The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2010, 22:52
qqq123 napisał(a):Wyświetl post
Kolego ... po 1-wsze nie obrażaj mnie, bo nie masz takich predyspozycji ani argumentów do tego. Może jakiś szacunek dla innego usera by sie tobie przydał, he? Po 2-gie -> formuluje wlasne zdanie na temat gry Ruchu i mam do niego PELNE prawo, wieć prosze tutaj nie bluzgać. Zgadza sie, Ruch wygrał 2 spotkania z nimi -> Brawo, to mnie cieszy. Tylko wygrana to nie wszystko z takim zespolem. Druzyna Ruchu przez 90 minut grala tak, jakby mial przed sobą Barcelone ...

Pokaż w którym momencie kogokolwiek obraziłem bezposrednio. Stwierdziłęm tylko fakt ogólej ułomności całego Narodu (tak mnie i Ciebie też). Do reszty się nie ustosunkuję moje znanie już znasz.
Odpowiedz cytując
qqq123
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 08.07.2010, 22:54
Jednym słowem -> brawo dla Rucha
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.07.2010, 23:11
Macie gdzieś link z bramką?
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.07.2010, 23:18
Nie rozumiem o co ta cała dyskusja, Ruch zrobił to co my powinniśmy zrobić rok temu z Levadią. Nie będąc w w pełni przygotowanym przejść zespół który jest do ogrania.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.07.2010, 23:25
Teraz kolej na Amikę, mam nadzieję że nie zaliczą wtopy.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.07.2010, 00:43
Ruch wygrał i dwa razy i bardzo dobrze. Może w końcu piłka klubowa odbije się od dna, byle Amica nie spieprzyła teraz w Baku. Co do gry to myślę, że każdy kibic znający się trochę na piłce spodziewał się takiego właśnie spotkania. Popatrzcie sobie jak drużyny z Białorusi wymiatają, jak ostatnio w Irlandii się podniósł poziom piłki klubowej. To wszystko ligi grające systemem wiosna-lato i w pierwszych rundach pucharów dzięki temu mają naprawdę spory handicap. Z Maltańczykami na pewno będzie łatwiej niż z Kazachami ale nie wolno ich zlekceważyc jak to zrobili ostatnio Chorwaci i zremisowali u siebie 0;0 a na wyjeździe do 65 min nie mogli strzelic.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.07.2010, 00:55
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Teraz kolej na Amikę, mam nadzieję że nie zaliczą wtopy.
A ja mam nadzieje, ze zaliczą i to dość sporą... zycze im tego z całego serca...

Ludzie tam najlepsi grajkowie zarabiają po 300-400 tys euro, wiec co wy sie dziwicie? Ruch grał spoko, wogole nie bałem sie o wynik. My dopiero zaczynamy nadrabiac zaległości finansowe, i za 2,3 lata znowu przegonimy tego typu wynalazki jak Kazachstan, Gruzja, Azerbejdżan itd. Ktos mowil z takich kiedys lalismy... przypomne tylko: Wisła-Tbilisi, Amika-Terek Grozny, Sheryff, GKS-Cementarnica, itp.
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.07.2010 o godz. 01:14.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2010, 08:03
Lech obawia sie drugiej Levadii
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 09.07.2010, 08:07
Nie tyle Lech, co dziennikarze. W sumie, to po popisach w ostatnich latach, na każdego rywala trzeba patrzeć z cieniem obawy przed kolejną kompromitacją...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.07.2010, 08:29
palikot napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nadzieje, ze zaliczą i to dość sporą... zycze im tego z całego serca...
Też nie należę do miłośników ziemi wielkopolskiej, ale punkty do rankingu są nam niezbędne. Jak dobrze pójdzie sam Ruchu uciuła 1 pkt a może nawet trochę więcej.
Odpowiedz cytując
qqq123
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 09.07.2010, 08:31
WY sie nie patrzcie na Lecha, tylko zobaczmy co sie dzieje u Nas... Obrony nie ma, Małeckiemu-gwiazdorowi znowu sodówa uderza do głowy, przegrywamy w sparingach. Nic z tego dobrego nie wyniknie raczej ...
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 09.07.2010, 08:57
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Też nie należę do miłośników ziemi wielkopolskiej, ale punkty do rankingu są nam niezbędne. Jak dobrze pójdzie sam Ruchu uciuła 1 pkt a może nawet trochę więcej.
Czy ja wiem...
Ruch dwa razy wygrał Polska ma 0,500 a ile z tego ma Wisła ? Wisła z tego ma 0,100. Wisła potrzebuje zdobywać ok 5 pkt sezon w sezon więc te 0,100 to niewiele wnosi. 0,100 przy 5,000 to różnica 50sięciokrotna. Innymi słowy by Wisła miała 5 pkt z rankingu krajowego 50 dwumeczy polskie kluby musiałyby wygrać. Tule to chyba nawet Angielskie kluby nie rozrywają we wszystkich meczach pucharowych.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.07.2010, 09:06
Gratulacje dla Ruchu.

Jak na tak niski budżet mają dobry zespół i dobrego trenera. A Kazachowie (Rosjanie mieszkający w Kazachstanie) to jednak solidne zespoły. Czy ktoś liczył na pogrom? Zwłaszcza w okresie przygotowawczym Ruchu. Tym bardziej że Kazachowie mają środek sezonu.

Żeby pozostałe zespoły potrafiły tak 2 razy nakłuć przeciwnika (z Wisłą na czele) to będzie dobrze.

Oczywiście wszystkim dobrze życzę oprócz Lecha - oni w III rundzie mają odpaść
(Ruch czy Jagiellonia nie są naszymi rywalami z powodu niskich budżetów o dominacje w lidze, Lech tak.... stąd niestety)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 09.07.2010, 09:58
Wielkie brawa dla Ruchu, może ich gra nie była taka do jakiej przyzwyczailiśmy się w lidze ale na Kazachów to wystarczyło. Teraz czas na Valette Nie wiem czemu każdy mówi że zespół z Malty jest słabszym przeciwnikiem od Karagandy mi się wydaje że są to zespoły o zbliżonym do siebie poziomie i według mnie Ruch w tym meczu nie będzie miał spacerku. Oczywiście Ruch jest faworytem i mogą wygrać 3-0 ale po walce nikt się przed nimi nie położy. Najsilniejszymi punktami tej drużyny są Andrew HOGG - Bramkarz ( reprezentant Malty, grał ostatnio w sparingu przeciwko Niemcom mecz przegrali 4-0, oraz w el. MŚ z Portugalią który przegrali 3-0), filarem obrony jest Kenneth Scicluna ma pewne miejsce w reprezantacji Malty, w pomocy rządzi Kevin Sammut jest to bramkostrzelny pomocnik ważna postać w reprezentacji. Gwiazdami tego zespołu jest napastnik reprezentant Malty 26-letni Terence Scerri w lidze w tym sezonie zdobył 20 bramek, oraz Hiszpan Jordi Cruyff jest ofensywnym pomocnikiem w tym sezonie dla Valetty zdobył 10 bramek jak na pomocnika jest to dobry wynik. Pozostali wyróżniający się zawodnicy tego klubu to Roderick Briffa (pomocnik), Michael Mifsud (napastnik) oni ocierają się o reprezentacje Malty.
Ostatnio edytowane przez WISŁA 1906 NH : 09.07.2010 o godz. 10:04.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.07.2010, 10:56
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem...
Ruch dwa razy wygrał Polska ma 0,500 a ile z tego ma Wisła ? Wisła z tego ma 0,100. Wisła potrzebuje zdobywać ok 5 pkt sezon w sezon więc te 0,100 to niewiele wnosi. 0,100 przy 5,000 to różnica 50sięciokrotna. Innymi słowy by Wisła miała 5 pkt z rankingu krajowego 50 dwumeczy polskie kluby musiałyby wygrać. Tule to chyba nawet Angielskie kluby nie rozrywają we wszystkich meczach pucharowych.
Chodziło mi o ranking krajowy, a nie o Wisłę. Co do Wisły to ranking rankingiem, ale najważniejsze jest zbudowanie mocnego zespołu, żeby przebojem wejść do faz grupowych tak jak to robiły kluby, choćby z Rumunii.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.07.2010, 11:58
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
, oraz Hiszpan Jordi Cruyff jest ofensywnym pomocnikiem w tym sezonie dla Valetty zdobył 10 bramek jak na pomocnika jest to dobry wynik.
Syn Cruyffa tam gra :O . Nie wiedziałem nawet.
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.07.2010, 12:34
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Syn Cruyffa tam gra :O . Nie wiedziałem nawet.
Już nie gra - po sezonie skończył karierę. Teraz jest trenerem na Cyprze.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.07.2010, 10:45
Fani Ruchu mają problem jak dotrzeć na Maltę
Chyba nikt nie wklejał.

Cytat:
Część fanów Ruchu wykupiła na Malcie tygodniowe wczasy, inni dolecą samolotem tylko na mecz. 30-osobowa grupa z Irlandii zabukowała bilety, jeszcze zanim Ruch wyeliminował Szachtiora. Na wyspę mają też dotrzeć kibice niebieskich z Londynu, a także zaprzyjaźnieni z Ruchem fani Atletico Madryt. Będą też osoby, które dojadą do Rzymu samochodami, zwiedzą miasto i dopiero tam przesiądą się na samolot.
Zapowiada się ciekawy dwumecz
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.07.2010, 11:25
Ja myślę że Sadlok już w poniedziałek powinien wyruszyć jakimś samochodem a później statkiem bo przecież boi się latać
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.07.2010, 12:29
"Zaprzyjaźnieni z Ruchem Fani Atletico Madryt" ? WTF Wszystkich dziesięciu
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.07.2010, 19:11
Nie pisz wulgarnymi slangami.
Nie od dziś to przecież wiadomo, że "niebiescy" przyjaźnią się z fanami Atletico.
Flag Ruchu na finale Ligi Europejskiej nie widziałeś?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.07.2010, 19:57
Nie mam pojęcia jak wygląda futbol na Malcie, ale mam nadzieję że Ruch sobie poradzi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2010, 20:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie mam pojęcia jak wygląda futbol na Malcie, ale mam nadzieję że Ruch sobie poradzi.
Marzeniem by było aby doszli do IV rundy może ale niech chociaż dojdą do 3 było by fajne Mam nadzieję, że pokonają Valletta FC
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.07.2010, 21:28
Zdaje się, że nie będzie transmisji meczu Ruchu.Nie dlatego, że Polsat nie chce go pokazać, tylko dlatego, że na Malcie nie ma chętnego do wyprodukowania sygnału.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.07.2010, 19:48
Powie mi ktoś czy mecze Jagi i Ruchu będą na Polsacie?
Odpowiedz cytując
lad21ewt
Member

Od: 08.2008

Stary 11.07.2010, 19:53
Ruch czy Jagiellonia żeby awansować do 4 rundy eliminacji muszą pokonać rozstawiony klub choć to mało prawdopodobne lub liczyć na szczęsliwe losowanie np kiedy słabsza drużyna od Ruchu czy Jagielloni pokona rozstawiony klub w 2 rundzie eliminacji

W tamtym roku azerski Qarabağ Ağdam wyeliminował w 2 rundzie Rosenborg i przejął jego współczynnik i trafił na nierozstawioną finską FC Honke wygrał 2 mecze i awansował do 4 rundy

Cuda się zdarzają POLSKIE kluby co dwa lata grają dobrze grają 2002 Wisła 1/8 2004 Amica faza grupowa 2006 Wisła faza grupowa 2008 Lech 1/16 2010
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 11.07.2010, 20:07
W tym roku amica i Wisla w grupowej ! Tego sobie i wam zycze

Ale przed 3 runda trzeba bedzie 2 stoperow, napadziora i ofensywnego pomocnika zakontraktowac..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.07.2010, 20:21
Ruchu podobno nie będzie bo nie ma kto sygnału stworzyć na Malcie (tamtejsza tv nie jest zainteresowana)
Odpowiedz cytując
lad21ewt
Member

Od: 08.2008

Stary 11.07.2010, 20:32
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Powie mi ktoś czy mecze Jagi i Ruchu będą na Polsacie?
Ruchu mecze będą na Polsacie wyjątkiem będą mecze wyjazdowe jeżeli tv nie wyprodukuje sygnału to nie będzie, ale od 3 rundy powinny być wszystkie mecze

Jagi jeszcze nie wiadomo zależy od losowania
losowanie w piątek 16.07.2010 o godz 13.30
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.07.2010, 10:03
Sytacja taka sama jak w meczu z Levadią. Na Estonii też nikt nie chciał sygnału wyprodukować
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów