|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wierzę w Cupiała. Imo po prostu zwolni wszystkich za brak wyników i dalej będzie się wygłupiał.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24154
Cleber pogra jeszcze przez rok. Niekoniecznie u nas. http://futbolnet.pl/wiadomosci/clebe...wiezniem-wisly tu link do całego wywiadu. Najciekawszy fragment: Definitywnie odrzucasz możliwość pozostania w „Białej Gwieździe”? - Rozmawiałem niedawno z dyrektorem. Jeżeli zdecyduję, że chcę zostać, do grudnia dostanę oficjalną odpowiedź z klubu. Ale nie jestem więźniem Wisły. Mogę grać gdzie indziej. Jednego jestem pewien - od przyszłego roku, po zawieszeniu butów na kołku, zajmę się reprezentowaniem zawodników. Jeśli w styczniu podpiszę kontrakt z nowym klubem, razem ze mną trafi tam zawodnik z Brazylii. - Przecież nie możesz jeszcze oficjalnie reprezentować piłkarzy! - Oczywiście, że nie. Po prostu doradzę klubowi, na kogo warto postawić. W Vitorii Guimares też zostawiono dla mnie otwartą furtkę. Z prezydentem tego klubu łączą mnie bardzo dobre relacje. Nie chciałbym jednak wracać do Portugalii na stałe. Moje dzieci chodzą w Krakowie do szkoły, zamierzam kupić tu dom i założyć jakiś biznes.
Ostatnio edytowane przez MCX : 23.10.2010 o godz. 14:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Hm, Cleber mówił w jednym wywiadzie, że w grudniu kończy karierę właśnie w Wiśle i chciałby tu pracować w przyszłości jako np. Skaut.
Jednak po zmianie klubu to może się zmienić myślę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szkoda by było Clebera puszczać do innego klubu. Taki zawodnik mógłby być naprawdę dobrym skautem dla Wisły. Ma dobrą renomę w Portugalii, dzięki czemu łatwiej będzie mu namówić jakiegoś ciekawego brazyla do gry w Wiśle niż np. Kapce.
Można mu dać ten rok kontraktu za spore zasługi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
2. Skąd taki wniosek? Też chciałbym by się okazało, że Cleber będzie naszym nowym ojcem sukcesu,ale patrzmy realnie... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Szkoda by było Clebera puszczać do innego klubu. Taki zawodnik mógłby być naprawdę dobrym skautem dla Wisł
Czyli Uważasz że mógłby taniej sprzedać do Wisły niż drożej do innego klubu? Niech idzie takich jak on są tysiące. Na pęczki jest oferowany każdego okienka transferowego piłkarski spam z Copacabany. Wisła będzie dalej Wisłą i bez Clebera. ![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem Cleber chcąc zagrać jeszcze przez rundę wiosenną opuści Wisłę. Tylko teraz pytanie, czy zarząd widzi w nim szanse na dobrego skauta, czy nie liczy się z takim rozwiązaniem. Ja też nie jestem za tworzeniem legii cudzoziemskiej z Wisły jednak kilku zagranicznych "perspektywicznych" piłkarzy zaznaczmy zawsze mogło by się przydać. Tak więc skauting w polskich ligach jest jak najbardziej konieczny, ale trzeba jeszcze wygrać rywalizacje z zachodnimi klubami, które co rusz podbierają nam grajków. Wisła musi mieć lepsze podejście do wyszukiwania i szkolenia prawdziwych talentów tak, aby ich rodzice wybrali właśnie Kraków, a nie Londyn, Barcelonę czy Rzym. Jak na razie jesteśmy w tej kwestii w lesie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Napewno taki Cleber byłby lepszym skautem dla Wisły niż Zdzisiu Kapka... To jest pewne, a że jak Wisła myśli o profesjonalizacji klubu, to zrobi się w zimie po panu Zdzisławie Kapce wakat, więc można przyjąć na to miejsce Clebera. On jest zawodnikiem bardzo inteligentnym, wydaje mi się, że mimo wszystko lojalnym i chciałby wspierać Wisłę nadal. Tylko ktoś mu na to nie pozwala - Basałaj, Kapka, Cupiał(po konsultacjach z Kapką)?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Z tym czy Cleber na pewno byłby lepszym skautem od Kapki to się okaże jak nim będzie.
Nie ma się co bawić w jasnowidzów ![]() A co do gry Clebera - z przyjemnością go pożegnam, jest w słabej formie, bez szybkości no i wiek nie rokuje już dobrze. Dziękuje za grę sprzed transferu do Tereku a teraz jak najszybciej do widzenia ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
powiem tak Cleber moze by był trenerem rezerw Wisły na początek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Podobno negucjują kontrakt z Pawełkiem. Jeśli to prawda to raczej nie ma co liczyć na kupno nowego bramkarza tym bardziej po Jovanicu za pół miliona który siedzi teraz na ławce. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niech już jedzie za granice, sam mówi że ma oferty, już za długo sie z nim męczymy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja wole Pawełka bo z naszym szczeciem do Bramkarzy mozemy kupic kogos gorszego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja również.
Pawełek jest wyśmiewany i wyszydzany, ale tak na prawdę w Eklstraklasie lepszych bramkarzy po odejściu Muchy nie ma. Popatrzmy jak zagrali Sandomierski, czy Buric w ostatniej kolejce. A Pawełek pawełkuje raz na jakiś czas, kiedy piłka mu gdzieś skacze, wypada, plącze się itp ale.... w sumie to żadnego meczu nam nie zawalił, mimo, ze o palpitacje serca czasem przyprawia, a kilka wybronił. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Pawełkowi było brak Konkurenta oraz dobrego trenera Bramkarzy jak by był nim dowhain z legi to Pawełek by grał już za granicą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie jest tak jak mówi pcpc ze Pawełek czuł się za pewnie w bramce wiedząc ze nikt nie czeka na jego potkniecie teraz wie ze każda głupia bramka i może zostać zastapiony przez Jovanicia ktory jest zblizony umiejatnosciami do Mariusza
![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Guest
|
|
W ogóle cała sytuacja jest kuriozalna - od dawna zdaniem wszystkich w klubie potrzebny jest lepszy bramkarz od Pawełka, "szukamy" go 2-3 lata po czym sprowadzamy za paręset tys. euro gościa na ławę i jesteśmy praktycznie w takiej samej dup.e i kilkaset tys. euro w plecy. Nie ma jaj - nic się takiego nie stało, żeby można było stwierdzić, że Mario nagle zacznie bronić o klasę lepiej niż dotąd. Z drugiej strony jak mamy tak szukać jak dotąd to niech zostanie - bo inaczej znów wywalimy kasę na jakiegoś przeciętniaka. Z trzeciej strony co wtedy z Kurto - trzeba mu dać zielone światło na grę.. jak nie w Wiśle to nie wiem... Polonia Bytom czy kto tam... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurto widac ze umie bronic dac go na ogranie do I ligi lub do ekstraklasy wtedy nauczy się jeszcze wiecej takie jest moje zdanie Brożka pomogły takie wypożyczenie Małemu tez jak widac
![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Bramakrzy w naszej lidze lepszych lub równych Mariuszowi jest killku, że wymienię tylko Sandomierskiego, Stachowiaka czy Pilarza. Przecież już w tym sezonie w meczu z Ruchem, Bełchatowem, Górnikiem czy Lechią Mariusz puszczał strzały, które powinien obronić (gdyby choć połowę z nich nie znalazło drogi do bramki, mielibyśmy kilka punktów więcej). Doszło do tego, że gdy Mariusz obroni cokolwiek trudniejszego, zaczyna się mówić, że wybronił nam mecz - jak choćby z Arką w tym sezonie. Przypomnijcie sobie nasz dramatyczny sezon (8 miejsce) - tam bramkarz nie raz wybronił nam mecz naprawdę, a tym bramkarzem był Dolha. Takiego kogoś nam potrzeba (mówię oczywiście o umiejętnościach czysto piłkarskich, na zryty beret nic nie poradzimy...) . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z przedmówcami.
Kurto puki nie ma jeszcze miejsca w kadrze meczowej wypożyczyć. Nie wiem czy bronił by w jakimś ekstraklasowym klubie(może w jakiej Arce, jednak wolałbym, aby tam nie został wypożyczony), ale w 1 lidze na pewno znajdzie się jakiś klub i to czołowy tamtej ligi jakiś Piast, Podbeskidzie etc. Co do naszych graczy na wypożyczeniu to najbardziej mnie dziwi to, że Jarosiński nie może się przebić nawet w takim klubie jak Górnik Polkowice. Cieszę się, że Mączyński regularnie gra w Łks-ie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() To chyba go nie widziałeś w żadnym meczu. Sprzedać go i zapomnieć o nim. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() nie zawalił meczu, może i coś tam mu plącze i wpada ale generalnie to nie jest zły ![]() ja nie pamiętam meczu żeby go Pawełek wybronił nie pamiętam karnego którego by obronił (poza tym Frankowskiego czy Żurawskiego już nie pomnę w Odrze jeszcze) dajmy mu kontrakt i umierajmy na zawał przez następne x lat dziękuję postoję ps. dwa ostatnie mecze: szmata z GZ i dwie szmaty z Lechią ( przy drugiej bramce potencjalnie gdyby był na boisku jakikolwiek stoper powinien wyekspediować piłkę w trybuny, więc tu jego wina jest nieco mniejsza)
Ostatnio edytowane przez emjot : 26.10.2010 o godz. 14:09.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jeden mecz na 5 sezonów rewelacja dajmy mu kolejny 5 letni kontrakt może znajdzie się drugi taki mecz w ciągu następnych 5 lat ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
![]() Ochlon czlowieku, bo widac bardzo Cie boli ze on gra w Wisle. Skoro tak bardzo widzisz 'minusy', to wysil sie i tez zauwaz 'plusy' - chyba ze zylka Ci peknie i nie bedziesz mogl przyjac tego do wiadomosci PS. "Dwie szmaty z Lechia" - jeblem o ziemie ![]() Co do umierania za zawal to radze isc do lekarza, da Ci cos na uspokojenie, bo takie rzeczy nieleczone prowadza do Kobierzyna
Ostatnio edytowane przez mic : 26.10.2010 o godz. 14:16.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|