The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 13:19
Zostawcie Jimeneza w końcu w spokoju!

Powiem wam jak było dokładnie bo generalnie mam dojście do informacji z pierwszej ręki.

Jimenez przyjechał do Krakowa z króliczkiem wielkanocnym i chciał go mianować swoim asystentem. Ponadto chciał klauzuli że będzie mógł jeździć z zespołem na obozy letnie do Narnii, a zimowe do Hogwartu. Chciał też żeby klub wybulił kasę na Tsubasę. Podczas negocjacji okazało sie że bliskim współpracownikiem Cupiała jest św. Mikołaj który od dawna ma kosę z króliczkiem. To w połączeniu z ciężkimi żądaniami Jimeneza spowodowało że mamy teraz trenera Holendra a nie Hiszpana.

True story...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2010, 13:20
Wersja najtańsza...gdzie my to już przerabialiśmy
Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

Stary 21.08.2010, 13:20
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie, ale nie podpalam sie tutaj. Dla mnie cel dla niego na ten sezon, to europejskie puchary, bo MP jest nierealne(polityka transferowa Basalaja).

P.S - Holenderski trener, ktory pierwszy przychodzi mi do glowy i ktory mial jakies sukcesy w ostatnich latach, a jednoczesnie jest w naszym zasiegu finansowym, to...Beenhakker. Wprowadzenie ogorkow z Trynidadu i z Polski na odpowiednio MS i EURO, to naprawde spory wyczyn. Nie mowie, ze chcialbym go w Wisle, ale osiagniecia(i doswiadczenie) nieporownywalne do Maaskant'a.

edit. do czlowieka wyzej, przeciez to oficjalna strona Wisly pisala o Jimenezie . Gdzies ty sie podziewal? Basalaj mowil o 3 kandydatach, czyli najpewniej Jimenez. Petrescu i ten Holender. Temat Petrescu upadl, bo facet wolal zostac w swoim klubie. Jimenez postawil ostre warunki(pewnie spora kwota na transfery i szerokie zaplecze), wiec wybrano wersje najtansza.

huhu ale mnie rozbawiłeś w tej trójce był Orsi, Labaddia i prawdopodobnie właśnie Maaskant. I powiec mi jedno - ciekawe jak byś chciał do takiej dziury jak Polska liga sprowadzić Jimeneza bo nawet miliony mi się wydaje by go nie przy ciągły... naprawde wystarczy troche racjonalnie pomyśleć
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.08.2010, 13:23
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Wersja najtańsza...gdzie my to już przerabialiśmy
idź i sfinansuj droższą a tak w ogóle.Kończy się lato , piękna pogada...może warto zamiast ryczeć do monitora, wziąć grabki i przynajmniej w piaskownicy się pobawić
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.08.2010, 13:24
Jedno slowo - Zenada. Koles ktory nic nie osiagnal jako zawodnik i nic jako trener. I to nie jest placz dziecka - tylko stwierdzenie faktu
Odpowiedz cytując
maklo9
Member

Od: 01.2009

Stary 21.08.2010, 13:26
ale wy p****cie juz sie tego czytac nie da.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Bez oceniania nowego trenera bo na to przyjdzie czas. Chcialbym zwrocic uwage forumowiczow na inna sprawe otoz brawa dla sztabu Basalaja za to ze zadna (absolutnie zadna) plotka z nazwiskiem Holendra nie wyciekla do prasy. To pokazuje ze "team Basalaj" jest zgrany, ludzie sobie ufaja i mam nadzieje ze wiedza co robia - czyzby zalazek profesjonalizmu?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

carpenter napisał(a):Wyświetl post
Jedno slowo - Zenada. Koles ktory nic nie osiagnal jako zawodnik i nic jako trener. I to nie jest placz dziecka - tylko stwierdzenie faktu
Może nie jest to płacz dziecka, a płacz dorosłego, który zachowuje się jak dziecko - stwierdzam fakty.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.08.2010, 13:28
carpenter napisał(a):Wyświetl post
A kogoś ty ....a chciał?.Nałykałeś się bajek o Jimenezie?
Pobudka!
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.08.2010, 13:28
Bedzie dobrze ja jestem zadowolony, nie zebym zachwalal nowego trenera ale bynajmniej niemamy zadnego polskiego niedojdy.

Trzeba dac szanse nowemu trenerowi i dyrektorowi sportowemu poczekamy do zimy juz cos sie powinno klarowac a potem zimowe okienko zobaczymy kogo uda sie pozyskac kogo pozbyc tak czy tak ten sezon musi isc na budowe czegos nowego mam nadzieje ze lepszego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2010, 13:30
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Zostawcie Jimeneza w końcu w spokoju!

Powiem wam jak było dokładnie bo generalnie mam dojście do informacji z pierwszej ręki.

Jimenez przyjechał do Krakowa z króliczkiem wielkanocnym i chciał go mianować swoim asystentem. Ponadto chciał klauzuli że będzie mógł jeździć z zespołem na obozy letnie do Narnii, a zimowe do Hogwartu. Chciał też żeby klub wybulił kasę na Tsubasę. Podczas negocjacji okazało sie że bliskim współpracownikiem Cupiała jest św. Mikołaj który od dawna ma kosę z króliczkiem. To w połączeniu z ciężkimi żądaniami Jimeneza spowodowało że mamy teraz trenera Holendra a nie Hiszpana.

True story...
A już myślałem, że też okazał się chory psychicznie, jak - nie przymierzając - Milinković. Ale widać, że konkretny gość był, tylko za drogi

Tyle stron rozważań pokemonów poszło w p.....!

To, co naprawdę się liczy, dzieci, to jakie stawiają mu wymagania i jakie zapewnią mu warunki pracy. Znając naszych dyletantów - dostanie tego Bonetto, sprzedadzą mu Diaza i Małego ( może być za pół roku ), po czym każą zdobyć mistrzostwo, ew. wejść do fazy grupowej LE.

Jeżeli mam w tym względzie rację to od razu zapowiadam, że nasz nowy trener się nie sprawdzi. Żaden inny zresztą też.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2010 o godz. 13:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.08.2010, 13:33
Cóż, z jednej strony Weszlo narzeka, że Maaskant jest nielojalny, bo zostawił swój klub, a z drugiej strony futbolnet pisze, że "to problemy finansowe zadecydowały o jego rozwodzie z NAC". Nie płacili mu, albo nie było $$$ na transfery

Najdziwniejsza jest dla mnie opinia Radowskiego. Kapitan Cracovii pozytywnie o naszym nowym trenerze - no, no. Oby rzeczywiście Robert Patrick znalazł wspólny język z naszymi "gwiazdami" i przekonał ich do cięższej pracy nad doskonaleniem umiejętności i piłkarskiego zgrania...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2010, 13:34
Portale podaja informacje o trenerach i pilkarzach a czytajacy w nie wierza wiec mnie nie dziwi, ze takie tematy w ogole sa zamieszczane. Kazdy przeczytał o Simeone, Petrescu, Jimenezie, wielkie podniecenie a tu przychodzi inny trener i od razu dla wielu jest to zły wybor, bo przeciez takie nazwiska były łaczone z Wisła. Moze byly a moze ich nie bylo - kto to moze wiedziec? z tego wychodzi, ze nikt nie wiedział a to byly tylko spekulacje.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.08.2010, 13:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A już myślałem, że też okazał się chory psychicznie, jak - nie przymierzając - Milinković. Ale widać, że konkretny gość był, tylko za drogi

Tyle stron rozważań pokemonów poszło w p.....!

To, co naprawdę się liczy, dzieci, to jakie stawiają mu wymagania i jakie zapewnią mu warunki pracy. Znając naszych dyletantów - dostanie tego Bonetto, sprzedadzą mu Diaza i Małego ( może być za pół roku ), po czym każą zdobyć mistrzostwo, ew. wejść do fazy grupowej LE.

Jeżeli mam w tym względzie rację to od razu zapowiadam, że nasz nowy trener się nie sprawdzi. Żaden inny zresztą też.
Jak to tylko w tym względzie? Przecież Ty masz we wszystkim racje.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2010, 13:36
arbuz napisał(a):Wyświetl post
Bedzie dobrze ja jestem zadowolony, nie zebym zachwalal nowego trenera ale bynajmniej niemamy zadnego polskiego niedojdy.

Trzeba dac szanse nowemu trenerowi i dyrektorowi sportowemu poczekamy do zimy juz cos sie powinno klarowac a potem zimowe okienko zobaczymy kogo uda sie pozyskac kogo pozbyc tak czy tak ten sezon musi isc na budowe czegos nowego mam nadzieje ze lepszego.
To, że nie mamy żadnego polskiego niedojdy, to nie oznacza, że nie mamy holenderskiego niedojdy. Tyle w tym temacie. Może na ligę to on starczy, ale na europejskie puchary zdecydowanie nie.

nicolas napisał(a):Wyświetl post
Nie!!! Bahr, Krzoska (choć to rzecznik czy jakoś tak) - stary krakowski sos! Wiecie o co mi chodzi : | Byłbym zadowolony, gdyby wspominali sobie stare dobre Wiślackie czasy w Skawince lub innej Garbarni.
p. Kurdziel jest młody i nie jest z Krakowa, więc mógłby zostać.
Ale to przecież nie jest źle, że część sztabu zostanie. Może część sztabu przyprowadzi ze sobą, np. trenera od przygotowania fizycznego a zostanie właśnie np. taki Kurdziel, czy Filip Pięta. Zobaczymy jak to będzie.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.08.2010, 13:40
Wiecie to ze ktos nie ma pieniedzy na transfery to mozna powiedziec tak o kazdym trenerze w Polsce wiec to nie jest jeszcze miarą umiejetnosci trenera. Miarą bedzie to czy uda mu sie wyciagnac pilkarzy z kryzysy i czy sprawi by podeszli do swoich obowiazkow profesjonalnie.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.08.2010, 13:46
Zobaczymy jaka realna wladze bedzie mial nasz nowy trener. Bo ja sobie wyobrazam to tak, ze wypieprza wszystkich(co do jednego) asystentow, trenerow, fizjologow i zatrudnia ludzi, ktorych on chce, a nie ktorych chce klub(czytaj prezes). Jesli sprowadzi trenerow, trenerow od przygotowania fizycznego, znajdzie sobie asystentow, to bedzie to przynajmniej jakis +.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2010, 13:47
1. Maaskant byl przymierzany do Ajaxu a to nie jest klub, ktory zatrudnia u siebie niedorajdy. Nie poszedł bo Jol został ale jednak zainteresowanie nim bylo.
2. Co takiego osiagnał Petrescu przed przyjsiem do Wisly? Nie osiagnał wiele a dopiero po przejsciu do Unirei kazdy zalował, ze pilkarze go wywalili i kazdy mowil, jaki to jest swietny trener. Wczesniej nie miał sukcesow, tez pewnie niektorzy krytykowali ten wybor a teraz płącz bo podobno go chcieli ponownie a jednak nie przyszedł.

To wam powinno wystarczyc. Nie oceniajcie gosica przez pryzmat prowadzenia słabych albo nieznanych druzyn lub opisow jak to druzyny pod jego wodza spadaly z ligi etc. Krytyka kibicow jest najgorsza. Dobrze, ze Maaskant nie czyta takich wypowiedzi bo by sie pewnie zastanawiał, po co ja tutaj przyszedlem jak juz jestem kna wejsciu krytykowany. To tylko w polsce takie cos jest mozliwe. Z takim postepowaniem to zaden zagraniczny trener nie chcialby do nas przychodzic.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.08.2010 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 21.08.2010, 13:48
maklo9 napisał(a):Wyświetl post
Z dniem dzisiejszym Biuro Prasowe Wisły Kraków oficjalnie ogłosiło, iż trenerem pierwszego zespołu został Robert Patrick Maaskant. Zwyciężył więc na ostatniej prostej wyścigu, w którym uczestniczyli również Bruno Labbadia oraz Fernando Orsi. Nowy trener podpisał dwuletni kontrakt. Zyskał również prawo do autorskiego skompletowania sztabu szkoleniowo-menedżerskiego. Nie jest jednak tajemnicą, iż z drużyną nadal współpracować będzie kilka osób z dotychczasowego sztabu.

gdzie tu masz Petrescu albo Jimeneza ?
To co podkreśliłem wydaje się najistotniejsze Powodzenia Robert
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.08.2010, 13:49
Ale cizko znalezc trenera ktory by zostawil druzyne 1 dzien przed meczem. O tak sobei wypial sie na Brede i podpisal z Wisla. I teraz tamci szukaja trenera. Dobrze to o nim nie swiadczy. Wlasciwie malo co o nim dobrze swiadczy poza tym, ze jest z Holandi.
No ale sa jzu tacy, ze kazde stwierdzenie, ze trener jest po prostu slaby nazywaja malkotenctwem. Nie to nazwanie rzeczy po imieniu. Gdyby inna druzyna go wziela wszyscy by pisali: kim jest ten koles?No tym cos zmienie zespoly z dnia na dzien i spuszcza je do nizszych lig.I przegrywa a pucharach. Czyli bedzie jak jest.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.08.2010, 13:50
Nie potrzebnie media i ZBYMAK nadmuchały ten śmieszny balonik. Trzeba mu dać szanse. Nareszcie ktoś z inna wizja. Mam dosyć już polskiej myśli szkoleniowej.
Mam nadzieje że będziemy mieli nareszcie porządnego fizjologa... nie oszukujmy się Bahr moze jest spoko facetem ale brakuje mu wiedzy.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.08.2010, 13:52
Ktokolwiek by nie przyszedł byłby płacz. To jest dość żenujące, że narzekacie na gościa, który jeszcze nawet nie poprowadził ani jednego treningu z nowym klubem. A kto wie? Może akurat będzie to jakiś przebłysk geniuszu i stworzy nową, potężna Wisłę - Wisłę taką samą, która kilka lat temu z placem w nosie pokonywała Parmę, Schalke i potrafiła stawić opór Lazio. Dobrze by było gdyby dyrektorem sportowym został ten holender. Teraz może być już tylko lepiej, bo gorzej już chyba nie można. Mam nadzieje, że będzie miał duży kredyt zaufania u władz Wisły, tak jak Bakero w Polonii.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.08.2010, 13:52
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie potrzebnie media i ZBYMAK nadmuchały ten śmieszny balonik. Trzeba mu dać szanse. Nareszcie ktoś z inna wizja. Mam dosyć już polskiej myśli szkoleniowej.
Mam nadzieje że będziemy mieli nareszcie porządnego fizjologa... nie oszukujmy się Bahr moze jest spoko facetem ale brakuje mu wiedzy.
Jaki znowu zbymak? O czym ty wogole piszesz? Jaki balonik?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 21.08.2010, 13:53
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Wierz zbymakowi, dzieciom z wisla-online, a daleko zajedziesz. Jedynie trzeba wierzyć w to, co jest napisane na oficjalnej. Tyle razy już było o tym mówione. Nikt z tych pokemonów nie powiedział o Maaskancie.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 21.08.2010 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.08.2010, 13:53
Szczerze to mnie martwi ten brak twardej ręki. Znów bedzie truchtanie z piłeczką na treningach. W dodatku to trener który chyba raczej stawia na starszych doświadczonych zawodników i nie lubi wprowadzać młodzieży. Jedyne co cieszy że miał duży wpływ na wybór trenera nowy dyrektor sportowy i to dobrze że ma wolną rękę. Póki co daje mu sezon na pokazanie co potrafi, ale jestem lekko zawiedziony wyborem.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2010, 13:54
Całkiem dobry wybór.Co do plotek na temat Jimeneza,Simeone i paru innych,to byc moze Basałaj z paroma najbliższymi wpółspółpracownikami zrobili kontrolowane przecieki,by dowiedzieć się kto wynosi info z klubu.Po prostu przy różnych ludziach wymieniali inne kandydatury i już wiedzą kto kłapie ozorem.To tylko takie moje przypuszczenie,bo pewnie bylo tak,ze nowy dyr.sport.przeforsowal swoja propozycje,a typowani nieporadnie przez Basalaja trenerzy poszli do kosza.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.08.2010, 13:56
Czytam wasze narzekania i zastanawiam się, kto by się nadawał, żeby po jego przyjściu nie było gremialnych narzekań. Wychodzi mi, że takiej osoby nie ma, bo:
1) Jeśli trener z zachodu, to nie zna polskiego bagna, nie zna realiów, zrazi się, a jeśli od nas, to uwikłany w polskie realia, nie ma szerszego horyzontu
2) Jeśli trener preferuje ciężkie treningi, to źle, bo może zrobić to samo, co Petrescu (do pewnego stopnia zajechać piłkarzy, którzy odwdzięcza się zwolnieniem go), jeśli zaś na odwrót, to źle, bo gwiazdorzy dalej będą bez formy, itd.
3) Jeśli trener jest młody, to niedoświadczony, jeśli jest stary, to nie zna się na nowoczesnej myśli szkoleniowej.
4) Jeśli trener sprowadza swój sztab ze sobą, to kolesiostwo i kumoterstwo i zaraz casus brata Bakero przywoływany, jeśli zaś chce pracować z tym, co zastanie w Wiśle, to rany boskie, bo przecież tutaj tacy cienkusze jak Bahr czy Krzoska.
5) Jeśli trener nie ma prawa ingerować w transfery, to źle, bo to przecież on sobie ma kroić drużynę, ale jeśli ma prawo ingerować w transfery, to źle, bo zawsze na tym traciliśmy.

do tego:
6) Jeśli Basałaj nie podaje nazwisk kandydatów to publicznej wiadomości, to źle, bo okłamuje kibiców, a jeśli podaje, to źle, bo przecież tak się nie robi podczas negocjacji.

I tak dalej, i tak dalej. Zastanówcie się czasem nad swoimi wpisami, bo naprawdę ciężko się to czyta. Nie rozumiem zresztą, skąd tyle zapalczywości i zacietrzewienia w tych rozmowach na temat, który jest w sumie dosyć neutralny.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2010, 13:57
Mam nadzieje, ze ta strona nie jest zakazana. Poczytajcie troche o Maaskancie, moze inaczej podejdziecie co niektorzy do tego trenera.
http://www.rp.pl/artykul/525325_Robe..._promocji.html
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.08.2010 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 21.08.2010, 13:58
Niezły ruch, trzeba dac gościowi szansę i wypromować nowego trenera, taktycznie powinnismy pójść do przodu.

Szkoda tylko, że bedzie u nas tak krótko.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.08.2010, 13:58
Cytat:
Jaki znowu zbymak? O czym ty wogole piszesz? Jaki balonik?
Kto wypisywał to wszystko o Simeone, Larosonach Jimenezach, Petrescu ludzie to podłapali i teraz lamentują.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów