The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2011, 20:31
Nie oceniam gry piłkarzy , w końcu nikt na forum nie miał okazji ich oglądać , ale wypowiedzi trenera oraz zmiany jakie przeprowadzał wiele mówią .

Jovanic nie ma co marzyc o grze w pierwszym składzie . Pereiko staje się mocnym punktem drużyny . Będzie walczył z Kurto o ławkę .

Rios , Boukhari , Garguła są daleko od pierwszego składu . Jako że w lidze można przeprowadzać 3 zmiany mogą nie powąchać murawy na wiosne . Tym samym z Riosem i Boukharim raczej się pożegnamy w czewrcu .

Maaskant nie stawia na Burlige . Woli wprowadzic zamiast niego na obrone Łobo który sami wiemy jak gra na tej pozycji . Wniosek - nie ma do niego zaufania i mieć raczej nie będzie .

Skład który wyszedł na boisko to żelazna 11 . Oczywiście zmiana będzie w postaci Jaliensa , ale widać że wszystkie sparingi trener zaczyna najmocniejszym składem

Praktycznie każda akcja w ataku przechodzi przez Genkova , super że zawodnicy wiedzą że mają na niego grać . To jemu daje coraz większą pewność siebie .

Polacy strzelili 3 bramki czyli skwk też się będzie cieszyc .

Poza tym wynik z Bate dobrze rokuje na przyszłość . Mają bardzo mocną ekipe .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 12.02.2011 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.02.2011, 20:46
Jak tak Pareiko bedzie grał w lidze tak jak pisała oficjalna w recenzji spotkania z BATE to w koncu bedziemy mogli powiedziec, ze mamy dobrego bramkarza
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.02.2011, 20:52
brameczka Sobola... asysta Maora - miodzio!

http://www.facebook.com/WislaKrakow#...66281&comments
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.02.2011, 20:52
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
"Dobrze gra z tyłu i gdyby nie zagapienie się w pewnym momencie, to BATE nie miałoby okazji. "

Czyli kolejny mecz z takim ustawieniem obrony w którym nie tracimy bramki (do momentu w którym to pisze), ale wolfy dalej będzie się upierał że Bunoza drewniany, Cikos i Paljic to szrot i do niczego się nie nadają.
A wszystko to po relacji tekstowej. Geniusz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.02.2011 o godz. 21:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.02.2011, 20:56
nie ma sie czym zbyt podniecac, zwyciestwo na pewno cieszy, ale zawodnicy BATE majac w najblizszej perspektywie spotkanie z PSG, na pewno lekko odpuscili
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.02.2011, 21:01
Bramka Sobola, stadiony świata, podanie Meliksona... zostawię bez komentarza.
A, byłem przekonany, że huknął z dystansu.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2011, 21:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wg TWSD Łobodziński grał na prawej pomocy.
pytanie brzmi kto grał na prawej obronie ? sam Łobo biegał po całej długości boiska ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2011, 21:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
pytanie brzmi kto grał na prawej obronie ? sam Łobo biegał po całej długości boiska ?
Mój błąd, źle doczytałem.

Ciekawe, czy to było celowe, czy tylko wymuszone kontuzją Branco? Ogólnie nie mam nic przeciwko, żeby "Łobo" zaczął się choćby w części spłacać, ale Skorża już go na tej pozycji próbował i nieciekawie to wyglądało.

Patrząc na ustawienie Maaskanta na chwilę obecną Małecki ma pierwszą jedenastkę na 90%, podobnie jak Sivakow i Melikson. Genkov z oczywistych powodów (brak konkurencji) pewnie zresztą też.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.02.2011 o godz. 21:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2011, 21:18
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Bramka Sobola, stadiony świata, podanie Meliksona... zostawię bez komentarza.
A, byłem przekonany, że huknął z dystansu.
wystarczy zobaczyc reakcję obrony bate , nie wiedzieli co się dzieje na boisku

bardzo dawno nie widziałem takiej akcji w wykonaniu Wiślaków , to na pewno tylko próbka tego co potrafi zagrać Melikson ...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2011, 21:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post
wystarczy zobaczyc reakcję obrony bate , nie wiedzieli co się dzieje na boisku

bardzo dawno nie widziałem takiej akcji w wykonaniu Wiślaków , to na pewno tylko próbka tego co potrafi zagrać Melikson ...
Fajnie piętką zagrał. Tyle że tempo akcji było iście wakacyjne, widać że zawodnicy BATE się nie rzucali na piłkę...

Niemniej - nie wiem, czy któryś z naszych pozostałych piłkarzy by umiał tak dograć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.02.2011, 21:23
Takich podań spodziewam się po Meliksonie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.02.2011, 21:29
Fajnie piętką zagrał. Tyle że tempo akcji było iście wakacyjne, widać że zawodnicy BATE się nie rzucali na piłkę...

Niemniej - nie wiem, czy któryś z naszych pozostałych piłkarzy by umiał tak dograć.
Inaczej wygląda mecz kiedy kamery są ustawione pod odpowiednim kątem, w odpowiedniej jakości itp.
Nasze kamery są takiej jakości że nie wiem czy w komórce nie mam lepszej. Gdyby robić mecze polskiej ligi z takiej perspektywy to wyglądałoby podobnie.
Naszą liga ma to szczecie, że nadrabiamy Canal+.

Ile to było wjazdów na westersyl który oglądał kilka skrótów, dwa mecze i stwierdził że Melikson potrafi zagrać super podanie. Maor najlepiej potrafi grać prostopadłe podanie kiedy jest twarzą do bramki, na pewno zademonstruje to w lidze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.02.2011 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.02.2011, 21:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ile to było wjazdów na westersyl który oglądał kilka skrótów, dwa mecze i stwierdził że Melikson potrafi zagrać super podanie.
Nie kombinuj. Chodziło o porównanie Meliksona z Błaszczem, a nie samą opinię, że Maor potrafi dobrze podać. Za tamto porównanie słusznie Cię obśmiali.

A co do kamery, to masz całkowitą rację. Z tej perspektywy wszystko wygląda mniej efektownie.
Ostatnio edytowane przez jova : 12.02.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.02.2011, 21:58
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie kombinuj. Chodziło o porównanie Meliksona z Błaszczem, a nie samą opinię, że Maor potrafi dobrze podać. Za tamto porównanie słusznie Cię obśmiali.

A co do kamery to masz całkowitą rację. Z tej perspektywy wszystko wygląda mniej efektownie.
Sorry ale większa połowa nie zrozumiała o co chodzi bo odebrali to w ten sposób że napisałem że Błaszczu to 3 razy słabszy piłkarz od Meliksona co oczywiste nie miało miejsca. Napisałem o co chodzi w następnym poście czyli o umiejętności czysto techniczne jak prowadzenie piłki, przyjęcie, podanie, technika strzału.
Błaszczykowskiego to charakter, dynamika i szybkość czynią tak wielkim piłkarzem. Z naciskiem na to pierwsze.

O podania kilku też się przyczepiało bo nawet moderator marszałek stwierdził, że nie można ocenić tego po 2 meczach i kluku skrótach. Ktoś zadawał mi ironicznie pytania po pierwszym sparingu " jak tam Melikson dopieścił jakieś podanie". Nie zamierzałem nawet tego komentować.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.02.2011 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.02.2011, 22:01
Chłopak sporo potrafi nie powiem, że nie.
Jedyna obawa jak w naszej burak ekstraklasie będzie. Czy się przedrze przez 2 zasieki kołków od płotu, którzy bardziej będą zainteresowanie jego achillesami jak piłką.
Licze, że wszyscy nowi się dobrze wkomponują i nasza gra zacznie przypominać piłkę, a nie wykopki jak to ma miejsce od paru lat. Niech zalążkiem tego będzie akcja Sobola z Meliksonem
..
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 12.02.2011, 22:09
Jeden dobry mecz i wszyscy optymistami. w lidze jak to pierdyknie to zobaczycie i feta w maju!

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.02.2011, 22:25
tofik napisał(a):Wyświetl post
Chłopak sporo potrafi nie powiem, że nie.
Jedyna obawa jak w naszej burak ekstraklasie będzie. Czy się przedrze przez 2 zasieki kołków od płotu, którzy bardziej będą zainteresowanie jego achillesami jak piłką.
Licze, że wszyscy nowi się dobrze wkomponują i nasza gra zacznie przypominać piłkę, a nie wykopki jak to ma miejsce od paru lat. Niech zalążkiem tego będzie akcja Sobola z Meliksonem
Też mam takie obawy
Na dzień dobry Arka i dwóch zabójców na stoperze Rozic i Szmatiuk
Dwa strzały w Achillesy po jednym w dwugłowy i kostke
i Maor bedzie sie chował przed piłką jak Jirsak w "najlepszych " meczach
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.02.2011, 22:44
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak tak Pareiko bedzie grał w lidze tak jak pisała oficjalna w recenzji spotkania z BATE to w koncu bedziemy mogli powiedziec, ze mamy dobrego bramkarza
Nie bierz za bardzo do siebie tego co piszą na oficjalnie stronie.

Cały czas mam w pamięci jak w jednej z kompilacji ze sparingu wycięli błąd pawełka przy bramce, dopiero ukraińcy pokazali jak było
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 12.02.2011, 22:49
E no skąd, oficjalna przecież na pewno by napisała: "Niepewnie wyglądał nowy bramkarz Wisły - Perejko, który często sam stwarzał zagrożenie pod...własną bramką. Jego sprowadzenie wydaję się błędem sztabu szkoleniowego Wisły. Valckx won!"

Przej...i jesteście z tym wydawaniem ocen po relacji tekstowej...
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 12.02.2011 o godz. 23:02.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.02.2011, 22:56
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
E no skąd oficjalna przecież na pewno by napisała: "Niepewnie wyglądał nowy bramkarz Wisły - Perejko, który często sam stwarzał zagrożenie pod...własną bramką. Jego sprowadzenie wydaję się błędem sztabu szkoleniowego Wisły. Valckx won!"

do mnie pijesz ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.02.2011, 22:57

E tam, akurat relacja tekstowa, jeśli tylko jest profesjonalna, daje dosyć dobry obraz tego co się działo na boisku.
Wydawanie zbyt daleko idących wniosków po 1 meczu - to jest przejebane

Fajnie że chłopaki coś strzeliły bo kolejny mecz na 0 z przodu, nie nastrajał by(ich) optymistycznie i fajnie że to Mały 2 zasadził bo liczę na niego w tej rundzie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.02.2011, 22:59
zim zum napisał(a):Wyświetl post
do mnie pijesz ?
Odnoszę wrażenie, że wręcz przeciwnie

Jutro chłopaki mają dzień wolny. Swoją drogą to fajnie to Tomek wykombinował
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 12.02.2011, 23:02
1q2 napisał(a):Wyświetl post
E tam, akurat relacja tekstowa, jeśli tylko jest profesjonalna, daje dosyć dobry obraz tego co się działo na boisku.
Wydawanie zbyt daleko idących wniosków po 1 meczu - to jest przejebane

Fajnie że chłopaki coś strzeliły bo kolejny mecz na 0 z przodu, nie nastrajał by(ich) optymistycznie i fajnie że to Mały 2 zasadził bo liczę na niego w tej rundzie.
Noo to swoją drogą, ale relacja nigdy nie będzie wiernym odbiciem gry, bo siłą rzeczy opisują co 3. akcję i też wszystkiego nie zobaczą.

Otóż to, Proud - wprost przeciwnie
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.02.2011, 23:10
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Nie bierz za bardzo do siebie tego co piszą na oficjalnie stronie.

Cały czas mam w pamięci jak w jednej z kompilacji ze sparingu wycięli błąd pawełka przy bramce, dopiero ukraińcy pokazali jak było
To jak sie wypowiadal o jego wystepie sam trener Maaskant i tylko na oficjlanej powtorzyli jego wypowiedz to mam w to nie wierzyc? To co to bylby za trener, ktory oklamuje kibicow? Pareiko ma 34 lata i duzo spotkan za soba wiec ta wypowiedz na oficjalnej o dobrym wystepie jakos bardzo mnie nie zdziwiła.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.02.2011, 23:12

Fakt - wystawianie indywidualnych ocen na podstawie relacji tekstowej przekracza granice moich możliwości poznawczych tego świata.

Jak dla mnie jest tylko jeden wniosek - wygrali z przyzwoitą drużyną która nawet jeżeli nie grała na maksa nie jest raczej zbieraniną ogórków. Coś idzie do przodu.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 12.02.2011, 23:12
Proud napisał(a):Wyświetl post
Odnoszę wrażenie, że wręcz przeciwnie

Jutro chłopaki mają dzień wolny. Swoją drogą to fajnie to Tomek wykombinował
Fajnie, że Maaskant przystał na taką nagrodę. Od razu widać efekty
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.02.2011, 23:20

Czy nie rzucali się na piłkę nie wiem - meczu nie widziałem ale po ilości faulów szczególnie na Małym i czerwonej karetce można wnioskować, że nie była to całkiem wakacyjna piłka
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.02.2011, 23:33

no... myśle, że się podłożyli... pewnie jakby grali na 100% to była by czórka jak z Vallerengą...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.02.2011, 23:35
To podanie Meliksona coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu ze to ktos na kogo tyle czekalismy

Sobol jak Franek ,spokoj i opanowanie

Arkowcy ponoc juz nas podpatrywali,pewnie beda chcieli sie zesrac bylesmy im nie popsuli swięta otwarcia ich kurnika.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mr.kupa
Member

Od: 05.2010

Stary 12.02.2011, 23:36
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Czy nie rzucali się na piłkę nie wiem - meczu nie widziałem ale po ilości faulów szczególnie na Małym i czerwonej karetce można wnioskować, że nie była to całkiem wakacyjna piłka
kolega miał na myśli akcję, po której padłą bramka, a nie cały mecz.
niekumaty
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów