|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Pokaż w którym momencie kogokolwiek obraziłem bezposrednio. Stwierdziłęm tylko fakt ogólej ułomności całego Narodu (tak mnie i Ciebie też). Do reszty się nie ustosunkuję moje znanie już znasz. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jednym słowem -> brawo dla Rucha
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Macie gdzieś link z bramką?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie rozumiem o co ta cała dyskusja, Ruch zrobił to co my powinniśmy zrobić rok temu z Levadią. Nie będąc w w pełni przygotowanym przejść zespół który jest do ogrania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Teraz kolej na Amikę, mam nadzieję że nie zaliczą wtopy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ruch wygrał i dwa razy i bardzo dobrze. Może w końcu piłka klubowa odbije się od dna, byle Amica nie spieprzyła teraz w Baku. Co do gry to myślę, że każdy kibic znający się trochę na piłce spodziewał się takiego właśnie spotkania. Popatrzcie sobie jak drużyny z Białorusi wymiatają, jak ostatnio w Irlandii się podniósł poziom piłki klubowej. To wszystko ligi grające systemem wiosna-lato i w pierwszych rundach pucharów dzięki temu mają naprawdę spory handicap. Z Maltańczykami na pewno będzie łatwiej niż z Kazachami ale nie wolno ich zlekceważyc jak to zrobili ostatnio Chorwaci i zremisowali u siebie 0;0 a na wyjeździe do 65 min nie mogli strzelic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A ja mam nadzieje, ze zaliczą i to dość sporą... zycze im tego z całego serca...
Ludzie tam najlepsi grajkowie zarabiają po 300-400 tys euro, wiec co wy sie dziwicie? Ruch grał spoko, wogole nie bałem sie o wynik. My dopiero zaczynamy nadrabiac zaległości finansowe, i za 2,3 lata znowu przegonimy tego typu wynalazki jak Kazachstan, Gruzja, Azerbejdżan itd. Ktos mowil z takich kiedys lalismy... przypomne tylko: Wisła-Tbilisi, Amika-Terek Grozny, Sheryff, GKS-Cementarnica, itp.
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.07.2010 o godz. 01:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lech obawia sie drugiej Levadii
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie tyle Lech, co dziennikarze. W sumie, to po popisach w ostatnich latach, na każdego rywala trzeba patrzeć z cieniem obawy przed kolejną kompromitacją...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
WY sie nie patrzcie na Lecha, tylko zobaczmy co sie dzieje u Nas... Obrony nie ma, Małeckiemu-gwiazdorowi znowu sodówa uderza do głowy, przegrywamy w sparingach. Nic z tego dobrego nie wyniknie raczej ...
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Ruch dwa razy wygrał Polska ma 0,500 a ile z tego ma Wisła ? Wisła z tego ma 0,100. Wisła potrzebuje zdobywać ok 5 pkt sezon w sezon więc te 0,100 to niewiele wnosi. 0,100 przy 5,000 to różnica 50sięciokrotna. Innymi słowy by Wisła miała 5 pkt z rankingu krajowego 50 dwumeczy polskie kluby musiałyby wygrać. Tule to chyba nawet Angielskie kluby nie rozrywają we wszystkich meczach pucharowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Gratulacje dla Ruchu.
Jak na tak niski budżet mają dobry zespół i dobrego trenera. A Kazachowie (Rosjanie mieszkający w Kazachstanie) to jednak solidne zespoły. Czy ktoś liczył na pogrom? Zwłaszcza w okresie przygotowawczym Ruchu. Tym bardziej że Kazachowie mają środek sezonu. Żeby pozostałe zespoły potrafiły tak 2 razy nakłuć przeciwnika (z Wisłą na czele) to będzie dobrze. Oczywiście wszystkim dobrze życzę oprócz Lecha - oni w III rundzie mają odpaść ![]() (Ruch czy Jagiellonia nie są naszymi rywalami z powodu niskich budżetów o dominacje w lidze, Lech tak.... stąd niestety) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Wielkie brawa dla Ruchu, może ich gra nie była taka do jakiej przyzwyczailiśmy się w lidze ale na Kazachów to wystarczyło. Teraz czas na Valette
Nie wiem czemu każdy mówi że zespół z Malty jest słabszym przeciwnikiem od Karagandy mi się wydaje że są to zespoły o zbliżonym do siebie poziomie i według mnie Ruch w tym meczu nie będzie miał spacerku. Oczywiście Ruch jest faworytem i mogą wygrać 3-0 ale po walce nikt się przed nimi nie położy. Najsilniejszymi punktami tej drużyny są Andrew HOGG - Bramkarz ( reprezentant Malty, grał ostatnio w sparingu przeciwko Niemcom mecz przegrali 4-0, oraz w el. MŚ z Portugalią który przegrali 3-0), filarem obrony jest Kenneth Scicluna ma pewne miejsce w reprezantacji Malty, w pomocy rządzi Kevin Sammut jest to bramkostrzelny pomocnik ważna postać w reprezentacji. Gwiazdami tego zespołu jest napastnik reprezentant Malty 26-letni Terence Scerri w lidze w tym sezonie zdobył 20 bramek, oraz Hiszpan Jordi Cruyff jest ofensywnym pomocnikiem w tym sezonie dla Valetty zdobył 10 bramek jak na pomocnika jest to dobry wynik. Pozostali wyróżniający się zawodnicy tego klubu to Roderick Briffa (pomocnik), Michael Mifsud (napastnik) oni ocierają się o reprezentacje Malty.
Ostatnio edytowane przez WISŁA 1906 NH : 09.07.2010 o godz. 10:04.
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Fani Ruchu mają problem jak dotrzeć na Maltę
Chyba nikt nie wklejał. Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja myślę że Sadlok już w poniedziałek powinien wyruszyć jakimś samochodem a później statkiem bo przecież boi się latać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
"Zaprzyjaźnieni z Ruchem Fani Atletico Madryt" ? WTF
Wszystkich dziesięciu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie pisz wulgarnymi slangami.
Nie od dziś to przecież wiadomo, że "niebiescy" przyjaźnią się z fanami Atletico. Flag Ruchu na finale Ligi Europejskiej nie widziałeś? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia jak wygląda futbol na Malcie, ale mam nadzieję że Ruch sobie poradzi.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
ale niech chociaż dojdą do 3 było by fajne Mam nadzieję, że pokonają Valletta FC![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zdaje się, że nie będzie transmisji meczu Ruchu.Nie dlatego, że Polsat nie chce go pokazać, tylko dlatego, że na Malcie nie ma chętnego do wyprodukowania sygnału.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Powie mi ktoś czy mecze Jagi i Ruchu będą na Polsacie?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ruch czy Jagiellonia żeby awansować do 4 rundy eliminacji muszą pokonać rozstawiony klub choć to mało prawdopodobne lub liczyć na szczęsliwe losowanie np kiedy słabsza drużyna od Ruchu czy Jagielloni pokona rozstawiony klub w 2 rundzie eliminacji
W tamtym roku azerski Qarabağ Ağdam wyeliminował w 2 rundzie Rosenborg i przejął jego współczynnik i trafił na nierozstawioną finską FC Honke wygrał 2 mecze i awansował do 4 rundy Cuda się zdarzają POLSKIE kluby co dwa lata grają dobrze grają 2002 Wisła 1/8 2004 Amica faza grupowa 2006 Wisła faza grupowa 2008 Lech 1/16 2010 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
W tym roku amica i Wisla w grupowej ! Tego sobie i wam zycze
Ale przed 3 runda trzeba bedzie 2 stoperow, napadziora i ofensywnego pomocnika zakontraktowac.. ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ruchu podobno nie będzie bo nie ma kto sygnału stworzyć na Malcie (tamtejsza tv nie jest zainteresowana)
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ruchu mecze będą na Polsacie wyjątkiem będą mecze wyjazdowe jeżeli tv nie wyprodukuje sygnału to nie będzie, ale od 3 rundy powinny być wszystkie mecze
Jagi jeszcze nie wiadomo zależy od losowania losowanie w piątek 16.07.2010 o godz 13.30 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Sytacja taka sama jak w meczu z Levadią. Na Estonii też nikt nie chciał sygnału wyprodukować
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|