The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2008, 18:41
A po trzecie Niedzielan mnie zaczyna przerazać, już 2 setki, a teraz z 2 metrów w słupek
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.09.2008, 18:41
"Akcja taka na jakie lubi się patrzeć. Piękne zgranie Zieńczuka do oskrzydlającego go Clebera i czający się na siódmym metrze Paweł Brożek. Jednak kolejna doskonała interwencja Sobańskiego, który przeciął podanie Clebera" Mam nadzieje że chociaż powtórki z tego meczu zobaczymy. Ciekawi mnie jak Cleber prezentuje się na lewej obronie ?
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 24.09.2008, 18:44
Paweł Brożek again!!
Sie odblokował
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.09.2008, 18:44
To się nam Brozio rozstrzelał
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Od: 09.2008

Stary 24.09.2008, 18:45
może dobrze, że Brożek wszedł, bo ostatnio nie strzelał a teraz poczuje większy luz psychiczny
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 24.09.2008, 18:45
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Paniki robić co nie ma, ale grają silnym, prawie pierwszym składem i nie potrafią juniorom bramki strzelić. Chyba skonczy sie tym, ze wejdzie Brozek, Jirsak i Łobo ...
Prorok czy co?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 24.09.2008, 18:47
Żaden prorok, pisano na relacji że wejdzie Brozio i Jirsak.

Przydadzą się Pawłowi te bramki!
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 24.09.2008, 18:50
jeszcze jeden !!
jeszcze jeden !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.09.2008, 18:56
Bez Brożka i Jirsaka nie możemy strzelić bramki rezerwom Lechii. Co ze skutecznością Niedzielana? Czytałem w relacji że miał ze 4 setki!

Ale najważniejsza jest wygrana
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.09.2008, 18:59
Skuteczność Wtorka przerażająca no ale przynajmniej Paweł się odblokował, także suma szczęścia na zero.
Meczyk w sumie bez historii ale sądząc z relacji to raczej Skorża w sobotę nie postawi na Marcelo.

Teraz miło byłoby wylosować Kmitę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Bez Brożka i Jirsaka nie możemy strzelić bramki rezerwom Lechii. Co ze skutecznością Niedzielana? Czytałem w relacji że miał ze 4 setki!
Jak to sie mowi - nic w przyrodzie nie ginie.Pawel przestal byc synonimem 'marnotrawcy setek' ,ktos musial go zastapic na tym polu.
Nieciekawie to wyglada ze mamy tylko 1 napastnika potrafiacego strzelic bramke - oby do zimy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Spoko, ktoś by strzelił.
Brożek wszedł razem z Jirsakiem i od razu świezosc w zespole...

też nie przesadzajmy, skoro Lechia oddała JEDEN ceny strzał na bramkę, a Wisła nie grała na 100% możliwosci

albo napiszę inaczej, gdyby nie fenomenalny w tym dniu bramkarz Lechii to po pierwsze połowie wynik spotkania byłby ustawiony
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.09.2008 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.09.2008, 19:05
Jest jakakolwiek szansa na zobaczenie bramek i akcji z tego spotkania ? Wiem ze transmisji nie bylo, ale moze chociaz jakas kamera byla i bedzie skrot ?
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.09.2008, 19:15
to już któryś z kolei bramkarz, który akurat z nami ma dzień konia. Czasami tak jest, że za cholerę nie chce wejść a bramkarz broni nieprawdopodobne setki jak natchniony.
Było, minęło, o kontuzjach nie słychać, najważniejsze.
Teraz Arka, reszta na bok.

Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.09.2008, 19:23
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
,
..ale sądząc z relacji to raczej Skorża w sobotę nie postawi na Marcelo...

Czemu, nie gral na ''+''
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 24.09.2008, 19:25
za oficjalną:

Cytat:
Z dobrej strony pokazał się debiutujący dziś Marcelo. Miał szansę na gola, której co prawda nie wykorzystał, ale za to zagrał nieźle w defensywie.
więcej na http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4582
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.09.2008, 19:26
Wie ktoś kiedy losowanie kolejnej rundy PP ?
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.09.2008, 22:24
Ja byłem na meczu i powiem Wam tak, mecz wyglądał tak jak na Camp Nou, tyle tylko, że tym razem to Wisła była tą Barceloną, ogromna przewaga Wisły, co do zawodników:
Juszczyk- kompletnie nic do roboty
Singlar- miałem wrażenie, że on gra, żeby tylko odbimbać swoje, tzn jak już mnie trener wystawił to zagram- trudno
Głowacki- w obronie bardzo pewny, miał jedną sytuację która powinien spokojnie wykorzystać, ale cóż... życie
Marcelo- jak na moje to był zbytnio niepewny w swoich interwencjach, wg mnie obok Baretto i Niedzielana był najsłabszym punktem
Cleber- zagrał dobrze na lewej obronie, a zważywszy na to, że nie gra praktycznie wcale na tej pozycji to można nawet powiedzieć, że zagrał świetnie
Cantoro- wg mnie ciekawie rozgrywał piłkę szczególnie w 1-szej połowie, w drugiej trochę jakby oszczędzał siły
Baretto- nic ciekawego, same piłki albo do tyłu albo wszerz boiska, słabo
Małecki- coś tam próbował, ale tylko próbował
Zieńczuk- bardzo aktywny, widać, że chciał się pokazać przed publicznością
Kmiecik- Wisła to nie jego poziom
Niedzielan- do sytuacji dochodził, ale wykończenia były katastrofalne, miał trzy nie setki tylko tysiąc setki
Łobodziński- niewypał transferowy i tyle, mnie on chyba nigdy nie przekona
Jirsak- bramka i to by było na tyle
Brożek- mimo, że grał tylko 30 minut to i tak zrobił najwięcej
Odpowiedz cytując
WINDEK
Senior Member

Stary 25.09.2008, 07:35
Czyli generalnie Wisła nie wychodziła z połowy Lechii ale zagrała słabo? Wszyscy poza Brożkiem i Zieńczukiem, oraz momentami Cantoro nie grali nic? Zagrali nieskutecznie, ale czy źle? Ważne, że wygrali. Czas na Arkę teraz!

Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 25.09.2008, 09:58
Pele
piszesz ze Wisla grala jak Barca z nami na Camp Nou ,a gdy oceniasz pojedynczo pilkarzy to niemal kazdy gral slabo,beznadziejnie ,do bani.. ciekawe bardzo
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 25.09.2008, 12:15
110 zdjęc z Lechia II - Wisła
skwk. pl/news/show/1973
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 25.09.2008, 12:42
Puchar Polski: Lechia II Gdańsk - Wisła Kraków (52 zdjęcia!)

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 25.09.2008, 13:33
A mnie dalej martwi ta cholerna nieskutecznosc Wisly. Wiem, ze bramkarz Lechii rozegral mecz zycia, ale majac prawie 20 strzalow na bramke, powinnismy strzelic przynajmniej 2 razy tyle bramek. A w dodatku nikt z 'rezerw' nie strzelil. Zreszta nie chodzi tu o mecz z Lechia, ale tez o inne. Stach sie bac, co bedzie jak Brozek zlapie kontuzje
Odpowiedz cytując
Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.09.2008, 13:51
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan- do sytuacji dochodził, ale wykończenia były katastrofalne, miał trzy nie setki tylko tysiąc setki
Łobodziński- niewypał transferowy i tyle, mnie on chyba nigdy nie przekona
Jirsak- bramka i to by było na tyle
Brożek- mimo, że grał tylko 30 minut to i tak zrobił najwięcej

A tak pozatym to z twojej oceny wygląda jakby Wisła zremisowała lub przegrała ten mecz...
WISŁA ZŁOTY WIEK
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Stary 25.09.2008, 15:19
Ile jest takich meczów, gdzie np. Barcelona wygrywa wysoko i zasłużenie, a mimo to po meczu chwali się tylko kilku zawodników, bo tych kilku potrafi zrobić taką różnicę, że mecz wygląda tak jak wygląda, a jak weźmie się pod wzgląd z kim Wisła grała, to trzeba od niektórych oczekiwać więcej zwłaszcza od tych, którzy nie są pewni nawet czasami pierwszej osiemnastki, powinno im zależeć, żeby sie pokazać, a taki Kmiecik najczęściej podawał niecelnie, Niedzielan to by chyba z 2 metrów na pustą nie trafił takie sytuacje marnował, Baretto- może ma takie zadania taktyczne od Skorży- nie wiem, ale mi sie nie podobało jego ciągłe granie wszerz lub do tyłu, o innych nie będę pisał, bo się będę powtarzał. Mówię, weźcie pod wzgląd z kim graliśmy, ogólnie mecz był ładny, ale mi się niektórych gra nie podobała, ale to moje tylko zdanie, nie musicie się z nim zgadzać. Może mam za duże wymagania. Ważne, że Wisła wygrała i tyle. Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda!!!
Ostatnio edytowane przez Pele77 : 25.09.2008 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.09.2008, 15:35
Kiedy losowanie następnej rundy?
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 25.09.2008, 16:27
Też byłem na meczu i z tego, co widziałem, nasi rozegrali zupełnie niezłe spotkanie - fakt, przez połowę meczu stali i klepali między sobą, ale tak też trzeba umieć. Chyba nikt ani przez chwilę nie pomyślał o dogrywce.
Widzę, że kolega Pele źle ocenia grę Barreto(nie Baretto). To ja powiem tak: Dla mnie Andre jest typowym przecinakiem, bardzo potrzebnym takiej drużynie jak Wisła. Takim Mauro młodszym kilka lat. On nie musi grać efektownie, ale efektywnie, a prawda jest taka, że jego podania były celne, a przechwyty wyśmienite, choć czasem, jak to ma w zwyczaju, staranował rywala.
Marcelo również bez kłopotów, ale tak jakby trochę bojaźliwie - oddawał piłkę do pierwszego obrońcy, na zasadzie "niech ktoś inny se weźmie i się martwi" - pewnie dlatego, że to jego pierwszy mecz.
Oczywiście to był taki mecz, po którym nie da się miarodajnie ocenić poszczególnych graczy, ale ja starałem się zwracać uwagę jak przy piłce była w.w. dwójka i Andrzej Niedzielan - ten fajnie wychodził na pozycję, szukał gry, widać, że ma chęć do piłki, ale... Po prostu zabrakło mu szczęścia - minimalnie niecelny lob, tutaj słupek...
Ogólnie rzecz biorąc 3:0 to powinno być, ale do przerwy i po meczu.
No i ten młody golkiper Lechii, fajnie bronił, nie powiem...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Fuss
Member

Stary 26.09.2008, 06:40
Wisla Kraków-cracovia kraków (09.10 20:30)

Zródlo www.wislaportal.pl
Powód: na języku polskim się wagarowało ?[w]:zmieniłem, bo mnie aż zęby zabolały, jak to zobaczyłem...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.09.2008 o godz. 12:49.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.09.2008, 13:44
nigdzie nie moge znaleźc kiedy losowanie 1/8 PP
tu sa daty meczów kolejnych rund:
1/8 Finału RPP – 29.10.2008
1/4 Finału RPP - 19.03.2009 i 07.04.2009
1/2 Finału RPP - 29.04.2009 i 06.05.2009
Finał Remes Pucharu Polski - 20.05.2009
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 26.09.2008, 13:48
Jeszcze się nie odbył mecz Lechii z Jagiellonią, który odbędzie się 7 pażdziernika. Pewnie dopiero po tej dacie będzie losowanie..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów