|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Najstarszy człowiek na świecie ?
Ok, zadajesz
Ostatnio edytowane przez focusik09 : 24.10.2011 o godz. 16:49.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Besse Berry Cooper
-------------------- Zagadka: ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 24.10.2011 o godz. 17:04.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Miasto liczy trochę mniej mieszkańców, niż pomieści północna trybuna naszego stadionu.
Niedaleko tego miasta zatonął pewien prom, zginęło prawie 200 osób. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To miasto to Zeebrugge ^.^
Znajduje się ono w Belgii. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Bingo! Zagadka przekazuje w Twoje ręce.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co to, gdzie to? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w jakiej części świata to się znajduje?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie za wcześnie na podpowiedź?
![]() Europa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
^^^ Schron na wypadek epidemii zombi
VVV Ja nie odpowiadam, ja sobie żarty robię. ![]()
Ostatnio edytowane przez MicK : 25.10.2011 o godz. 19:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym schronem to blisko, blisko.... ale jak na razie czekam na inne odpowiedzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Maunsell_Forts
Należące do Wielkiej Brytanii fortyfikacje leżące w estuariach Tamizy i Mersey. Zagadka ode mnie (zakładam, że dobra jest moja odpowiedz ).Gdzie to i jak się to zwie? ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez filemon : 25.10.2011 o godz. 20:37.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Czysty strzał, po pierwszym ''rzucie oka'' na obrazek: Pedra da Gávea
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To chyba było za proste
Clinical striker normalnie. Idealnie. Perfekcyjnie Twoja kolej. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Coś łatwego bo nie mam pomysłu na zagadkę, z cyklu zgadnij kto kiedy i gdzie
Był sobie pewien zawodnik, który do dziś jest rekordzistą pod względem występów w reprezentacji swojego kraju a tak że ligi w której całe życie występował. Karierę rozpoczynał w klubie, którego największym sukcesem było dotarcie do finału elitarnych rozgrywek, później jego kariera nabrała niesamowitego rozpędu, przez 6 lat zdobył dwa razy mistrzostwo kraju i dorzucił do tego Puchar krajowy. Był również przez 4 mundiale podstawowym zawodnikiem kadry, rzec można że trener od niego zaczynał ustalanie składu. Po przeprowadzce do nowego klubu, kibice przywitali go dość niemiło pewnym transparentem. On nie zrażony ich postawą szybko udowodnił, że będzie znaczącą postacią w nowej drużynie, w pierwszym sezonie zdobywając nagrodę dla najlepszego... Z tym klubem święcił największe sukcesy. Dziś nie jest już czynnym zawodnikiem ale jest zatrudniony w jednym z klubów w których grał. Pytania: 1. Podaj liczbę występów zarówno kadrze jak i w lidze 2. Nazwa klubu w którym rozpoczynał karierę 3. Jaki finał z kim i jaki padł wynik ? 4. O jakie mundiale chodzi ? 5. Nazwa nowego klubu ? 6. Treść transparentu? 7. Nagroda zdobyta w debiutanckim sezonie ? 8. Kim jest teraz ? 9. Imię i nazwisko tego Pana P.s proszę nie wrzucać linków do wiki... Tylko się trochę wysilić ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
1. Podaj liczbę występów zarówno kadrze jak i w lidze - 126 i 622
2. Nazwa klubu w którym rozpoczynał karierę - Deportivo Alaves 3. Jaki finał z kim i jaki padł wynik ? - finał PUEFA z Liverpoolem przegrany przez Deportivo 4:5?4. O jakie mundiale chodzi ? - MŚ 86,90,94,98 5. Nazwa nowego klubu ? - Barcelona 6. Treść transparentu? - "Do domu" 7. Nagroda zdobyta w debiutanckim sezonie ? - Najlepszy Bramkarz Ligi Hiszpańskiej 8. Kim jest teraz ? - Dyrektor Sportowy FC Barcelona i komentator sportowy w radiu i telewizji 9. Imię i nazwisko tego Pana - Andoni Zubizaretta Jeśli to dobra odpowiedź to niech ktoś zada zagadkę za mnie.
Ostatnio edytowane przez Etiop : 25.10.2011 o godz. 23:01.
![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Kto teraz jedzie z zagadką
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
"Drzwi do piekla" w Turkmenistanie?
W 1971 roku geologowie trafili na jaskinie z gazem i swierdzili, ze wypala metan, podpalili i tak plonie nieprzerwanie do dzis. Ponizej opis z wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Derweze [+] Jezeli zgadlem, to niech ktos inny podaje. Powód: [+]
Ostatnio edytowane przez brzydki.brzydal : 27.10.2011 o godz. 11:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Kurczę Panowie, zasada jest prosta zgadujesz zadajesz.
Tak to zabawa traci sens i nie będzie rankingu niespodzianki na koniec roku Znasz odpowiedź - zgaduj i zadawaj swoją zagadkę. Znasz odpowiedź - nie masz pomysłu na zagadkę - odpuść. ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Proste, zeby latwo poszlo: Gdzie jest zlokalizowany obiekt ze zdjecia? Co przedstawia ten pomnik? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Warrington. Przedstawia przyjęcie "herbaciane" (tea party po prostu
) z "Alicji w Krainie Czarów".tak? znaczy jestem pewien, ale może gdzieś podobne sie znajduje i chodzi akurat o kopię.
Ostatnio edytowane przez filemon : 27.10.2011 o godz. 18:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oui, Warrington - pomieszkiwalem pol roku i mi sie przypomnialo, ze cos charakterystycznego tam bylo.
Sa inne, ale chodzilo dokladnie o ten. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Latające gejzery, USA, stan Nevada.
Kto to i skąd, czym się zajmuje? ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Kolego
będzie jakaś wskazóweczka dla odgadujących ![]() p.s specjalnie podbijam żeby ktoś zgadł tradycyjnie ![]() Edit: Voin - lubię to!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 28.10.2011 o godz. 19:02.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
The Rugged Man?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Prawie poprawna odpowiedź. R.A. the Rugged Man, USA, raper. Ale zaliczam
![]() Powód: nie pić tyle śledziu ;)
Ostatnio edytowane przez śledziu : 28.10.2011 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Voin, zarzuć jakąś zagadką w wolnej chwili
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ups, sorry że tu nie zaglądałem, ale miałem problemy z internetem.
Co to za miasto: ![]() Uprzedzam, że teraz jest tam "troszkę" inaczej |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|