The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2013, 20:58
Z FB ofensywnych:

"HOT NEWS Dobiega końca wyścig o trenerski stołek w Wiśle Kraków. W nadchodzący poniedziałek ma zostać ogłoszone nazwisko nowego szkoleniowca Białej Gwiazdy. Z informacji Ofensywnych wynika, że będzie nim Franciszek Smuda. „Franz” spotkał się z właścicielem klubu – Bogusławem Cupiałem i wyszedł z tej rozmowy zadowolony.
Nie było to zresztą pierwsze spotkanie Smudy z Cupiałem w ostatnich tygodniach. Dowiedzieliśmy się, że obaj panowie spotkali się też w Regensburgu, gdzie do niedawna pracował były selekcjoner reprezentacji Polski. Cupiał pofatygował się do Niemiec przekonywać Smudę, żeby ten po raz trzeci w karierze podjął się pracy przy Reymonta. Widocznie robił to skutecznie. Smuda ma za zadanie przebudować zespół, który latem czeka kadrowa rewolucja."
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2013, 21:01
Brawo. Pójdziemy na dno. Smuda się spalił. Zobaczycie.

PS. Uprzedzając co poniektórych frustratów uprzedzam, że nie chciałbym by Wdowczyk został trenerem. Dlaczego nie Moskal?
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.05.2013, 21:06
Jak juz ze Smuda Cupiał nie zadziała to juz nie ma dla Nas ratunku i bedzie to oznaczac, ze Wisła juz go mało interesuje
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.05.2013, 21:21
kristos napisał(a):Wyświetl post
No i co że tak śpiewano ?
Śpiewano też ,że Franek Smuda czyni cuda i inne rymujące się brednie i to ma być dowód tego ,że ktoś taki czy inny ?
Jak ktoś lubi rymowanki ,to dla każdego trenera znajdzie się jakaś.
Sugerujesz, ze kibice Wisły to idioci, którzy śpiewali brednie ?

P.S Kiedy niby śpiewano na Wiśle "Franek Smuda czyni cuda" ? Chyba Ci się miasta pomyliły.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2013, 21:25
No i co że tak śpiewano ?
Śpiewano też ,że Franek Smuda czyni cuda i inne rymujące się brednie i to ma być dowód tego ,że ktoś taki czy inny ?
Jak ktoś lubi rymowanki ,to dla każdego trenera znajdzie się jakaś.
Ciekawe, czy istnieje jakiekolwiek działanie klubu i Cupiała, które uznałbyś za niedorzeczne?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2013, 22:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, czy istnieje jakiekolwiek działanie klubu i Cupiała, które uznałbyś za niedorzeczne?
Tak pierwsze z brzegu - dlaczego tak długo Kulawik jest trenerem ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.05.2013, 23:37
Tak pierwsze z brzegu - dlaczego tak długo Kulawik jest trenerem ?
Bo jest tani i nie ma żadnych wymagań.Zresztą to jest jedna z niewielu logicznych rzeczy - słaby zespół, słaby trener.
Tak jak nie wiem, Alonso nie będzie jeździł w gokartach, tak dobry trener nie będzie trenował Wisły
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.05.2013, 09:48
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak juz ze Smuda Cupiał nie zadziała to juz nie ma dla Nas ratunku i bedzie to oznaczac, ze Wisła juz go mało interesuje
No jak na razie idą pozytywne przesłanki. Przecież jak by Cupiał miał wszystko w dupie to trenerem pozostał by Kulawik, ja to tak kminie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.05.2013 o godz. 10:08.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 29.05.2013, 10:44
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No jak na razie idą pozytywne przesłanki. Przecież jak by Cupiał miał wszystko w dupie to trenerem pozostał by Kulawik, ja to tak kminie.
Racja Kulawik jakoś by drużynę może utrzymał w lidze a Sumda na bank nie będzie robił za pensje Kulawika.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 29.05.2013, 10:46
Cupiałowi chyba dalej zależy jeśli rzeczywiście tak namawia Smude i fatygował się do Niemiec na rozmowy.

Za Smuda jest jeszcze jeden istotny argument. Nie zapominajcie, ze nowy trener bedzie musial druzyne zbudowac, a nie tylko dostanie w spadku to co mial poprzednik. Kulawik nie dość, że sobie nie radzil z zastana sytuacja to strachem napawa myśl jakby miał zrobić swoją drużynę teraz.

Moim zdaniem Smuda sprawdza się tam gdzie trzeba cos budować od początku - tak bylo dawno temu w Widzewie, pozniej w Wisle, Lechu. Gorzej wiedzie mu sie natomiast gdzie przychodzi na cos gotowego, na zastaną drużynę, która np. źle grała i straciła trenera. Natomiast jak ma to być klub i jego autorski projekt od początku na kształt drużyny, jej budowanie, to wtedy zaczyna to wyglądać z sensem. I byc może stąd pomysł Cupiała na niego.
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Od: 10.2011

Stary 29.05.2013, 11:22
nesta napisał(a):Wyświetl post
Cupiałowi chyba dalej zależy jeśli rzeczywiście tak namawia Smude i fatygował się do Niemiec na rozmowy.

Za Smuda jest jeszcze jeden istotny argument. Nie zapominajcie, ze nowy trener bedzie musial druzyne zbudowac, a nie tylko dostanie w spadku to co mial poprzednik. Kulawik nie dość, że sobie nie radzil z zastana sytuacja to strachem napawa myśl jakby miał zrobić swoją drużynę teraz.

Moim zdaniem Smuda sprawdza się tam gdzie trzeba cos budować od początku - tak bylo dawno temu w Widzewie, pozniej w Wisle, Lechu. Gorzej wiedzie mu sie natomiast gdzie przychodzi na cos gotowego, na zastaną drużynę, która np. źle grała i straciła trenera. Natomiast jak ma to być klub i jego autorski projekt od początku na kształt drużyny, jej budowanie, to wtedy zaczyna to wyglądać z sensem. I byc może stąd pomysł Cupiała na niego.
Tak, dokładnie, i dodaj do tego jeszcze Zagłębie Lubin. Na dzień dzisiejszy Smuda obok Moskala to jedyne sensowne kandydatury, tyle ż Smude od Moskala różni to, że jest w stanie wiecej wyciągnąc od Cupiała na budowe zespołu. Smuda na dzisiaj to dobra wiadomość dla Wisły i jej przyszłości
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 29.05.2013, 13:03
Tak, Smudzie sie udawalo. Z silnymi kadrowo Widzewem, Wisla, Amica/Lechem, Zaglebiem czy nawet i Legia (nie mial jakis katastrofalnych wynikow).
Natomiast ze slabymi kadrowo zespolami: Ratyzbona - spadek, Odra - spadek *), oraz repr, Polski (na tle pozostalych zespolow bylismy slabi kadrowo) - fatalne wyniki.

Sami sobie odpowiedzcie, czy Wisla jest teraz silna kadrowo, czy slaba.

Smuda czyni cuda. W Krakowie takie, ze Wisla bedzie pikowac mocno w dol.

Wciaz mam jednak nadzieje, ze trenerem bedzie ktos o kim nie mamy zielonego pojecia. Tak jak to bylo ostatnimi czasy.

*) sorry, oczywiscie z Odra nie spadl, tylko cudem sie utrzymal sie po barazach.
Powód: Odra
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 29.05.2013 o godz. 13:08.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 29.05.2013, 15:45
Smuda może i jest dobrym trenerem ale tak jak pisałem wcześniej, jedynym dla mnie sensownym rozwiązaniem jest Moskal.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.05.2013, 16:07
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Tak, Smudzie sie udawalo.
Do tego co napisałeś, należało by dodać chyba rzecz najważniejszą.To już nie jest ten charyzmatyczny choleryk , z którego oczywiście podśmiewano się za plecami ale który jednak miał jakiś autorytet.

Dziś Smuda to gość absolutnie skończony,burak w dresiku z tandety, nie potrafiący się wysłowić , pośmiewisko każdego kto choć trochę zna się na futbolu -do tego gość nie skory do nawet najmniejszej samokrytyki

Dla mnie wzięcie Smudy to jest koniec, może nie klubu, zespołu, bo są i gorsi ale koniec klubu któremu już dziś z ze sporym dyskomfortem kibicuje.
I proszę mnie nie nazywać kibicem sukcesu bo to w ogóle nie o to chodzi.
Dla mnie Smuda idąc takim szerokim porównaniem, to jak dla Was Tusk
Różne rzeczy jestem w stanie zdzierżyć ale to żeby ten pajac został trenerem, tylko dla tego 'bo som przyjacioły' z Cupiałem - tego nie zdzierżę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 29.05.2013, 16:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Do tego co napisałeś, należało by dodać chyba rzecz najważniejszą.To już nie jest ten charyzmatyczny choleryk , z którego oczywiście podśmiewano się za plecami ale który jednak miał jakiś autorytet.
Jak ktoś jest charyzmatyczny i ma autorytet to nie podśmiewują się z niego za plecami. Podśmiewuje się tylko z takich których decyzję wykonuje się ze strachu.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.05.2013, 17:25

