The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2013, 20:29
Pawlak napisał(a):Wyświetl post
Czy te stroje są w jakikolwiek sposób dla was dedykowane?

Chodzi mi o to że, Legia niby dostała od Adidasa te paski w stylu lat 80 i flagę z tyłu kołnierzyka (co i tak średnio pod dedykację podchodzi), a Wisła?

Pytanie jest dalekie od napinki, po prostu jestem ciekawy jak Adidas traktuje inne kluby w Polsce, a jeśli dał wam po prostu stroje z katalogu i traktuje białą gwiazdę na piersi jako dedykację, to jest to śmiech na sali.

To moja pierwsza okazja by przywitać się z większą ilością czytelników, więc: kibic Legii, wita kibiców Wisły!
Przecież koszulka z Legii tez jest normalną z katalogu. FCN ma identyczne.

Chciałbym, żeby ktoś kiedyś poszedł po bandzie i wybrał na domowe niebieskie koszulki.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 13.07.2013 o godz. 20:37.
.
Odpowiedz cytując
seyab
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 13.07.2013, 20:37
Ta obwódka wygląda, jakby zaszyli herb. Ktoś sprawdzi?
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.07.2013, 20:50
Jedyne co mi się w 100 % podoba to te getry ;D to im się udało. Co do koszulek, to przecież nasi z pewnością mieli coś do powiedzenia, więc po tym można już było się spodziewać że szału nie będzie, ale też jestem ciekaw czy tam pod BG jest herb ...
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.07.2013, 20:58
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
Nie narzekajmy , patrzcie jakie Zagłębie dostało
wis.la/msrwa
Będą niczym drogowcy
Ale ten model wyszedł spoko wis.la/wjhnj
dlatego zawsze podobały mi się koszulki nike, bez udziwnień etc
Na Legii widzę już podsumowali nasze, że z katalogu, a sami nie mają lepszych Grunt że BG jest, bo przecież o to nam chodziło
Zagłębie nic nie dostało od Nike bo oni kupują stroję przez Kraksport. Nasze koszulki są świetne, nie wiem czego się spodziewaliście, bo chyba nie wzoru specjalnie dla Wisły, tak jak np. dla Realu, Bayernu czy Chelsea... Wnerwia mnie tylko ta naszywka z BG, ciekawe czy to poprawią bo psuje to efekt dobrego, prostego stroju

Cytat:
Po tej ściemie ze sponsorem z Niemiec skrót SKWK ma nowe znaczenie Stowarzyszenie Kłamców Wciakającycj Kit.
Ty tak na serio?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.07.2013, 21:05
Mi sie bardzo podobaja. Na szczescie nie ma tych głupich kołnierzykow, ktore mnie denerwowały - teraz bedzie mozna na spokojnie jakas nabyc. Zastrzezenia? Mogło by tego kola, w ktorym jest biala gwiazda nie byc - wyglada jakby jakas naszywka/brozka była przypieta Jeszcze niech przyjda zwyciestwa jak za starych dobrych czasow białej gwiazdy na koszulkach
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.07.2013 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.07.2013, 21:14
Jeszcze tak odnośnie Zagłębia

http://sklep.zaglebie-lubin.pl/nike/...owa-meska.html

http://allegro.pl/koszulka-meska-nik...332149562.html

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.07.2013, 21:17
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Po tej ściemie ze sponsorem z Niemiec skrót SKWK ma nowe znaczenie Stowarzyszenie Kłamców Wciakającycj Kit.
idź się rozpędź i .......j o ścianę. Siejesz syf, zaraz będzie jak z tymi kurtkami za 1000 zł. Jeśli masz jakąś obsesje na punkcie SKWK - to po prostu nie słuchaj ich, nie wchodź na ich stronę, nie czytaj, itp. Ale zamknij swoją szczekaczkę i przestań wylewać jad na nich. Robią kawał dobrej roboty...

Ciekawe ile przelałeś na podziękowania dla Sobola ?

Ps. Nie dziwię się, że nie dostałeś się na wyjazd do Bełchatowa. Od takich typów jak Ty, to lepiej trzymać się z daleka.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.07.2013 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 13.07.2013, 21:21
Lepiej niech podejdzie bezpośrednio do tych osób, przecież je zna i powie co myśli. A tak to anonimek ukrywa się na forum i wylewa swoje żale. Co do koszulek to biała bardzo mi się podoba, czerwona mniej ale i tak lepsza niż niektóre wcześniejsze.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 13.07.2013, 21:23
seyab napisał(a):Wyświetl post
Ta obwódka wygląda, jakby zaszyli herb. Ktoś sprawdzi?
Może być też taka sytuacja, że klub na szybko zaszył zawodnikom herb Spółki Akcyjnej i naszył Białą Gwiazdę jak to miało miejsce w 2006 roku gdy pod Białą Gwiazdą był herb SA.

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 13.07.2013, 21:24
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
W WŚ powiedzieli że optymistycznie koszulki będą za miesiąc. Wydaję mi się że w wersji dla kibiców BG nie będzie naszyta na tym czerwonym kółku tylko normalnie
To tłumaczyłoby tak długi czas oczekiwania na koszulki w Wiślackim Świecie i sklepach Adidasa które od premiery powinny je mieć w sprzedaży jak we Warszawie Legia.

Wychodzi z tego, że klub miał już gotowe koszulki na ten sezon z dotychczasowym herbem, ale po akcji kibiców i zbieraniu podpisów postanowił zrezygnować z herbu na rzecz Białej Gwiazdy.

Adidas zawodnikom szybko zaszył herb, ale czasowo nie był w stanie w tak krótkim czasie wyprodukować koszulek z Białą Gwiazdą dla kibiców i stąd to opóźnienie.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.07.2013, 21:26
Przynajmniej tanio mają
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.07.2013, 21:27

Pokaż mi gdzie SKWK zapowiedziało, że nowy sponsor będzie przedstawiony dziś?
Masz czas jutro do 12 - jak nie to ban za sianie fermentu.

Bez pozdrowień płaczku.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.07.2013, 21:28
Można szukać dziury w całym i na każdym kroku ale nareszcie doczekaliśmy się koszulek z Białą Gwiazdą na piersi. Mnie może dlatego sie podoba. Fajna biała wstawka w kołnierzyku. Tradycyjna, bez udziwnień (tego sie obawiałem), typowe paski Adidasa, lekkie (na całe szczęście) kliny po bokach. jestem zwolennikiem tradycyjnego zestawu czyli jak wyżej na zdjęciu. czerwona koszulka, białe spodenki i getry. Dobry tez powrót białych koszulek rezerwowych z dawnym typowym czerwonym kółkiem czyli jak za dawnych lat. Cieszmy się.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.07.2013, 21:30
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Mi się tam podobają. Mogło być lepiej, na przykład ta "V-ka" prezentowana tutaj na forum, ale jest ok.
Biała Gwiazda nadaje uroku.

Zaraz, ale chyba Wilk ma na sobie tą "v-ke" tylko w białym kolorze...i gdzie jest złota gwiazdka?

Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 13.07.2013, 21:33
A chyba jest u Wilka ta złota gwiazdka,tyle że taka jak by załamana i słabo widoczna.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.07.2013, 21:36
Biala gwiazda nie bedzie wyszywana dlazego? Poniewaz Adidas idzie po kosztach tzn taniej jest dla nich przygotowac naszywki niz wyszywac wszytko od zera - ciecie kosztow.

Przyklad?
Prosze badzo:

http://www.youtube.com/watch?v=W5nXxB7koUA

Meczowka w NBA to koszt okolo 200 dolarow.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.07.2013, 21:40
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
A chyba jest u Wilka ta złota gwiazdka,tyle że taka jak by załamana i słabo widoczna.
Tak masz rację, jest.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.07.2013, 21:47
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Pokaż mi gdzie SKWK zapowiedziało, że nowy sponsor będzie przedstawiony dziś?
Masz czas jutro do 12 - jak nie to ban za sianie fermentu.

Bez pozdrowień płaczku.
ZWE bardzo dobra decyzja. Nie można pozwolić, by anonimy rzucały oszczestwa i kłamstwa wobec kogokolwiek.
Oczywiscie SKWK nie jest doskonała, ale nie mamy i nie będziemy mieć innej organizacji zrzeszającej kibiców.

To co Oni robią, nie zrobi NIKT inny.

Mam nadzieję, ze dotrzymasz słowa odnośnie tego podżegacza.

Mam nadzieje, ze nowe stroje szybko trafia do W.S. Naprawdę, nie narzekajcie, tylko kupujcie te nowe koszulki. Jeszcze rok temu to byłoby nie do pomyslenia, ze BG bedzie na oficjalnych koszulkach.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.07.2013 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 13.07.2013, 22:27
WISŁAZWE- nie chcę tu nikogo bronić ani oskarżać, ale GrzegorzTS nie napisał, że nowy sponsor ma być dziś przedstawiony tylko napisał o sponsorze z Niemiec o którym SKWK wspominało na swoim facebooku a to przecież dwie różne sprawy:

Ostatnio edytowane przez heoij : 13.07.2013 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.07.2013, 22:30
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
To tłumaczyłoby tak długi czas oczekiwania na koszulki w Wiślackim Świecie i sklepach Adidasa które od premiery powinny je mieć w sprzedaży jak we Warszawie Legia.

Wychodzi z tego, że klub miał już gotowe koszulki na ten sezon z dotychczasowym herbem, ale po akcji kibiców i zbieraniu podpisów postanowił zrezygnować z herbu na rzecz Białej Gwiazdy.

Adidas zawodnikom szybko zaszył herb, ale czasowo nie był w stanie w tak krótkim czasie wyprodukować koszulek z Białą Gwiazdą dla kibiców i stąd to opóźnienie.
Możliwe, że tak było. Zresztą z tego co pamiętam, to nawet Bednarz na grillu mówił, że BG na koszulkach w nowym sezonie nie będzie, więc wygląda na to, że wszystko załatwiano na wariackich papierach. Łata na czerwonej koszulce faktycznie psuje cały efekt, ale najważniejsze, że Biała Gwiazda wróciła tam gdzie jest jej miejsce.

Tak jak ktoś wspomniał wyżej, ciężko będzie przebić model koszulek z 2006 r. Bardziej podobały mi się koszulki za czasów Umbro czy Nike, ale nie ma co marudzić.

PS: Nowe trykoty Śląska dają radę.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 13.07.2013 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.07.2013, 22:33

takie małe sprostowanie Adidas dostarcza gołe stroje tylko ze swoim logo, resztę tj logo SA, puchar polski, uefa, lm, tmobile, tele-fonika numer/nazwisko oraz naszywke z Biała Giwazdą doszywa sobie Wisła u pewnej firmy
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.07.2013, 22:42
WISŁAZWE- nie chcę tu nikogo bronić ani oskarżać, ale GrzegorzTS nie napisał, że nowy sponsor ma być dziś przedstawiony tylko napisał o sponsorze z Niemiec o którym SKWK wspominało na swoim facebooku a to przecież dwie różne sprawy:

Jakim prawem GrzegorzTS oskarża SKWK o kłamstwo w sprawie sponsora?
Czy nie są to bezpodstawne oskarżenia nie mające pokrycia w rzeczywistości?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 13.07.2013, 22:46
Oczywiście masz rację WISŁAZWE, to był jedynie przeciek, że rozmowy trwają a GrzegorzTS wysunął zbyt dalekie wnioski i bezpodstawnie oskarżył SKWK czyli należy mu się BAN bo nic nie ma na swoją obronę.

Ja tylko wkleiłem to żeby ogólnie przedstawić sytuację gdyby ktoś nie był w temacie i nie wiedział o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.07.2013 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.07.2013, 22:48
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Jakim prawem GrzegorzTS oskarża SKWK o kłamstwo w sprawie sponsora?
Czy nie są to bezpodstawne oskarżenia nie mające pokrycia w rzeczywistości?
Ogólnie to oskarżenie jest absurdalne, ale pomijając ten fakt, jeśli już wypomina im to co napisali na FB, to później pisali, że: "Ostatecznie jeszcze nie, ale niestety optymistycznych wieści na razie nie ma, na żadnym polu." na pytanie czy sprawa tego sponsora upadła.

Zabrakło tylko ponownego oskarżenia o kurtki za 1000zł
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Stary 13.07.2013, 22:48
KonŽado napisał(a):Wyświetl post
Dedyki to ma Ślaśk Ani Lega ani my ich nie mamy ;p
Wisła i Legia też ma dedyki. Śląsk ma stroje bazowane na modelu Puma King, ten sam ma BVB i wiele wiele innych klubów Pumy.

AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Meczowka w NBA to koszt okolo 200 dolarow.
Na NBA to się nie patrz bo teraz już jest to poprawione. W pierwotnej wersji koszulek Rev30 przeprowadzono eksperyment i numery były przyklejane aby same jerseye były jak najlżejsze. Obecnie dalej są klejone ale wzmocnione szyciem aby takich wpadek nie było, a same koszulki nadal zachowały swoją lekkość.

Bardzo też możliwe jest, że Biała Gwiazda jest po prostu naszyta na logo S.A. to by wyjaśniało skąd w ISS-ie koszulki właśnie z tym logiem. GK już obwódki nie ma, ale to jest natomiast zwykły katalog stąd bardzo szybko mogli wziąć nowy komplet i wyszyć go tak jak być powinien.
Ostatnio edytowane przez Alonso19 : 13.07.2013 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 13.07.2013, 23:33
Ej chłopcy, napiszcie lepiej gdzie można kupić starą koszulkę z kołnierzem taniej niż za 249zł....

Nowe stroje paskudne jak dla mnie.

Odpowiedz cytując
wilis
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.07.2013, 00:07
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
To jest oficjalnie.?
37 543 km za swoją drużyną...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.07.2013, 00:29
Z daleka B.G. prezentowała się lepiej, jak nie widać było wszywki. Ale to tak na gorąco, po dwóch, trzech miesiącach nie będziemy tego zauważali, będzie się tylko liczył nasz symbol. Na temat Waszej V-ki już wyraziłem swoją opinię, ja wolę kołnierzyki.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.07.2013, 00:40
wilis napisał(a):Wyświetl post
To jest oficjalnie.?
Tak. Po angielsku fantasy znaczy oficjalnie.
.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.07.2013, 01:03
Niektórym naprawdę nic nie dogodzi.

Stroje są bardzo w porządku – dostaliśmy dwa różne (dom i wyjazd) najnowsze modele Adidasa, oba wyraźnie zmodyfikowane kolorystycznie pod nasze barwy, nie do pomylenia z asortymentem sklepów sportowych. Wyglądają stylowo, osobiście jedyne czego mi brak to łagodne zaakcentowanie niebieskiego z naszych barw (pasek na rękawie czy coś w tym stylu, coś jak czerwień w wyjazdowych Legii), ale ostatni raz coś tego typu było w 1993, więc możliwe, że takie są założenia ze strony klubu.
No i, last but not least, jest wreszcie Biała Gwiazda – chyba doszyta na okręgu dokładnie tak, jak w sezonie 05/06, widać decyzja zapadła późno gdy stroje były już produkowane. Ale czy to naprawdę aż tak istotne?

Jeżeli dla kogoś wszystko powyższe to problem, to polecam zobaczyć jak wyglądają stroje w Premiership, gdzie 9 na 20 zespołów ma sprzęt od Adidasa. Jak ktoś domaga się nie wiadomo czego, typu strojów od początku robionych pod zespół typu Milanu, Realu czy Chelsea to niech najpierw poczeka, aż przestaniemy testować rumuńskich studentów a uzyskamy chociaż w kraju podobny status. Dla niektórych zrzędzacych szczytem dobrego gustu były opóźnione o 3 lata modele-ochłapy od Umbro z BG na obojczyku.
Ostatnio edytowane przez d : 14.07.2013 o godz. 01:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów