The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2010, 11:06
Podczas dwunastej gali hala warszawskiego Torwaru pękała w szwach, a chętnych, którzy chcieli kupić bilety było dużo więcej niż miejsc. Zdecydowaliśmy się, że koleją galę KSW chcemy pokazać większej grupie sympatyków. Wybraliśmy Katowice - mówią Maciej Kawulski i Martin Lewandowski, właściciele Federacji KSW.

Włodarze gwarantują maksymalną dawkę adrenaliny i przygotowali dla wszystkich fanów wszechstylowej walki wręcz dwa starcia wieczoru. W pierwszym z nich wystąpi Mamed Khalidov – najlepszy zawodnik wagi średniej w Polsce i w Europie i – miejmy nadzieję – zdobywca pasa japońskiej organizacji „Sengoku” (będzie walczyć o trofeum 7 marca – przyp. red.).

Naturalizowany Czeczen po niespełna rocznej przerwie znów zaprezentuje się polskiej publiczności. Fighter „KSW Team” w tym pojedynku będzie bronić pasa międzynarodowego mistrza w kategorii do dziewięćdziesięciu pięciu kilogramów, który to wywalczył pokonując Daniela Acacio.

W drugiej walce zobaczymy najsilniejszego człowieka na świecie Mariusza Pudzianowskiego, który po udanym debiucie na dwunastej gali „Konfrontacji Sztuk Walki” zamierza dopisać do swojego rekordu kolejne zwycięstwo. – Wkrótce poinformujemy z kim zmierzą się obaj zawodnicy – wyznają właściciele KSW. – Jak tylko zakontraktujemy im przeciwników, będziemy informować o tym media – dodają.

więcej w serwisie konfrontacja.com
za wp.pl
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.02.2010, 22:42
Spekulacji ciąg dalszy co do przeciwnika Pudzianowskiego, najbliższa gala KSW w maju, niebawem powinno się wszystko wyjaśnić.

http://sport.wp.pl/kat,109318,title,...wiadomosc.html

Ciekawe co tym razem zafundują nam organizatorzy, ja już się doczekać nie mogę

Ostatnio edytowane przez simone : 27.02.2010 o godz. 22:51.

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.02.2010, 10:27
szkoda ze ten plakat to nie jest zapowiedzią walki he he ale były by emocje!
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.02.2010, 19:49
Podobno bilety na KSW XIII rozchodzą się bardzo szybko. Dobrze że zrobili to w spodku bo będzie więcej ludzi. Ale porównując gale beast of the east to tam o niebo lepszy poziom niż na tym KSW....
I
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 28.02.2010, 21:53
Bo MMA to przede wszystkim show a jak oglądałem beast of the east na C+ to jest tak konkretna napie...
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.02.2010, 22:21
nie mozna zapomniec ze BOTE to takze walki w formulach MT i K1.

a co do Pudziana to dzisiaj poszlo info z amerykanskiej prasy o jego walce w stanach z bylym mistrzem wagi ciezkiej w UFC.
znajac w zycie w KSW dostanie jakiegos medialnego, niekoniecznie dobrego przeciwnika zeby nadac rozglos walce, czym ucierpi poziom sportowy
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.02.2010, 22:55
Cytat:
Mariusz Pudzianowski - "Tak jestem w trakcie rozmów i jak wszystko menagerka Barbara Demczuk ustali dojdzie do tej walki w kwietniu ,dostałem zaproszenie i propozycje od Team SYLVY i wygląda na to ze tak bede walczył w Bostonie."

www.pudzian.pl

Wreszcie ktoś porządny. Moim zdaniem Pudzian nie jest bez szans.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.02.2010, 22:56
Pudzian nie może od razu walczyć z choćby Mametem czy innymi mistrzami. Niech stoczy 2-3 walki na przetarcie, a potem niech próbuje się z najlepszymi. Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.02.2010, 23:03
Grzadq napisał(a):Wyświetl post

www.pudzian.pl

Wreszcie ktoś porządny. Moim zdaniem Pudzian nie jest bez szans.
Przecież ten Sylvia jest cienki jak dupa węża z tego co na youtube oglądałem to rzadko kiedy wytrzymuje 40 sekund
Odpowiedz cytując
Misiek570
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 28.02.2010, 23:18
"z powodu małej ilości czasu między galą w Worcester a KSW oraz “1,000 innych powodów” szansę na ten pojedynek są znikome. Przeciwnik Pudziana ma majową galę w Katowicach ma być ogłoszony na konferencji prasowej 12.III." - Kawulski

A co do Tima Sylvii to przecież były mistrz UFC. Nie byle kto, chociaz wiadomo, że wiek robi swoje.
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Stary 01.03.2010, 13:59
"Tak jestem w trakcie rozmów i jak wszystko menagerka Barbara Demczuk ustali dojdzie do tej walki w kwietniu ,dostałem zaproszenie i propozycje od Team SYLVY i wygląda na to ze tak bede walczył w Bostonie."- a jednak, chyba bedzie walka, szoda tylko ze przeciwnik to "odgrzewany kotlet"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.03.2010, 20:22
Jestem za Pudzianem, ale wg mnie Sylvia go przerobi na kotlety. Doświadczenie będzie kluczowe.
..
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.03.2010, 21:55
MMA. Mamed Khalidov walczy o pas federacji Sengoku

Cytat:
Pochodzący z Czecenii, ale reprezentujący Polskę Mamed Khalidov stoczy w niedzielę w Tokio rewanżowy pojedynek z Brazylijczykiem Jorge Santiago. Stawką będzie pas czempiona wagi średniej prestiżowej federacji Sengoku.

Duży artykuł na temat tej walki zamieszcza portal Sherdog.com. Polskę przedstawia jako kraj, gdzie MMA cieszy się niebywałą popularnością, a walki cieszą się oglądalnością dochodzącą do pięciu milionów telewidzów (jak w przypadku pojedynku Mariusza Pudzianowskiego z Marcinem Najmanem).

O Khalidovie zrobiło się głośno w listopadzie 2009 roku, gdy na japońskiej gali MMA pokonał czwartego zawodnika na świecie Brazylijczyka Jorge Santiago. Polak wygrał w pierwszej rundzie przez efektowny nokaut.

- Pierwszy raz walczyłem na gali Sengoku i było gorąco. nie miałem wystarczająco dużo czasu na przygotowania, nie byłem w najlepszej formie, ale wygrałem - wspomina. Stawką tamtej walki nie był jednak pas będący w posiadaniu Brazylijczyka. Teraz dojdzie do rewanżu, w którym Polak może zdobyć trofeum.

Kim jest Mamed Khalidov?

Khalidov przyjechał do Polski z Czeczenii w wieku 17 lat wraz z grupą innych uchodźców. Szybko nauczył się języka, zaczął nawet studiować administrację. Sporty walki uprawiał już w rodzinnym kraju, zajmował się boksem, taekwondo i zapasami. Na mieszane sztuki walki, które są coraz popularniejsze na świecie, zdecydował się dopiero w 2004 roku.

- Wiedzieliśmy o jego potencjale - mówi Martin Lewandowski, który jest menedżerem Khalidova i promotorem grupy zawodowej KSW. - Wiedzieliśmy że stanie się w Polsce gwiazdą i należy dać mu szansę na światowy rozgłos - dodaje.

- Chcę walczyć zagranicą, ale jednocześnie nie tracić kontaktu z polskimi widzami, którzy mnie wspierali. To mój obowiązek - mówi Khalidov. - Santiago ma pas, więc wciąż jest sens z nim walczyć. Walka nie będzie łatwa. Mogę nawet przegrać, ale na pewno nie z braku motywacji - zaznacza.

O tym jakoś cicho ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.03.2010, 11:06
bo najważniejszy jest najman
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 06.03.2010, 10:51
Kocur napisał(a):Wyświetl post

O tym jakoś cicho ...
Bo go znają ci co się interesują MMA a nie tylko oglądają walki od święta o jakieś puchary polsatu... Ja mam nadzieję że Dan White po tej gali Sengoku dostrzeże Mameda i da mu szansę w oktagonie.
I
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 06.03.2010, 20:08
Jeśli dobrze policzyłem to jutro ok 8:00 zaczyna się gala Sengoku w Japonii. Z tego co czytałem to nawet ciężko będzie tą walkę obejrzeć w necie nie wspominając już o oglądnięciu walki w tv...

tak więc trzymamy kciuki za Mameda!
I
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.03.2010, 00:55
Nie będzie żadnej transmisji? Ani na necie, ani w tv?!
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 07.03.2010, 11:16
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie żadnej transmisji? Ani na necie, ani w tv?!
no właśnie nie.... teraz powinna się zacząć walka...
I
Odpowiedz cytując
Misiek570
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.03.2010, 11:44
Walka już trwa. Nie ma zadnej transmisji.

In the first round, Santiago stifles some flashy offense from Khalidov (Superman punch! flying knee! spinning backfist!) and finished the round with the challenger fighting off a kimura. In the second, Khalidov controlled the top game, but nearly had his arm broken in the closing seconds of the round as Santiago wrenched on an omoplata.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.03.2010, 11:56
Oj czyli raczej nici z tytułu, musiałby go znokautować
..
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 07.03.2010, 12:03
no niestety.... porażka, walka trwała 5 rund ale decyzją wygrał Santiago... mam nadzieję że będzie trzecia walka!

ale ogólny wynik to 1-1 (szkoda że tamta walka nie była o pas...)

a mam pytanie ogląda ktoś gale UFC na bieżąco ?
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 07.03.2010 o godz. 12:05.
I
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Stary 07.03.2010, 12:08
na ptk mistrza ciezko przeskoczyc ..

czemu pytasz?
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 07.03.2010, 12:18
Kaszalot napisał(a):Wyświetl post
na ptk mistrza ciezko przeskoczyc ..

czemu pytasz?
a ogólnie, bo ja śledzę na bieżąco i może będzie z kim pogadać
I
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Stary 07.03.2010, 12:22
pewnie jest wieksze grono ludzi zainteresowanych SW i MMA ale stricte topicu brak.

co do ufc to na ostatniej gali swietnie wypadl Soszynski, publika byla za nim, poprawil swoja stojke, moze bedzie szansa na kolejny main card w jego wykonaniu.
no i zwycieska batalia Crocopa , moze zdobecie takze pasek w ufc jako okoronowanie kariery
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 07.03.2010, 12:27
Kaszalot napisał(a):Wyświetl post
pewnie jest wieksze grono ludzi zainteresowanych SW i MMA ale stricte topicu brak.

co do ufc to na ostatniej gali swietnie wypadl Soszynski, publika byla za nim, poprawil swoja stojke, moze bedzie szansa na kolejny main card w jego wykonaniu.
no i zwycieska batalia Crocopa , moze zdobecie takze pasek w ufc jako okoronowanie kariery
prędzej Velazques zdobędzie pas niż Mirko

a prawdopodobnie będzie rewanż z Bonarem bo przecież go głową napoczął ...

ja tam czekam na najbliższą gale 111 bo i GSP i Mir będą walczyć, mam nadzieję że Drwal się dobrze zaprezentuje
I
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.03.2010, 12:34
No czasem oglądam ale bardziej nadrabiam z historii UFC walki na mma-core.com
..
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 11.03.2010, 22:04
http://www.youtube.com/watch?v=Qs0jENqlQic bardzo fajna kompilacja akcji Mameda
I
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Stary 11.03.2010, 22:33
no dobry jest gosc, trzeba mu przyznac.
swietna obrotowke sadzi, ogolnie widac ze kolana i kopy to jego mocna strona, bosko imho chaotyczny.
szkoda chlopa na ten dziwny twor ktorym jest KSW, powinnien zasilic strikeforca lub ufc, tam mialby szanse na dalszy rozwoj.
zobaczymy jak wypadnie w maju i co zaproponuja mu inne federacje po walce o pas Sengoku
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 12.03.2010, 00:16
Na pewno dobre zrobił wrażenie na wszystkich więc propozycji ze stron innych federacji nie powinno zabraknąć ;] .

PS. swoją drogą jego kuzyn też jest całkiem dobry .
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 24.03.2010, 11:43
http://www.youtube.com/watch?v=HdnSE50a-Bg odliczanie do UFC 111
I
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów