The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2016, 14:19
azor napisał(a):Wyświetl post
Chociaż akurat jeżeli jakimś cudem udałoby się doprowadzić chociażby do referendum, to będę pierwszy w kolejce, żeby PiS poleciał. I tak, pomimo świadomości tego, co PO narozrabiało przez poprzednie lata, to chyba aktualnie najbardziej "wyjściowa" frakcja.
Bardzo to smutne, co napisałeś. 8 lat pychy, arogancji, złodziejstwa, korupcji, łamania prawa, łamania konstytucji i demokracji, dziesiątki afer a Ty nadal nazywasz ich najbardziej wyjściową partią.
Smutne jest też to, że wszystkie partie siebie nawzajem kryją, czyli to o czym mówi Kukiz, wy nam dziś nic, my wam jutro nic. Gdyby tak nie było większość polityków z poprzedniej partii rządzącej miała by teraz procesy i czekała ich długa odsiadka. Na czele z Komorowskim i Tuskiem.
I właśnie przez takich ludzi jak Ty nic się w Polsce nie zmieni.

Żeby nie było, nie jest zwolennikiem PiSu, to jak oni rządzą mi się bardzo nie podoba, ale w życiu nie wyjdę na ulicę demonstrować razem z politykami zdrajcami, którzy sprzedaliby Polskę bez cienia wątpliwości.
I nie, Kukiz nie jest idealnym wyborem, Korwin też nie, ale ja mam serdecznie dość w wyborze między PiS a PO, o partii .N szkoda gadać.
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.12.2016, 14:57
Jest smutne, zgadza się. I zgadza się, najsmutniejsze jest to, że kompletnie nie ma żadnego wyboru, najmniejszej alternatywy.

Cytat:
8 lat pychy, arogancji, złodziejstwa, korupcji, łamania prawa, łamania konstytucji i demokracji, dziesiątki afer
Jeżeli jakimś cudem aktualnie rządzący wytrzymają 8 lat, będziesz mógł dokładnie to samo powiedzieć o nich. I o Kukizie, gdyby byli na wierzchu. I o Nowoczesnej. I tak dalej...
Cytat:
I właśnie przez takich ludzi jak Ty nic się w Polsce nie zmieni.
Z tym się niestety nie zgodzę. Nie mam na to żadnego wpływu. Ty również. Nawet całe społeczeństwo tego forum nie ma. Dopóki nie ma żadnej perspektywy ugrupowania mogącego chociaż w najmniejszym stopniu zaburzyć funkcjonowanie ciepłego ....idołku, który od nastu lat urządziła sobie elita, nikt nie ma to wpływu.

Dlatego też, w czym wydarzenia z ostatniego tygodnia mnie tylko utwierdziły, jeśli mają mnie już okradać i robić ze mnie głupka, to niech robią to chociaż tak, żebym nie był tego świadom.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.12.2016, 16:23
każdy jak będzie u władzy, będzie robił wały, z tym że nikt nie robił tego tak bezczelnie jak dzieje się to teraz.
Głupków nie sieją
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.12.2016, 17:10
. I tak, pomimo świadomości tego, co PO narozrabiało przez poprzednie lata, to chyba aktualnie najbardziej "wyjściowa" frakcja.

Objęła Ciebie albo może kogoś z bliskiego otoczenia obniżka emerytur po ostatniej ustawie?

Jak można wybierać między złodziejami, sprzedawczykami, sługusami Makreli czy Władka a między tymi co chcą kraju silnego gospodarczo i politycznie na arenie międzynarodowej
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
azor
Senior Member

Stary 21.12.2016, 17:16
Objęła. Tak samo jak i obejmie mnie obciążenie związane z obniżeniem wieku emerytalnego. Oraz zrzuta na 500+ właśnie od tych, co to chcą kraju silnego gospodarczo.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 21.12.2016, 17:27
87 milionow zl samych nagrod od poczatku kadencji nowego rzadu tez droga nie chodzi
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.12.2016, 17:31
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Objęła Ciebie albo może kogoś z bliskiego otoczenia obniżka emerytur po ostatniej ustawie?
Objęła.
Dzięki za szczerość, teraz już wiemy dlaczego uważasz PO za najbardziej "wyjściową" frakcję
azor
Senior Member

Stary 21.12.2016, 17:34
Głupie pytanie, to i głupia odpowiedź
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.12.2016, 17:35
A co w tym pytaniu głupiego?
heoij
Senior Member

Stary 21.12.2016, 17:36
Nie uważałbym tego pytania za głupie, według mnie Kocur zadał zasadne pytanie. Teraz przynajmniej coś wiemy, dlaczego PIS Ci nie odpowiada
azor
Senior Member

Stary 21.12.2016, 17:39
Jeżeli było zadane z ironią - to na podobnym poziomie odpowiedziałem. Jeżeli było zadane na poważnie - to nawet nie chce mi się tłumaczyć.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.12.2016, 18:36
Ciężko wyczuć czy to była ironia czy nie ...

Jak inaczej tłumaczyć ślepe poparcie dla ekipy wywodzącej się w prostej linii z UB?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
azor
Senior Member

Stary 21.12.2016, 18:41
momencik - czy ja gdzieś powiedziałem, że popieram PO?

Powiedziałem jedynie, że wolałbym ich, niż to co w tej chwili się dzieje.
Nie popieram kompletnie nikogo, ani wujka z WSI, ani kociarza. Oboje to ta sama banda jedynie pod innym szyldem.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.12.2016, 20:58
Cytat:
a ja bym chciał tylko jedno powiedzieć - czy to PiS, czy PO, czy Nowoczesna czy Polska Partia Przyjaciół Piwa - każdy jak będzie u władzy, będzie robił wały, z tym że nikt nie robił tego tak bezczelnie jak dzieje się to teraz.

A gadanie o patriotyzmie, ojczyźnie i wszystkie idiotyzmy o kościele i bogu - ludzie, wydoroślijcie.
Proszę mi podać przykład ofiary śmiertelnej pisowskiego reżimu - z wyłączeniem tego Cweluszki (czy jak mu tam), który umarł i ożył po 10 sekundach. A teraz bez ironii. Proszę o taki przykład. Za rządów PO trup słał się gęsto. Zginęła masa osób, najbardziej znane osoby seryjnego samobójcy to Lepper i Petelicki.
I druga sprawa, proszę mi podać przykład tego jak PiS źle obchodzi się z ludźmi - legitymowanie na manifestacjach antyrzadowych, mandaty, zatrzymywanie autokarów jadących na manifestacje, pałowanie ludzi, prowokacje policyjne (zadymy, podpalanie budek).
I teraz przemyśl na serio czy ten PiS jest taki chujowy czy chujowsze było PO.

A co do wyjściowości danej partii to nie wiem czy na myśli masz tez prezydenta ale jeśli tak to na pewno od Dudy bardziej wyjściowego człowieka na tym stanowisku jeszcze nie było po 89 roku.

PS Aha i tradycyjnie nie napisałeś nic konkretnego na PiS. Napisałeś tylko, że robią wały bezczelnie. Ciekawe jakie to wały.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.12.2016 o godz. 21:03.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
azor
Senior Member

Stary 21.12.2016, 22:25
Cytat:
Proszę mi podać przykład ofiary śmiertelnej pisowskiego reżimu - z wyłączeniem tego Cweluszki (czy jak mu tam), który umarł i ożył po 10 sekundach. A teraz bez ironii. Proszę o taki przykład. Za rządów PO trup słał się gęsto. Zginęła masa osób, najbardziej znane osoby seryjnego samobójcy to Lepper i Petelicki.
Nie podam Ci takich przykładów z prostego powodu - dopóki PO było u władzy, dopóty również takich informacji nie było. Temat troszkę udało się rozdmuchać min. dzięki Sumlińskiemu, Stonodze, filmom itd., których wiarygodność jest co najmniej wątpliwa.

Cytat:
I druga sprawa, proszę mi podać przykład tego jak PiS źle obchodzi się z ludźmi - legitymowanie na manifestacjach antyrzadowych, mandaty, zatrzymywanie autokarów jadących na manifestacje, pałowanie ludzi, prowokacje policyjne (zadymy, podpalanie budek).
Też Ci na to nie odpowiem, bo nie mam pojęcia. Mówisz jednak o dość wąskim zakresie wydarzeń. Manifestacje i te wszystkie rzeczy, które opisałeś miały miejsce i są mega chujowe. Nie uczestniczę w tego typu spędach. Z tego co widziałem, to póki co, po obrony przed manifestacjami naściągali policji z połowy Polski.

I jeszcze raz - i jedni i drudzy są chujowi, mi naprawdę nie chodzi o przeciąganie się na którąkolwiek ze stron.

Cytat:
A co do wyjściowości danej partii to nie wiem czy na myśli masz tez prezydenta ale jeśli tak to na pewno od Dudy bardziej wyjściowego człowieka na tym stanowisku jeszcze nie było po 89 roku.
Wyświęceni śp. Lech i Maria byli całkiem ok - i teraz pewnie wybuchniesz - ale Olek z Jolką również

Cytat:
PS Aha i tradycyjnie nie napisałeś nic konkretnego na PiS. Napisałeś tylko, że robią wały bezczelnie. Ciekawe jakie to wały.
Trybunał, Kamiński, reforma edukacji, wojsko, obsadzenie w radzie ludzi, którzy nie mają bladego pojęcia czym się zajmują, nepotyzm, dzielenie polaków, Waszczykowski, ustawa aborcyjna, misiewicze i przede wszystkim - lizanie się po jajach z kościołem
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.12.2016, 23:12
Cytat:
Nie podam Ci takich przykładów z prostego powodu - dopóki PO było u władzy, dopóty również takich informacji nie było. Temat troszkę udało się rozdmuchać min. dzięki Sumlińskiemu, Stonodze, filmom itd., których wiarygodność jest co najmniej wątpliwa.
Nie rozumiem, jakich informacji nie było? O śmierci Petelickiego czy Leppera? Każdy ogarnięty człowiek wie dlaczego w Polsce tacy ludzie "się zabijali". Często te samobójstwa miały miejsce w weekend co sprawia, że sekcja zwłok następuje dopiero w poniedziałek. Cytat:
"Tak było w wypadku dyrektora Grzegorza Michniewicza (23 grudnia 2009 r.), przewodniczącego Andrzeja Leppera (niedziela 5 sierpnia 2011 r.), gen. Sławomira Petelickiego (sobota 16 czerwca 2012 r.), chor. Remigiusza Musia (sobota 27 października 2012 r.), szefa archeologów, którzy mieli jechać do Smoleńska - prof. Marka Dulinicza (niedziela 6 czerwca 2010 r.) czy dr. inż. Eugeniusza Wróbla (piątek 15 października 2010 r.)."
Jeśli dla Ciebie normalne jest to, że ludzie z pierwszych stron gazet, ludzie znani tak często popełniają samobójstwa to gratuluję. Przykro mi, że ktoś taki jak Ty może kreować się na osobę obiektywną a jednocześnie wypinasz się na prawdę.
Jeśli to nie jest dziwne, że PiS rządzi rok i na razie nie zanosi się aby ktoś z opozycji zechciał popełnić samobójstwo i nie powiązujesz tego z faktem, że za PO często sobie strzelano w łeb lub sie wieszano... dziwne.
Cytat:
Też Ci na to nie odpowiem, bo nie mam pojęcia. Mówisz jednak o dość wąskim zakresie wydarzeń. Manifestacje i te wszystkie rzeczy, które opisałeś miały miejsce i są mega chujowe. Nie uczestniczę w tego typu spędach. Z tego co widziałem, to póki co, po obrony przed manifestacjami naściągali policji z połowy Polski.
Nie mówię o marginalnych wydarzeniach bo mam na myśli np marsz Niepodległości, który dotyczy 100 tys osób. I to jest bardzo ważna sprawa bo pokazuje stosunek polityków i policji do obywateli. Takie manifestacje to jedna a może i jedyna okazja gdzie masz jakąś bezpośrednią konfrontację obywatela z politykami uosobionymi w postaci służb. No bo jedynie na marszu Sienkiewicz może powiedzieć "spalcie budkę to będzie na opozycję" albo może obrzydzać ludziom życie nakładając mandaty, pałując, aresztując itp Trudno żeby gdzies indziej ta konfrontacja polityków z Polakami występowała. Chyba by musieli ludzi pałować bo na zły film do kina poszli.
Także to jest bardzo wazne i jak na razie to tutaj PiS jest wręcz tak polubowny, że aż źle sie dzieje. Bo jeśli jakieś ....y robią prowokacje, szarpią posłankę PiS itp to już jest przesada. Jebana dzicz wyszła na ulice i może sobie pozwolić na wszystko. Gdyby teraz rządziło PO to już dawno by te szmaty były aresztowane i pałowane.
Także tutaj PiS jest o niebo lepszy od PO. To jest prawdziwa demokracja i wolność słowa, aż za duża bo dopuszczają hejt.

A czy naściągali połowę policji z Polski? Gdzie Ty to widzisz? Z tego co wiem to na MN gdzie były manifestacje po 100 tys osób i były prowokacje robione ściągali policji w brud, czy z połowy Polski to nie wiem ale na pewno np z miast oddalonych o 100 km od Wawy. I teraz pytanie skąd Ty wiesz, że z połowy Polski policję ściagają? Ty to wiesz czy wymyśliłeś?

Cytat:
i teraz pewnie wybuchniesz - ale Olek z Jolką również
Nie ma sensu żebym wybuchał. Jest mi jedynie przykro, że ktoś może tak napisać o jakimś .......onym PZPRowcu, alkoholiku, który kołysze się na grobach czy podczas przemówień. Kwaśniewski to niewątpliwie mądry, inteligentny i zaradny człowiek ale jego przeszłość plus jego nałóg to jest jedna z większych tragedii dla Polaków, którzy musieli mieć taką ....ę za prezydenta. Aha, przypomnę, że rozmawiamy o "wyjściowym" człowieku
https://www.youtube.com/watch?v=AFCGEYuBv00
Jeśli to jest wyjściowy i reprezentatywny człowiek to ja .......ę.

Cytat:
Trybunał, Kamiński, reforma edukacji, wojsko, obsadzenie w radzie ludzi, którzy nie mają bladego pojęcia czym się zajmują, nepotyzm, dzielenie polaków, Waszczykowski, ustawa aborcyjna, misiewicze i przede wszystkim - lizanie się po jajach z kościołem
Zwykłe bicie piany lewackich kurew. Trybunał, trybunał i co? PO tak samo sędziów niby niezgodnie wybierało z prawem. Wszystko to gówno warte. 5 prawników czy sędziów powie, że tak jest ok, 8 powie, że nie jest ok. Oni wszyscy, sami są ofiara tego zjebanego prawa, którego naprodukowali od groma i teraz w zależności od potrzeb mogą albo się usprawiedliwiać poszczególnymi przepisami albo wyszukiwać pomyłek rywali.
Co Kamiński? Może prezydent ułaskawiać to ułaskawił. To jest wielki problem?
Co ustawa aborcyjna? Nie podoba Ci się, że nie zaostrzyli prawa tak jak chcieli obywatele, którzy złożyli wniosek? Przecież ten wniosek był obywatelski a PiS go chciał zmienić a w końcu nawet w ogóle odrzucił. To Ci się nie podoba?
Reforma edukacji? To jest ten wałek wielki? Bo mają zdanie, że gimnazjum jest niepotrzebne i wracają do starego systemu? Beka. Wałek tysiąclecia.
Dzielenie Polaków. A co robi PiS, że tak dzieli Polaków? Przecież to te ....y z PO, N i KODu rozwalają ten kraj. To oni chcą nas podzielić.
Co do Misiewiczów i innych to się zgadzam ale można powiedzieć, że to jest norma. Jeśli ktoś przejmuje władze to będzie swoich ludzi wsadzał na część stanowisk. A, że nie zawsze liczą się kompetencje to zawsze będą takie Misiewicze i inni.
I właśnie z tych wielkich wałów to jedynie co do nepotyzmu się zgadzam.
A jeśli chodzi o lizanie się po jajach z kościołem. Powiem Ci tak. Widać jak masz glowę spraną propaganda lewackich kurew. Wybacz ale jeśli ktoś ma w sobie taki jad, że o mało co nie zesra się o myśli na kościół to widać, że coś jest nie tak. Twoje pierwsze zdanie
Cytat:
wszystkie idiotyzmy o kościele i bogu
tu już widac, że masz ból dupy, i:
Cytat:
lizanie się po jajach z kościołem
Tu potwierdzenie bólu dupy.
Twoja cała teoria na temat chujowego PiSu opiera się na nienawiści do kościoła i to już jest pierwszy problem, który nie pozwala Ci realnie ocenić sytuacji, a drugi to uleganiu propagandzie lewackiej, że niby jest tak źle, tak chujowo ale nie potrafisz nawet napisać dlaczego. A jak pytam dlaczego to rzucisz jakieś ogólniki typu trawa, słońce, wojsko, aborcja, kościół, reforma szkolna. Sam nie wiesz dlaczego jest źle ale tak napierdalają z każdej strony w Ciebie tym jadem KODowsko POwskim, że powtarzasz za nimi.

Takich ludzi jak Ty jest wielu. Ale nie ma się co dziwić, skoro wszędzie w mediach .......ą, że jest tak źle to ci mniej kumaci ulegają. Ja wiem, że socjaliści, że kwota wolna od podatku, że budżet z mega minusem (a za taki deficyt to powinno być więzienie) ale widzisz, jest taki jeden problem. Każdy kto świadomie .......ił PO potrafi wymieniać afery i problemy w setkach. Ty i Tobie podobni potraficie jedynie napisać "tego Ci nie napiszę" (o samobójstwach) "to nieważne" (o pałowaniu ludzi na MN), a później to już cała góra wielkich wałów typu reforma szkolna i odrzucenie prawa o zaostrzeniu aborcji. Tragedia kolego, tragedia.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.12.2016, 23:12
Olek z Jolką również
Szczególnie wyjściowo Olek wyglądał na.......ony jak szpok nad grobami... Nie pisz już nic lepiej, bo co post to straszniej.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.12.2016, 23:16
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jak można wybierać między złodziejami, sprzedawczykami, sługusami Makreli czy Władka a między tymi co chcą kraju silnego gospodarczo i politycznie na arenie międzynarodowej
Nie wiem czy tak swiadomie ale porównujesz 'czyny' do 'chęci'.

Nie wiem jakie my mamy atuty by być silnymi gospodarczo, militarnie czy politycznie krajem? Jedyne jakie mi przychodzą to położenie geograficzne (dzieki bogu Unia obok) jak i dosyć znaczna liczba ludnosci. Cos jest co pominąłem co w skali globalnej stawia nas na jednym z pierwszych miejsc?

Jakie atuty by wzmocnic gospodarkę ma ma prezes który psychicznie nie radzi sobie po śmierci brata i wszedzie szuka winnych? Prezes który w życiu nie prowadził wlasnej firmy, prezes dla ktorego wybór na prezesa NBP Skrzypka był rzeczą w zasadzie naturalną? Człowiek ktory wyborów 'misiewiczow' się nie boi bo nie widzi w nich zagrozenia dla gospodarki kraju.

Cofamy sie zamiast tego w czasy PRL gdzie gospodarka była centralnie sterowana gdzie ludzie na najwazniejszych stanowiskach byli 'mierni ale wierni' i nic nie robili bez zgody sekretarza rzadzacej partii.

Ja się nie dziwię ze niektorzy polacy wolą pracowac i mieć przelozonych 'złodzieji' niz mieć nad sobą 'idiotów, deyletantów i znachorów' i wykonywac ich durne polecenia.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.12.2016 o godz. 23:23.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
heoij
Senior Member

Stary 21.12.2016, 23:28
@Łukasz, w twoim wpisie tylko Prezes i Prezes...

Myślisz, że Prezes o wszystkim decyduje sam? Przecież on studiował prawo, a nie gospodarkę, to nie jest jego dziedzina.

Od czego jest całe Ministerstwo Rozwoju na czele z Morawieckim i masą doradców?

Niektórzy tu naprawę przeceniają rolę Prezesa...

Jak była "wina Tuska", tak teraz jest "wina Prezesa"...
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.12.2016 o godz. 23:38.
Lukasz
Senior Member

Stary 21.12.2016, 23:59
heoij napisał(a):Wyświetl post
@Łukasz, w twoim wpisie tylko Prezes i Prezes...

Myślisz, że Prezes o wszystkim decyduje sam? Przecież on studiował prawo, a nie gospodarkę, to nie jest jego dziedzina. Od czego jest całe Ministerstwo Rozwoju na czele z Morawieckim i masą doradców?

Niektórzy tu naprawę przeceniają rolę Prezesa...

Jak była wina Tuska, tak teraz jest wina Prezesa...
Nie przeceniam. Znam o tyle o ile ten ustrój.

Zobacz pewną zależność. Ludzie z PRL ktorych PiS tak wytyka palcem, w owych czasach dorabiali się posad nie przez kwalifikacje ale przez 'znajomosci'. Karierowicze PRL to ludzie z nikąd, 'dyzmy'. Jak tamci nie cofali się przed niczym i byli zdolni brata zabić, tak samo 'elity' PiS się nie cofną bo wiedzą że są z nadania partii. Nie kwalifikacje decydują o utrzymaniu stanowiska a pośrednia/bezpośrednia wola prezesa. Pis z jednymi układami walczy budując dokładnie takie same, tyle że swoje. IMO Ludzie w Ministerstwie Rozwoju czy Morawiecki nie cofna przed niczym, jeśli bedzie tylko taka potrzeba i jeśli prezes sobie zazyczy.

A jaką władzę ma JK widac dokładnie po Smoleńsku, czy np po tym jak łatwo zmienia zdanie Kuchciński o całe 180 stopni. Poza tym o czym my mówimy. Pis jako partia ma władzę absolutną a kto w partii autorytarnie rządzi widać jak na dłoni. Wybory prezesa - 1008 głosów za i 7 przeciw. Siedem. Tam nawet pół procent nie ma innego zdania niz JK
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
heoij
Senior Member

Stary 22.12.2016, 00:10
Ale z twojego wpisu wynika, że o wszystkim decyduje sam Prezes i z tym się nie zgodzę.

Jeszcze nikt nie urodził się alfą i omegą, dlatego nie uwierzę, że różne pomysły nie są konsultowane i omawiane przez szersze grono osób, które naprawdę się na tym znają.

Co do obstawiania stanowisk to szybko zapomniałeś jak PO-PSL- ładnie się wszystkim podzielili, nie wiem czy wtedy tak interweniowałeś w tej sprawie?

Szczególnie PSL- nepotyzm, kumoterstwo, całe rodziny i znajomi bez wykształcenia wpychani na siłę- wtedy Ci to nie przeszkadzało, nie protestowałeś?
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.12.2016 o godz. 00:13.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.12.2016, 09:22
PiS to z kolei nie ma w słowniku słów nepotyzm i kumoterstwo. Moim zdaniem pod tym względem przebijają PSL z lat 2007-2015, którzy obstawiali ARMIR, ANR i może jeszcze ze dwie agencje. Wystarczy popatrzeć co się dzieje. Nawet mój były burmistrz z PiS został wiceprezesem ARMIR mimo, że ledwo duka
Lukasz
Senior Member

Stary 22.12.2016, 09:25
heoij napisał(a):Wyświetl post
Ale z twojego wpisu wynika, że o wszystkim decyduje sam Prezes i z tym się nie zgodzę.

Jeszcze nikt nie urodził się alfą i omegą, dlatego nie uwierzę, że różne pomysły nie są konsultowane i omawiane przez szersze grono osób, które naprawdę się na tym znają.

Co do obstawiania stanowisk to szybko zapomniałeś jak PO-PSL- ładnie się wszystkim podzielili, nie wiem czy wtedy tak interweniowałeś w tej sprawie?

Szczególnie PSL- nepotyzm, kumoterstwo, całe rodziny i znajomi bez wykształcenia wpychani na siłę- wtedy Ci to nie przeszkadzało, nie protestowałeś?
I tak, władza demoralizuje. Dlatego mamy kadencje dlatego przekazujemy pokojowo władzę innym.
Władza zdemoralizowała PRL, zdemoralizowała PO i za chwile to samo będzie z elitami z PiS.

A co do meritum. JK ma zamiłowanie do marionetek lub inaczej mówiąc do wiernych polityków. Marcinkiewicz, Duda, Szydło. Dorzeuce do tego zestawu Lecha kadczyńskiego. Przypadek?

W PRL też nie rzadził sekretarz osobiscie. Też osobiscie nie mógł ale dzieki temu jego władza była bezgraniczna.

Poniższe zdjęcie. Mogę bez problemu udowodnić że najważniejsza osoba zawsze zasiada na środku stołu. Kto jest wazniejszy niż premier? Kto siedzi w centrum? Dlaczego ilość osób jest niepażysta? Kto maiał ostanie zdanie w tyn wydarzeniu? Dobrze pamietam że na końcu padły życznia 'od partii' z ust 'posła' Kaczyńskiego? Dlaczego z jego tam mamy, skoro jest tylko posłem a wokół ma tylu ludzi komeptentnych? Jak nazwiesz tych ludzi razem? Cyrk. Dobrze że Dudy gdzies z boku nie było, bo wyglądałoby to mega komicznie. Jak za PRL.

Nie wiem też czy zwróciłeś uwagę na to jak w poprzednim poscie napisałem o Smoleńsku. Nie przez przypadek. Ja nie nalegałbym aby mój brat ladował w Rosji w fatalną pogodę po to by nie spoznic się na uroczystość. Nie otoczyłbym się ludzmi którzy nad sumienne wykonywanie swoich obowiazkow przekładają dobro partii. Zostawiłbym decyzję czy lądować bratu a mój brat pewnie zostawiłby ją pilotowi, jako osobie kompetentnej w tej materii. Jesli chesz możesz dorzucić sobie do tej wypowiedzi zamach. Zamach ktory, jesli był bo tak chca niektorzy wierzyć, był możliwy głównie dzieki niekompetencji kadr i naciskom władzy i wlasnie charakterowi Jarka.

P.S.
Nie, nie protestowalem, tak samo jak nie poszedłem na wybory by poprzec PiS. Nie widzialem dla siebie partii, nie widzialem nic specjalnego w PO i w zasadzie cicho pozwolilem alby PiS przejał wladze. Ale to co PiS robi woła o pomstę do nieba. Gdybym wiedział ze JK wyciagnie z szafy Antoniego, gdybym wiedzial że PiS przywróci na kolanie 8-letnia podstawówkę, przywróci ulubiony program z PRL - sondę, gdybym wiedział że bedzie rozdawał socjal i podnosił podatki, wykopywał zwłoki z grobu pewnie poszedłbym glosować. Nie byłby to głos na Pis, nie na PO ale jednak. To tak personalnie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.12.2016 o godz. 09:28.
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 09:36
Przecież nawet wyznawcy PiS wiedzą, że Szydło i Duda to marionetki. Dlatego śmieszą mnie wypowiedzi o tym, że Duda to najlepszy prezydent. Chyba najlepszy z tych niesamodzielnych, bo wiadomo, że Bronka masakruje
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 09:51
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przecież nawet wyznawcy PiS wiedzą, że Szydło i Duda to marionetki. Dlatego śmieszą mnie wypowiedzi o tym, że Duda to najlepszy prezydent. Chyba najlepszy z tych niesamodzielnych, bo wiadomo, że Bronka masakruje
Wytłumacz mi na czym polega niesamodzielność Dudy.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2016, 09:54
emj10 napisał(a):Wyświetl post
PiS to z kolei nie ma w słowniku słów nepotyzm i kumoterstwo. Moim zdaniem pod tym względem przebijają PSL z lat 2007-2015, którzy obstawiali ARMIR, ANR i może jeszcze ze dwie agencje. Wystarczy popatrzeć co się dzieje. Nawet mój były burmistrz z PiS został wiceprezesem ARMIR mimo, że ledwo duka
Ale napewno nikt nie przebije Was pod względem wyprzedaży majątku narodowego http://niewygodne.info.pl/artykul5/0...narodowego.htm
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 10:04
Duda jest prezydentem na telefon i tyle. Prezydentem partii.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 10:07
Wywodzi się z PiS, popiera ich program (jaki by nie był), zgadza się z nimi światopoglądowo. Rozumiem, że żebyś uważał go za "prawdziwego" prezydenta ten powinien na przykład blokować ustawy wbrew sobie (i wbrew swoim wyborcom)? Przecież to niedorzeczne...
emj10
Senior Member

Stary 22.12.2016, 10:15
Nie uważam go za prezydenta, bo przecież jest tylko marionetką wstawioną na urząd
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2016, 10:17
No to argument po chuju...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów