|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|||
|
Wielka Brytania jest związana tą umową międzynarodową i jedyny ruch jaki może wykonać , to ją wypowiedzieć po wejściu w życie .
Co jednak jest możliwe tylko teoretycznie , a praktycznie poza Grenlandią(chociaż to zupełnie inny przypadek) nikt tego nie próbował . Cameronowi pozstaje więc czekać aż traktat wejdzie w życie i wyprowadzić Wielką Brytanię z UE na mocy przepisów wcześniej wspomnianego ![]() Zresztą z tego co się orientuję , to wybory w UK mają być dopiero na wiosne , więc po 2 referendum w Irlandii . Chyba że Klaus znajdzie sobie nową wymówkę tj oczekiwanie na wynik wyborów na wyspach , ale to już by była błazenada totalna . Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Napewno jest lepsze od stanowiska sekretarza generalnego RE i nie ma wątpliwości , że wywalczenie stanowiska przewodniczącego PE , będzie bardzo dużym sukcesem politycznym.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 01:04.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
przecież Euro nam "załatwili" pisowcy. Co wtedy robił taki Ziobro np ? Dla mnie wynik w Krakowie to lekka żenada, nie to żebym był jakimś POwcem, bo nie jestem - dla mnie to jedna banda, no ale żeby głosować na Pis.... :/ Jak się spojrzy na mapke wyników to widać wyraźną tendencje, szkoda że Krakow znalazł się na wschodzie ...
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 08.06.2009 o godz. 01:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czyli jednak się bawisz. Czy w związku z tym mam rozumieć że dla Twojego nosa zapachy szamba są aż tak delikatne i miłe? Biorąc pod uwagę "subtelność i błyskotliwość" Twoich wypowiedzi wcale by mnie to nie zdziwiło. Czyżby jednak białostocka wioska?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.06.2009 o godz. 01:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak
Chadecy mają ponad 100 mandatów więcej niż socjaliści na dodatek przegrali z nimi tylko jak się okazuje w Danii i na Malcie . Wygląda na to , że Barroso ma zapewnione kolejne 5 lat urzędowania . Są już wyniki z 20 % komisji PO - 41,42 % PiS 27,26 % SLD 12,83 PSL 9,34 W stosunku do sondażowych PO i PiS tracą po jednym mandacie a zyskuje PSL i SLD .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 01:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Chryste Panie. Precz z demokracją! To taki mój komentarz na gorąco po pracach w Komisji Wyborczej.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ciemny naród.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
W Warszawie "jedynką" PO była Hubner. Komunistka z ubeckim rodowodem. Wykształciuchy bez mrugnięcia okiem stawiały iks przy jej nazwisku, zgodnie z rozkazem. Nikt nie tracił czasu na myślenie. PiS kilka skuch popełnił, ale PO też, tyle że tych drugich nikt nawet nie śmie przypominać. Ci co zostali w Polsce są zadowoleni, ci co na prawdę chcieli/chcą zmian dawno wyjechali. Ten naród sam na siebie ściąga klęski.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 08.06.2009 o godz. 10:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kaminski do Hubner:
"Gratuluje wygranej, ciesze sie ze bedzie pani w Europarlamencie." Roza do Ziobry: "Wygral pan bo wasza lista nie byla merytoryczna i skupil pan wszystkie glosy. W przeciwienstwie do naszej listy." Ot kultura i umiejetnosc przegrywania z klasa ![]() Pomijam ze akurat krakowska lista pisu byla niezla i nie skladala sie z medialnych gwiazdeczek tylko z gosci ktorzy znaja sie na mechanizmach EU. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat Ziobro czyli ,,1'' na liscie PiSu w Krakowie nie ma żadnego pojęcia o mechanizmach o UE , lepszy zdecydowanie w tej kwestii jet Paweł Kowal ,który o sprawch zagranicznych jakieś tam pojęcie ma .
Natomiast jeżeli chodzi o ,,znanie się na mechanizmach UE"' to nie mają żadnego startu ani do Róży Thun (ktora była prezesem Fundacji Schumana i szefową przedstawicielstwa KE w Polsce) ani do Bogusława Sonika (który spędził w PE ostatnie 5 lat) . Są już wyniki z 99 % i jak się okazuje , tym razem sondaże wstępne były o te przysłowiowe 1,5 % lepsze dla PiS . PO 44,39 % (25) PiS 27,41 % (15) SLD 12.33 % (7) PSL 7,03 % (3) Mimo przetasowań w koalicj(PO-PSL)i w chadecji wciąż utrzymujemy bardzo dobry 28 mandatowy stan . Frekwencja 24,53 % czyli jeszcze bardziej niższa od tej żenująco niskiej podanej w sondażach .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 08:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
ale ja o tym wiem
![]() a nie ja głosuję tylko w większości "ciemny lud" ![]() poza tym hipotetycznie piszę że dwa regiony które w ostatnim czasie straciły, dały żółtą kartkę tym którzy jeszcze coś mogli zdziałać, i stawiam znak zapytania pisząc "czyżby" edit: w województwie śląskim jednak wygrana PO, wczoraj niktorzy podwalai 2 mandaty dla PiSu
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 08.06.2009 o godz. 08:51.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sek w tym ze jak sie przegrywa to z kurtuazji wypada pogratulowac. Jesli was to nie razi to wasza sprawa, mnie to smieszy wyjatkowo bo wyszlo na to ze "burak i cham" ma klase a prezesowa fundacji Schumana z bajki pod tytulem "rownosc, tolerancja" tej klasy brak
![]() Mareq to ze Sonik tam siedzial 5 lat to slaby argument, piec lat to dzisiaj ludzie na studiach siedza i nic z nich nie wynosza. Sonik byl slabym europoslem i tyle. Na liscie PiSu byl oprocz Kowala np. taki Szczerski - kumaty gosc. Na pewno nie mozna nazywac go "niemerytorycznym". A bezczelna baba w momencie porazki ma czelnosc sie pruc do innych zamiast przyjac z honorem ze byla slabsza. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
I będzie referendum, a sondaże mówią że 70% jest przeciw Traktatowi. Ponad to w Wielkiej Brytanii trwa kryzys polityczny, być może rząd Browna upadnie.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spytaj tych co glosowali na Ziobre a nie mnie. O czyms zupelnie innym pisalem.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie najbardziej cieszy sromotny wpi...l dla parapetasów z libertasu. Bo jakby taka sobecka zabrała głos w PE to dramat..........
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A ja żałuje słabego wyniku Prawicy Rzeczpospolitej, chociaż możnabyłoby się spodziewać że w tych wyborach biorą raczej udział euroentuzjaści. Jeżeli chodzi o Kraków to uważam że byli wyjątkowo słabi kandydaci a najbardziej ropzoznawalnymi byli Ziobro i Onyszkiewicz. Szkoda że eurosceptycy nie związali się w koalicje bo wtedy mieliby większe szanse(PR+Libertas+UPR)
![]()
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
@orzeu
Nie. Pisales o tym, ze lista Pisu byla wolna od gwiazd i 'nie kumatych ludzi'. Ja pokazalem, ze taka jedna gwiazdeczka byla. tyle. O ile mozesz nie uznawac pana ministra sprawiedliwosci za "medialna gwiazde", to chyba zgodzisz sie, ze o 'mechanizmach eu' pojecie ma raczej mizerne? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle ze pani Rozyczka nie mowila o Ziobrze tylko o reszcie listy ze jest niemerytorczyna.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Czasem nachodzi Cię...
Offline |
|
|
Szkoda, że Liberałowie bardziej nie namieszali w tych wyborach...
Liczę jednak na delikatną odwilż biuro-debilo-kratyczną... Czas pokaże... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
|
Cytat:
Zresztą jeżeli chodzi o media , to przed kampanią wyborczą jedyne czego się mogłem dowiedzieć z nich o naszych posłach , to to że Giertych wydał książke o żydach , Golik zgwałcił prostytutkę a Zwiefka uciekał przed kamerami ZDF . Wydaje mi się , że robili jednak więcej , tylko media nie były ani trochę zainteresowane tym co się dzieje w PE . Cytat:
Jak dla mnie zaliczyła jedną wpadkę , wtedy kiedy poszła z profesor o skrzekliwym głosie(notabene chyba dostała mandat z naszego okręgu , wstyd) na konferencję Ziobry . Rozumiem jej irytację (chociaż Ziobro zachowywał się właśnie jak rasowy polityki , porzucił wszelki honor i kalkulował , bo po co ma się pojedynkować z osobami , które mają 3 razy mniejsze poparcie od niego i tak by więcej nie ugrał , mógł tylko stracić ) , ale tego typu akcje to pasują właśnie do Seneszynowej a nie do niej . Natomiast co do Kamińskiego , to ja już zauwazyłem jakieś 2 mc temu jak na antenie tvn czy to w kawie na ławie , czy w jakichś innych rozmowach ćwiczył ten swój uśmieszek . Oczka prosto w centrum kamery i ten sztuczny banan na twarzy . Jak dla mnie jest to maksymalnie nieszczere , ale ma do tego prawo , tak wygląda marketing polityczny . Cytat:
To , że kraj nie wyaraził zogdy na jego ratyfikacje nie oznacza , że przestaje on istnieć . Ten dokument jako akt prawa międzynarodwego nigdy faktycznie nie przestanie istnieć , on rozpoczął swój żywot momencie podpisania go 13 grudnia 2007 r w Lizobnie . Może nigdy nie wejść w życie i przy np 2 negatywnym referendum w Irlandii umrzeć politycznie. Państwa , które go ratyfikowały i złożyły dokumenty ratyfikacyjne u depozytariuszy , są nim związane , ale skutki w stosunku do nich zacznie wywoływać w momencie wejścia w życie , czyli jak zostało ustalone w momencie ratyfikacji we wszystkich krajach członkowskich . Wydaje mi się , że Cameron w głębi serca liczy , że TzL wejdzie przed wyborami i nie będzie musiał wywiązywać się z tych obietnic. A kiełbachę wyborczą to wiadomo , że każdy oferuje bardzo smaczną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekać tylko aż wykosi odpowiednie osoby i droga do namaszczenia stoi otworem .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 10:28.
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zbigniew Ziobro wynikiem tym tylko potwierdził, że swoją mocną pozycję. Jego wypowiedź zapowiada i świadczy dobitnie o tym że to on będzie rozdawał karty już niedługo, choć może już rozdaje? Nie przepadam za spinami z PiS-u to jednak, żal mi ich bedzie
Ziobro, Kurski, chyba Mularczyk, Kowal, Kempa (namaszczona przez Ziobrę i dzięki temu się dostała bo z Ziobrem się pokazywała)... oj nie widzę spinków w przyszłości.Mareq - Róża nie jest politykiem, ale po wygranej jednak miazdżącej Ziobry wystarczyło powiedzieć, gratuluję widzimy się w PE tam się sprawdzimy i tyle a tak to chyba jak napisałeś słoma wystaje.I jeszcze coś na luzie http://i39.tinypic.com/2i8jf50.jpga co do jedynek w Warszawie, to wynik Jurka mnie zaskoczył bardzo pozytywnie.
Ostatnio edytowane przez Pietruś : 08.06.2009 o godz. 10:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
Jedyny ważny głos jaki znalazłem w urnie ![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swoją drogą wyjazd Ziobry, Kurskiego i paru innych młodych polityków PiS, odsuniecie ich od krajowej awantury może swiadczyć o jakichs planach Kaczora na przyszłość. Co do startu Ziobry na prezydenta to w sumie wątpie, ale w wyborach parlamentarnych powrot znanych, lubianych i bądź co bądź "miło" lub "milej" kojarzonych polityków PiS może być sporym bonusem. Od jakiegoś czasu Ziobry nie ma w mediach i zaczynam sądzić, że może w tym być jakas metoda... Może na przyszłość Kaczor szykuje jakis nowy image? Tylko troche nie za bardzo widzę Jarka ustępującego miejsca Ziobrze - ale kto wie...
Te wybory pokazały ile warte są sondaże 44.5-27.5 nijak ma się do 60 - 20... A przez ostatni rok tak to właśnie wyglądało. W ostatnim dla TVN PO miała 54%. Błąd 10% w żadnym poprawnie zrobionym badaniu nie jest możliwy, chyba że próba była 200 osób... Ale tak się właśnie buduje poparcie dla lidera :/ Miło jestem zaskoczony wynikami w Krakowie Ostatni bastion ciemnogrodu Edit : Przypomniała mi się jeszcze wypowiedz Dominiki Wielowieyskiej z wczorajszego wieczoru wyborczego w TVN24... Otóż Dominika wie skąd taki dobry wynik Ziobry i Mularczyka! Słuchała Radia Maryja i tam usłyszała jak w "wielu audycjach nawoływano"do głosowania na Ziobre i Mularczyka, ponoć o Kamińskim nie było ani słowa. W dodatku red. Wołek widział plakat na którym Ziobro stoi z Mularczykiem! Podobnie jak Pani Dominika cały Kraków słucha RM, te 300 tyś to musi być właśnie dzieło wszechpotężnego Ojca Rydzyka i rdia mającego 2% udziału w rynku.
Ostatnio edytowane przez Jery : 08.06.2009 o godz. 13:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
chce się przypodobać kibicom w Krakowie po decyzji o EURO... jest z Wrocławia, poparł to miasto podczas zabiegania o EURO, a teraz podlizuje się Krakowowi...a że jest zgoda ze Śląskiem, to tam poparcia też tym oświadczeniem nie straci... głosowałem w poprzednich wyborach na PO, ale Schetyny to strasznie nie lubię...ot zwykły gracz... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
PO ma conajmniej dwa mandaty z naszego okręgu a wczoraj jak podawali przewidywanie wyniki , to Sonik był przed Miodowiczem . edytka:Kraków przegrał z Gdańskiem 3 mandat dla PO raptem 20 tys głosów . Wtedy by nie było wątpliwości czy Sonik jest czy go nie ma . Cytat:
Na 14 sondaży PO 2 razy dostała powyżej 50 % , w tym najwięcej 54 % w sonażu na początku kwietnia . Bez wyolbrzymiania .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 16:01.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
http://interia360.pl/polska/artykul/...e-grzech,22636
w sumie się zgadzam, co to za wybór jak znajde kogoś ok na jakiejś liście, kiedy w większosci wypadków on siei tka nie dostanie, moj głos pójdzie na "partię" nie masz na kogo głosowac- nie wybieraj mniejszego zła. Statystyczne czasem opłaca wrzucić głos pusty(prawdopodobnie trzeba będzie to zrobić w najbliżysz wyborahc prezydenckich w 2 turze..) ale głosowac, zeby "tamty" było źle? bez sensu ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
ja nie czekałem, oddałem w tych... pusty
![]() miałem im napisać "szukajcie se krzyżyka, gdzieś jest, nie powiem gdzie" ciekawe ile baranów by szukało jakiej wielkości miał być krzyżyk nie jest sprecyzowane? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Oddałem swój głos na PiS, konkretniej na Ziobro i pomimo zaledwie 19 lat jestem z tego wyboru w pełnii zadowolony. Nie ulegam POpulizmowi, PrOpagandzie i w cuda nie wierzę. "Najpierw ZOMO, później ORMO, teraz jestem za Platformą!" ![]() |
|
|