|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Podczas dwunastej gali hala warszawskiego Torwaru pękała w szwach, a chętnych, którzy chcieli kupić bilety było dużo więcej niż miejsc. Zdecydowaliśmy się, że koleją galę KSW chcemy pokazać większej grupie sympatyków. Wybraliśmy Katowice - mówią Maciej Kawulski i Martin Lewandowski, właściciele Federacji KSW.
Włodarze gwarantują maksymalną dawkę adrenaliny i przygotowali dla wszystkich fanów wszechstylowej walki wręcz dwa starcia wieczoru. W pierwszym z nich wystąpi Mamed Khalidov – najlepszy zawodnik wagi średniej w Polsce i w Europie i – miejmy nadzieję – zdobywca pasa japońskiej organizacji „Sengoku” (będzie walczyć o trofeum 7 marca – przyp. red.). Naturalizowany Czeczen po niespełna rocznej przerwie znów zaprezentuje się polskiej publiczności. Fighter „KSW Team” w tym pojedynku będzie bronić pasa międzynarodowego mistrza w kategorii do dziewięćdziesięciu pięciu kilogramów, który to wywalczył pokonując Daniela Acacio. W drugiej walce zobaczymy najsilniejszego człowieka na świecie Mariusza Pudzianowskiego, który po udanym debiucie na dwunastej gali „Konfrontacji Sztuk Walki” zamierza dopisać do swojego rekordu kolejne zwycięstwo. – Wkrótce poinformujemy z kim zmierzą się obaj zawodnicy – wyznają właściciele KSW. – Jak tylko zakontraktujemy im przeciwników, będziemy informować o tym media – dodają. więcej w serwisie konfrontacja.com za wp.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Spekulacji ciąg dalszy co do przeciwnika Pudzianowskiego, najbliższa gala KSW w maju, niebawem powinno się wszystko wyjaśnić.
http://sport.wp.pl/kat,109318,title,...wiadomosc.html Ciekawe co tym razem zafundują nam organizatorzy, ja już się doczekać nie mogę ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez simone : 27.02.2010 o godz. 22:51.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
szkoda ze ten plakat to nie jest zapowiedzią walki he he ale były by emocje!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Podobno bilety na KSW XIII rozchodzą się bardzo szybko. Dobrze że zrobili to w spodku bo będzie więcej ludzi. Ale porównując gale beast of the east to tam o niebo lepszy poziom niż na tym KSW....
![]()
I
|
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Bo MMA to przede wszystkim show a jak oglądałem beast of the east na C+ to jest tak konkretna napie...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
nie mozna zapomniec ze BOTE to takze walki w formulach MT i K1.
a co do Pudziana to dzisiaj poszlo info z amerykanskiej prasy o jego walce w stanach z bylym mistrzem wagi ciezkiej w UFC. znajac w zycie w KSW dostanie jakiegos medialnego, niekoniecznie dobrego przeciwnika zeby nadac rozglos walce, czym ucierpi poziom sportowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
www.pudzian.pl Wreszcie ktoś porządny. Moim zdaniem Pudzian nie jest bez szans. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pudzian nie może od razu walczyć z choćby Mametem czy innymi mistrzami. Niech stoczy 2-3 walki na przetarcie, a potem niech próbuje się z najlepszymi. Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
"z powodu małej ilości czasu między galą w Worcester a KSW oraz “1,000 innych powodów” szansę na ten pojedynek są znikome. Przeciwnik Pudziana ma majową galę w Katowicach ma być ogłoszony na konferencji prasowej 12.III." - Kawulski
A co do Tima Sylvii to przecież były mistrz UFC. Nie byle kto, chociaz wiadomo, że wiek robi swoje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Tak jestem w trakcie rozmów i jak wszystko menagerka Barbara Demczuk ustali dojdzie do tej walki w kwietniu ,dostałem zaproszenie i propozycje od Team SYLVY i wygląda na to ze tak bede walczył w Bostonie."- a jednak, chyba bedzie walka, szoda tylko ze przeciwnik to "odgrzewany kotlet"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jestem za Pudzianem, ale wg mnie Sylvia go przerobi na kotlety. Doświadczenie będzie kluczowe.
![]()
.
. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
MMA. Mamed Khalidov walczy o pas federacji Sengoku
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
bo najważniejszy jest najman
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo go znają ci co się interesują MMA a nie tylko oglądają walki od święta o jakieś puchary polsatu... Ja mam nadzieję że Dan White po tej gali Sengoku dostrzeże Mameda i da mu szansę w oktagonie.
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli dobrze policzyłem to jutro ok 8:00 zaczyna się gala Sengoku w Japonii. Z tego co czytałem to nawet ciężko będzie tą walkę obejrzeć w necie nie wspominając już o oglądnięciu walki w tv...
tak więc trzymamy kciuki za Mameda! ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nie będzie żadnej transmisji? Ani na necie, ani w tv?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no właśnie nie.... teraz powinna się zacząć walka...
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Walka już trwa. Nie ma zadnej transmisji.
In the first round, Santiago stifles some flashy offense from Khalidov (Superman punch! flying knee! spinning backfist!) and finished the round with the challenger fighting off a kimura. In the second, Khalidov controlled the top game, but nearly had his arm broken in the closing seconds of the round as Santiago wrenched on an omoplata. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj czyli raczej nici z tytułu, musiałby go znokautować
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no niestety.... porażka, walka trwała 5 rund ale decyzją wygrał Santiago... mam nadzieję że będzie trzecia walka!
ale ogólny wynik to 1-1 (szkoda że tamta walka nie była o pas...) a mam pytanie ogląda ktoś gale UFC na bieżąco ?
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 07.03.2010 o godz. 12:05.
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na ptk mistrza ciezko przeskoczyc ..
czemu pytasz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ogólnie, bo ja śledzę na bieżąco i może będzie z kim pogadać
![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie jest wieksze grono ludzi zainteresowanych SW i MMA ale stricte topicu brak.
co do ufc to na ostatniej gali swietnie wypadl Soszynski, publika byla za nim, poprawil swoja stojke, moze bedzie szansa na kolejny main card w jego wykonaniu. no i zwycieska batalia Crocopa , moze zdobecie takze pasek w ufc jako okoronowanie kariery |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() a prawdopodobnie będzie rewanż z Bonarem bo przecież go głową napoczął ... ja tam czekam na najbliższą gale 111 bo i GSP i Mir będą walczyć, mam nadzieję że Drwal się dobrze zaprezentuje ![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No czasem oglądam ale bardziej nadrabiam z historii UFC walki na mma-core.com
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Qs0jENqlQic bardzo fajna kompilacja akcji Mameda
![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no dobry jest gosc, trzeba mu przyznac.
swietna obrotowke sadzi, ogolnie widac ze kolana i kopy to jego mocna strona, bosko imho chaotyczny. szkoda chlopa na ten dziwny twor ktorym jest KSW, powinnien zasilic strikeforca lub ufc, tam mialby szanse na dalszy rozwoj. zobaczymy jak wypadnie w maju i co zaproponuja mu inne federacje po walce o pas Sengoku |
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Na pewno dobre zrobił wrażenie na wszystkich więc propozycji ze stron innych federacji nie powinno zabraknąć ;] .
PS. swoją drogą jego kuzyn też jest całkiem dobry . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=HdnSE50a-Bg odliczanie do UFC 111
![]()
I