|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A informacja o tym, ze odchodzi Maaskant odchodzi z NAC na ich forum pojawila sie wczoraj po 20. Czyli dobrze dosc trzymana tajemnica. http://www.nacforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=4621 jak ktos zna jezyk niech zrobi male streszczenie jak mu sie chce. Do fanow automatycznych tranlatorow: kazdy moze go uzyc i nie musi wklejac tego tuaj ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
W ciągu 5 godzin prawie 370 postów w temacie, a wszytko i tak zweryfikuje boisko...
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Radomski o nowym trenerze
http://futbolnet.pl/wiadomosci/arkad...mienity-trener czyli ci co sadze ze pilka nozna polega na zap**laniu beda rozczarowni ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie mam czasu. W zamian masz tego jedynego gorszego:http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Gmoch
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() No to się pośmialiśmy. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No i gitara.Trzeba dać mu szansę.Jestem dobrej myśli.
|
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niżej krótka historia pracy Maaskanta przed prowadzeniem NAC Breda.
Maaskant przed sezonem 1999/2000 objął zespół Roosendaal, który sezon wcześniej zajął dwunaste miejsce w tabeli. W pierwszym sezonie pracy z tym zespołem zajął szóste miejsce, następnie wygrał play-off o awans do Eredivisie i wprowadził tam zespół. Miał zdecydowanie najsłabszą kadrową drużynę w Eredivisie, co potwierdziły wyniki. Drużyna spadła z powrotem do drugiej ligi. W sezonie 2001/02 zajął z tą samą drużyną trzecie miejsce w lidze i ponownie wywalczył awans do Eredivisie. Mimo tego zdecydował się na kontynuowanie pracy w drugiej lidze i objął Go Ahead Eagles. Tam pracował przez pół roku i zostawił drużynę na czwartym miejscu w tabeli. W styczniu wrócił do Roosendaal, z którym na zakończenie sezonu zajął trzynaste miejsce w Eredivisie. Przez cały sezon 2003/04 Maaskant prowadził Roosendaal. Tym razem rozgrywki zakończył na dwunastym miejscu. Przed sezonie 2004/05 przeniósł się do Willem II Tilburg. Jego zespół zajął dziesiąte miejsce w Eredivisie. Rok później było zdecydowanie gorze. Po dwunastu kolejkach Willem II zajmował przedostatnie miejsce i Maaskant stracił pracę. Warta dodać, że jego następca wiele nie zmienił i drużyna skończyła ten sezon na przedostatnim miejscu. Po pracy w Willem II, po raz kolejny wrócił do Roosendaal, jednak tym razem miał niezwykle trudne zadanie, bowiem w momencie obejmowania przez niego pracy, zespół po 19 kolejkach był ostatni (pięć punktów na koncie, bez zwycięstwa). Maaskantowi nie udało się uratować klubu, który zajął ostatnie miejsce i spadł do drugiej ligi. W sezonie 2006/07 prowadził Roosendaal w 33 spotkaniach, po których drużyna zajmowała drugie miejsce, ostatecznie zakończyła sezon na trzecim miejscu. W sezonie 2007/08 pracował w MVV Mastricht, z którym zajął piąte miejsce w drugiej lidze. Po tym sezonie dostał ofertę pracy w NAC Breda, gdzie prowadził zespół do wczoraj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Zaraz zaraz. W Bredzie podobne dlatego nie wprowadzał młodzieży, iż dany młodzieżowiec po zagraniu w 1. składzie iluś meczów "z automatu" dostawałby kontrakt, na co klubu nie było stać. Tak przynajmniej pisze "Rz".
Druga rzecz- mam nadzieję, że jeśli nasz nowy treneiro obejrzy sobie dzisiejszy mecz (czy choćby nagrany kawałek) to bez względu na wynik mógłby spróbować ściągnąć kogoś z tej Bredy, skoro mają tam tak duże problemy finansowe. Czy to byłby skuteczny napastnik, czy ciekawy gracz drugiej linii - na pewno by się przydał, zwłaszcza wobec kontuzji czy braku formy niejednego z naszych "asów"... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
wezcie pod uwage, ze moze i Holendrzy polegaja na taktyce i technice, i "odpuszczają" bieganie, tylko ze to ich "odpuszczanie" w naszych realiach i tak jest zapieprzaniem 3 razy wiecej niz u nas.
A post opisujący trenera na podstawie jego statystyk w FM uwazam za kandydata do "post roku" chociaz tego u nas jest ostatnio calkiem sporo i konkurencja nie śpi (niestety) |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
@kacpergawlo
Maaskant to właśnie ma zrobić w Wiśle - wprowadzić ją szczebel wyżej. Nie szczebel ligowy, tylko pucharowy, a przede wszystkim sportowy. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jak ktoś wieży w wymyślone historie przez media i prasę to jego sprawa. Najpierw jakiś brukowiec(większość prasy w Polsce) wymyśla nazwisko super trenera a wszyscy ślepo wieżą że to prawda i mają jakieś pretensje do klubu że nie przyszedł i zaczyna się marudzenie przecież miał być Jimenez a przyszedł no-name z Holandii (a dla większości forumowiczów jakieś 95 % trenerów w europie to no-name). Klub dementuje że którykolwiek z trenerów wymienianych w mediach jest wymyślona to na forów większość płacze ze ich oszukali z trenerem. Kolejnej rzeczy ktorej nie rozumiem to niedawanie szansy ani dla Basałaja ani dla nowych piłkarzy czy nowego trenera, jeszcze dobrze do klubu nie przyszli a już wszystko be i niedobrze, Basałaj dyletant, piłkarze łamagi a trener nie da se rady. Ochłońcie trochę i poczekajcie parę miesięcy niech wszystkie sprawy w klubie się poukładają a będzie dobrze. Nie ma cudów nie od razu wszystko będzie grało trzeba czasu i jeszcze raz czasu a nam spokojnej głowy. Pozdrawiam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Ciekawostką jest fakt, że Maaskant wprowadzał do holenderskiej piłki Kemy'ego Agustiena, który niedawno był na testach w Wiśle. Agustien debiutował w jego Willem II w wieku 17 lat i regularnie występował.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szału nie ma, ale płakać też nie ma o co. Nie wierzyłem, ze może do nas przyjść Dan, czy Jimenez, także specjalnie zawiedziony nie jestem. Chcieliśmy trenera z zachodu, prezentującego inną myśl trenerską.
Przypomnę, o czym kiedyś tu wspominaliśmy z Marszałkiem. Nie ma sensu jeść w drewnianej chacie na złotej zastawie Zbudujmy boiska, scouting, jakieś zarządzanie, wtedy przyjdzie Jimenez. W obecnej chwili to było bez sensu.Jeśli chodzi o samą osobę Maskaanta, to gdzieś mi dzwoni, ale nie wiem, w którym kościele. W każdym razie, życzę nowemu trenerowi wytrwałości, a Cupiałowi cierpliwości ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.08.2010 o godz. 14:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Czlowieku rozumiem twoje rozgoryczenie ale piszesz chyba zbyt spontanicznie bez przemyslenia tego dwa razy. Niechce i nie obrazam nikogo ale obudzmy sie trener z naprawde gornej polki nie przyjdzie do klubu takiego jak wisla bynajmniej dzisiaj tylko z powodu bo taki trener pierwsze zastrzega sobie np budzet na wysokosci minimum 10 mln euro w zwyz na jedno okienko transferowe plus wysoka gaza miesiecznie plus caly sztab ktory zarabia duzo. Wiem chcialbym sam takiego trenera ale popatrzmy realnie gdzie my jestesmy a gdzie europa trzeba znalesc miejsce w szeregu ale caly czas pracowac i piac sie do przodu i mam taka adzieje ze ten trener dostanie szanse i bedzie lepiej jak nie w tym sezonie to w nastepnym. Niestety wszystkie dobre wyniki przychodza po ciezkiej pracy to nie totot lotek jest tak samo jak w zyciu trzeba pracowac ciezko na kazde dobre wyniki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kazalibyście Michałowi Aniołowi lepić z błota? No właśnie. Nam wystarczy jakiś konkretny gość po holenderskiej ASP, żeby coś z tego złożyć. Problemem jest nasza polityka sportowo finansowa, przy niej żaden trener się "nie sprawdzi".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2010 o godz. 15:03.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
@Fuks
O co ci chodzi? Podałem to jako czystą, żywą ciekawostkę i nie traktuję FMa jako nieomylnej wyroczni. Faktem jednak jest, że SI ma jedną z najlepiej, jeśli nie najlepszych, rozwiniętych siatek scoutów-amatorów. Ci ludzie pracują dla SI jako wolontariusze, pojedyncze osoby obserwują kluby, oceniają umiejętności piłkarzy, a potem weryfikują to w szerszym gronie i wysyłają to do siedziby developera. Ich typy na piłkarskie talenty naprawdę często się sprawdzają, ale niestety nie mogą uwzględnić tak ważnych czynników jak życie i różne jego przeszkody. Gdyby jednak przedstawiono mi dwóch zawodników do wybory - jeden wynaleziony przez scoutów-amatorów SI, a drugi przez Kapkę, to obstawiłbym tego pierwszego. Ci ludzie siedzą już od paru ładnych lat w tej robocie i znają się na ocenie piłkarzy lepiej niż nie jeden polski specjalista. Podkreślam jednak, że nie są oni nieomylni i całkiem nieomylni (przecież miłość do ukochanego klubu robi swoje) oraz nie traktuję tego jak absolut. Warto natomiast zwrócić uwagę na ich pracę ![]() ![]()
Bycie kibicem Wisły w mieście legionistów to jest jazda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja p i e r d o l e !!! Ludzie wiadomo ,że wszystko weryfikuje boisko. Wiadomo ,że sam trener choćby najlepszy to bez wsparcia zaplecza nic nie zrobi. Mam nadzieję ,że Ci dwaj Holendrzy to przychodzą tutaj popracować dłużej i ich (czyt. Cupiała) priorytetem nie będą tylko wyniki i sukcesy ale nade wszystko BUDOWA SYSTEMU ,który zacznie plonować za jakiś czas , trwałego na lata. Nam nie trzeba wielkiego nazwiska po tylko aby gwiazdory j e b a n e , zwolniły go po dwóch tygodniach. Nam potrzeba wyrobnika , misjonarza , człowieka ,który nauczy "czytać i pisać".... Polscy piłkarze to p i e p r z o n e niedorozwoje i trzeba niestety uczyć ich w wieku 25 lat tego co normalny trenujący chłopiec w Holandii potrafi mają lat 12....A czego żaden klaun PMS-owy nie nauczy.... Majewski , Smuda, Kasperczak, Michniewicz, Zieliński , Janas... Śmiech na sali w Polsce nie ma trenerów są tylko PMSy. Jeżeli jakikolwiek właściciel polskiego klubu chce na poważnie zająć się piłką to w pierwszej kolejności powinien trzymać z daleka od siebie PMSy...
Radomski mówi ,że nasz nowy trener to nie jest taki HARDWORK chłopak... ,że zajęcia z piłkami...,że zabawa. Niedoczekanie... Jestem pewny ,że już po pierwszym treningu gdzie nasze Zidany wykonają minimum z minimum tego co robią zawodowcy na Zachodzie, już będą kręcić k u r w a nosami ,że są zmęczeni a w p i z d ę podłym s u k i n s y n o m. Konfucjusz mówił - ludzi można zmienić przez kary albo obyczaje... P i e r d o l n i e z bandą amatorów do niczego nie będzie prowadzić....
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.08.2010 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Mamy słabą ekipę - koszmarnie słabą, przeciwnicy też słabi, pozostaje tylko doprowadzenie byśmy byli lepsi ![]() Ciekaw jestem czy przywiózł ze sobą jakieś holenderskie 'specjały' bo oglądając tą kopaninie na trzeźwo, można już po 45 minutach zanotować pierwsze objawy depresji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
"Szczebel wyżej" w naszym przypadku to odzyskanie mistrzostwa i zagranie w pucharach tak żeby kibicom Wisły dać chwile radości a postronnemu widzowi możliwość oglądania tego bez odruchu wymiotnego ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ja mam nadzieję, mimo tego co Radomski powiedział, Maaskant nie da sobie "w kaszę dmuchać", tylko będzie to trener zarówno bezkonfliktowy, ale bardzo stanowczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
podsumowując będzie dobrze bo gorzej być nie może może w końcu ktoś pozbędzie sie szrotu z Łobo w roli głównej możenowy trenerio ściągnie Alvareza z powrotem na Reymonta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do wszystkich krytykujacych Maasskanta a cieszacych sie z wyboru naszego nowego dyrektora sportowego. Jestem przekonany ze nowy trener zostal wybrany we wspolpracy a kto wie moze i rekomendacji naszego nowego DS. Przeciez Wisla musiala wykupic Maaskanta z NEC. A jezeli nasz nowy DS "maczal palce" w tym transferze to ja jestem dobrej mysli. Pozdrawiam
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Swoją drogą ciekawe ile zarabiać będzie nowy trener. Stawiam, że i tak najwięcej w zespole.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po dzisiejszym meczu stwierdzam, że na naszą ligę nie trzeba żadnych wymyślnych taktyk czy genialnych zagrań trenerskich. Musimy mieć po prostu drużynę, któa na boisko wychodzi walczyć, a każdy zawodnik wie, co ma robić na boisku. Mówię tu o przesuwaniu formacjami i grze zespołowej. I jemy 3/4 zespołów tylko tym na śniadanie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|