|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Chyba chodzi o to, że inny jest kąt nachylenia trybun za bramką (~30st) a inny jest kąt nachylenia trybun wzdłuż boiska (parter), są bardziej płaskie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A czy Wy nie widzicie ze na renderze C jest mniej nachylone niz naroznik? Chyba przez to wlasnei Kolega mial sporo pracy, dobrze mowie?
Zobaczcie sobie jak roznia sie od siebie stopnie, tak najlatwiej. Na C wychodzi po jednym stopniu schodów na poziom, zas na narozniku oraz D po dwa.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 28.07.2009 o godz. 19:58.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja widzę, ale czy to nie miało być właśnie tak, że narożnik miał być nie 'kombinowany' pod nachylenie trybuny za bramką? Wydaje mi się, że ten render jest lepszy niż będzie rzeczywistość, tzn, że będzie różnica poziomów i jakiś uskok a nie tak łądnie dopasowane
![]() http://www.stadionwisly.info/files/pages/5/naroznik.jpg z tego wynika, że parter dopasowany a piętro już nie ale to było chyba fizycznie niemożliwe.
Ostatnio edytowane przez stefanik : 28.07.2009 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Chodzi o to, że C jest pod kątem ~21 stopni a D ~30stopni a w Twoim renderze narożnik te dwie trybuny połączył idealnie mimo, że te dwie trybuny są pod różnym kątem i stąd to pytanie czy tak będzie w rzeczywistości to wyglądało
ps to jednak będzie ta szczelina? na renderze widać ok 1m wolnego miejsca |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
w miejscu tego uskoku zrobiony jest ten niski murek odchodzący od wejścia. Między narożnikiem a trybuną D będzie szczelina ok 30cm. Według planów 1 poziom naroznika bedzie sie pokrywał idealnie ze stopniami na trybunie D, natomiast drugi poziom już ne będzie.Na dowód że nie zmyślam render z lotu ptaka mojego projektu. Jak widac wymiary stopni są identyczne jak na planach projektu (ci co je ściągneli mogą sprawdzić). A to że trybuna D i C są pod innymi kontami zostało zniwelowane własnie w miejscu tego murka nad wejściem, równiez tak jest na planach projektowych. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W kwestii odległości między narożnikami a istniejącymi już trybunami załączam zdjęcie (sorry za jakość, aparat tylko trochę lepszy niż "głupi jaś", odległość > 120m).
Zdjęcie >> To jest zdjęcie narożnika D/C. Wygląda to tak na pół krzesełka czyli jakieś 30-40 cm. Tutaj trochę innych zdjęć, w tym zza narożnika E/C >> Wydaje się, że na drugim piętrze będzie delikatny uskok w stosunku do trybun za bramkami. Ważniejsze natomiast, to czy mogą być zlikwidowane te kratownice podtrzymujące z boku zadaszenie.
Ostatnio edytowane przez rav : 28.07.2009 o godz. 20:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Największe jaja będą jak będzie jakieś trzęsienie ziemi w Krk albo osunięcie się ziemi i trybuna nam się rozjedzie, a dach runie na dół. Ktoś mógłby powiedzieć, że od trzęsienia to i Każdy inny stadion mocze się zawalić, jednak mi się wydaje że taki "dostawiany" Stadion nawet fundamentami nie połączony, nie będzie w połowie tak stabilny jak zwykły robiony równocześnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
no to mamy nastepny problem.... tym razem trzesienie ziemi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Jest zupełnie odwrotnie to tego co napisałeś, jak nie wierzysz to oglądnij sobie np film o budowie stadionu olimpijskiego w Pekinie.A wracając do budowy, to na całe szczęście połączenie narożników z trybunami bocznymi nie będzie wyglądało tak tragicznie jak na niektórych wizualizacjach. Nawiązując do postu poniżej, jeśli kratownice spełniają tylko funkcję ochronną od deszczu i wiatru to myślę że zostaną zlikwidowane. Na żadnym projekcie, który widziałem ich nie było.
Ostatnio edytowane przez marcin_m : 28.07.2009 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie wyobrazam sobie by kratownice nie zostały zdemontowane ... pytanie, czy jest to mozliwe ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jak teraz patrze na projekt tych narożników i różnice w kontstrukcji sektora C i D, to projektanci mieli niezłą zagwozdkę żeby z tego wybrnąć. I całkiem nieźle im się to udało. Odstępy między trybunami są nieznaczne. Nie wiem czy dobrze kojaże ale odpowiadało chyba za to jakieś holenderskie studio. Angmir napisał(a):
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile pamiętam kratownice robiono już po zrobieniu dachu i stanowią dodatkową osłonę trybun, a nie pełnią funkcję podtrzymywania. Gdyby było inaczej to musielibyśmy mieć ich odpowiedniki również na sektorach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
o ktorych wy kratownicach mowicie ? te co z boku wystawaly od strony C w dwie strony? w nowych projektach ich juz nie ma...
aaa.. no w projektach tego tez nie ma, jak nie oni to my to wywalimy
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 28.07.2009 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O kratownicach między dachem i trybuną (D, E).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale tak w ogóle to skoro narożniki będą już tak blisko E i D to dlaczego zostanie ta przestrzeń 30cm? Nie mogą już tego połączyć?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście, mnie też najbardziej denerwuje ten niejednolity dach. No, ale stadion niestety nie jest spójną całością...
Podoba mi się zadaszenie z jednego z pierwszych projektów naszego stadionu: ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jestem miło zaskoczony tym że te strzeliny są tak niewielkie. Mega wielki pozytyw bo spodzewałem się że będzie gorzej. A co do trzesienia ziemi to w Krakowie były dwa ostanie chyba coś 300 lat temu. Rośnie stadion szybko trzeba ściskać kciuki żeby ten sezon jakoś minął. A później czeka naprawdę miejmy nadzieję piękna przyszłość.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
No tak, z tego co wiem, to się zdarzały trzęsienia w Krakowie, ale kiedy to było ;] ale o nasz stadion nie ma co się martwić, jak na śląsku mieszkałem, to tam nawet jak są dwa bloki złączone, to tak naprawdę między nimi jest 20 cm szczelina, więc taka konstrukcja jest jak najbardziej dobra. I nawet trzęsienie ziemi Wiśle nie straszne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
ludzie, widzieliscie jakie fundamenty robili
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
szkoda, że już pozasłaniali blachami ogrodzenie od parku Jordana, bo jak ostatnio byłem to jeszcze widać było co robią a teraz jak byłem to już nic nie widać, no ale nie dziwię się im jak każdy na nich patrzy to cieżko sie tak pracuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
co do odstepu. jak pokazuje zdjecie rava, swietnie z tego wybrneli, a naprawde sie obawialem ze bedzie z tym spora kicha. taka szpara to tak jakby jej nie bylo (jedynie na wyzszej kondygnacji moze sie bardziej w oczy rzucac) tak wiec nic tylko czekac na koniec budowy (ktora sie szybko posuwa, nawet bardzo) i trzymac kciuki ze po tym sezonie nastepny na nowym mimo wszystko "fajnym" stadionie rozpocznie pasmo wielkich sukcesow w Europie...
Powód: zapedzilem sie :)
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 29.07.2009 o godz. 02:37.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
już 5 rygli!! prace posuwają się w bardzo szybkim tempie, druga kondygnacja nabiera konkretnych kształtów
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
zdolne dziecko
![]() ![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pytanko do ekspertów znających projekt: Czy na Naszym stadionie jest przewidziany zbiornik retencyjny na wody opadowe
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
mnie ciekawi czemu te dwa najwyższe stopnie na pierwszej kondygnacji nowego C (najblizsze naroznika miedzy D a C) roznia sie od tych pozostałych układanych wczesniej. To jakies dla niepełnosprawnych? Bo tam chyba loża ma byc? wie ktoś coś na ten temat?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tam gdzie są te podwójne rzędy to miejsca dla VIP - ów, a rzędy pojedyncze to miejsca dla niepełnosprawnych.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Czy możliwe iż w tym narożniku będzie znajdował się sektor dla kibiców gości? Zważywszy na ten murek oddzielający od reszty trybuny i przerwa między trybunami, może to być moim zdaniem bardzo sensowne... Czy może już oficjalnie wiadomo gdzie będzie miejsce dla kibiców gości na nowym stadionie?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|