Dziś Smuda to gość absolutnie skończony,burak w dresiku z tandety, nie potrafiący się wysłowić , pośmiewisko każdego kto choć trochę zna się na futbolu -do tego gość nie skory do nawet najmniejszej samokrytyki

Dla mnie wzięcie Smudy to jest koniec, może nie klubu, zespołu, bo są i gorsi ale koniec klubu któremu już dziś z ze sporym dyskomfortem kibicuje.
Różne rzeczy jestem w stanie zdzierżyć ale to żeby ten pajac został trenerem, tylko dla tego 'bo som przyjacioły' z Cupiałem - tego nie zdzierżę.
Niestety zgadzam się z Tobą w 100%.
Tj. smutne i po.ierdolone.
Ostatnio edytowane przez arti : 29.05.2013 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.05.2013, 17:38
a myślałem, że niedługo będę mógł zdjąć czarną kokardkę i mieć kolorowy optymistyczny awatar!
Żałoba trwa.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2013, 04:04

Zastanow sie, co ty wypisujesz. Rozumiem frustracje ale na Boga...
Komu ty kibicujesz? Wisle czy jednemu dziadowi z drugim, ktory jest tylko pracownikiem?!

Jesli twoja wiara jest uzalezniona od tego kto u nas gra czy kto nas trenuje to naprawde wypada tylko wspolczuc. Nierozumiem jak mozna takie ku.rwa. glupoty wypisywac. Powaznie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.05.2013 o godz. 04:20.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.05.2013, 09:11
Komu ty kibicujesz? Wisle czy jednemu dziadowi z drugim, ktory jest tylko pracownikiem?!

Jesli twoja wiara jest uzalezniona od tego kto u nas gra czy kto nas trenuje to naprawde wypada tylko wspolczuc. Nierozumiem jak mozna takie ku.rwa. glupoty wypisywac. Powaznie.
Chyba każdy chce żeby Wisła była jak najlepsza, a nie byle jaka stąd takie wpisy (w tym i moje).
A jak się ma do bycia najlepszym ściąganie na trenera wielokrotnie przegranego naturszczyka w dodatku za relatywnie duże pieniądze?
Bo BC czy też Jego Mama go lubi.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.05.2013, 09:46
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Tak, Smudzie sie udawalo. Z silnymi kadrowo Widzewem, Wisla, Amica/Lechem, Zaglebiem czy nawet i Legia (nie mial jakis katastrofalnych wynikow).
Natomiast ze slabymi kadrowo zespolami: Ratyzbona - spadek, Odra - spadek *), oraz repr, Polski (na tle pozostalych zespolow bylismy slabi kadrowo) - fatalne wyniki.

Sami sobie odpowiedzcie, czy Wisla jest teraz silna kadrowo, czy slaba.

Smuda czyni cuda. W Krakowie takie, ze Wisla bedzie pikowac mocno w dol.

Wciaz mam jednak nadzieje, ze trenerem bedzie ktos o kim nie mamy zielonego pojecia. Tak jak to bylo ostatnimi czasy.

