|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Jeśli przesiedzi 1.5 roku nie podejmując żadnej pracy to sam na siebie uwierze bat. I on dobrze o tym wie, chcąc calej kasy od razu. Uważam że w momencie zwolnienia go z pelnienia obowiązków zarząd zrobił najlepszą opcję z możliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chytry dwa razy traci
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
dawno mnie nie było, przeczytałem część komentarzy i można powiedzieć, że część z Was ma alternatywną rzeczywistość (zarówno optymistyczną jak i negatywną). trenera bronią wyniki, nic innego i pomimo tego, że może to być mocno krzywdzące i niesprawiedliwe to tak jest. moim zdaniem nasz skład jest na miejsca 4-6 (Legia i Lech na razie nietykalni). Zwolnienie Kiko z świadczenia usług trenerskich (wyjebanie go ze stanowiska) to raczej racjonalna decyzja, zobaczymy co pokaże nowy trener. Kiko dzięki i powodzenia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Też przeczytałem po dłuższej przerwie i zastanawiam się o co chodzi Kiko?
Zwolnienie trenera w wersji "zwolnienie z obowiązku świadczenia usług trenerskich" jest klasyczną formą zmiany trenera na całym świecie z powodu braku satysfakcjonujących wyników sportowych w trakcie sezonu. Drugą alternatywną formą działania w takiej sytuacji jest zwolnienie za zapłatą kary umownej (jednorazowego odszkodowania), ale jest zdecydowanie rzadsze, bo taką możliwość i wysokość tej kary umownej trzeba z góry przewidzieć przy zawieraniu umowy, a rzadko kiedy strony są w stanie to wynegocjować w danym momencie. I to właściwie tyle, jeśli chodzi o możliwości wywalenia trenera, którego sposób prowadzenia drużyny nie podoba się klubowi, jakie dają regulacje związkowe. Bo rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron, jak sama nazwa wskazuje, wymaga zgody obydwu stron, a wykazanie rażącego naruszenia obowiązków kontraktowych przez trenera jest w takiej sytuacji dla klubu praktycznie niemożliwe. Dopóki Kiko nie postanowi zatrudnić się gdzie indziej, będzie dostawał comiesięczne pensje do końca kontraktu, ale nie przysługuje mu jednorazowa wypłata wszystkiego z góry, chyba żeby wykazał, że klub rażąco naruszył kontrakt względem niego, np. zalegając mu z wypłatą za co najmniej trzy miesiące. Jeśli zechce się zatrudnić jutro, to wysyła stosowny wniosek do Wisły i umowa automatycznie się rozwiązuje, a on nie dostaje nic więcej, ponad to, co przysługiwało mu do dnia rozwiązania umowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Co stoi na przeszkodzie trenerowi, który ma ważną umowę z jednym klubem, ale jest zwolniony z obowiązku jej realizowania, pobierać pieniądze w tym klubie co miesiąc zgodnie z umową, a jednocześnie prowadzić inny klub? Jakieś przepisy FIFA?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Możliwe, że w umowie jest zapis, że nie wolno mu podejmować innej pracy w czasie trwania kontraktu.
Jak choćby w zwykłej umowie o prace. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Jest zwolniony z obowiązków nie z kontraktu, dlatego dalej należą mu się pieniądze. W dalszym ciągu jest zatrudniony, więc nie może pracować w dwóch klubach jednocześnie. A już na pewno nie bez zgody Wisły, identycznie jak z piłkarzami.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2017
Offline |
|
|
Czy w takim razie, mając nadal ważny kontrakt, mógł Ramirez gadać w wywiadach to co gadał, bez poniesienia żadnych konsekwencji
Czy klub może, a raczej, nie powinien go (jako swojego pracownika) ukarać za takie wypowiedzi m.in. krytykujące swojego przełożonego czy ujawniające sytuację finansową klubu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Jeśli trener zwolniony ze świadczenia usług wdanym klubie chce podjąć się trenowania innego zespołu, musi złożyć wniosek o rozwiązanie kontraktu do aktualnego klubu. Z momentem wpłynięcia wniosku do klubu, dotychczasowa umowa automatycznie ulega rozwiązaniu. Dodatkowo dany treneiro co do zasady może trenować tylko jeden zespół tej samej klasy rozgrywkowej w jednej rundzie. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
Mysle, ze to jest przedmiotem obecnych negocjacji i sadze ze niebawem bedzie informacja o rozwiazaniu kontraktu. Niestety, ale Kiko tylko sprawial wrazenie inteligentnego goscia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe co by było jakby przyjąć stanowisko,że Kiko porzucił miejsce pracy.Umowę ma przecież,ale go nie ma w miejscu pracy... tylko głupie myśli
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Sam to kiedyś przerabiałem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Heniu, to Ty?
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
hehehehe...
Nie, to nie ja. A raczej to ja, ale ja to nie Heniu. Po prostu kiedyś wymusiłem w jednej firmie takie zwolnienie. Płacili mi za ostatnie 3 miesiące umowy, a do pracy nie musiałem chodzić. Tym bardziej, że miałem już w tym czasie zupełnie inną. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
gruby ten tamat
![]() można sie dowiedziec ktory z uzytkownikow pracowal, a ktory dopiero dorasta i poznaje zycie ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ciekawe, ciekawe.
Podczas testów w Zagłębiu, Rafał Pietrzak pytany oto jaki czas wykręci mówi: nie wiem jaki, bo dwa lata nie biegałem, trener Kiko nie robił takich testów ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Co to był za test?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ten pachołek przestał zasługiwać na temat nazwany jego nazwiskiem już dawno
![]() ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
troche kopanie leżącego , nie wiadomo na ile to jego spie*dolina, a na ile chłop musiał szukać czegoś w narzuconym przez klub budżecie , wiadomo jak jest z naszymi $$
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zaraz sie dowiemy, ze dlugi sprzed lat tez sa wina Kiko.
Bez jaj. Kiko zaplanowal cale zgrupowanie, korzystal z klubowych funduszy i nikt tego nie weryfikowal? To przeciez gorzej swiadczy, niz sam fakt, ze druzyna zastala takie boisko, jakie zastala. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro stać nas na obóz to i można było to sprawdzić gdzie jedziemy.Można było pojechać do Turcji do Belek jeździliśmy tam już kilkakrotnie może jakaś zniżka dla stałego klienta,ale można sobie gdybać co by było gdyby
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dukat juz powiedzial ze beda żądać zwrotu części pieniędzy od własciciela boiska.
nie ma co przezywac, zdaza sie. zostalo wymienione i po temacie. Kiko to kawał mendy ale w tej sytuacji bym go nie winil. po prostu wlasciciel boiska przygral trochę w chu.ja (moze on uwazal ze jest ok). Turcja? Ramirezowi blizej Hiszpanii stąd taki kierunek |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Skoro wydaliśmy pieniądze na wyjazd, to można było pomyśleć o takim miejscu, gdzie są inne drużyny, z którymi można zagrać sparing - z relacji red. (?) Migi wynika, że pojechaliśmy na odludzie, na którym nikogo nie ma.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Może być tak ( nie musi), że jakość sparingpartnerów nie wpłynie na przygotowania. Nie przygotowujemy się do gry w europejskich pucharach.Grunt zeby wszystkie zaplanowane jednostki treningowe poszły po mysli Carrillo.
Poza tym przecież tacy Koreańczycy nas zabiegaja i na bank z nimi przegramy. Podobnie rezerwy Villareal ktore sa w pełni sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ale po to jest autobus. Chyba lepiej zapłacić mniej za ośrodek i pojechać trochę dłużej na sparing niż odwrotnie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kilkaset km?
źródło: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...529,1,727.html Nie jest to skandal dekady, po prostu optymalnie byłoby mieć wszystko w miarę na miejscu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
uwielbiam takie pi.erdolenie o szopenie,zwlaszcza o kimś kogo juz tutaj nie ma. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|