|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dobre założenie tylko zły wniosek.
Gdyby PiS bujało się jak PO i zostawiło/zatrzymało stare kadry byłoby tak jak mówisz. A że BOR zamiast po frytki i hamburgery na złamanie karku wozi najwazniesze osoby na róznorakie miesięcznice, ultra wazne spotkania w Toruniu, rzecznika Misiewicza na dyskoteki to pęka w szwach i jest jak jest. Ilość wypadków z 'raz na jakis czas' przeszła na poziom 'raz na miesiac' i jesli czegos nie zrobia, tak pozostanie. A że PO czy Kukiz nie ma w tym gronie - cóż.... ci się bujają własnymi autami.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.02.2017 o godz. 13:55.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A jak to jest mozliwe, ze przez 4/4 czasu wypowiedzi poslow N. PO i reszty ferajny jedyny poruszany temat to to, jaki PIS jest do dupy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dobrze się wpasowałeś w konwencję konferencji
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jak tak to przepraszam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Targowica to jest wykorzeniony z polskości wewnętrzny agresor chodzący na smyczy Makreli mający za zadanie stworzyć z Polski krowe dojną dla zachodnich koncernów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Zastanów się nad tym. Nie po to ktoś z nami trzyma żeby nam pomagać tylko po to żeby dla siebie robić dobrze. A plan każdego państwa, które niby jest lewackie a tak na prawdę każde większe państwo ma w sobie pierwiastek szowinistyczny dąży do dominacji w regionie lub na świecie. To samo jest teraz z Ukrainą, która była w rosyjskiej strefie wpływów ale USA i UE postanowiły ją przejąć. I niby po co komu ta Ukraina? Może po to żeby Nowaka czy innego psa tam zainstalować, może po to żeby tam postawić Kauflanda czy Lidla i czerpać kasę z frajerów? A obecna opozycja wpisuje się idealnie w ten ton wysługiwania się obcym. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak tylko nieśmiało zapytam - co jest znowu złego w Lidlach czy Kauflandach?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie domyślasz się co jest złego w opanowywaniu przez obcy kapitał i i korporacje jakiegoś Państwa?
Nie rozumiesz, że to jest zniewolenie i wyzysk Polski? Bo skoro jesteśmy Polakami, mamy swoją historię i kulturę a pracujemy dla obcych firm i wypompowujemy własne pieniądze za granicę. W ten sposób nie budujemy potęgi własnego kraju tylko efekty własnej pracy i wysiłku (pieniądze) oddajemy obcym. Do tego idziesz wpłacić kasę do banku, a to niemiecki bank, otwierasz gazetę a tu niemiecki właściciel, który wiadomo, że będzie puszczał w gazecie swoją propagandę a nie pro polską. To po co my jesteśmy Polakami i żyjemy w Polsce skoro połowa mediów, banków, firm nie jest nasza i się żywimy na tej ziemi niemiecką propagandą i oddajemy im swoją kasę? Może niech już oficjalnie nas podzielą tak jak podczas zaborów i będzie wszystko jasne. Już wiesz co jest złego w obcym kapitale? Prosty przykład. Masz firmę i zyski z niej musisz oddawać mi albo np Francuzom. Podoba Ci się to? Ja jak mi oddasz swoją kasę to nic z tego Ci nie dam tylko, Francja też. To jest ok? Nie lepiej jakby kasa, która i tak musi gdzieś znaleźć ujście, albo kasa z podatku dochodowego szła do polskiego skarbu państwa i do kieszeni Polaków? To właśnie naturalnie wzbogaca Polskę a nie kredyty na 500+, które mają niby ożywić gospodarkę. Normalne jest, że masz rodzinę i pracujesz, żyjesz, zarabiasz, wydajesz kasę na potrzeby swoje i swojej rodziny, nikt frajer nie jest i nie zanosi kasy sąsiadowi i nikt frajer nie jest i nie chce płacić co raz większych podatków aby ktoś za jego kasę żarł albo woził z BORowcami dupę do domu. I Polska to jest taka Twoja druga rodzina i albo będziemy pracować, zarabiać i wydawać kasę w Polsce, między sobą i dzięki temu pomagać sobie albo będziemy pracować dla obcych firm i oddawać im część pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.02.2017 o godz. 13:19.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Warto dodać, że te wszystkie spożywcze molochy praktycznie nie płacą u nas podatków bo nasze przepisy podatkowe są tak zagmatwane, że ich najlepsi prawnicy powiedzą jak zrobić aby je ominąć. Naszą gospodarkę napędzają średnie i małe przedsiębiorstwa. Korzystają zachodnie korporacje a nie polacy i to nie jest w porządku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy dobrze interpretuje ostatnie slowa Kaczynskiego o frankowiczach? Zostali kopnieci w dupe wbrew obietnicom?
PS. Zapomnialbym jeszcze o rewelacyjnym pomysle Morawieckiego dla warszawiakow, ktorym umorzono dlugi ![]() PS.2. W sumie o nowym prezesie Energi z Pcimia tez. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 12.02.2017 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jeżeli tak, to bardzo dobrze. Jesteśmy dorośli chyba...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym obcym kapitałem i korporacjami
Przypominam, ze te korporacje i obcy kapitał dają zatrudnienie setką tysięcy, a może i milionom Polaków. Pokaż mi cywilizowane Państwo, w którym żadnej ingerencji w gospodarkę nie ma zagraniczny kapitał? To jest norma. Tak jak Lidle i Biedronki(chociaż oni chyba dochodówkę akurat zapłacili) osadzają się w Polsce, tak i LPP swego czasu wyfruneło na Cypr. Dopiero po odpowiedniej nagonce wrócili i sami oficjalnie przyznali, że głównie ze względów wizerunkowych. @wieśniak842 - dobrze interpretujesz ale zaraz uslyszysz z ilu obietnic nie wywiazal sie Tusk ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kazdy podpisywal na wlasna odpowiedzialnosc, zgadza sie. Problem w tym, ze ludziom nie do konca wytlumaczono na czym polegal taki kredyt i nie do konca przedstawiono im zagrozenia z zaciagnieciem jego plynace. Koniec koncow, podwojnie zarobily na tym banki. Raz, na kredytach, dwa, na takiej decyzji, gdyz wedlug prpopnowanej ustawy prezydenckiej to takze banki mialy przyslowiowo "oddawac", 67 miliardow dokladnie. Wilk syty, owca cala, ludzie wyjebani na miekko. Nihil novi, status qou zachowane.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
@ azor
Przestań myśleć politycznie, pomyśl jak człowiek. Nie daj się zaszufladkować. Ja też głosowałem na PiS i co z tego ? P.S. To pytanie na końcu wyprzedziło Twoją myśl. Czemu wyjeżdżasz z Tuskiem od razu Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Barti : 12.02.2017 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja nie myślę politycznie, wręcz przeciwnie
i nie jestem ani z PiS ani za PO, w zasadzie to za nikim.Natomiast bardzo mnie weseli retoryka rozmowy sprowadzająca się koniec końców zawsze do tego, co PO dojebała przez ostatnie 8 lat ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jeśli nie byłoby Newsweeka to byłoby co innego albo by ludzie kupowali już istniejącą gazetę w większym nakładzie. Problem polega na tym, że te wielkie koncerny mają taką kasę, taką siłę przebicia i organizację, że zamiast wolnego rynku (powiedzmy, że teoretycznie jest to możliwe) tworzy się monopol tych "wielkich" i mały kapitał polski nie ma szans w starciu z gigantami światowymi. Także jakby się Polak nie starał to nie wyprze z rynku giganta typu Lidl czy Kaufland. I wpuszczanie tutaj zagranicznego kapitału na taką skalę to jest działanie na niekorzyść Polski. Czy ja gdzieś napisałem, że nie może W OGÓLE obcy kapitał ingerować w naszą gospodarkę, że trzeba powyrzynać tych przedsiębiorców niemieckich czy angielskich, że trzeba wszystkich imigrantów czy pedałów pozabijać i w Polsce ma być ich równe zero? Zawsze jest pewna odmienność we wszystkim, punkty skrajne ale jest też norma, która nie powinna być przekroczona. Tak jak nie możemy przyjmować dziesiątek tysięcy imigrantów i płacić i socjal po 4 tys złotych, tak nie można oddać 70% przemysłu prasowego Niemcom, nie można dopuszczać do tego aby z naszej gospodarki wysysali kasę grubymi miliardami złotych obcy inwestorzy. I tyle. Tak myśli każdy normalny człowiek, który ma w sercu swój kraj. Ciekawe dlaczego jakoś nasi zachodni sąsiedzi tępią nasz kapitał czy prasę na swoim rynku. Mówi Ci to coś? Bo oni wiedzą, że gazeta ma być niemiecka w Niemczech a nie Polska i że kasę mają robić u siebie Niemcy i ma ona mieć obieg w ich państwie a nie dorabiać sąsiadów. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
zgadza się,ostatnio nawet była taka sytuacja że w Niemczech miał zakupić gazete jakiś obcy koncern i Niemcy się nie zgodzili. Tylko u nas jest taka patologiczna sytuacja że 70% mediów jest w niemieckich rękach (Newsweek,onet i inne tytuły,do tego lewacka międzynarodówka typu Wyborcza,Krytyka Polityczna) no i potem co się dziwić że część społeczeństwa ma spaczone patrzenie (np w kwestii imigrantów Islamskich "musimy im przyjmować bo jesteśmy chrześcijanami" itd. )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W rękach niemieckich jest już sto procent mediów regionalnych ; bez pięciu tytułów http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/21...pieciu-tytulow
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
@Jaroo1
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym też bym nie przesadzał, dla każdego znajdzie się miejsce - chociażby w spożywce, w samej małopolsce jest kilka pomniejszych sieci, których właściciele raczej nie narzekają ![]() Cytat:
@Biała Gwiazda Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zyski i "zyski" (czyli opłaty za korzystanie z loga, technologii itp) transferują do swojej centrali, do swoich właścicieli i udziałowców za granicą. Centra badawcze, centrale takich firm znajdują się zagranicą i tam zatrudniają najlepiej opłacanych pracowników, naukowców, wysoką kadrę menadżerską, inwestują w badania. Właściciele i udziałowcy też większość pieniędzy wydają tam gdzie mieszkają, nakręcając tamtą gospodarkę. Oczywiście nie jest to reguła, ale w ostatecznym bilansie tak to właśnie wygląda.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się i też to nie jest żadna tajemnica. Tylko, że to normalna kolej rzeczy w biznesie - każda firma będzie dążyła do maksymalnego ograniczenia kosztów min. poprzez tworzenie oddziałów/produkcji w miejscach, gdzie będą mogli za to mniej zapłacić. W olbrzymim skrócie na tym to wszystko polega i naprawdę nie rozumiem skąd zdziwienie takimi praktykami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Logika mówi że mechanizm będzie ten sam co w PL - własciciel 'sklepu' w którym wydadzą pieniadze 'wlasciciele' i tak przetransferuje 'zysk' do swojej 'centrali', czyli wszyscy maja ten sam problem. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|