. Nigdzie nie słyszałem o teorii Macierewicza, że samolot zawisł po wybuchu na dwudziestu kilku metrach i potem już nigdy nie znalazł się niżej. Jak widzisz wszystko jest spójne i logiczne, wystarczy tylko chcieć zapoznać się z materiałami które się komentuje i elementarna umiejętność czytania ze zrozumieniem. emj10 napisał(a):
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Odpiszę w sobotę, albo niedzielę jak zapoznam się z cytatami z dzieł wybranych komisji parlamentarnej Macierewicza.
Jedynie odpowiem teraz na to pytanie.
Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Co tak pięknie te drzewa cięło?
Dużo zdjęć ze Smoleńska. Warto pooglądać https://plus.google.com/photos/10790...273?banner=pwa Macierewicz apeluje do Unii Za wschodnią granicą m.in. dzięki Antoniemu już mają nas za idiotow, więc Antoni przeniósł się za granicę zachodnią, żeby popularyzować "myslenie prawdziwego Polaka i patrioty". Kreatywność tego człowieka jest bezgraniczna... PARLAMENTARNY ZESPÓŁ DS. ZBADANIA PRZYCZYN KATASTROFY TU-154 M Z 10 KWIETNIA 2010 R. W skład bezstronniczego zespołu wchodzą: "http://www.sejm.gov.pl/SQL2.nsf/skladzesp?OpenAgent&94"
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.04.2013 o godz. 08:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
PS. Gdzie te wcześniejsze linki z wypowiedzi Macierewicza? I co z rusofobią Tuska i Komorowskiego - czekam na Twoja odpowiedź w temacie politycznym. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
BBudowniczy -tobie to płacą na akord za pisanie, bo wszędzie Cię pełno, a sensu niewiele.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ocenę tego kto z nas pisze z sensem, pozostawię innym, Panie "kopa i w ryj" Szpen. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ja tam go podziwiam,, że ma jeszcze siłę do was. Tłumaczy, chłodno , cierpliwie. Argumentując wyczerpująco swój punkt widzenia, często posiłkując się linkami i cytatami. Tymczasem jego adwersarze - jedynie potrafią obrażać i bezdyskusyjnie wierzą w Rosyjski i coraz częściej kompromitowany przez prokuraturę raport Millera. Nasza historia uczy nas, że bezgraniczne zaufanie do radzieckich czy KGBowskich urzędników jest zasadna. Rosjanie to nasi przyjaciele a nasza historia jest nieskazitelna- po co komisja międzynarodowa , skoro wszystko jest jasne! http://www.naszdziennik.pl/wp/29984,...bieznosci.html
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.04.2013 o godz. 10:36.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
. W przyszłości może zostać wytypowany do szkolenia młodych trolli i nadzorowania jej siatki. Muszą coś zrobić, bo materiał rzucany na fora coraz gorszej jakości. A słupki ryżemu i jego kamratom lecą coraz bardziej w dół . |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
BBudowniczy--z tego co wiem to świat śmieje się z teorii Macierewicza. Amerykanie go olali Unia olała, wręcz wyśmiała.Nawet ten nieudolny rząd jest traktowany poważnie. Nikt kartoflem ich nie nazwał.
Wychodzi na to że ty w innym urojonym świecie żyjesz. Pokaż mi gdzie na świecie Antosia M.takiego miernoty traktują poważnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Pokaż najpierw, kto nas traktował poważnie w trakcie Jałty? Koronny dowód wg twojej logiki, ze zniewolnenia sowieckiego nie było. Pocieszny z ciebie oponent. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poproszę o argumentację. Może czegoś nie doczytałem/nie dosłyszałem.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój, przecież to typowy prowokator - posiadacz multikont, aż dziw bierze co on tu jeszcze robi. Może to kolejna odsłona pamiętnego charcerzyka?
Dawniej by dostał bana po 1 dniu takiej multi-aktywności.![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jak to co robi? Prezentuje niewzruszoną postawę ślepego na argumenty. Normalnego to śmieszy, ale dla resztek lemingów to niedościgniony wzór zachowania. Ma pokazywać jak nie dopuścić do uaktywnienia rozumu. Teksty o tym co robi świat to już chwytanie sie brzytwy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Bóg Trybun (objawion)-- co ma Jałta ze Smoleńskiem wspólnego?
Co załatwił Macierewicz wespół z Fotygą w Stanach, wysłuchali i olali Bruksela potraktowała tak samo. Napiszcie gdzie na świecie przyznali rację Antkowi. Mecenas Rogalski o Macierewiczu: Cyniczny i szkodliwy Frasyniuk o Macierewiczu: idiota krótko i na temat. Kto jeszcze musi potwierdzić stan umysłu Macierewicza Tak wygląda człowiek uczciwy albo barbarzyńca żądny krwi Uważacie że mam multikonta to chyba Administrator śpi skoro prosiłem o sprawdzenie a nadal nie mam Bana. Widocznie to też wasze urojenia w zamach wierzą przede wszystkim:w/g CBOS ludzie młodzi (18-24lata) - 38% słabo wykształceni - 35% mieszkający na wsi - 35% mający niskie dochody - 47% uczestniczący w prakykach religijnych kilka razy w tygodniu(40%) głosujący na PiS (60%) wyznawców Radia Maryja - 99% ciemnota i zacofanych - 100% http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2012/K_085_12.PDF Otwiera się dok PDF lub otwórz "http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2012/K_085_12.PDF"
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.04.2013 o godz. 12:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Czasami zastanawiam się, czy ty to robisz dla jaj, czy jest to wszystko na serio. Poważnie. Wydaje mi się, że to nie kwestia wiary- bo wierzyć, to można w Boga albo drugą osobę- tylko o pewne sklejanie wiadomości, zaufanie do komisji Millera czy MAK`u, a nie tak jak niektórzy próbują wmawiać- w ślepowierzenie Macierewiczowi czy tam Kaczyńskiemu, który "tańczy na grobach" czy "zbija kapitał polityczny po trupach". Ja sam nie wiem co tam się stało, ale jak się interesują tą sprawą to zamiast coraz bardziej mieć wyklarowany pogląd na tą sprawę, jestem coraz bardziej przerażony tym wszystkim co się stało. Niektórzy się dziwią, że część ludzi nie ma zaufania do komisji Millera czy prokuratury, ale jak można mieć, skoro już parę razy podważono ich profesjonalizm czy nawet pokazano w jaki sposób manipulują lub ukrywają niewygodne fakty alno rozbieżności w tak fundamentalnej dla Państwa Polskiego sprawie. Dla rozsądnie myślącego człowieka jest to wszystko nie pojęte. Jedni bezgranicznie bezgranicznie ufają, drudzy zadają pytania, robią badania i wygłaszają odważne tezy kładąc na szali cały swój dorobek naukowy i autorytet, chcą rozmawiać i są chętni do dyskusji- szkoda tylko, że "eksperci rządowi" zasłaniają się "walką w kisielu".Tak ma wyglądać walka z podziałami w Polsce?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.04.2013 o godz. 12:41.
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Po pierwsze, może dopracuj umiejętność cytowania, bo Twój link prowadzi donikąd? Po drugie, nawet mi się nie chce sprawdzać na stronach CBOS. Gdybyś był socjologiem, ścigałbym Cię aż do skutecznego odszczekania tak zinterpretowanych i zaprezentowanych danych. Rozumiem, że ktoś Ci każe uprawiać taką manipulację ale czy Ty naprawdę uważasz, ze masz z debilami do czynienia? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Z ciekawości zajrzałem co wypisujesz na forum pebu i tam też odrabiasz swoją dniówkę:York09 napisał(a):
York09 napisał(a):
![]() ![]()
|
|||
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Wy naprawdę wierzycie w zamach albo sobie tak jaja na wszeliki wypadek robicie
Już w kręgach PIS są politycy którzy otwarcie negują zamach. (Giżyński, Piecha) Cytat:
Cytat:
(BBudowniczy--ten jeden z pogrubionych wyników chyba ciebie dotyczy że cię tak to zabolało)
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.04.2013 o godz. 13:22.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Prof. Janion ja prdl
pozdro wpadłbyś dzisiaj na Śląska, pogadamy wytłumaczę ci analogie między Jałtą a Smoleńskiem (opinia międzynarodowa - tak w skrócie) chyba, ze niestety nie wpadniesz : ( to masz do pooglądania w zastępstwie nethoolsie donalda: http://www.youtube.com/watch?v=c0ZM9zkCCG0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tak z ciekawości zapytam...
Czy Zespół PiS tłumaczy w jakiś sposób dlaczego w kokpicie samolotu komenda/pytanie odchodzimy pada po raz ostatni, kiedy samolot jest na 80/90 metrach, a następnie trwa przez 10 sekund świadome dalsze "odliczanie" wysokości aż do poziomu 20 metrów, po czym - dokładnie 10 sekund później - już poniżej tych 20 metrów pada jedynie "....a mać" i na tym zapis stenogramu się kończy? Gdzie tu bomby, gdzie hel, mgła... Osoba która odczytuje wysokość do końca ani raz nie ponawia komendy odchodzimy. Moim zdaniem jest w pełni świadoma co robi (nie jest tak że samolot odmówił posłuszeństwa) i dąży do posadzenia samolotu (wg niej) na pasie. Problemem jest fakt, że zamiast pasa pojawiły się drzewa i "wszystko pieprzło"... Tu nie trzeba wierzyć w żadnego Millera, ani inny MAK... To nie jest kwestia wiary a rozsądku... W razie czego źródło: wis.la/u0f26 |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
St@chu Całkowicie się zgadzam. Wystarczy wyobraźnia a nie głupoty Macierewicza.
Cały czas piszę nic nie wskazuje na zamach tylko na urojenia Macierewicza. Chociaż wg. mnie to jest jakiś plan polityczny PISu. Za chwilę napiszą że- "St@chu"- to kolejne moje multikonto |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
albo"prof." "wjechałem do Auschwitz jednym transportem z Pileckim ale wyjechałem pierwszą klasą, bo się źle czułem" Bartoszewski? i pytanie trzecie (ponawiam) - wpadasz dzisiaj na Śląska? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gromosław Czempiński o możliwości wykrycia zamachu w Smoleńsku
http://wiadomosci.onet.pl/temat/kata...domosc.html%22 "- W dzisiejszym świecie nie dałoby się ukryć zamachu. Nie ma takiej możliwości, nie przy tego typu technice i zasobach, jakie posiadają służby NATO. Sama myśl oznaczałaby koniec możliwości funkcjonowania Rosji w świecie. Putin musiałby upaść - przekonywał w Radiu ZET gen. Gromosław Czempiński"
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.04.2013 o godz. 14:24.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Bo tylko leming uwierzy, że załoga zapadła na zbiorową schizofrenię. Zwyczajnie to co wciskają jako zapis rejestratora to pewnie bezczelna manipulacja taka jak z TAWS 38. Nic więc dziwnego że 10 kluczowych sekund to bezstresowe odliczanie wysokości. A potem zaskoczenie, żeby pasowało do bajeczki. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Świadczy to (odliczanie wysokości) dalej o tym, że byli świadomi, że są poniżej 100 metrów, potem poniżej 50 metrów itd. Świadczyć to może (ale nie musi) o tym, że kapitan (lub ktoś inny) nie uznał komendy odchodzimy (a może to nie była komenda tylko pytanie) i dalej obniżał samolot. Niech ktoś udowodni, że materiał jest zmanipulowany a później szuka bomb... Te 10 sekund tłumaczy absolutnie wszystko i wcale nie są tu konieczne żadne nieprawdopodobne teorie. Tak to widzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
prof. Wiesław Binienda - wywiad dla Discovery
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=itfGFKVPj78 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Odpowiem Ci Jerzym Millerem : Millerem napisał(a):
Cytat:
St@chu napisał(a):
![]() ![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Online |
|
I co, spokojne obniżanie po decyzji odejścia to standard? Czy może coś dziwnego, żeby nie powiedzieć niewiarygodnego. Pada odchodzimy kapitana, sam siebie nie uznał Załatw skrzynki to dowody się znajdą. Na razie dowodem jest ich brak. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|