*) sorry, oczywiscie z Odra nie spadl, tylko cudem sie utrzymal sie po barazach.
I wbijcie sobie do qrwa do głowy!!!
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 30.05.2013, 10:09
spotkania Cupiała ze Smudą wcale nie oznaczają ze Franz zostanie trenerem Wisły...poki co prezesem jest Bednarz, a dyr. sport Kapka, i moze sie okazac ze ostatnim ogniwem miedzy Cupiałem a tymi rzadzacymi bedzie wlasnie Franz...Cupiał nie ma i nie zna nikogo lepszego kto mniej wiecej zna sie na futbolu a do ktorego mialby jako takie zaufanie...i jesli ma byc budowana Wisla od nowa na rozsadnych zasadach to ja sobie niewyobrazam innego rozwiazania jak stabilny pion ludzi zarzadzajacy klubem i do tego "step by step" nowy trener - ktos bez oszalamiajacego CV (nie ta polka) ale osoba ktora miala do czynienia z profesjonalna pilka na najwyzszym poziomie, ktos kto moze nie ma jeszcze wielkich osiagniec- sukcesow ale majaca dobre rozeznanie jak wyglada pilka za olbrzymie pieniadze, jak to wyglada od strony przygotowania zawodnikow i funkcjonowania klubu...zeby Wisla mogla sie czegos nauczyc...bo staze trenerskie po 1-2 tyg nawet w Barcelonie niczego nie dadzą...
Do tego stoponiowa odbudowa kadry pilkarzy przez klub nie przez widzimi sie trenera i mozna widziec jakąś przyszlosc
wracajac do meritum...temat Rady uznaje jako odwrocenie uwagi...temat Smudy jako spotkania w celu przedyskutowania funkcjonowania Wisly i podjecia pracy przez Franza ale w innej roli niz trener...a naziwsko trenera bedzie zupelnie inne...jesli faktycznie Cupial zrobi Smude trenerem to to jest koniec koncepcji i pomyslow Cupiala na Wisle i powrot do tego co juz przerabialismy...

Rozczarowuje mnie poziom i tresc dziennikarskich artykułow odnosnie tego tematu...rzekomo szanowane media
i dziennikarze to tak jak obecnie Wisla dołują okropnie...artykuły na zasadzie kopiuj wklej zero indywidualnego podejscia, analizy, przewidywań...wygląda to kiepsko!!!
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.05.2013, 10:10
Smuda już swoją wartość pokazał w Niemczech. Jeżeli Wisła będzie dysponowała adekwatnie do ligi poziomem sportowym co drużyna, którą prowadził Franz w drugiej Bundeslidze to możemy mieć powtórkę z rozrywki. Paskudna wizja.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.05.2013, 10:42
oko Saurona (media) zwrócone jest na stojącego pod bramą Mordoru Aragorna (Smuda) po to żeby Frodo (trener przyszłej Wisły) mógł dojść do Góry Przeznaczenia (okrąglak) i wrzucić pierścien do lawy (ogłosić całemu światu że jest nowym trenerem).

Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Od: 02.2013

Stary 30.05.2013, 10:50
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
Do tego stoponiowa odbudowa kadry pilkarzy przez klub nie przez widzimi sie trenera i mozna widziec jakąś przyszlosc
Ciekawa opinia... Mógłbyś rozwinąć myśl?

Obojętnie jaką funkcję Smuda by w waszym klubie spełniał - współczuję. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie spadniecie bo jakby nie było Wisła to Wisła i jakby słaba ona nie była zawsze to będzie rywalizacja z Wisłą, a nie z jakąś Niecieczą, Bełchatowem czy choćby Pogonią.

Smyrgu napisał(a):
Rozczarowuje mnie poziom i tresc dziennikarskich artykułow odnosnie tego tematu...rzekomo szanowane media
i dziennikarze to tak jak obecnie Wisla dołują okropnie...artykuły na zasadzie kopiuj wklej zero indywidualnego podejscia, analizy, przewidywań...wygląda to kiepsko!!!
Polskie dziennikarstwo sportowe to dno i wiadomo to nie od dzisiaj.
Znamienne, że po finale Ligi Mistrzów żaden polski pismak nie przeprowadził samodzielnie ani jednego wywiadu z żadnym piłkarzem Bayernu Monachium, lecz ograniczyli się do piłkarzy przegranej Borussii Dortmund i to chyba tylko do wiadomych trzech piłkarzy.
Z kolei sport.pl potrafi z jednej kilkunastominutowej konferencji przed/pomeczowej sklecić 20 osobnych artykułów.
Tak jak mówisz - kopiuj-wklej i wierszówka leci.
Ostatnio edytowane przez Kole Jorz : 30.05.2013 o godz. 10:54.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 30.05.2013, 11:20

Bo wyobraź sobie, że są ludzie, którzy oprócz tego, by Wisła istniała, chcieliby by też dobrze grała. Widocznie dla Ciebie nieważne jest w której lidze, na jakim miejscu kończy rozgrywki, kto w niej gra, kto ją trenuje, kto jest dyrektorem zarządzającym, sportowym, czy skautem. Są ludzie, którym zależy na sukcesie sportowym Wisły, ale pomimo słabych wyników nadal jej nie opuszczają.

Twoją postawę nazwałbym dyletanctwem i niechlujstwem. Bo brak dogłębnej analizy dostępnych na rynku trenerów czy to przez Cupiała, czy też Bednarza jest jawnym zaprzeczeniem idei sportu oraz przeczy idei kibicowskiej. Cupiał jak Stalin wybierze sobie jedynych właściwych współpracowników - "wierne pieski" które na dobrą karmę przylecą mu trenować klub.

Informacja na temat tego, że Cupiał dogaduje się poza plecami zarządu ze Smudą to jakaś katastrofa, przypomina mi właśnie działania największych władców totalitarnych, którzy boją się nawet najbliższych współpracowników, więc załatwiają wszystko sami... Cupiał to typowy parweniusz, wszystko buduje bez ładu i składu, nie jest w stanie zaufać ludziom znającym realia, tylko psuje Wisłę Bednarzem, Kapką, którzy - a zwłaszcza Bednarz nie mają za grosz dobrego wychowania, tylko swoim działaniem plują na ten klub - i przykładów jest mnóstwo - od zakazu wprowadzania Jaliensa na boisko - bo jest drogi i nie warto marnować na niego kasy po zachowanie po meczu z Legią - moim zdaniem skandaliczne i pogrążające Wisłę - ze środowiskiem piłkarskim trzeba dobrze żyć, bo takich przypadków jak w meczu z Legią może być jeszcze więcej. Cóż - Bednarz to krytykant, człowiek, którego nikt w światku piłkarskim nie lubi, człowiek, który nie zna się na piłce i on nadal chce tutaj być prezesem. Wszystko w Wiśle jest żałosne i nielogiczne. I wszystko takie zapewne będzie dopóki Cupiał nie sprzeda komuś Wisły.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.05.2013, 11:34
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
oko Saurona (media) zwrócone jest na stojącego pod bramą Mordoru Aragorna (Smuda) po to żeby Frodo (trener przyszłej Wisły) mógł dojść do Góry Przeznaczenia (okrąglak) i wrzucić pierścien do lawy (ogłosić całemu światu że jest nowym trenerem).

Żeby tylko nie okazało się, że Smuda jest Gollumem
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2013, 16:08
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Bo wyobraź sobie, że są ludzie, którzy oprócz tego, by Wisła istniała, chcieliby by też dobrze grała. Widocznie dla Ciebie nieważne jest w której lidze, na jakim miejscu kończy rozgrywki, kto w niej gra, kto ją trenuje, kto jest dyrektorem zarządzającym, sportowym, czy skautem. Są ludzie, którym zależy na sukcesie sportowym Wisły, ale pomimo słabych wyników nadal jej nie opuszczają.

Twoją postawę nazwałbym dyletanctwem i niechlujstwem. Bo brak dogłębnej analizy dostępnych na rynku trenerów czy to przez Cupiała, czy też Bednarza jest jawnym zaprzeczeniem idei sportu oraz przeczy idei kibicowskiej. Cupiał jak Stalin wybierze sobie jedynych właściwych współpracowników - "wierne pieski" które na dobrą karmę przylecą mu trenować klub.

Informacja na temat tego, że Cupiał dogaduje się poza plecami zarządu ze Smudą to jakaś katastrofa, przypomina mi właśnie działania największych władców totalitarnych, którzy boją się nawet najbliższych współpracowników, więc załatwiają wszystko sami... Cupiał to typowy parweniusz, wszystko buduje bez ładu i składu, nie jest w stanie zaufać ludziom znającym realia, tylko psuje Wisłę Bednarzem, Kapką, którzy - a zwłaszcza Bednarz nie mają za grosz dobrego wychowania, tylko swoim działaniem plują na ten klub - i przykładów jest mnóstwo - od zakazu wprowadzania Jaliensa na boisko - bo jest drogi i nie warto marnować na niego kasy po zachowanie po meczu z Legią - moim zdaniem skandaliczne i pogrążające Wisłę - ze środowiskiem piłkarskim trzeba dobrze żyć, bo takich przypadków jak w meczu z Legią może być jeszcze więcej. Cóż - Bednarz to krytykant, człowiek, którego nikt w światku piłkarskim nie lubi, człowiek, który nie zna się na piłce i on nadal chce tutaj być prezesem. Wszystko w Wiśle jest żałosne i nielogiczne. I wszystko takie zapewne będzie dopóki Cupiał nie sprzeda komuś Wisły.
Moja postawa?
Sluchaj, ja kibicuje Wiśle a nie pilkarzom, dzialaczom czy wlascicielowi.
Nie lamentuje i nie rozdzieram szat dlategi ze X czy Y jest lub bedzie w naszym klubie z bardzo prostegi powodu, mianowicie nie mam na to najmniejszego wplywu.

Moim klubem jest Wisla i im jest gorzej tym mocniej jej kibicuje. Jesli ty tego nie rozumiesz lub dzialasz w przeciwna strone to tylko i wylacznie hujowo swiadczy o tobie.

" Nawet jesli przegrywasz...." Ktos kto to wymyslil nie był imbecylem i mial prawdopodobnie wieksze powody do zmartwien niz ty masz obecnie.
Myśl "kibicu"...

Co oznacza ze tobie zalezy? Co to zmienia? Nie wiem, chcesz medal za checi czy jak? Czy ma to jakikolwiek wplyw na decyzje ?
Kazdemu kibicowi zalezy !

No ale jak mam rozumiec twoja propozycje Wdowczyka? Przeciez to sie w pale nie miesci. Dzieki.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.05.2013 o godz. 16:20.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 30.05.2013, 16:30
Warto mieć nadzieje że w poniedziałek będzie komplet Smuda w miejsce Legionisty , Nawałka w miejsce Kulawika a Rada podobnie jak kiedyś Csaplar będzie odpowiadał za skauting.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 30.05.2013, 16:39

" Nawet jesli przegrywasz...." Ktos kto to wymyslil nie był imbecylem i mial prawdopodobnie wieksze powody do zmartwien niz ty masz obecnie.
Myśl "kibicu"...

No ale jak mam rozumiec twoja propozycje Wdowczyka? Przeciez to sie w pale nie miesci. Dzieki.
Nie rozumiesz tego przesłania, albo nie rozumiesz, że są ludzie na forum, którzy chcą poważniej dyskutować na temat klubu. Owszem jest Wisła, ma ogromną historię, tradycję, sam jej kibicuję od 15 lat - mogę się przyznać szczerze, że zacząłem jej kibicować, bo Cupiał zaczął w nią inwestować. I wtedy byłem kibicem sukcesu, ale czy tak naprawdę świadomym? Miałem wtedy 8-9 lat? Teraz, kiedy Wiśle nie idzie, chodzę na mecze, kibicuje Wiśle, ale niekoniecznie poszczególnym trenerom, czy działaczom, mogę się z nimi nie zgadzać, mogę wskazywać problemy, z którymi Wisła się zmaga. Szanuję Twoje przywiązanie do Wisły, barw, ale miej na względzie też to, że dyskusja na tym forum ma jedynie na celu dobro Wisły.

Szantażem Wdowczykiem się nie przejmuje, ani też innymi szantażami, że chciałem by Wisłę przejęło miasto (dla niektórych to Majchrowski, ale już niedługo...). Wszystko to były zwyczajne propozycje, zupełnie abstrakcyjne, bo nie mam władzy w klubie, by analizować wszystkie możliwości. Sam też ani nie jestem apologetą myśli trenerskiej Wdowczyka, nie uważam by "cudownym rozwiązaniem" było przekazanie Wisły miastu. Po tylu latach jednak wiem, że Cupiał, jak wiele rzekomo "dobrego" zrobił dla Wisły, tak w chwili obecnej może robić same złe rzeczy, chociażby trzymając klub po to, aby ten spłacił dług Telefonice, a taki stan rzeczy odstrasza potencjalnych inwestorów. Cóż - myśl sobie co chcesz, już ci na posty ogarnięte frustracją nie będę odpisywał - no, chyba że napiszesz coś rzeczowo, a nie będziesz mnie szantażował.

Wracając do tematu Smudy - to będzie najgorszy możliwy wybór. Ktoś już pisał, że potrzebujemy młodego trenera z wizją. I znajdźmy takiego, sprowadźmy kilku dobrych graczy na kilka pozycji - na rynku pojawiła się informacja, że walczymy o Przybeckiego. Powalczmy o Wacławczyka, Piątka, Matrasa, Celebana, Demjana i ciągnijmy ten wózek do przodu, bo kibicowanie Wiśle to jedno, ale walczenie o dobro i rozwój klubu to drugie. Oddzielajmy dwie rzeczy od siebie.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.05.2013, 16:56
W C+ właśnie oznajmili że Smuda.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów