The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2009, 00:42
Wielka Brytania jest związana tą umową międzynarodową i jedyny ruch jaki może wykonać , to ją wypowiedzieć po wejściu w życie .
Co jednak jest możliwe tylko teoretycznie , a praktycznie poza Grenlandią(chociaż to zupełnie inny przypadek) nikt tego nie próbował .
Cameronowi pozstaje więc czekać aż traktat wejdzie w życie i wyprowadzić Wielką Brytanię z UE na mocy przepisów wcześniej wspomnianego

Zresztą z tego co się orientuję , to wybory w UK mają być dopiero na wiosne , więc po 2 referendum w Irlandii . Chyba że Klaus znajdzie sobie nową wymówkę tj oczekiwanie na wynik wyborów na wyspach , ale to już by była błazenada totalna .

Cytat:
Jeśli masz tak dokładną wiedzę na temat pożycia małżeńskiego grafinii i grafa że możesz z ręką na sercu zaświadczyć iż moja wcześniejsza teza jest fałszywa nie pozostaje mi nic innego jak przyznać że się pomyliłem.
Jeśli jednak Twoja wiedza w tym względzie nie pozwoli Ci na zajęcie aż tak jednoznaczenego stanowiska z przykrością będę musiał stwierdzić że Twoja opinia jest hmm... wyrażona nieco zbyt dosłownie. Obawiam się wręcz że mniej wyrobiony czytelnik mógł by ją nawet uznać za nieco prostacką i świadczącą o przykrych przypadłościach jej autora.
To nie jest żadna twoja teza , tylko tak subtelne i błyskotliwe poczucie humoru jak delikatne i miłe dla nosa są zapachy z szamba.

Cytat:
Nie musisz też aż tak ostentacyjnie wspominać o słomie wystającej ci z butów. Rozumiem że Cię to boli ale zapewniam Cię że już od jakiegoś czasu zaakceptowaliśmy ten Twój feler.
Jak w piaskownicy . Faktycznie 1968 nie może być rokiem twoich urodzin

Cytat:
PE nie ma żadnych kompetencji,
może zmienić lub odrzuci projekty prawa wspólnotowego , pełni kontrolę polityczną nad KE , bierze udział w powoływaniu przewodniczącego KE , jakieś kompetencje to są

Cytat:
Po drugie, nie jest to tak istotne stanowisko jakby się mogło wydawać po medialnej propagandzie.
Do przewodniczącego KE napewno się nie umywa , ale jednak mimo wszystko jakiś prestiż z stanowiskiem kierowniczym jednym z instytucji unijnych się wiąże .
Napewno jest lepsze od stanowiska sekretarza generalnego RE i nie ma wątpliwości , że wywalczenie stanowiska przewodniczącego PE , będzie bardzo dużym sukcesem politycznym.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 01:04.
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.06.2009, 00:57
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
w śląskim, małopolskim-świętokrzyskim słabsze wyniki PO
czyżby rewanż za euro ;-)
ponoć ze śląskiego 2-PiS 1 PO 1 SLD
i dobry wynik Ziobry w małop-swiętkrz.
przecież Euro nam "załatwili" pisowcy. Co wtedy robił taki Ziobro np ? Dla mnie wynik w Krakowie to lekka żenada, nie to żebym był jakimś POwcem, bo nie jestem - dla mnie to jedna banda, no ale żeby głosować na Pis.... :/ Jak się spojrzy na mapke wyników to widać wyraźną tendencje, szkoda że Krakow znalazł się na wschodzie ...
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 08.06.2009 o godz. 01:00.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.06.2009, 01:15
Mareq napisał(a):Wyświetl post

To nie jest żadna twoja teza , tylko tak subtelne i błyskotliwe poczucie humoru jak delikatne i miłe dla nosa są zapachy z szamba.

Jak w piaskownicy . Faktycznie 1968 nie może być rokiem twoich urodzin
Czyli jednak się bawisz. Czy w związku z tym mam rozumieć że dla Twojego nosa zapachy szamba są aż tak delikatne i miłe? Biorąc pod uwagę "subtelność i błyskotliwość" Twoich wypowiedzi wcale by mnie to nie zdziwiło. Czyżby jednak białostocka wioska?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.06.2009 o godz. 01:19.
Mareq
Senior Member

Stary 08.06.2009, 01:18
Tak

Chadecy mają ponad 100 mandatów więcej niż socjaliści na dodatek przegrali z nimi tylko jak się okazuje w Danii i na Malcie .
Wygląda na to , że Barroso ma zapewnione kolejne 5 lat urzędowania .

Są już wyniki z 20 % komisji

PO - 41,42 %
PiS 27,26 %
SLD 12,83
PSL 9,34

W stosunku do sondażowych PO i PiS tracą po jednym mandacie a zyskuje PSL i SLD .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 01:47.
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 08.06.2009, 01:23
Chryste Panie. Precz z demokracją! To taki mój komentarz na gorąco po pracach w Komisji Wyborczej.
Niszcz socjalizm!
EnigmaWP
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.06.2009, 02:02
Ciemny naród.

Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.06.2009, 02:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To nie tak - Gdyby Pis w tak nieprawdopodobny sposób nie zraził do siebie 2/3 ludzi w naszym kraju to PO dostała by już dziś po dupie.A tak to mamy dosyć komiczną sytuacje że rząd nie musi robić zbyt wiele bo de facto całą robotę odwalają 'bracia słabi'.(...)
Nie żartuj. Włączyłem w ciągu dnia telewizor i przeskoczyłem kanały. Nic o polityce - cisza - a TVN nadawał obowiązkowy szoł każdego "mieszkańca większego miasta, wykształconego beneficjenta pokojowych przemian" czyli Szymon Majewski Szoł - co było? Parodia Kaczyńskiego, ale przecież to nie polityka, to rozrywka.

W Warszawie "jedynką" PO była Hubner. Komunistka z ubeckim rodowodem. Wykształciuchy bez mrugnięcia okiem stawiały iks przy jej nazwisku, zgodnie z rozkazem. Nikt nie tracił czasu na myślenie. PiS kilka skuch popełnił, ale PO też, tyle że tych drugich nikt nawet nie śmie przypominać. Ci co zostali w Polsce są zadowoleni, ci co na prawdę chcieli/chcą zmian dawno wyjechali.

Ten naród sam na siebie ściąga klęski.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 08.06.2009 o godz. 10:12.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.06.2009, 07:40
Kaminski do Hubner:
"Gratuluje wygranej, ciesze sie ze bedzie pani w Europarlamencie."
Roza do Ziobry:
"Wygral pan bo wasza lista nie byla merytoryczna i skupil pan wszystkie glosy. W przeciwienstwie do naszej listy."

Ot kultura i umiejetnosc przegrywania z klasa
Pomijam ze akurat krakowska lista pisu byla niezla i nie skladala sie z medialnych gwiazdeczek tylko z gosci ktorzy znaja sie na mechanizmach EU.
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Stary 08.06.2009, 08:14
Akurat Ziobro czyli ,,1'' na liscie PiSu w Krakowie nie ma żadnego pojęcia o mechanizmach o UE , lepszy zdecydowanie w tej kwestii jet Paweł Kowal ,który o sprawch zagranicznych jakieś tam pojęcie ma .
Natomiast jeżeli chodzi o ,,znanie się na mechanizmach UE"' to nie mają żadnego startu ani do Róży Thun (ktora była prezesem Fundacji Schumana i szefową przedstawicielstwa KE w Polsce) ani do Bogusława Sonika (który spędził w PE ostatnie 5 lat) .

Są już wyniki z 99 % i jak się okazuje , tym razem sondaże wstępne były o te przysłowiowe 1,5 % lepsze dla PiS .

PO 44,39 % (25)
PiS 27,41 % (15)
SLD 12.33 % (7)
PSL 7,03 % (3)

Mimo przetasowań w koalicj(PO-PSL)i w chadecji wciąż utrzymujemy bardzo dobry 28 mandatowy stan .
Frekwencja 24,53 % czyli jeszcze bardziej niższa od tej żenująco niskiej podanej w sondażach .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 08:20.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.06.2009, 08:42
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
przecież Euro nam "załatwili" pisowcy. Co wtedy robił taki Ziobro np ?
ale ja o tym wiem

a nie ja głosuję tylko w większości "ciemny lud"

poza tym hipotetycznie piszę że dwa regiony które w ostatnim czasie straciły, dały żółtą kartkę tym którzy jeszcze coś mogli zdziałać, i stawiam znak zapytania pisząc "czyżby"

edit:
w województwie śląskim jednak wygrana PO, wczoraj niktorzy podwalai 2 mandaty dla PiSu
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 08.06.2009 o godz. 08:51.
orzeu
Senior Member

Stary 08.06.2009, 08:42
Sek w tym ze jak sie przegrywa to z kurtuazji wypada pogratulowac. Jesli was to nie razi to wasza sprawa, mnie to smieszy wyjatkowo bo wyszlo na to ze "burak i cham" ma klase a prezesowa fundacji Schumana z bajki pod tytulem "rownosc, tolerancja" tej klasy brak

Mareq to ze Sonik tam siedzial 5 lat to slaby argument, piec lat to dzisiaj ludzie na studiach siedza i nic z nich nie wynosza. Sonik byl slabym europoslem i tyle. Na liscie PiSu byl oprocz Kowala np. taki Szczerski - kumaty gosc. Na pewno nie mozna nazywac go "niemerytorycznym". A bezczelna baba w momencie porazki ma czelnosc sie pruc do innych zamiast przyjac z honorem ze byla slabsza.
WISŁA PANY !!
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.06.2009, 09:06
Wielka Brytania jest związana tą umową międzynarodową i jedyny ruch jaki może wykonać , to ją wypowiedzieć po wejściu w życie .
Co jednak jest możliwe tylko teoretycznie , a praktycznie poza Grenlandią(chociaż to zupełnie inny przypadek) nikt tego nie próbował .
Cameronowi pozstaje więc czekać aż traktat wejdzie w życie i wyprowadzić Wielką Brytanię z UE na mocy przepisów wcześniej wspomnianego

Zresztą z tego co się orientuję , to wybory w UK mają być dopiero na wiosne , więc po 2 referendum w Irlandii . Chyba że Klaus znajdzie sobie nową wymówkę tj oczekiwanie na wynik wyborów na wyspach , ale to już by była błazenada totalna .
Mylisz się Marek - Wielka Brytania nie jest niczym związana bo Traktat obecnie nie istnieje i Brytyjczycy mogą zrobić z nim u siebie co im się podoba I będzie referendum, a sondaże mówią że 70% jest przeciw Traktatowi. Ponad to w Wielkiej Brytanii trwa kryzys polityczny, być może rząd Browna upadnie.
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.06.2009, 09:08
orzeu napisał(a):Wyświetl post

Pomijam ze akurat krakowska lista pisu byla niezla i nie skladala sie z medialnych gwiazdeczek tylko z gosci ktorzy znaja sie na mechanizmach EU.
to dlaczego wygrala medialna gwiazda w postaci Ziobry,a nie Kowal czy Szczerski ?
orzeu
Senior Member

Stary 08.06.2009, 09:23
Spytaj tych co glosowali na Ziobre a nie mnie. O czyms zupelnie innym pisalem.
WISŁA PANY !!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.06.2009, 09:36
http://www.efakt.pl/Straz-miejska-ja...y,46191,1.html
Devonisch
Senior Member

Stary 08.06.2009, 09:41
Mnie najbardziej cieszy sromotny wpi...l dla parapetasów z libertasu. Bo jakby taka sobecka zabrała głos w PE to dramat..........
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
piter19
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.06.2009, 09:43
A ja żałuje słabego wyniku Prawicy Rzeczpospolitej, chociaż możnabyłoby się spodziewać że w tych wyborach biorą raczej udział euroentuzjaści. Jeżeli chodzi o Kraków to uważam że byli wyjątkowo słabi kandydaci a najbardziej ropzoznawalnymi byli Ziobro i Onyszkiewicz. Szkoda że eurosceptycy nie związali się w koalicje bo wtedy mieliby większe szanse(PR+Libertas+UPR)
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.06.2009, 09:46
@orzeu
Nie. Pisales o tym, ze lista Pisu byla wolna od gwiazd i 'nie kumatych ludzi'. Ja pokazalem, ze taka jedna gwiazdeczka byla. tyle.
O ile mozesz nie uznawac pana ministra sprawiedliwosci za "medialna gwiazde", to chyba zgodzisz sie, ze o 'mechanizmach eu' pojecie ma raczej mizerne?
orzeu
Senior Member

Stary 08.06.2009, 09:47
Tyle ze pani Rozyczka nie mowila o Ziobrze tylko o reszcie listy ze jest niemerytorczyna.
WISŁA PANY !!
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.06.2009, 09:51
piter19 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że eurosceptycy nie związali się w koalicje bo wtedy mieliby większe szanse(PR+Libertas+UPR)
Upr miał w Krakowie swego czasu poteżną szanse, ale nie wykorzystał jej...............
EMPI
Czasem nachodzi Cię...

Stary 08.06.2009, 09:54
Szkoda, że Liberałowie bardziej nie namieszali w tych wyborach...
Liczę jednak na delikatną odwilż biuro-debilo-kratyczną... Czas pokaże...
Mareq
Senior Member

Stary 08.06.2009, 10:02
Cytat:
Mareq to ze Sonik tam siedzial 5 lat to slaby argument, piec lat to dzisiaj ludzie na studiach siedza i nic z nich nie wynosza. Sonik byl slabym europoslem i tyle. Na liscie PiSu byl oprocz Kowala np. taki Szczerski - kumaty gosc. Na pewno nie mozna nazywac go "niemerytorycznym".
A według mnie Sonik jest niedoceniany i nie przez szeroko rozumianą opinię publiczną , ale też przez sztabowców , którzy dali mu 3 . Analizując wynik Róży Thun(którą też cenię) mógł spokojnie dostać 1 i przy odpowieniej promocji , jako człowiek z Krakowa ugrać tyle co ona . Oprócz tego , że pracował sumiennie w samym PE(np 7 miejsce w rankingu ,,rzepy'') , to jeszcze organizował spotkania europejskie , gdzie dyskutowano oczywiście o polityce unijnej/europjskiej , co biorąc pod uwagę jakie jest zainteresowanie/wiedza/identyfikowanie się z PE wśród obywateli(szczególnie wschodnich krajów) , jest rzeczą bardzo istotną w pracy euro-posła.
Zresztą jeżeli chodzi o media , to przed kampanią wyborczą jedyne czego się mogłem dowiedzieć z nich o naszych posłach , to to że Giertych wydał książke o żydach , Golik zgwałcił prostytutkę a Zwiefka uciekał przed kamerami ZDF . Wydaje mi się , że robili jednak więcej , tylko media nie były ani trochę zainteresowane tym co się dzieje w PE .

Cytat:
A bezczelna baba w momencie porazki ma czelnosc sie pruc do innych zamiast przyjac z honorem ze byla slabsza.
Należy zauważyć , że ona nie jest politykiem rasowym i raczej starała się być autentyczna w sumie mogła sobie odpuscić to wypominanie niemerytoryczności(bo i po co ? ) , ale jak dla mnie jakieś bardzo bezczelne to nie było .
Jak dla mnie zaliczyła jedną wpadkę , wtedy kiedy poszła z profesor o skrzekliwym głosie(notabene chyba dostała mandat z naszego okręgu , wstyd) na konferencję Ziobry . Rozumiem jej irytację (chociaż Ziobro zachowywał się właśnie jak rasowy polityki , porzucił wszelki honor i kalkulował , bo po co ma się pojedynkować z osobami , które mają 3 razy mniejsze poparcie od niego i tak by więcej nie ugrał , mógł tylko stracić ) , ale tego typu akcje to pasują właśnie do Seneszynowej a nie do niej .
Natomiast co do Kamińskiego , to ja już zauwazyłem jakieś 2 mc temu jak na antenie tvn czy to w kawie na ławie , czy w jakichś innych rozmowach ćwiczył ten swój uśmieszek . Oczka prosto w centrum kamery i ten sztuczny banan na twarzy . Jak dla mnie jest to maksymalnie nieszczere , ale ma do tego prawo , tak wygląda marketing polityczny .

Cytat:
Mylisz się Marek - Wielka Brytania nie jest niczym związana bo Traktat obecnie nie istnieje i Brytyjczycy mogą zrobić z nim u siebie co im się podoba
Według prawa traktatów jest nim związana
To , że kraj nie wyaraził zogdy na jego ratyfikacje nie oznacza , że przestaje on istnieć .
Ten dokument jako akt prawa międzynarodwego nigdy faktycznie nie przestanie istnieć , on rozpoczął swój żywot momencie podpisania go 13 grudnia 2007 r w Lizobnie .
Może nigdy nie wejść w życie i przy np 2 negatywnym referendum w Irlandii umrzeć politycznie.
Państwa , które go ratyfikowały i złożyły dokumenty ratyfikacyjne u depozytariuszy , są nim związane , ale skutki w stosunku do nich zacznie wywoływać w momencie wejścia w życie , czyli jak zostało ustalone w momencie ratyfikacji we wszystkich krajach członkowskich .
Wydaje mi się , że Cameron w głębi serca liczy , że TzL wejdzie przed wyborami i nie będzie musiał wywiązywać się z tych obietnic.
A kiełbachę wyborczą to wiadomo , że każdy oferuje bardzo smaczną

Cytat:
Lider eurosceptycznej partii Libertas nie może pogodzić się z przegraną w wyborach europarlamentu. Dlatego też zwrócił się do przewodniczącego komisji wyborczej w okręgu północno-zachodnim w Irlandii, gdzie startował, o ponowne przeliczenie głosów.
Mam nadzieje , że dotrzyma słowa i nie będzie brał udziału w kampanii referendalnej

Cytat:
W Prawie i Sprawiedliwości potrzebna jest refleksja nad komunikacją społeczną, a w konsekwencji być może odsunięcie niektórych osób za nią odpowiedzialnych - powiedział Zbigniew Ziobro (PiS), który - według sondaży - wygrał w Krakowie wybory do europarlamentu.
ZZ jest już coraz bardziej pewniejszy .
Czekać tylko aż wykosi odpowiednie osoby i droga do namaszczenia stoi otworem .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 10:28.
Pietruś
Senior Member

Stary 08.06.2009, 10:51
Zbigniew Ziobro wynikiem tym tylko potwierdził, że swoją mocną pozycję. Jego wypowiedź zapowiada i świadczy dobitnie o tym że to on będzie rozdawał karty już niedługo, choć może już rozdaje? Nie przepadam za spinami z PiS-u to jednak, żal mi ich bedzie Ziobro, Kurski, chyba Mularczyk, Kowal, Kempa (namaszczona przez Ziobrę i dzięki temu się dostała bo z Ziobrem się pokazywała)... oj nie widzę spinków w przyszłości.
Mareq - Róża nie jest politykiem, ale po wygranej jednak miazdżącej Ziobry wystarczyło powiedzieć, gratuluję widzimy się w PE tam się sprawdzimy i tyle a tak to chyba jak napisałeś słoma wystaje.
I jeszcze coś na luzie http://i39.tinypic.com/2i8jf50.jpg
a co do jedynek w Warszawie, to wynik Jurka mnie zaskoczył bardzo pozytywnie.
Ostatnio edytowane przez Pietruś : 08.06.2009 o godz. 10:54.
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 08.06.2009, 13:03
Jedyny ważny głos jaki znalazłem w urnie
Niszcz socjalizm!
Jery
Senior Member

Stary 08.06.2009, 13:08
Swoją drogą wyjazd Ziobry, Kurskiego i paru innych młodych polityków PiS, odsuniecie ich od krajowej awantury może swiadczyć o jakichs planach Kaczora na przyszłość. Co do startu Ziobry na prezydenta to w sumie wątpie, ale w wyborach parlamentarnych powrot znanych, lubianych i bądź co bądź "miło" lub "milej" kojarzonych polityków PiS może być sporym bonusem. Od jakiegoś czasu Ziobry nie ma w mediach i zaczynam sądzić, że może w tym być jakas metoda... Może na przyszłość Kaczor szykuje jakis nowy image? Tylko troche nie za bardzo widzę Jarka ustępującego miejsca Ziobrze - ale kto wie...

Te wybory pokazały ile warte są sondaże 44.5-27.5 nijak ma się do 60 - 20... A przez ostatni rok tak to właśnie wyglądało. W ostatnim dla TVN PO miała 54%. Błąd 10% w żadnym poprawnie zrobionym badaniu nie jest możliwy, chyba że próba była 200 osób... Ale tak się właśnie buduje poparcie dla lidera :/

Miło jestem zaskoczony wynikami w Krakowie Ostatni bastion ciemnogrodu . Żal Sonika, Pani von Thun pokazała klase...

Edit : Przypomniała mi się jeszcze wypowiedz Dominiki Wielowieyskiej z wczorajszego wieczoru wyborczego w TVN24... Otóż Dominika wie skąd taki dobry wynik Ziobry i Mularczyka! Słuchała Radia Maryja i tam usłyszała jak w "wielu audycjach nawoływano"do głosowania na Ziobre i Mularczyka, ponoć o Kamińskim nie było ani słowa. W dodatku red. Wołek widział plakat na którym Ziobro stoi z Mularczykiem! Podobnie jak Pani Dominika cały Kraków słucha RM, te 300 tyś to musi być właśnie dzieło wszechpotężnego Ojca Rydzyka i rdia mającego 2% udziału w rynku.
Ostatnio edytowane przez Jery : 08.06.2009 o godz. 13:37.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.06.2009, 13:18
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Słyszał ktoś wypowiedź Schetyny dla TVN24?

Repoterka: Trzymał pan kciuki za Kraków?
Schetyna: Tak trzymałem kciuki za Kraków ... Za Wisłę Kraków jak zdobywała mistrzostwo...

gra polityczna...

chce się przypodobać kibicom w Krakowie po decyzji o EURO...

jest z Wrocławia, poparł to miasto podczas zabiegania o EURO, a teraz podlizuje się Krakowowi...a że jest zgoda ze Śląskiem, to tam poparcia też tym oświadczeniem nie straci...

głosowałem w poprzednich wyborach na PO, ale Schetyny to strasznie nie lubię...ot zwykły gracz...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Mareq
Senior Member

Stary 08.06.2009, 15:41
Cytat:
Żal Sonika
Miodowicz go wyprzedził ?
PO ma conajmniej dwa mandaty z naszego okręgu a wczoraj jak podawali przewidywanie wyniki , to Sonik był przed Miodowiczem .
edytka:Kraków przegrał z Gdańskiem 3 mandat dla PO raptem 20 tys głosów . Wtedy by nie było wątpliwości czy Sonik jest czy go nie ma .

Cytat:
Te wybory pokazały ile warte są sondaże 44.5-27.5 nijak ma się do 60 - 20... A przez ostatni rok tak to właśnie wyglądało. W ostatnim dla TVN PO miała 54%.
A kiedy niby było 60 do 20
Na 14 sondaży PO 2 razy dostała powyżej 50 % , w tym najwięcej 54 % w sonażu na początku kwietnia .
Bez wyolbrzymiania .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.06.2009 o godz. 16:01.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.06.2009, 15:42
http://interia360.pl/polska/artykul/...e-grzech,22636

w sumie się zgadzam, co to za wybór jak znajde kogoś ok na jakiejś liście, kiedy w większosci wypadków on siei tka nie dostanie, moj głos pójdzie na "partię"

nie masz na kogo głosowac- nie wybieraj mniejszego zła.
Statystyczne czasem opłaca wrzucić głos pusty(prawdopodobnie trzeba będzie to zrobić w najbliżysz wyborahc prezydenckich w 2 turze..) ale głosowac, zeby "tamty" było źle? bez sensu
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.06.2009, 15:47
ja nie czekałem, oddałem w tych... pusty

miałem im napisać "szukajcie se krzyżyka, gdzieś jest, nie powiem gdzie"

ciekawe ile baranów by szukało

jakiej wielkości miał być krzyżyk nie jest sprecyzowane?
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.06.2009, 15:48
A kiedy niby było 60 do 20
Na 14 sondaży PO 2 razy dostała powyżej 50 % , w tym najwięcej 54 % w sonażu na początku kwietnia .
Bez wyolbrzymiania .
Ja widziałem co najmniej kilka sondaży, gdzie PO miała więcej niż 50%, a PiS się pałętał między 20-25% (raz nawet mieli bodaj 19 czy 18%), więc te różnice były w granicach 25-30% niemal cały czas.

Oddałem swój głos na PiS, konkretniej na Ziobro i pomimo zaledwie 19 lat jestem z tego wyboru w pełnii zadowolony.

Nie ulegam POpulizmowi, PrOpagandzie i w cuda nie wierzę.
"Najpierw ZOMO, później ORMO, teraz jestem za Platformą!"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów