|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
możliwe, ale jednak licze że zadziałają znajomosci z ALmerii ![]() bardziej się bałem o "synka" Kiko czyli Lloncha , ale pokazał sie w czoraj z dobrej strony do wywiadów się na razie nie odniose bo nie miałem czasu ich czytać , ale chciałem zwrócić uwagę że kadra jaką powołał wczoraj Sobol , to były praktycznie kosmetyczne korekty składu Kiko , i nawet Peraza wpuścił ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kiko galaktiko zaczyna wylewanie pomyj na klub, który dał mu szansę i promocję... żałosne jest to, że ten mały człowieczek i beztalencie trenerskie, który nigdy przedtem nie wyściubił nosa poza hiszpańską prowincję jeszcze śmie się odzywać, powinien się uciszyć i robić wypad do tej swojej Tarragony za to co naodwalał przez ostatnie miesiące...
a tak apropos przedłużającej się kontuzji Veleza, to kto jest za to głównie odpowiedzialny jak nie trener, który wystawiał zawodnika do meczów mimo że on nie był w 100 % zdrowy ?
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 14.12.2017 o godz. 09:55.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Już też nie róbcie z nich sierot po Kiko, dorosłe chłopy a mają uciekać za nim? Jeśli będzie im tu dobrze to zostaną, szczególnie że nowy trener to również Hiszpan i do tego z lepszym CV.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Prosze o wskazanie pomyj wylanych na klub.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Obie strony wylewaja żale, natomiast uważam że to Ramirez mija się bardziej z prawda. Sam fakt, że nie wie do kiedy ma podpisany kontrakt... On tak naprawdę, głównie przez barierę językowa nie ogarnial co się dzieję w klubie.
Sam fakt, że broni Junco, a to przecież nie kto inny jak nasz dyrektor od dawna planował go wynienic na Joana Carillo. Czym zresztą mi osobiście zaimponowal, bo sądziłem że będzie chciał trzymac u nas Kiko ma siłę, jako że sam go wymyslil. No i na koniec obrazil Marzene Sarapate, jakoby interesowała się piłka od roku.. Czyli zobaczył że to kobieta i wyciągnął swoje wnioski. Widać że nie zna jej przeszłości, rodziny, pracy jaką wykonywala w TSie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Prezes nie zna się na piłce
Klub nie płaci Klub nie daje warunków do pracy no sory, dla mnie to obraza klubu ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciekawa była końcówka wypowiedzi Sobola po wygranym meczu odnośnie byłego trenera. Tutaj widać klasę i tyle.....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Różnica pomiędzy jej wypowiedziami, a wypowiedziami Kiko polega na tym, ze Ramirez opowiada o sprawach, których doświadczył, a Sarpata nie. Większość zarzutów, które padają to rzeczy zasłyszane od innych członków zarządu, ewentualnie pracowników klubu, a nie jej opowieści. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bardzo dużo nadinterpretacji z obu stron. I Kiko i klub niepotrzebnie wdają się w dyskusje na łamach prasy.
O forumowej koterii nawet nie wspominam, wiedzą lepiej niż sam Sobol -dziękujący byłemu trenerowi. Zajebisty wynik, nowy trener, nowe rozdanie...wczoraj grali ludzie, którzy byli projektem Junco & Kiko. Tego nikt im nie zabierze, w czym Sobolewski w swojej wypowiedzi też nawiązał. Pozostaje trzymać kciuki za nowego coacha i jak najszybciej zakończyć tą wymianę zdań. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Fakt faktem - wiele rzeczy nie powinno wyplywac na zewnatrz. Jednak w obecnym układzie gdzieś zarzad klubu to jego zagorzali kibice, trzeba im czasem wybaczyc emocjonalne zachowania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywiad Pani Prezes niefortunny - podane w nim okoliczności i tak pozostają bez znaczenia. W takiej sytuacji powinny być ogólniki, nic więcej - coś w stylu wywiadu Damiana Dukata w Radiu Kraków.
Natomiast wywiad Kiko też jajcarski i mocno przekoloryzowany. Generalnie wszystko tłumaczy brakiem kasy - owszem to jest problem ale w sobie nie widzi nic złego. Żadnej refleksji. Ok - trener musi mieć też szczęście ale gdyby nie bramki Carlitosa to mielibyśmy z 8-10 punktów mniej i chyba do tej ósemki by mu brakowało? jeżeli Włosi faktycznie nie zapłacili za Petara to finansowo leżymy i kwiczymy...Mam nadzieję, że klub podejmuje wszystkie możliwe działania w tym zakresie, bo to jest dla nas kwestia być albo nie być. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Drzymala, Cupial, Wojciechowski, Lesniodorski - normalnie wszyscy mieli licencje UEFA PRO, a bez FMA w komorce nie ruszaja sie poza salon... Przeciez glownym zadaniem prezesa jest prezesowanie - znanie sie na biznesie, posiadanie szeroko pojetych kontaktow biznesowych (vide Piotr Swierczewski ), smykalka do przekonania potencjalnych partnerow do zainwestowania w Wisle oraz pilnowanie budzetu / przypominam ze Sarapata z wyksztalcenia jest radca prawnym. Z cala sympatia dla Pani prezes mysle ze powinna ograniczyc swoja obecnosc w mediach do niezbednego minimum. To ze klub nie placi to chyba obraza Twojego swiatopogladu i mocerstwowego nastawienia halo JESTESMY BIEDNI. - od dluzszego czasu sa problemy finansowe ktore w jakis blizej niewyjasniony sposob sa przez ogol ignorowane na tym forum. Jeszcze wyszlo ze nie ma kasy za Brleka... Klub nie daje warunkow do pracy to chyba Twoja nadinterpretacja. Wiem ze mozna kogos nie lubic (tak jak ja trenera sasiadki) ale badzmy obiektywni. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kibice w zarządzie to jednocześnie dar od niebios i czuły punkt. Czasami może brakować zimnej krwi, a emocje nie są najlepszym doradcą rozumu. Mam nadzieję, ze w przyszłości pojawi się w poczynaniach naszych działaczy więcej pragmatyzmu i dystansu, albo że na wszelkie pytania dotyczące zwalnianych trenerów będzie odpowiadał Sobol . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 14.12.2017 o godz. 12:25.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Problem (?) w tym, że Sarapata, Dukat chca wobec kibiców transparentności. Nie traktuja Wisły jako przedsiebiorstwa, ale jako wspólnego domu. Tak jak mowisz. Kazdy kij ma dwa końce. Gdy będzie w klubie więcej pieniędzy to i na pewno specjalistów przybędzie, takich jak Junco. Powiedzmy sobie też szczerze. Zarzad wciąż się uczy prowadzenia klubu jak i podstaw PR.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Parę tysięcy euro? Czyli w granicach 20-30 tys złotych max? Rozumiem, że nie ma tych pieniędzy w budżecie, ale czy w takiej sytuacji odwołanie się do kibiców przez: - zbiórkę - albo kasę pożyczoną czy ofiarowaną przez jednego człowieka - nie wpadło nikomu do głowy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie ma takiej opcji, że teraz ściągamy Brleka z powrotem, bo transakcja nie doszła do skutku, a potem ewentualnie sprzedajemy go kolejnemu chętnemu i domagamy się odszkodowania?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
K... mac.. Najpierw przepadla nam ostatnia rata za Chrapka, a teraz jeszcze problemy z kasa za Petara? Skandal. Klub powinien brak cala kasę z góry, tym bardziej że dla Włochów wcale nie sa to takie wielkie pieniądze.
Zbyt krucho u nas z kasą aby sobie na takie sytuacje pozwalac. Framat, też mi się wydaje, że to możliwe ale przede wszystkim, wartość Petara jest teraz dużo mniejsza i ma z nami bardzo krotki kontrakt. W piłce przepisy nie działają tak jak w przypadku niezaplaconych faktur w polskim prawie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Być może z Brlekiem było tak, że kasę Włosi zapłacili poprostu komuś, kto odpowiadał za ściągnięcie go do Wisły i takie było założenie... ktoś już o tym na forum pisał dawno temu, że najwięcej na tym transferze zarobi nie Wisła...dość lakonicznie to było ujęte, ale może kierunek wnioskowania sensowny.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
FraMat:
Cytat:
Mam jedynie nadzieję, że skoro z finansami nie jest specjalnie różowo a już rok temu gdy chcieli go zatrudnić nie dogadali się finansowo to rzeczywiście mają do nowego trenera pełnię przekonania i nie jest ono bezpodstawne. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok. Rozumiem nie odwołania się do kibiców - publicznie.
Ale znalezienie człowieka, który może pożyczyć 30 tys złotych to nie jest chyba wielki problem? Piszę celowo "pożyczyć". Wiadomo, że "dać" a "pożyczyć" robi różnicę. No chyba że wymogi księgowe, audyty, banki itp nie pozwalają na takie wspomaganie klubu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
I taką panią Prezes lubię
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Jedna jaskółka wiosny nie czyni ale wczorajszy mecz utwierdził mnie tylko w przekonaniu że zmiana trenera to był bardzo dobry pomysł. Gdyby Ramirez prowadził ten zespół wczoraj,założbym się o każde pieniądze ze takiego wyniku by w życiu nie było. Ktoś już w innym wątku stwierdził że przecież Sobol zrobił kosmetyczne zmiany a drużyna była prawie taką sama jak wystawiał Ramirez no właśnie po pierwsze prawie taka sama bo w końcu Perez usiadł na ławce a Pol zagrał bardzo dobrze, zagraliśmy na 2 napastników co dało niewymiernie dużo lepsze rezultaty niż sam Carlitos, do tego Arsenic na prawej obronie. Drużyna w końcu zareagowała pozytywnie na strzelona bramkę nie cofnęła się a zaczela dalej dążyć do strzelenia następnych bramek. Zauważyliście jak Sobol żył przy linii? A w momencie bombardowania wziął wszystkich do kółka i cholernie ich mobilizowal. Trzeba to obiektywnie przyznać nie spodziewałem się w najpiękniejszych snach takiego meczu a tu proszę drużyna jednak potrafi grać kombinacyjnie nie było już wczoraj w meczu tylko długich lag na Carlitosa. Jak już pisałem jedna jaskółka wiosny nie czyni ale oby tak dalej panowie oby tak dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do 40 minuty mecz nie zapowiadał takiego przebiegu. Potem bramka ze stałego fragmentu i szybka 2 i mieliśmy Pasy na patelni. Wynik oczywiście super, ale Pasy nie zawiesiły wczoraj wysoko poprzeczki, nawet w ciągu pierwszych 40 minut. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kurz
Ty też bazujesz na wierze że z Kiko byłoby równie dobrze na derbach jak teraz z Sobolem. A tego jakby było nie da się niestety sprawdzić, można tylko przypuszczać, wierzyć. Wiara przeciw wierze. Niemniej jest jeden fakt - okazała wygrana 4-1 na terenie parchów co daje do myślenia. Choćby z tego powodu post factum dobrze się stało że pożegnaliśmy Kiko oraz "magika" Jodara. Myślę że Junco i Zarząd wiedzą co robią. Czasem trzeba podjąć szybkie ostre decyzje żeby minimalizować straty. Tutaj ja też "wierzę" że z Kiko byśmy nie wygrali tego meczu, a co najwyżej dzielnie zremisowali. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|