The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2011, 22:46
Proud napisał(a):Wyświetl post
Straszne jest to co piszesz.

dziwię się, że jesteś z tego dumny...
No, właśnie dlatego jest nas prawie 10 razy więcej
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.07.2011, 23:03
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Podobno Legia jest wszechpotezna? Nie nie jest, ale jest wszechobecna w Warszawie i jak liczysz ze z chorym na glowe prezesem bedziecie mogli z Nami rywalizowac jak chycby Wisla z Cracovia to zejdz na ziemie. W Grodzisku moze i byscie mieli szanse z tamtejszymi grupami kibicow, nie w Warszawie.

Mogles to napisac w temacie Ekstraklasa
Wisla nie rywalizuje z Cracovia, tylko Cracovia z Wisłą.

To tak gwoli scislosci jesli Twoje porownanie ma miec rece i nogi.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.07.2011, 08:41
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że to offtop, ale liczę na wyrozumiałość moderatorów.

Zaangażowanych kibiców Legii i innych klubów przejąć się zapewne nie da, chociaż... Czasem się udaje, ale to pojedyncze przypadki - brat kolegi najpierw kilkanaście lat na Żylecie, a teraz, "na starość" jest nasz, bo jego skromnym zdaniem u nas jest lepszy klimat, no i można się "poczuć wyjątkowo" bedąc jednym z niewielu. W rundzie wiosennej, o ile akurat Widzew nie grał meczu u siebie, zabieraliśmy widzewiaka. Gdy po trzecim meczu używał słowa "my" określając grę KSP, poczułem dumę.
Nie od razu, ale metodą małych kroków zrobimy za kilka lat frekwencję. W tej chwili masa ludzi nie chodzi na mecze - na Legię za drogo a do nas strach, bo podobno Legia jest wszechpotężna.
Proponuję dawać darmowe piwo i kiełbaski. Kiedyś dzięki temu nawet jeden facet dostał się do senatu, więc i stadion w ten sposób można zapełnić.

W ten sposób będziecie naprawdę wyjątkowi i wprowadzicie nowe standardy w ruchu kibicowskim.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.07.2011, 09:06
Uwaga, bomba transferowa....tylko testy ale drzyjcie bo to bedzie szok...

El Hadji Matar Gueye na testach w Legii

W niedzielę o godzinie 9:10 do Wiednia przyleciał senegalski ofensywny pomocnik El Hadji Matar Gueye. Zawodnik Wisły Płock będzie testowany przez Legię Warszawa podczas zgrupowania w Windischgarsten.

Piłkarz w marcu bieżącego roku trafił do Polski. Wcześniej reprezentował barwy rodzimego ASC Mbaxaan de Thies. W barwach "Nafciarzy" El Hadji Matar Gueye zagrał w piętanstu spotkaniach. Senegalczyk urodził się 7 czerwca 1987 roku. Ma 180 centymetrów wzrostu i waży 72 kilogramy. Pomocni wystąpił w towarzyskim spotkaniu Legii Warszawa z Wisłą Płock rozegranym 1 lipca przy Łazienkowskiej.

Umieram ze smiechu

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.07.2011, 09:10
na papierze bardzo dobry transfer
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.07.2011, 11:19
Każdy musi mieć swojego "Betona"
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2011, 11:25
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Uwaga, bomba transferowa....tylko testy ale drzyjcie bo to bedzie szok...

El Hadji Matar Gueye na testach w Legii

W niedzielę o godzinie 9:10 do Wiednia przyleciał senegalski ofensywny pomocnik El Hadji Matar Gueye. Zawodnik Wisły Płock będzie testowany przez Legię Warszawa podczas zgrupowania w Windischgarsten.

Piłkarz w marcu bieżącego roku trafił do Polski. Wcześniej reprezentował barwy rodzimego ASC Mbaxaan de Thies. W barwach "Nafciarzy" El Hadji Matar Gueye zagrał w piętanstu spotkaniach. Senegalczyk urodził się 7 czerwca 1987 roku. Ma 180 centymetrów wzrostu i waży 72 kilogramy. Pomocni wystąpił w towarzyskim spotkaniu Legii Warszawa z Wisłą Płock rozegranym 1 lipca przy Łazienkowskiej.

Umieram ze smiechu
Legia o jakiej marzyłem
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 10.07.2011, 11:35
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Każdy musi mieć swojego "Betona"
Chyba Asfalta

No i co z tym żydem w Legii?Przechodzi czy nie?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.07.2011 o godz. 11:41.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.07.2011, 11:43
Nikt tego nie wie. Pewnie nie. Skorza chcial tego murzyna wiec go ma na testach, co innego ze u Nas testy przechodzi 1 na 100. Podobno ten murzynek to nie taki ogoras i od czasow Jelenia w Plocku nikt lepszy nie gral. Oczywiscie to pewnie poziom 1 albo 2 ligi wiec mam nadzieje ze Mackowi sie odwidzi... Ten to jest niereformowalny...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.07.2011, 11:47
Nie ma się co śmiać.

Przypomnę tylko, że już Mierzejewski z Płocka trafił do ekstraklasy i też byli tacy co mowili że nie poradzi sobie na najwyższym szczeblu.

Jak zwykle wszystko zweryfikuje boisko
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.07.2011, 12:11
Proud napisał(a):Wyświetl post
Nie ma się co śmiać.

Przypomnę tylko, że już Mierzejewski z Płocka trafił do ekstraklasy i też byli tacy co mowili że nie poradzi sobie na najwyższym szczeblu.

Jak zwykle wszystko zweryfikuje boisko
Peszko zresztą też.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.07.2011, 12:58
Olisadebe odpalony z Lechii. Na zgrupowanie dojechał Sotirović. Kafarski sobie z Nim poradzi,i mysle że będzie On dużym wzmocnieniem Lechijnej taktyki 4-3-3.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 10.07.2011, 13:47
Zobaczymy czy sobie z nim poradzi. Obys mial racje
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 10.07.2011, 14:03
Kafarski z Sotirovicem? Poradzi sobie? Obstawiam, że tam do "mordobicia" dojdzie tak nie dalej jak za miesiąc dwa zaaa trudne charaktery, nie ma bata.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.07.2011, 14:39
Duży optymizm przemawia przez kolegów z Gdańska jeśli chodzi o Sotirovića

Jedyna możliwość to taka że sam Vuk zauważył że nie będzie miał gdzie grać i trochę przystopuje w Gdańsku. Bo piłkarz to dobry (lepszy od Buvala) Problemem jest tyko jego głowa.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 10.07.2011, 14:43
Ja akurat optymistą co do niego nie jestem ale mówie chciałbym się mylić.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.07.2011, 14:43
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy czy sobie z nim poradzi. Obys mial racje
Moim zdaniem grajki typu Sotirovic nie wciągną Was na pudło w przyszłym sezonie. Potrzeba 2-3 graczy innej jakości.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.07.2011, 14:51
Ja akurat optymistą co do niego nie jestem ale mówie chciałbym się mylić.
Byc moze w koncu sie zmieni - teraz wie, ze poprzednim postepowaniem nic nie zdziałal i byc moze teraz bedzie tylko lepiej.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 10.07.2011, 14:59
Emmanuel Olisadebe nie będzie grał w Lechii
Emmanuel Olisadebe nie zostanie piłkarzem Lechii Gdańsk. Były reprezentant Polski otrzymał ofertę z innego klubu i postanowił z niej skorzystać - poinformował trener gdańskiej drużyny Tomasz Kafarski.

Olisadebe, mimo wcześniejszych zapowiedzi, nie dojechał dziś na zgrupowanie Lechii do Opalenicy i nie będzie już dłużej testowany.

http://www.90minut.pl/news/161/news1...-w-Lechii.html

Choć jedna dobra wiadomość
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.07.2011, 15:12
Ze spokojem i uśmiechem patrze na ruchy kadrowe w Polonii. Tak się właśnie zastanawiam, co ten Wojciechowski ma w głowie? Co prawda sprytnie zabrał piłkarzom 20% zarobków i sprzedał za niesamowitą kwotę Mierzejewskiego, ale to by było na tyle. Nie wiem, jak on w ogóle może liczyć na mistrzostwo. Oddał swoich najlepszych piłkarzy tj. właśnie Adriana, Sobiecha, Ebiego i Gołębiewskiego. Ci piłkarze strzelili przecież zdecydowaną większość bramek dla Polonii i byli jej najlepszymi zawodnikami. Posprzedawał ich, naściągał graczy z Górnika i co on sobie myśli, że z 7 drużyny w lidze z której odeszli najlepsi ofensywni piłkarze, nagle zaczną walczyć o mistrzostwo? Nie wiem co ten ich prezes ma w głowie, przecież on nie może być taki naiwny i myśleć, że ci kopacze których naściągał mogą mu dać mistrzostwo. No ale to nie nasz problem i w sumie dobrze, że tak się dzieję, bo gdyby pan Józef miał jakiś rozsądnych doradców to moglibyśmy mieć poważnego konkurenta do tytułu, a tak to możemy spać spokojnie .
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.07.2011, 15:20
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Ze spokojem i uśmiechem patrze na ruchy kadrowe w Polonii. Tak się właśnie zastanawiam, co ten Wojciechowski ma w głowie? Co prawda sprytnie zabrał piłkarzom 20% zarobków i sprzedał za niesamowitą kwotę Mierzejewskiego, ale to by było na tyle. Nie wiem, jak on w ogóle może liczyć na mistrzostwo. Oddał swoich najlepszych piłkarzy tj. właśnie Adriana, Sobiecha, Ebiego i Gołębiewskiego. Ci piłkarze strzelili przecież zdecydowaną większość bramek dla Polonii i byli jej najlepszymi zawodnikami. Posprzedawał ich, naściągał graczy z Górnika i co on sobie myśli, że z 7 drużyny w lidze z której odeszli najlepsi ofensywni piłkarze, nagle zaczną walczyć o mistrzostwo? Nie wiem co ten ich prezes ma w głowie, przecież on nie może być taki naiwny i myśleć, że ci kopacze których naściągał mogą mu dać mistrzostwo. No ale to nie nasz problem i w sumie dobrze, że tak się dzieję, bo gdyby pan Józef miał jakiś rozsądnych doradców to moglibyśmy mieć poważnego konkurenta do tytułu, a tak to możemy spać spokojnie .
Ogladałem na Orange Sport Info program "Piekna i Bestia" i bylo o Wojciechowskim - jego wypowiedz mnie rozbawila. Gosc mowił o transferach i w pewnym momencie wypalił - sciagnelismy jeszcze reprezezentanta Słowacji tego yyyy. no tego no - nazwisko nie padło. Gosc nawet nie wie jaki pilkarz z reprezentacji Slowacji zasilił jego klub a juz wie, ze te wzmocnienia dadza mu Mistrzostwo Polski? Bezsens. Na mnie te transfery tak samo nie robia wrazenia
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 10.07.2011, 15:23
HIT Transferowy? ? ?

Ben Starosta testowany w Lechu
Do zgrupowania Lecha Poznań w niemieckim Miesbach dołączył obrońca Ben Starosta.
Starosta ma 24 lata. Zdecydowaną większość kariery spędził w drużynach z niższych lig angielskich. W polskiej Ekstraklasie zaliczył 11 występów w barwach Lechii Gdańsk w rundzie jesiennej sezonu 2008/09. Ostatnio występował w australijskim Dandenong Thunder SC.

http://www.90minut.pl/news/161/news1...y-w-Lechu.html

Widze, że w POZnaniu także, się bardzo mocno "wzmacniają".
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 10.07.2011 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.07.2011, 15:37
HIT Transferowy? ? ?

Ben Starosta testowany w Lechu
Do zgrupowania Lecha Poznań w niemieckim Miesbach dołączył obrońca Ben Starosta.
Starosta ma 24 lata. Zdecydowaną większość kariery spędził w drużynach z niższych lig angielskich. W polskiej Ekstraklasie zaliczył 11 występów w barwach Lechii Gdańsk w rundzie jesiennej sezonu 2008/09. Ostatnio występował w australijskim Dandenong Thunder SC.

http://www.90minut.pl/news/161/news1...y-w-Lechu.html

Widze, że w POZnaniu także, się bardzo mocno "wzmacniają".
No proszę, i już widać pierwsze efekty pracy Andrzeja Dawidziuka
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.07.2011, 15:41
Oczywiście że hit!!

Może do tego zaliczy debiucik w kadrze narodowej?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.07.2011, 16:06
Emmanuel Olisadebe nie będzie grał w Lechii
Emmanuel Olisadebe nie zostanie piłkarzem Lechii Gdańsk. Były reprezentant Polski otrzymał ofertę z innego klubu i postanowił z niej skorzystać - poinformował trener gdańskiej drużyny Tomasz Kafarski.

Olisadebe, mimo wcześniejszych zapowiedzi, nie dojechał dziś na zgrupowanie Lechii do Opalenicy i nie będzie już dłużej testowany.

http://www.90minut.pl/news/161/news1...-w-Lechii.html

Choć jedna dobra wiadomość
Dzięki Bogu na szczęście aż tak źle z waszymi działaczami nie jest. Fajnie musi się teraz Oli czuć Liczył że będzie w Polsce gwiazdą a tu suprize
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 10.07.2011, 16:07
Podobno pojechał do Warszawy. Może powrót do Polonii?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.07.2011, 16:23
Podobno pojechał do Warszawy. Może powrót do Polonii?
a skąd masz taką informacje ? A jesli już jest w W-wa zapewne chodzi o Okęcie.

Angmir napisał(a):Wyświetl post
Dzięki Bogu na szczęście aż tak źle z waszymi działaczami nie jest. Fajnie musi się teraz Oli czuć Liczył że będzie w Polsce gwiazdą a tu suprize
skąd wiesz na co liczył Olisadebe w Polsce?

Surprize? Zarówno trener jak i piłkarz wiedzieli że tak może sie historia potoczyć

Kociewiak - podobno to podobno tamto.
90minut napisał(a):
Były reprezentant Polski otrzymał ofertę z innego klubu i postanowił z niej skorzystać - poinformował Polską Agencję Prasową trener gdańskiej drużyny Tomasz Kafarski.
LOL. Oczywisie bywałes na treningach Lechii i widziales murzynka jak sie prezentuje i wogole prawda? W innym wypadku byś chyba nie pisał ze testowanie Oliego to głupi pomysł.
E: w takim razie podaj mi rozpiske treningów, jak bede nidlugo na Kaszubach to z chęcia podjade na jakiś. Trenują ile razy dziennie?
E2 : to u Was co wyjazd są zmieniane terminy treningów ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.07.2011 o godz. 17:39.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 10.07.2011, 16:29
Od Gienka z monopolowego, a tak na poważnie to dostał podobno oferte z innego klubu, a do Warszawy pojechał załatwiac jakieś sprawy niby rodzinne. Oczywiście w ten inny klub trudno uwierzyć (pewnie musieli coś ściemnić żeby nie powiedziec, że to głupi pomysł był zapraszając go na testy) a Ty szprotson zobacz co to znaczy żart . Krzyż mu na droge ważnie, że nie będzie grał w Gdańsku.

* to pogrubione to dla Ciebie tak żebys może wszystkich rozumów do końca nie pozjadał

Edit: No chyba naturalne prawda? Co to za filozofia iść i popatrzec na trening I druzyny? Może Cie zaskocze ale nie ja jeden chodze czasem oglądać treningi Lechii
Do 15 lipca drużyna jest w Opalenicy, jaki będzie rozkład zajęć po obozie tego jeszcze nie wiem, jak sie dowiem moge Ci podać
Edit no 2: Grałeś kiedyś w piłke? Jeśli grałeś to wiesz, że zajęcia są różnie prowadzone, terningi moga być raz dziennie, dwa albo i trzy... Czasem mogą być dwa dziennie w tym jeden na siłowni, sali, a drugi na boisku etc. etc. A to już raczej trener planuje wraz ze sztabem szkoleniowym. Prawda? A tak to często przed południem można na trening trafić.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 10.07.2011 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.07.2011, 18:57
Mariusz Sacha bardzo blisko Podbeskidzia Bielsko Biała.
http://www.90minut.pl/news/161/news1...beskidzia.html
Wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale to ciekawe posunięcie ze strony działaczy "Górali". Ja Sachę z solidnych występów w sezonie 2009/2010. Rozwój jego kariery zatrzymały kontuzję... w sezonie 10/11 na boisku pojawił się w zaledwie 9 spotkaniach, w których nie zdobył ani bramki, ani asysty.

Co do Niedzielana - Czeka go miłe powitanie przy R22
Takich rzeczy się nie robi - tak samo jako były piłkarz Górnika nie powinien przechodzić do Ruchu Chorzów, tak jako były piłkarz Wisły nie powinien wzmacniać Cracovii.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.07.2011, 19:54
szprotson
Nie każdy tak jak Ty jest fanem wiekowego Olisadebe. Nie dziwię się Gdańszczanom ze go nie chcą. Ja też bym go nie chciał w Wiśle (Tak jak nie byłem zwolennikiem Żurawskiego czy powrotu Clebera z Rosji). Lechia nie gra w pucharach, po co ma inwestować w starych "dziadów" ogranych w Europie? Kontrakt pewnie by chciał za 10 młodych kopaczy. Po co im to? To My mamy zespół na 1 sezon (pucharowy). Co za rok jak nie wejdziemy do pucharów? Zostaniemy z wielkimi kontraktami wiekowych Lameya, Iliewa, Jaliensa itd których nikt nie kupi, a oni nigdzie nie odejdą bo już ich nikt nie będzie chciał. Po co Lechia ma iść tą drogą? Nie stoją pod ścianą jak My - albo teraz albo.... Lepiej inwestować na ich miejscu w bardziej perspektywicznych piłkarzy (wg mnie).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów