The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2017, 14:25
kibic87 napisał(a):Wyświetl post
^^

Bardzo ciekawy wywiad. Po przeczytaniu go jeszcze bardziej doceniam Junco. Cieszę się, że to on odpowiada za transfery bo to osoba która naprawdę ogarnia temat. Pomyślcie gdybyśmy mieli taki budżet transferowy jak powiedzmy 10 lat temu a odpowiedzialnym za transfery był Junco...
Zapewne zostałby zwolniony po serii negatywnych artykułów w gazetkach a Kiko poleciał za wyniki w grupie mistrzowskiej
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 02.07.2017, 14:38
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Zapewne zostałby zwolniony po serii negatywnych artykułów w gazetkach a Kiko poleciał za wyniki w grupie mistrzowskiej
Proszę nie zakłamywać przeszłości... Kiko wyleciałby za zbyt defensywną gre
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.07.2017, 15:09
Junco już przecież pracował w naszym klubie za młodu. Najpierw w dziale marketingu, potem był szefem zagranicznego scoutingu. Nie wiem jednak jacy piłkarze trafili do nas z jego polecenia w owym czasie. Może ktoś ma takie informacje.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 02.07.2017, 15:34
Podobno m.in. Marcelo i Jirsak, tak kiedyś czytałem.
Odpowiedz cytując
kibic87
Member

Od: 02.2014

Stary 02.07.2017, 15:38
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj jeszcze raz treść posta któego wcześniej napisałem. Czasy teraźniejsze a budżet sprzed dekady. Junco fakt, pracowałe wcześniej w Wiśle ale bezpośrednio odpowiedzialnym za transfery nie był.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 02.07.2017, 16:03
Przeczytaj jeszcze raz treść posta któego wcześniej napisałem. Czasy teraźniejsze a budżet sprzed dekady. Junco fakt, pracowałe wcześniej w Wiśle ale bezpośrednio odpowiedzialnym za transfery nie był.
jeśli mnie pamięć nie myli to w owym czasie będąc w klubie pracował na rzecz Liverpoolu
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 02.07.2017, 16:04
Wiem do czego zmierzasz ale tamta Wisła działała inaczej i z dużym prawdopodobieństwem wcale Junco nie miałby wielkiego pola do popisu.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.07.2017, 09:54
KIKO RAMIREZ: DOSTAJĘ TELEFON I MYŚLĘ: „CRACKOVIA? NO NIE…”

http://www.tomaszcwiakala.pl/dostaje...ckovia-no-nie/
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.07.2017, 20:03
Wklejam "artykuł" ze sport.pl. Tytuł: Wisła zalega piłkarzom z pensjami za 3 miesiące. Link z gazeta.pl: Nowe. Wisła za moment nie będzie miała żadnego piłkarza? Fatalne wieści. Autor: Michał Madanowicz

Wisła Kraków wypłaciła swoim piłkarzom zaległą część pensji za marzec, ale wciąż zalega z wynagrodzeniem za ostatnie trzy miesiące - wynika z informacji zdobytych przez dziennikarza Sport.pl Sebastiana Staszewskiego.

Po raz pierwszy o zaległościach klubu wobec piłkarzy serwis Sport.pl informował w maju. Kilka tygodni później, na zgrupowaniu reprezentacji Polski, informacje Sebastiana Staszewskiego potwierdził ówczesny zawodnik Wisły Krzysztof Mączyński. - Nie będę nikogo okłamywał. Jeśli chodzi o moją osobę, to ostatnią pensję otrzymałem za luty. Premię chyba też - przyznał pomocnik, którego w Wiśle już nie ma. Na początku lipca podpisał dwuletni kontrakt z warszawską Legią.
9 czerwca do piłkarzy dotarły przelewy za połowę marca. Po kilku kolejnych tygodniach klub uregulował zaległości za pozostałą część tego miesiąca. Wciąż jest jednak dłużny zawodnik wypłaty za kwiecień, maj i czerwiec.Oznacza to, że teoretycznie zawodnicy Wisły mają prawo skorzystać z uchwały PZPN z dnia 27 marca 2015 roku, która daje im prawo rozwiązania umowy z winy klubu, jeśli ten zalega im pensje za co najmniej dwa miesiące.

Koniec cytatu.

Przyznam, że mnie zatkało. Tak jawnie nieżyczliwego i tendencyjnego artykułu chyba jeszcze nie czytałem. Gdzie potwierdzenie w drugim źródle? Gdzie opis procedury rozwiązywania kontraktu? Gdzie komentarz klubu? Gdzie szersze tło ligowe? Uważam ten tekst za absolutny skandal. Wiem, że mi napiszecie, że to gazeta.pl, czyli dno. Potwierdzam. Gazeta.pl to absolutny ściek.
Odpowiedz cytując
Taxmaster
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2017

Stary 11.07.2017, 20:40
W 100% z toba sie zgadzam. Tez bylem oburzony gdy to przeczytalem. Juz od pewnego czasu wyglada na to ze Gazeta.pl uwielbia pisac negatywnie o Wisle. Fakt, klub ma swoje problemy ale na gazeta.pl sa one ciagle wyolbrzymiane. Dodam jeszcze ze Wisla jako jedyna druzyna ekstraklasy na ich stronie nie ma swojego dzialu z wiadomosciami o klubie.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.07.2017, 20:49
Juszczyk nie zdementował na TT, a nawet potwierdził. To moim zdaniem tylko pozytywnie świadczy o naszych zawodnikach. Czy ktoś taki jak Llonch, Brlek czy Sadlok nie znaleźliby klubu od strzała dostając przy tym dużą premię za podpis, to przecież bez odstępnego?
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.07.2017, 21:48
mają podpisane umowy i wiedzą kiedy dostaną kasę, więc nie ma powodów do rozwiązywania umów.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 13.07.2017, 07:53
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
mają podpisane umowy i wiedzą kiedy dostaną kasę, więc nie ma powodów do rozwiązywania umów.
W umowie mają podpisane, że pieniądze będą na czas, zaległości są trzy miesięczne więc mają prawo rozwiązać.

PS:
Co najwyżej mogli podpisać jakieś ugody, że zgadzają się na opóźnienia do tego i tego czasu.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2017, 08:00
I zapewne takie ugody zostały zawarte
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 13.07.2017, 10:42
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
W umowie mają podpisane, że pieniądze będą na czas, zaległości są trzy miesięczne więc mają prawo rozwiązać.

PS:
Co najwyżej mogli podpisać jakieś ugody, że zgadzają się na opóźnienia do tego i tego czasu.
Uwaga, uwaga ... znalezienie tego co podaję poniżej zajęło mi około 2 minut!

http://www.ekstraklasa.org/data/stor...kontraktow.pdf

Cytat:
ART. 8. – STABILNOŚĆ KONTRAKTOWA

3. Zawodnikowi przysługuje prawo do jednostronnego rozwiązania Kontraktu z winy Klubu poprzez oświadczenie złożone Klubowi w formie pisemnej pod rygorem nieważności, wyłącznie w następujących przypadkach:

a. Klub opóźnia się z zapłatą na rzecz Zawodnika wynagrodzenia indywidualnego należnego mu z tytułu profesjonalnego uprawiania piłki nożnej za okres co najmniej dwóch miesięcy, pod warunkiem, iż po upływie tego okresu Zawodnik wyznaczy pisemnie Klubowi dodatkowy termin zapłaty, nie krótszy niż 14 dni, z zastrzeżeniem, iż brak zapłaty zaległości w pełnej wysokości spowoduje możliwość skorzystania z prawa do jednostronnego rozwiązania Kontraktu z winy Klubu;

Nie ma więc czegoś takiego, jak prawo do bezwarunkowego rozwiązania kontraktu w przypadku zaległości w wypłatach.
Jest prawo do wezwania klubu do wyrównania zaległości w określonym terminie. Dopiero po tym terminie, jeśli klub się z tego nie wywiąże, zawodnik ma prawo wnioskować o rozwiązanie kontraktu.
Z tego co się mówi, w zeszłym roku taka sytuacja miała miejsce w przypadku Sadloka, ale klub na czas wyrównał mu zaległości i nie mógł rozwiązać kontraktu.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 13.07.2017, 11:50
Tylko, że ja to znam, nie musiałeś mi tego pokazywać. Pismo do klubu jest pierwszym krokiem. Przykład Lipskiego.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 13.07.2017, 17:46
Chodzi o to, że wszyscy (łącznie z prasą), jak mantra powtarzają, że w naszej sytuacji zawodnicy mają prawo rozwiązać kontrakt.
Może i jeden z drugim wie, że jest to (spore) uproszczenie, ale wiele osób najwyraźniej nie wie. Bo, gdyby to było prawdą, dawno już by u nas choćby Sadloka nie było.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.07.2017, 18:39
Dziwne, że nikt nie wkleił:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...538,1,727.html

Jest i o zaległościach i o Mączyńskim (chociaż b. dyplomatycznie, więc nie wiem jak to się ma do mówienia prawdy zawsze prosto z mostu, które to deklaruje PB).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 13.07.2017, 22:49
czaro napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, że nikt nie wkleił:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...538,1,727.html

Jest i o zaległościach i o Mączyńskim (chociaż b. dyplomatycznie, więc nie wiem jak to się ma do mówienia prawdy zawsze prosto z mostu, które to deklaruje PB).

Ano tak to się ma, że Brożek zapewne powiedział Mączyńskiemu prosto w oczy, co myśli o jego postępowaniu. Albo spuścił zasłonę milczenia.
Czyli odwrotnie niż Mąciński, który się obłudnie przymila, a potem obgaduje w prasie anonimowo.

Ty najwyraźniej masz ciągłe problemy ze zrozumieniem podstawowych ludzkich wartości jak szczerość czy honor.
Najwyraźniej jesteś taki jak Mąciński, bo jego nazwisko podajesz w całości, a Brożek jest dla ciebie PB.

Tacy ludzie są zadziwiający. Można jeszcze rozumieć ludzi o niskich standardach moralnych, ale trudniej tych, którzy się tym chwalą.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.07.2017, 22:56
Bo on taki zgrywus, Simpson
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 13.07.2017, 23:35
Brożek wychodzi w tym wywiadzie na równego faceta.

@abcabc Dobrze wiedzieć, że są jeszcze ludzie tak wysoko ceniący podstawowe ludzkie wartości jak szczerość i honor.

Przy okazji mam do Ciebie pytanie o postać z Twojego avatara: czy ten pan to wcielenie Twoich ideałów szczerości i honoru, które głosisz z takim samozaparciem? Czy może jeszcze Cię nie było na świecie, jak zadziwiał nas swoją wersją szczerości i honoru?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.07.2017, 00:15
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Ano tak to się ma, że Brożek zapewne powiedział Mączyńskiemu prosto w oczy, co myśli o jego postępowaniu. Albo spuścił zasłonę milczenia.
Czyli odwrotnie niż Mąciński, który się obłudnie przymila, a potem obgaduje w prasie anonimowo.
Jeżeli tak zrobił, a potem w prasie nie wywlekał spraw z szatni, to bardzo w porządku się zachował. Zauważyłem tylko, że w wywiadzie opowiadał, że zawsze wali prawdę prosto z mostu, a w samym wywiadzie jej "nie wywalił".

Ty najwyraźniej masz ciągłe problemy ze zrozumieniem podstawowych ludzkich wartości jak szczerość czy honor.
Najwyraźniej jesteś taki jak Mąciński, bo jego nazwisko podajesz w całości, a Brożek jest dla ciebie PB.
Ja nie zaatakowałem Brożka. Jego nazwisko zapisałem skrótem, a Mączyńskiego pełną formą, bo wywiad był z Brożkiem i każdy te inicjały mógł rozszyfrować. Po raz kolejny uprzejmie powtarzam, że nigdzie nie napisałem, że Mączyński zachował się ok. Ja również negatywnie oceniłem jego zachowanie, chociaż z innych powodów (słowność a nie prawdomówność).

A argument "najwyraźniej jesteś taki jak Mąciński" jest żenujący. Tak, to sobie proszę z forumowymi trollami dyskutować.

Tacy ludzie są zadziwiający. Można jeszcze rozumieć ludzi o niskich standardach moralnych, ale trudniej tych, którzy się tym chwalą.
Trochę to jest żenujące, że tłumaczę się komukolwiek ze swoich słów, zwłaszcza osobie, która ich nie rozumie. Ale postaram się, bo chciałbym brać udział w dyskusji na forum, a nie prowadzić tu internetowych wojen. To drugie mnie nie interesuje, wtedy po prostu przestanę wchodzić, ew. pisać.

Post, do którego się odnosisz miał jedynie na celu wskazanie osobie, która używała dużych słów (honor, prawda etc.), że: po pierwsze, są one różnie rozumiane; po drugie, mogą być różnie wartościowane i czasem nie do pogodzenia; po trzecie, że życie w praktyce bywa bardzo skomplikowane i trudno jest te wartości absolutyzować. Nawet w odniesieniu do tego całego Mączyńskiego - Ty możesz rozumieć honor jako mówienie prawdy w każdej sytuacji (to wynikało ze słów tamtej osoby), a ja jako np. dotrzymywanie słowa. Tłumaczyłem Ci zresztą, że również brzydzę się postacią (abstrakcyjną) kłamcy-oportunisty, więc już zupełnie nie rozumiem, dlaczego imputujesz mi postawy mi obce.

Natomiast jeżeli chodzi o Twoją wizję wysokich i niskich standardów moralnych, to są to Twoje (ew. cudze, które uznajesz za swoje) standardy. Ja mogę mieć inne i nie wyrządzać tym nikomu krzywdy, a jednocześnie krytycznie ocenić Twoje (jeżeli je zaprezentujesz). Nie ma sensu prowadzić na forum kibicowskim dyskusji nt. tego, czy moralny obiektywizm ma sens, albo (to inna rzecz) czy istnieją jakieś stałe normy, które można ustalić na płaszczyźnie metaetycznej, ale żeby uspokoić Twoje prawilniackie serce uprzejmie oświadczam, że nie wyznaję relatywizmu moralnego.

Mam nadzieję, że to Cie uspokaja i nie będę wywoływany do tablicy jako osoba "niemoralna", tylko dlatego, że nie zrozumiałeś, co chciałem powiedzieć.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 14.07.2017, 00:51
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Brożek wychodzi w tym wywiadzie na równego faceta.
@abcabc Dobrze wiedzieć, że są jeszcze ludzie tak wysoko ceniący podstawowe ludzkie wartości jak szczerość i honor.
Przy okazji mam do Ciebie pytanie o postać z Twojego avatara: czy ten pan to wcielenie Twoich ideałów szczerości i honoru, które głosisz z takim samozaparciem? Czy może jeszcze Cię nie było na świecie, jak zadziwiał nas swoją wersją szczerości i honoru?
A jak to się ma do mojego tekstu? Masz jakieś logiczne powiązania?
Właśnie pisałem, że można zrozumieć wpadki moralne, ale nie można zrozumieć uznawania ich za normę.
Ja cenię Maradonę za umiejętności, a nie za to że jest teraz gruby, albo ma jakieś wpadki moralne. Jakby tu pisał, że oszustwa na boisku (mniejsze niż Mączyński) są dobre, to bym go krytykował. Ale chyba nie pisze.
Do tego odpłata (nawet nie z premedytacją, tylko w werwie walki) wiecznym oszustom Angolom i wrogom jego kraju nie jest tym samym co judaszowanie i szantaż Mącińskiego.

@czaro
Jak nie będziesz co chwilę bronił Mączyńskiego i atakował tych, którzy go krytykują (jak tu najwyraźniej Brożek - za to go zaatakowałeś), to może ci będzie zapomniane.
Ostatnio edytowane przez abcabc : 14.07.2017 o godz. 00:54.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.07.2017, 01:01
Cytat:
Przyznam, że mnie zatkało. Tak jawnie nieżyczliwego i tendencyjnego artykułu chyba jeszcze nie czytałem. Gdzie potwierdzenie w drugim źródle? Gdzie opis procedury rozwiązywania kontraktu? Gdzie komentarz klubu? Gdzie szersze tło ligowe? Uważam ten tekst za absolutny skandal. Wiem, że mi napiszecie, że to gazeta.pl, czyli dno. Potwierdzam. Gazeta.pl to absolutny ściek.
Samemu Mączyńskiemu Wisła leci ponad 300.000 PLN, nie przeszkadzalo to jednak naszemu internacjonałowi wziąć z salonu nowe BMW X5
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.07.2017, 07:27
Strasznie naiwni jesteście. Nadal łapiecie się na piękne wypowiedzi piłkarzy o szczerości, przywiązaniu i zostawaniu do końca kariery w Wiśle. Zobaczycie na meczu z Ległą, jak pół składu podejdzie do Mączyńskiego i nadal będą rozmawiać z tym judaszem jak starzy kumple. Tak samo było z Brożkiem i Cierzniakiem ostatnio, sam Paweł słusznie zauważył, że być może nikt inny go nie chciał więc przedłużył z Wisłą.
Wasza sprawa, w co kto wierzy. Ja proponuję nie podniecać się wypowiedziami piłkarzy, bo gdyby Brożek miał podobną okazję do Mączyńskiego, to nie wiemy jakby się zachował. To samo dotyczy się każdego piłkarza, dopóki nie ma okazji do odejścia, pieprzą te same głupoty. Najważniejsze, żeby walczyli dla Wisły, a co mówią, to mam gdzieś.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.07.2017, 08:39
To już nie mogą sobie porozmawiać ? skoro grał Maka trochę czasu to normalne,że się zaprzyjaźnili.Tak samo mogą rozmawiać z Burligą czy Janakowskim.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.07.2017, 08:54
Idąc tokiem rozumowania, że nie podoba mi się kogoś sposób postępowania i jako człowiek jest dla mnie gówno warty, po co mam z nim rozmawiać i o czym? To już lepiej pochodzić ze słuchawkami po boisku. Po prostu śmieszy mnie tok rozumowania ludzi, którzy liczą na to, że ktoś "przejedzie Mączyńskiemu po nogach" albo że inni w jego sytuacji "na pewno by się tak nie zachowali".
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.07.2017, 09:37
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Samemu Mączyńskiemu Wisła leci ponad 300.000 PLN, nie przeszkadzalo to jednak naszemu internacjonałowi wziąć z salonu nowe BMW X5
Chociaz w M pakiecie?
Wział na leasing, wiec nic wielkiego...
Donald przeciez kiedy specjalnie podpisał aneks do umowy by mogł wziąc drugiego merca

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...cje_21178.html
Loże. Może w koncu zaczną pracować
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.07.2017 o godz. 10:12.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 14.07.2017, 11:02
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Strasznie naiwni jesteście. Nadal łapiecie się na piękne wypowiedzi piłkarzy o szczerości, przywiązaniu i zostawaniu do końca kariery w Wiśle. Zobaczycie na meczu z Ległą, jak pół składu podejdzie do Mączyńskiego i nadal będą rozmawiać z tym judaszem jak starzy kumple. Tak samo było z Brożkiem i Cierzniakiem ostatnio, sam Paweł słusznie zauważył, że być może nikt inny go nie chciał więc przedłużył z Wisłą.
Wasza sprawa, w co kto wierzy. Ja proponuję nie podniecać się wypowiedziami piłkarzy, bo gdyby Brożek miał podobną okazję do Mączyńskiego, to nie wiemy jakby się zachował. To samo dotyczy się każdego piłkarza, dopóki nie ma okazji do odejścia, pieprzą te same głupoty. Najważniejsze, żeby walczyli dla Wisły, a co mówią, to mam gdzieś.
Przeczytaj wywiad z Brożkiem jeszcze raz bo trochę przekręciłes jego słowa i zmieniłeś całkowicie sens wypowiedzi. Co do rozmów z Cierzniakiem cz Mączynskim to co w tym dziwnego? Normalni byli koledzy z pracy.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.07.2017, 11:35
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Po prostu śmieszy mnie tok rozumowania ludzi, którzy liczą na to, że ktoś "przejedzie Mączyńskiemu po nogach"
Ten typ filozofii i jego efekty został opisany ostatnio w wywiadzie Damiana Burasa:
W drugim meczu skasował mnie Marcin Malinowski, legenda Ruchu. Ograłem go bezczelnie, w sumie to go nawet ośmieszyłem i trochę się w....ił. Nie wiedziałem, że za mną biegnie, już miałem podawać, a tu wziął mi nogi w kleszcze i… wykręcił. Od razu czułem, ze poszły więzadła.

Wiele rozumiem, ale nigdy nie zrozumiem chęci zrobienia drugiemu zawodnikowi krzywdy w imię urażonych ambicji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów