The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2017, 13:09
Jeśli przesiedzi 1.5 roku nie podejmując żadnej pracy to sam na siebie uwierze bat. I on dobrze o tym wie, chcąc calej kasy od razu. Uważam że w momencie zwolnienia go z pelnienia obowiązków zarząd zrobił najlepszą opcję z możliwych.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.12.2017, 14:10
Chytry dwa razy traci
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 02.01.2018, 08:01
dawno mnie nie było, przeczytałem część komentarzy i można powiedzieć, że część z Was ma alternatywną rzeczywistość (zarówno optymistyczną jak i negatywną). trenera bronią wyniki, nic innego i pomimo tego, że może to być mocno krzywdzące i niesprawiedliwe to tak jest. moim zdaniem nasz skład jest na miejsca 4-6 (Legia i Lech na razie nietykalni). Zwolnienie Kiko z świadczenia usług trenerskich (wyjebanie go ze stanowiska) to raczej racjonalna decyzja, zobaczymy co pokaże nowy trener. Kiko dzięki i powodzenia.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 02.01.2018, 21:59
Też przeczytałem po dłuższej przerwie i zastanawiam się o co chodzi Kiko?

Zwolnienie trenera w wersji "zwolnienie z obowiązku świadczenia usług trenerskich" jest klasyczną formą zmiany trenera na całym świecie z powodu braku satysfakcjonujących wyników sportowych w trakcie sezonu. Drugą alternatywną formą działania w takiej sytuacji jest zwolnienie za zapłatą kary umownej (jednorazowego odszkodowania), ale jest zdecydowanie rzadsze, bo taką możliwość i wysokość tej kary umownej trzeba z góry przewidzieć przy zawieraniu umowy, a rzadko kiedy strony są w stanie to wynegocjować w danym momencie.

I to właściwie tyle, jeśli chodzi o możliwości wywalenia trenera, którego sposób prowadzenia drużyny nie podoba się klubowi, jakie dają regulacje związkowe.

Bo rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron, jak sama nazwa wskazuje, wymaga zgody obydwu stron, a wykazanie rażącego naruszenia obowiązków kontraktowych przez trenera jest w takiej sytuacji dla klubu praktycznie niemożliwe.

Dopóki Kiko nie postanowi zatrudnić się gdzie indziej, będzie dostawał comiesięczne pensje do końca kontraktu, ale nie przysługuje mu jednorazowa wypłata wszystkiego z góry, chyba żeby wykazał, że klub rażąco naruszył kontrakt względem niego, np. zalegając mu z wypłatą za co najmniej trzy miesiące. Jeśli zechce się zatrudnić jutro, to wysyła stosowny wniosek do Wisły i umowa automatycznie się rozwiązuje, a on nie dostaje nic więcej, ponad to, co przysługiwało mu do dnia rozwiązania umowy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.01.2018, 22:25
Co stoi na przeszkodzie trenerowi, który ma ważną umowę z jednym klubem, ale jest zwolniony z obowiązku jej realizowania, pobierać pieniądze w tym klubie co miesiąc zgodnie z umową, a jednocześnie prowadzić inny klub? Jakieś przepisy FIFA?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 02.01.2018, 22:28
Możliwe, że w umowie jest zapis, że nie wolno mu podejmować innej pracy w czasie trwania kontraktu.
Jak choćby w zwykłej umowie o prace.
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 03.01.2018, 11:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Co stoi na przeszkodzie trenerowi, który ma ważną umowę z jednym klubem, ale jest zwolniony z obowiązku jej realizowania, pobierać pieniądze w tym klubie co miesiąc zgodnie z umową, a jednocześnie prowadzić inny klub? Jakieś przepisy FIFA?
Jest zwolniony z obowiązków nie z kontraktu, dlatego dalej należą mu się pieniądze. W dalszym ciągu jest zatrudniony, więc nie może pracować w dwóch klubach jednocześnie. A już na pewno nie bez zgody Wisły, identycznie jak z piłkarzami.
Odpowiedz cytując
S z c z e p a N
Member

Od: 11.2017

Stary 03.01.2018, 18:43
Czy w takim razie, mając nadal ważny kontrakt, mógł Ramirez gadać w wywiadach to co gadał, bez poniesienia żadnych konsekwencji ?

Czy klub może, a raczej, nie powinien go (jako swojego pracownika) ukarać za takie wypowiedzi m.in. krytykujące swojego przełożonego czy ujawniające sytuację finansową klubu ? Podejrzewam, że chyba ma w kontrakcie zapisane co mu wolno a czego nie... ?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.01.2018, 21:18
W Polsce to uchwała zarządu PZPN, która stanowi, że "w tym okresie trener nie może świadczyć usług trenerskich w innym klubie".
Jeśli trener zwolniony ze świadczenia usług wdanym klubie chce podjąć się trenowania innego zespołu, musi złożyć wniosek o rozwiązanie kontraktu do aktualnego klubu. Z momentem wpłynięcia wniosku do klubu, dotychczasowa umowa automatycznie ulega rozwiązaniu.
Dodatkowo dany treneiro co do zasady może trenować tylko jeden zespół tej samej klasy rozgrywkowej w jednej rundzie.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.01.2018, 23:07
S z c z e p a n napisał(a):Wyświetl post
Czy w takim razie, mając nadal ważny kontrakt, mógł Ramirez gadać w wywiadach to co gadał, bez poniesienia żadnych konsekwencji ?

Czy klub może, a raczej, nie powinien go (jako swojego pracownika) ukarać za takie wypowiedzi m.in. krytykujące swojego przełożonego czy ujawniające sytuację finansową klubu ? Podejrzewam, że chyba ma w kontrakcie zapisane co mu wolno a czego nie... ?
Moze Mysle, ze to jest przedmiotem obecnych negocjacji i sadze ze niebawem bedzie informacja o rozwiazaniu kontraktu.
Niestety, ale Kiko tylko sprawial wrazenie inteligentnego goscia.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.01.2018, 09:15
Ciekawe co by było jakby przyjąć stanowisko,że Kiko porzucił miejsce pracy.Umowę ma przecież,ale go nie ma w miejscu pracy... tylko głupie myśli
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.01.2018, 12:11
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co by było jakby przyjąć stanowisko,że Kiko porzucił miejsce pracy.Umowę ma przecież,ale go nie ma w miejscu pracy... tylko głupie myśli
skoro jest zwolniony ze świadczenia pracy to nie ma obowiązku przebywania w miejscu pracy.
Sam to kiedyś przerabiałem.

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 04.01.2018, 14:11
skoro jest zwolniony ze świadczenia pracy to nie ma obowiązku przebywania w miejscu pracy.
Sam to kiedyś przerabiałem.
Heniu, to Ty?
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.01.2018, 17:01
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Heniu, to Ty?
hehehehe...

Nie, to nie ja.
A raczej to ja, ale ja to nie Heniu.

Po prostu kiedyś wymusiłem w jednej firmie takie zwolnienie. Płacili mi za ostatnie 3 miesiące umowy, a do pracy nie musiałem chodzić. Tym bardziej, że miałem już w tym czasie zupełnie inną.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.01.2018, 19:44
gruby ten tamat
można sie dowiedziec ktory z uzytkownikow pracowal, a ktory dopiero dorasta i poznaje zycie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 04.01.2018, 20:08
hehehehe...

Nie, to nie ja.
A raczej to ja, ale ja to nie Heniu.

Po prostu kiedyś wymusiłem w jednej firmie takie zwolnienie. Płacili mi za ostatnie 3 miesiące umowy, a do pracy nie musiałem chodzić. Tym bardziej, że miałem już w tym czasie zupełnie inną.
Jasne... Kasperczak też o niczym nie wiedział
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.01.2018, 12:55
Ciekawe, ciekawe.

Podczas testów w Zagłębiu, Rafał Pietrzak pytany oto jaki czas wykręci mówi: nie wiem jaki, bo dwa lata nie biegałem, trener Kiko nie robił takich testów
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.01.2018, 18:03
Co to był za test?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 11.01.2018, 18:08
Ten pachołek przestał zasługiwać na temat nazwany jego nazwiskiem już dawno
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.01.2018, 12:31
https://pbs.twimg.com/media/DTpG-P3W0AAxCYn.jpg:large

Oj Kiko Kiko...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.01.2018, 16:57
troche kopanie leżącego , nie wiadomo na ile to jego spie*dolina, a na ile chłop musiał szukać czegoś w narzuconym przez klub budżecie , wiadomo jak jest z naszymi $$
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.01.2018, 17:08
Zaraz sie dowiemy, ze dlugi sprzed lat tez sa wina Kiko.

Bez jaj.

Kiko zaplanowal cale zgrupowanie, korzystal z klubowych funduszy i nikt tego nie weryfikowal? To przeciez gorzej swiadczy, niz sam fakt, ze druzyna zastala takie boisko, jakie zastala.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.01.2018, 17:53
Skoro stać nas na obóz to i można było to sprawdzić gdzie jedziemy.Można było pojechać do Turcji do Belek jeździliśmy tam już kilkakrotnie może jakaś zniżka dla stałego klienta,ale można sobie gdybać co by było gdyby
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.01.2018, 18:57
Dukat juz powiedzial ze beda żądać zwrotu części pieniędzy od własciciela boiska.

nie ma co przezywac, zdaza sie. zostalo wymienione i po temacie.

Kiko to kawał mendy ale w tej sytuacji bym go nie winil. po prostu wlasciciel boiska przygral trochę w chu.ja (moze on uwazal ze jest ok).

Turcja? Ramirezowi blizej Hiszpanii stąd taki kierunek
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.01.2018, 19:39
Skoro wydaliśmy pieniądze na wyjazd, to można było pomyśleć o takim miejscu, gdzie są inne drużyny, z którymi można zagrać sparing - z relacji red. (?) Migi wynika, że pojechaliśmy na odludzie, na którym nikogo nie ma.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2018, 21:07
Może być tak ( nie musi), że jakość sparingpartnerów nie wpłynie na przygotowania. Nie przygotowujemy się do gry w europejskich pucharach.Grunt zeby wszystkie zaplanowane jednostki treningowe poszły po mysli Carrillo.

Poza tym przecież tacy Koreańczycy nas zabiegaja i na bank z nimi przegramy. Podobnie rezerwy Villareal ktore sa w pełni sezonu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 16.01.2018, 21:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Może być tak ( nie musi), że jakość sparingpartnerów nie wpłynie na przygotowania. Nie przygotowujemy się do gry w europejskich pucharach.Grunt zeby wszystkie zaplanowane jednostki treningowe poszły po mysli Carrillo.

Poza tym przecież tacy Koreańczycy nas zabiegaja i na bank z nimi przegramy. Podobnie rezerwy Villareal ktore sa w pełni sezonu.
Ale ja nie miałem na myśli poziomu sparingpartnerów, bo - jak już gdzieś pisałem - wystarczy, żeby biegali i składnie przeszkadzali. Miałem na myśli to, że wg red. (?) Migi, jedyną drużyną w okolicy są rezerwy Villareal, a do pozostałych będziemy kawałek jechać.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.01.2018, 21:41
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ale ja nie miałem na myśli poziomu sparingpartnerów, bo - jak już gdzieś pisałem - wystarczy, żeby biegali i składnie przeszkadzali. Miałem na myśli to, że wg red. (?) Migi, jedyną drużyną w okolicy są rezerwy Villareal, a do pozostałych będziemy kawałek jechać.
Ale po to jest autobus. Chyba lepiej zapłacić mniej za ośrodek i pojechać trochę dłużej na sparing niż odwrotnie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 17.01.2018, 00:47
Kilkaset km?

źródło:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...529,1,727.html

Nie jest to skandal dekady, po prostu optymalnie byłoby mieć wszystko w miarę na miejscu.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.01.2018, 20:04
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
https://pbs.twimg.com/media/DTpG-P3W0AAxCYn.jpg:large

Oj Kiko Kiko...

uwielbiam takie pi.erdolenie o szopenie,zwlaszcza o kimś kogo juz tutaj nie ma.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów