The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2010, 13:27
Nie wierzę w Cupiała. Imo po prostu zwolni wszystkich za brak wyników i dalej będzie się wygłupiał.
..
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.10.2010, 13:27
Nasi skauci powinni obserwować Brazylię i Argentynę. na pewno biega dużo zdolnych piłkarzy przykłady? Rios,Cantoro,Cleber czy Marcelo ja wiem, że zaraz zaczniecie najeżdżać na mnie, że też były nie wypały typu Beto.Od czegoś trzeba zacząć zatrudnić dobrych Skautów a na pewno coś się urodzi.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.10.2010, 13:50
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Slychac slychac tylko nie oficjalnie.Juz nawet pierwsze nazwiska sie pojawiaja
Litości.. Znowu zaczniecie tutaj propagandę sukcesu? Niezależnie od tego, czy piszecie prawdę, czy nie - to ja się nie spodziewałem i nie spodziewam wzmocnień, a jedynie powiększenia/zmian w składzie. Niczego więcej.

Jestem już zmęczony polityką transferową Wisły, tymi latami nerwów. Dlatego nie mam żadnych oczekiwań, niczym się nie przejmuję. Jeśli zdarzy się cud, to super. Jeśli nie, to przecież i tak nań nie czekałem.

Proponuję nie męczyć też pozostałych użytkowników.
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 23.10.2010, 14:09
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nasi skauci powinni obserwować Brazylię i Argentynę. na pewno biega dużo zdolnych piłkarzy przykłady? Rios,Cantoro,Cleber czy Marcelo ja wiem, że zaraz zaczniecie najeżdżać na mnie, że też były nie wypały typu Beto.Od czegoś trzeba zacząć zatrudnić dobrych Skautów a na pewno coś się urodzi.
już lepiej żeby obserwowali zaplecze Ekstraklasy i niższe ligi w Polsce, wykrywać talenty tak jak w Arsenalu i potem ich zgrywać a nie tworzyć legię cudzoziemską
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.10.2010, 14:17
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24154

Cleber pogra jeszcze przez rok. Niekoniecznie u nas.

http://futbolnet.pl/wiadomosci/clebe...wiezniem-wisly tu link do całego wywiadu.

Najciekawszy fragment:

Definitywnie odrzucasz możliwość pozostania w „Białej Gwieździe”?

- Rozmawiałem niedawno z dyrektorem. Jeżeli zdecyduję, że chcę zostać, do grudnia dostanę oficjalną odpowiedź z klubu. Ale nie jestem więźniem Wisły. Mogę grać gdzie indziej. Jednego jestem pewien - od przyszłego roku, po zawieszeniu butów na kołku, zajmę się reprezentowaniem zawodników. Jeśli w styczniu podpiszę kontrakt z nowym klubem, razem ze mną trafi tam zawodnik z Brazylii.

- Przecież nie możesz jeszcze oficjalnie reprezentować piłkarzy!

- Oczywiście, że nie. Po prostu doradzę klubowi, na kogo warto postawić. W Vitorii Guimares też zostawiono dla mnie otwartą furtkę. Z prezydentem tego klubu łączą mnie bardzo dobre relacje. Nie chciałbym jednak wracać do Portugalii na stałe. Moje dzieci chodzą w Krakowie do szkoły, zamierzam kupić tu dom i założyć jakiś biznes.
Ostatnio edytowane przez MCX : 23.10.2010 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.10.2010, 14:31
Hm, Cleber mówił w jednym wywiadzie, że w grudniu kończy karierę właśnie w Wiśle i chciałby tu pracować w przyszłości jako np. Skaut.
Jednak po zmianie klubu to może się zmienić myślę.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.10.2010, 14:39
Szkoda by było Clebera puszczać do innego klubu. Taki zawodnik mógłby być naprawdę dobrym skautem dla Wisły. Ma dobrą renomę w Portugalii, dzięki czemu łatwiej będzie mu namówić jakiegoś ciekawego brazyla do gry w Wiśle niż np. Kapce.
Można mu dać ten rok kontraktu za spore zasługi.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.10.2010, 14:46
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda by było Clebera puszczać do innego klubu. Taki zawodnik 1mógłby być naprawdę dobrym skautem dla Wisły.2 Ma dobrą renomę w Portugalii, dzięki czemu łatwiej będzie mu namówić jakiegoś ciekawego brazyla do gry w Wiśle niż np. Kapce.
Można mu dać ten rok kontraktu za spore zasługi.
1. Skąd taki wniosek?
2. Skąd taki wniosek?

Też chciałbym by się okazało, że Cleber będzie naszym nowym ojcem sukcesu,ale patrzmy realnie...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.10.2010, 14:49
Szkoda by było Clebera puszczać do innego klubu. Taki zawodnik mógłby być naprawdę dobrym skautem dla Wisł

Czyli Uważasz że mógłby taniej sprzedać do Wisły niż drożej do innego klubu? Niech idzie takich jak on są tysiące. Na pęczki jest oferowany każdego okienka transferowego piłkarski spam z Copacabany. Wisła będzie dalej Wisłą i bez Clebera.
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
rafal1906
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 23.10.2010, 14:52
Moim zdaniem Cleber chcąc zagrać jeszcze przez rundę wiosenną opuści Wisłę. Tylko teraz pytanie, czy zarząd widzi w nim szanse na dobrego skauta, czy nie liczy się z takim rozwiązaniem. Ja też nie jestem za tworzeniem legii cudzoziemskiej z Wisły jednak kilku zagranicznych "perspektywicznych" piłkarzy zaznaczmy zawsze mogło by się przydać. Tak więc skauting w polskich ligach jest jak najbardziej konieczny, ale trzeba jeszcze wygrać rywalizacje z zachodnimi klubami, które co rusz podbierają nam grajków. Wisła musi mieć lepsze podejście do wyszukiwania i szkolenia prawdziwych talentów tak, aby ich rodzice wybrali właśnie Kraków, a nie Londyn, Barcelonę czy Rzym. Jak na razie jesteśmy w tej kwestii w lesie.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2010, 15:21
Napewno taki Cleber byłby lepszym skautem dla Wisły niż Zdzisiu Kapka... To jest pewne, a że jak Wisła myśli o profesjonalizacji klubu, to zrobi się w zimie po panu Zdzisławie Kapce wakat, więc można przyjąć na to miejsce Clebera. On jest zawodnikiem bardzo inteligentnym, wydaje mi się, że mimo wszystko lojalnym i chciałby wspierać Wisłę nadal. Tylko ktoś mu na to nie pozwala - Basałaj, Kapka, Cupiał(po konsultacjach z Kapką)?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.10.2010, 15:46
Z tym czy Cleber na pewno byłby lepszym skautem od Kapki to się okaże jak nim będzie.
Nie ma się co bawić w jasnowidzów

A co do gry Clebera - z przyjemnością go pożegnam, jest w słabej formie, bez szybkości no i wiek nie rokuje już dobrze. Dziękuje za grę sprzed transferu do Tereku a teraz jak najszybciej do widzenia
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.10.2010, 20:56
powiem tak Cleber moze by był trenerem rezerw Wisły na początek
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.10.2010, 08:49
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Podobno negucjują kontrakt z Pawełkiem. Jeśli to prawda to raczej nie ma co liczyć na kupno nowego bramkarza tym bardziej po Jovanicu za pół miliona który siedzi teraz na ławce.

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2010, 09:50
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Podobno negucjują kontrakt z Pawełkiem. Jeśli to prawda to raczej nie ma co liczyć na kupno nowego bramkarza tym bardziej po Jovanicu za pół miliona który siedzi teraz na ławce.
Niech już jedzie za granice, sam mówi że ma oferty, już za długo sie z nim męczymy
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 26.10.2010, 10:10
a ja wole Pawełka bo z naszym szczeciem do Bramkarzy mozemy kupic kogos gorszego
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.10.2010, 10:46
pcpc napisał(a):Wyświetl post
a ja wole Pawełka bo z naszym szczeciem do Bramkarzy mozemy kupic kogos gorszego
Ja również.

Pawełek jest wyśmiewany i wyszydzany, ale tak na prawdę w Eklstraklasie lepszych bramkarzy po odejściu Muchy nie ma. Popatrzmy jak zagrali Sandomierski, czy Buric w ostatniej kolejce.

A Pawełek pawełkuje raz na jakiś czas, kiedy piłka mu gdzieś skacze, wypada, plącze się itp ale.... w sumie to żadnego meczu nam nie zawalił, mimo, ze o palpitacje serca czasem przyprawia, a kilka wybronił.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 26.10.2010, 11:18
Bo Pawełkowi było brak Konkurenta oraz dobrego trenera Bramkarzy jak by był nim dowhain z legi to Pawełek by grał już za granicą
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Stary 26.10.2010, 11:21
pewnie jest tak jak mówi pcpc ze Pawełek czuł się za pewnie w bramce wiedząc ze nikt nie czeka na jego potkniecie teraz wie ze każda głupia bramka i może zostać zastapiony przez Jovanicia ktory jest zblizony umiejatnosciami do Mariusza
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.10.2010, 11:34
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ja również.

Pawełek jest wyśmiewany i wyszydzany, ale tak na prawdę w Eklstraklasie lepszych bramkarzy po odejściu Muchy nie ma. Popatrzmy jak zagrali Sandomierski, czy Buric w ostatniej kolejce.

A Pawełek pawełkuje raz na jakiś czas, kiedy piłka mu gdzieś skacze, wypada, plącze się itp ale.... w sumie to żadnego meczu nam nie zawalił, mimo, ze o palpitacje serca czasem przyprawia, a kilka wybronił.
Jednak ja bym wolał Sandomierskiego albo Burica. Lepsze warunki fizyczne i o wiele mniej wiosen=szansa rozwoju i przy łucie szczęścia (trenerzy+menago) kariery (znaczenia i zarobku dla klubu) na miarę np. Fabiańskiego.
W ogóle cała sytuacja jest kuriozalna - od dawna zdaniem wszystkich w klubie potrzebny jest lepszy bramkarz od Pawełka, "szukamy" go 2-3 lata po czym sprowadzamy za paręset tys. euro gościa na ławę i jesteśmy praktycznie w takiej samej dup.e i kilkaset tys. euro w plecy.
Nie ma jaj - nic się takiego nie stało, żeby można było stwierdzić, że Mario nagle zacznie bronić o klasę lepiej niż dotąd. Z drugiej strony jak mamy tak szukać jak dotąd to niech zostanie - bo inaczej znów wywalimy kasę na jakiegoś przeciętniaka. Z trzeciej strony co wtedy z Kurto - trzeba mu dać zielone światło na grę.. jak nie w Wiśle to nie wiem... Polonia Bytom czy kto tam...
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Stary 26.10.2010, 11:37
Kurto widac ze umie bronic dac go na ogranie do I ligi lub do ekstraklasy wtedy nauczy się jeszcze wiecej takie jest moje zdanie Brożka pomogły takie wypożyczenie Małemu tez jak widac
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.10.2010, 12:40
Ja również.

Nie zawalił nam meczu nigdy? W tym sezonie? Możesz doprecyzować? I ileż tych meczów nam Mariusz wybronił? I czy naprawdę trzeba czekać, aż Mariusz zawali jakiś ważny mecz? Już raz - w meczu z Lechią dwa sezony temu prawie pożegnał nas z mistrzostwem przepuszczając pod nogą piłkę. Czekajmy dalej.

Bramakrzy w naszej lidze lepszych lub równych Mariuszowi jest killku, że wymienię tylko Sandomierskiego, Stachowiaka czy Pilarza. Przecież już w tym sezonie w meczu z Ruchem, Bełchatowem, Górnikiem czy Lechią Mariusz puszczał strzały, które powinien obronić (gdyby choć połowę z nich nie znalazło drogi do bramki, mielibyśmy kilka punktów więcej).
Doszło do tego, że gdy Mariusz obroni cokolwiek trudniejszego, zaczyna się mówić, że wybronił nam mecz - jak choćby z Arką w tym sezonie. Przypomnijcie sobie nasz dramatyczny sezon (8 miejsce) - tam bramkarz nie raz wybronił nam mecz naprawdę, a tym bramkarzem był Dolha. Takiego kogoś nam potrzeba (mówię oczywiście o umiejętnościach czysto piłkarskich, na zryty beret nic nie poradzimy...) .
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.10.2010, 13:03
Zgadzam się z przedmówcami.
Kurto puki nie ma jeszcze miejsca w kadrze meczowej wypożyczyć.
Nie wiem czy bronił by w jakimś ekstraklasowym klubie(może w jakiej Arce, jednak wolałbym, aby tam nie został wypożyczony), ale w 1 lidze na pewno znajdzie się jakiś klub i to czołowy tamtej ligi jakiś Piast, Podbeskidzie etc.
Co do naszych graczy na wypożyczeniu to najbardziej mnie dziwi to, że Jarosiński nie może się przebić nawet w takim klubie jak Górnik Polkowice.
Cieszę się, że Mączyński regularnie gra w Łks-ie.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.10.2010, 13:10
Titto napisał(a):Wyświetl post
Co do naszych graczy na wypożyczeniu to najbardziej mnie dziwi to, że Jarosiński nie może się przebić nawet w takim klubie jak Górnik Polkowice.

To chyba go nie widziałeś w żadnym meczu. Sprzedać go i zapomnieć o nim. Umiejętności starczy mu może na taką Niecieczę czy inne Stróże.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.10.2010, 13:13
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post

To chyba go nie widziałeś w żadnym meczu. Sprzedać go i zapomnieć o nim. Umiejętności starczy mu może na taką Niecieczę czy inne Stróże.
Moim zdaniem Górnik Polkowice właśnie to drużyn tego pokroju należy.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.10.2010, 13:51
arti napisał(a):Wyświetl post
Jednak ja bym wolał Sandomierskiego albo Burica. Lepsze warunki fizyczne i o wiele mniej wiosen=szansa rozwoju i przy łucie szczęścia (trenerzy+menago) kariery (znaczenia i zarobku dla klubu) na miarę np. Fabiańskiego.
W ogóle cała sytuacja jest kuriozalna - od dawna zdaniem wszystkich w klubie potrzebny jest lepszy bramkarz od Pawełka, "szukamy" go 2-3 lata po czym sprowadzamy za paręset tys. euro gościa na ławę i jesteśmy praktycznie w takiej samej dup.e i kilkaset tys. euro w plecy.
Nie ma jaj - nic się takiego nie stało, żeby można było stwierdzić, że Mario nagle zacznie bronić o klasę lepiej niż dotąd. Z drugiej strony jak mamy tak szukać jak dotąd to niech zostanie - bo inaczej znów wywalimy kasę na jakiegoś przeciętniaka. Z trzeciej strony co wtedy z Kurto - trzeba mu dać zielone światło na grę.. jak nie w Wiśle to nie wiem... Polonia Bytom czy kto tam...
Tyle, że właśnie od 2-3 lat brakowało mu spokoju, prawie co miesiąc ktoś był testowany na jego pozycję i jak miałby być pewny siebie. Wiem, że to nie jest najlepszy argument na jego obronę, ale od kiedy trenejro powiedział, że będzie pierwszym bramkarzem wydaje się być pewniejszy.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2010, 13:54
Ja również.

tak się tworzy mity
nie zawalił meczu, może i coś tam mu plącze i wpada ale generalnie to nie jest zły

ja nie pamiętam meczu żeby go Pawełek wybronił
nie pamiętam karnego którego by obronił (poza tym Frankowskiego czy Żurawskiego już nie pomnę w Odrze jeszcze)

dajmy mu kontrakt

i umierajmy na zawał przez następne x lat
dziękuję postoję
ps. dwa ostatnie mecze: szmata z GZ i dwie szmaty z Lechią ( przy drugiej bramce potencjalnie gdyby był na boisku jakikolwiek stoper powinien wyekspediować piłkę w trybuny, więc tu jego wina jest nieco mniejsza)
Ostatnio edytowane przez emjot : 26.10.2010 o godz. 14:09.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.10.2010, 14:05
emjot nie pamiętasz to Ci przypomnę

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 26.10.2010, 14:10
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
emjot nie pamiętasz to Ci przypomnę

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
super
jeden mecz na 5 sezonów
rewelacja
dajmy mu kolejny 5 letni kontrakt
może znajdzie się drugi taki mecz w ciągu następnych 5 lat
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 26.10.2010, 14:13
emjot napisał(a):Wyświetl post
tak się tworzy mity
nie zawalił meczu, może i coś tam mu plącze i wpada ale generalnie to nie jest zły

ja nie pamiętam meczu żeby go Pawełek wybronił
nie pamiętam karnego którego by obronił (poza tym Frankowskiego czy Żurawskiego już nie pomnę w Odrze jeszcze)

dajmy mu kontrakt

i umierajmy na zawał przez następne x lat
dziękuję postoję
ps. dwa ostatnie mecze: szmata z GZ i dwie szmaty z Lechią ( przy drugiej bramce potencjalnie gdyby był na boisku jakikolwiek stoper powinien wyekspediować piłkę w trybuny, więc tu jego wina jest nieco mniejsza)
Nie, wywalmy go z druzyny bo forumowym pokemonom sie nie podoba

Ochlon czlowieku, bo widac bardzo Cie boli ze on gra w Wisle. Skoro tak bardzo widzisz 'minusy', to wysil sie i tez zauwaz 'plusy' - chyba ze zylka Ci peknie i nie bedziesz mogl przyjac tego do wiadomosci

PS. "Dwie szmaty z Lechia" - jeblem o ziemie

Co do umierania za zawal to radze isc do lekarza, da Ci cos na uspokojenie, bo takie rzeczy nieleczone prowadza do Kobierzyna
Ostatnio edytowane przez mic : 26.10.2010 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów