The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stefanik
Junior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2009, 19:47
Chyba chodzi o to, że inny jest kąt nachylenia trybun za bramką (~30st) a inny jest kąt nachylenia trybun wzdłuż boiska (parter), są bardziej płaskie.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.07.2009, 19:55
A czy Wy nie widzicie ze na renderze C jest mniej nachylone niz naroznik? Chyba przez to wlasnei Kolega mial sporo pracy, dobrze mowie?

Zobaczcie sobie jak roznia sie od siebie stopnie, tak najlatwiej.

Na C wychodzi po jednym stopniu schodów na poziom, zas na narozniku oraz D po dwa.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 28.07.2009 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
stefanik
Junior Member

Stary 28.07.2009, 20:03
Ja widzę, ale czy to nie miało być właśnie tak, że narożnik miał być nie 'kombinowany' pod nachylenie trybuny za bramką? Wydaje mi się, że ten render jest lepszy niż będzie rzeczywistość, tzn, że będzie różnica poziomów i jakiś uskok a nie tak łądnie dopasowane

http://www.stadionwisly.info/files/pages/5/naroznik.jpg

z tego wynika, że parter dopasowany a piętro już nie ale to było chyba fizycznie niemożliwe.
Ostatnio edytowane przez stefanik : 28.07.2009 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.07.2009, 20:17
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Mógłbys sprecyzować swoje pytanie?
Chodzi o to, że C jest pod kątem ~21 stopni a D ~30stopni a w Twoim renderze narożnik te dwie trybuny połączył idealnie mimo, że te dwie trybuny są pod różnym kątem i stąd to pytanie czy tak będzie w rzeczywistości to wyglądało

ps to jednak będzie ta szczelina? na renderze widać ok 1m wolnego miejsca
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.07.2009, 20:32
stefanik napisał(a):Wyświetl post
Ja widzę, ale czy to nie miało być właśnie tak, że narożnik miał być nie 'kombinowany' pod nachylenie trybuny za bramką? Wydaje mi się, że ten render jest lepszy niż będzie rzeczywistość, tzn, że będzie różnica poziomów i jakiś uskok a nie tak łądnie dopasowane

http://www.stadionwisly.info/files/pages/5/naroznik.jpg

z tego wynika, że parter dopasowany a piętro już nie ale to było chyba fizycznie niemożliwe.
Masz racje, ale nie do końca. w miejscu tego uskoku zrobiony jest ten niski murek odchodzący od wejścia. Między narożnikiem a trybuną D będzie szczelina ok 30cm. Według planów 1 poziom naroznika bedzie sie pokrywał idealnie ze stopniami na trybunie D, natomiast drugi poziom już ne będzie.
Na dowód że nie zmyślam render z lotu ptaka mojego projektu. Jak widac wymiary stopni są identyczne jak na planach projektu (ci co je ściągneli mogą sprawdzić). A to że trybuna D i C są pod innymi kontami zostało zniwelowane własnie w miejscu tego murka nad wejściem, równiez tak jest na planach projektowych.

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.07.2009, 20:42
W kwestii odległości między narożnikami a istniejącymi już trybunami załączam zdjęcie (sorry za jakość, aparat tylko trochę lepszy niż "głupi jaś", odległość > 120m).

Zdjęcie >>

To jest zdjęcie narożnika D/C.

Wygląda to tak na pół krzesełka czyli jakieś 30-40 cm.

Tutaj trochę innych zdjęć, w tym zza narożnika E/C >>

Wydaje się, że na drugim piętrze będzie delikatny uskok w stosunku do trybun za bramkami. Ważniejsze natomiast, to czy mogą być zlikwidowane te kratownice podtrzymujące z boku zadaszenie.
Ostatnio edytowane przez rav : 28.07.2009 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2009, 20:50
Największe jaja będą jak będzie jakieś trzęsienie ziemi w Krk albo osunięcie się ziemi i trybuna nam się rozjedzie, a dach runie na dół. Ktoś mógłby powiedzieć, że od trzęsienia to i Każdy inny stadion mocze się zawalić, jednak mi się wydaje że taki "dostawiany" Stadion nawet fundamentami nie połączony, nie będzie w połowie tak stabilny jak zwykły robiony równocześnie.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.07.2009, 20:54
no to mamy nastepny problem.... tym razem trzesienie ziemi ale nudy w te wakacje ... hahaha
Odpowiedz cytując
marcin_m
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.07.2009, 21:23
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Największe jaja będą jak będzie jakieś trzęsienie ziemi w Krk albo osunięcie się ziemi i trybuna nam się rozjedzie, a dach runie na dół. Ktoś mógłby powiedzieć, że od trzęsienia to i Każdy inny stadion mocze się zawalić, jednak mi się wydaje że taki "dostawiany" Stadion nawet fundamentami nie połączony, nie będzie w połowie tak stabilny jak zwykły robiony równocześnie.
Rozumiem, że żartujesz, jeśli nie to i tak się kolego pomyliłeś... Jest zupełnie odwrotnie to tego co napisałeś, jak nie wierzysz to oglądnij sobie np film o budowie stadionu olimpijskiego w Pekinie.

A wracając do budowy, to na całe szczęście połączenie narożników z trybunami bocznymi nie będzie wyglądało tak tragicznie jak na niektórych wizualizacjach.

Nawiązując do postu poniżej, jeśli kratownice spełniają tylko funkcję ochronną od deszczu i wiatru to myślę że zostaną zlikwidowane. Na żadnym projekcie, który widziałem ich nie było.
Ostatnio edytowane przez marcin_m : 28.07.2009 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.07.2009, 21:26
nie wyobrazam sobie by kratownice nie zostały zdemontowane ... pytanie, czy jest to mozliwe ?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2009, 21:28
Angmir napisał(a):Wyświetl post
właśnie na trzęsienie ziemi barziej narażone są obiekty jednolite, bo mogą np: popękać, albo rozkruszyć się...a u nas, te przerwy działają jak dylatacje
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.07.2009, 21:32
rav napisał(a):Wyświetl post
(...)

Wydaje się, że na drugim piętrze będzie delikatny uskok w stosunku do trybun za bramkami. Ważniejsze natomiast, to czy mogą być zlikwidowane te kratownice podtrzymujące z boku zadaszenie.
Myślę, że te kratownice nie pełnią żadnej innej funkcji poza ochroną przed deszczem bądź wiatrem. Nie sądzę żeby podtrzymywały dach.

Jak teraz patrze na projekt tych narożników i różnice w kontstrukcji sektora C i D, to projektanci mieli niezłą zagwozdkę żeby z tego wybrnąć. I całkiem nieźle im się to udało. Odstępy między trybunami są nieznaczne. Nie wiem czy dobrze kojaże ale odpowiadało chyba za to jakieś holenderskie studio.

Angmir napisał(a):
Pomijając już bezzasadność twoich obaw to z tego co wiem bardziej odborne na trzęsienia ziemi są elastyczne konstrukcje. Połączenie wszystkich trybun fundamentami w żaden sposób nie poprawiłoby sytuacji.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 28.07.2009, 21:39
rav napisał(a):Wyświetl post
....
O ile pamiętam kratownice robiono już po zrobieniu dachu i stanowią dodatkową osłonę trybun, a nie pełnią funkcję podtrzymywania. Gdyby było inaczej to musielibyśmy mieć ich odpowiedniki również na sektorach.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.07.2009, 21:40
o ktorych wy kratownicach mowicie ? te co z boku wystawaly od strony C w dwie strony? w nowych projektach ich juz nie ma...

aaa.. no w projektach tego tez nie ma, jak nie oni to my to wywalimy
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 28.07.2009 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 28.07.2009, 21:45
O kratownicach między dachem i trybuną (D, E).
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.07.2009, 22:16
Ale tak w ogóle to skoro narożniki będą już tak blisko E i D to dlaczego zostanie ta przestrzeń 30cm? Nie mogą już tego połączyć?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 28.07.2009, 22:27
marcin_m napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że żartujesz, jeśli nie to i tak się kolego pomyliłeś... Jest zupełnie odwrotnie to tego co napisałeś, jak nie wierzysz to oglądnij sobie np film o budowie stadionu olimpijskiego w Pekinie.

A wracając do budowy, to na całe szczęście połączenie narożników z trybunami bocznymi nie będzie wyglądało tak tragicznie jak na niektórych wizualizacjach.

Nawiązując do postu poniżej, jeśli kratownice spełniają tylko funkcję ochronną od deszczu i wiatru to myślę że zostaną zlikwidowane. Na żadnym projekcie, który widziałem ich nie było.
Cały post był pół żartem (bo odpowiednio silnego trzęsienia jeszcze w całej Polsce nie było co dopiero w Krakowie żeby się tym przejmować) Ale obawa była autentyczna, i może się źle wyraziłem. Chodziło mi że w takim przypadku dach móglby się zawalić po odsunięciu sie od siebie trybun. Moja wypowiedź będzie miała sens jeśli dach będzie dla całej konstrukcji jednolity. I no właśnie - będzie tak że każda trybuna bedzie miała swój "okap" osobno, czy będzie jeden dach na cały stadion na jednej wysokosci, bo jeśli nei to wygladaćto będzie z zewnątrz i z powietrza nie za ciekawie.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 28.07.2009, 22:40
Rzeczywiście, mnie też najbardziej denerwuje ten niejednolity dach. No, ale stadion niestety nie jest spójną całością...

Podoba mi się zadaszenie z jednego z pierwszych projektów naszego stadionu:

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.07.2009, 23:25
Jestem miło zaskoczony tym że te strzeliny są tak niewielkie. Mega wielki pozytyw bo spodzewałem się że będzie gorzej. A co do trzesienia ziemi to w Krakowie były dwa ostanie chyba coś 300 lat temu. Rośnie stadion szybko trzeba ściskać kciuki żeby ten sezon jakoś minął. A później czeka naprawdę miejmy nadzieję piękna przyszłość.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
maz
Junior Member

Od: 08.2005

Stary 28.07.2009, 23:31
No tak, z tego co wiem, to się zdarzały trzęsienia w Krakowie, ale kiedy to było ;] ale o nasz stadion nie ma co się martwić, jak na śląsku mieszkałem, to tam nawet jak są dwa bloki złączone, to tak naprawdę między nimi jest 20 cm szczelina, więc taka konstrukcja jest jak najbardziej dobra. I nawet trzęsienie ziemi Wiśle nie straszne
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.07.2009, 23:40
ludzie, widzieliscie jakie fundamenty robili tego nawet rakiety koreanskie czy jakies ruskie nie rusza a co dopiero tam trzesienie
Odpowiedz cytując
BLACHA09
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 29.07.2009, 00:24
szkoda, że już pozasłaniali blachami ogrodzenie od parku Jordana, bo jak ostatnio byłem to jeszcze widać było co robią a teraz jak byłem to już nic nie widać, no ale nie dziwię się im jak każdy na nich patrzy to cieżko sie tak pracuje
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.07.2009, 02:36
co do odstepu. jak pokazuje zdjecie rava, swietnie z tego wybrneli, a naprawde sie obawialem ze bedzie z tym spora kicha. taka szpara to tak jakby jej nie bylo (jedynie na wyzszej kondygnacji moze sie bardziej w oczy rzucac) tak wiec nic tylko czekac na koniec budowy (ktora sie szybko posuwa, nawet bardzo) i trzymac kciuki ze po tym sezonie nastepny na nowym mimo wszystko "fajnym" stadionie rozpocznie pasmo wielkich sukcesow w Europie...
Powód: zapedzilem sie :)
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 29.07.2009 o godz. 02:37.
Odpowiedz cytując
wulkan1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2009, 12:59
już 5 rygli!! prace posuwają się w bardzo szybkim tempie, druga kondygnacja nabiera konkretnych kształtów
Odpowiedz cytując
stefanik
Junior Member

Stary 29.07.2009, 14:05

radosna twórczość 7 letniego kuzyna
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.07.2009, 17:53
zdolne dziecko
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.07.2009, 19:26
Pytanko do ekspertów znających projekt: Czy na Naszym stadionie jest przewidziany zbiornik retencyjny na wody opadowe Wiem że na Legii jest takie coś zrobione żeby później zraszać tym murawę.
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 29.07.2009, 20:07
mnie ciekawi czemu te dwa najwyższe stopnie na pierwszej kondygnacji nowego C (najblizsze naroznika miedzy D a C) roznia sie od tych pozostałych układanych wczesniej. To jakies dla niepełnosprawnych? Bo tam chyba loża ma byc? wie ktoś coś na ten temat?
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.07.2009, 22:10
MarciN90 napisał(a):Wyświetl post
mnie ciekawi czemu te dwa najwyższe stopnie na pierwszej kondygnacji nowego C (najblizsze naroznika miedzy D a C) roznia sie od tych pozostałych układanych wczesniej. To jakies dla niepełnosprawnych? Bo tam chyba loża ma byc? wie ktoś coś na ten temat?
Tam gdzie są te podwójne rzędy to miejsca dla VIP - ów, a rzędy pojedyncze to miejsca dla niepełnosprawnych.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.07.2009, 22:41
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Czy możliwe iż w tym narożniku będzie znajdował się sektor dla kibiców gości? Zważywszy na ten murek oddzielający od reszty trybuny i przerwa między trybunami, może to być moim zdaniem bardzo sensowne... Czy może już oficjalnie wiadomo gdzie będzie miejsce dla kibiców gości na nowym stadionie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów