The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2010, 12:08
korzychxp napisał(a):Wyświetl post
Dawidowski strzelił w sparingach Lechii więcej goli niz przez całą kariere w oficjalnych ;D
jeśli masz się osmieszać to lepiej nie pisz wcale ---> http://www.90minut.pl/kariera.php?id=332
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 07.02.2010, 12:25
troche to ironia. moze niejasno sie wyrażam napewno wiecej goli Dawid strzelił w sparingach niz w karierze Wislackiej, no te 21 goli dla Amici to jednak coś. u nas też w sparingach strzelał czyż nie ?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.02.2010, 13:10
Z przyjściem Dawidowskiego do Wisły wielu z nas wiązało wielkie nadzieje, bo to naprawdę był czołowy gracz ligi.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.02.2010, 13:14
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Z przyjściem Dawidowskiego do Wisły wielu z nas wiązało wielkie nadzieje, bo to naprawdę był czołowy gracz ligi.
czołowy ? a mi sie wydawało że to taki grajek co musieliśmy Go wziąć w pakiecie Zieńczukiem niby z jakimiś papierami na grę na zasadzie Heniu na pewno zrobi z niego dobrego gracza , już wtedy miał poważne kłopoty ze zdrowiem
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.02.2010, 14:23
Źle ci się wydawało. Nie musieliśmy go brać w pakiecie z Zieńczukiem. W dodatku wówczas Dawidowski był już uznanym graczem ligowym i etatowym reprezentantem kraju. Zieńczuk z kolei był dopiero wschodzącą gwiazdą, a występami w Wiśle miał ugruntować swoją pozycję. Poza tym rzeczywiście ciekawy to pakiet, że za obu zapłacono prawie tyle samo, w dodatku niemało. Żeby było jasne, nie jestem fanem Dawidowskiego, zresztą w czym miałbym mu kibicować, zjadaniu czipsów na trybunach?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.02.2010, 14:32
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Źle ci się wydawało. Nie musieliśmy go brać w pakiecie z Zieńczukiem. W dodatku wówczas Dawidowski był już uznanym graczem ligowym i etatowym reprezentantem kraju. Zieńczuk z kolei był dopiero wschodzącą gwiazdą, a występami w Wiśle miał ugruntować swoją pozycję. Poza tym rzeczywiście ciekawy to pakiet, że za obu zapłacono prawie tyle samo, w dodatku niemało. Żeby było jasne, nie jestem fanem Dawidowskiego, zresztą w czym miałbym mu kibicować, zjadaniu czipsów na trybunach?
A mnie się jednak wydaje że Amica postawiła warunek Zieńczuk razem z Dawidowskim. Na Dawidowskiego dali nawet "upust" żeby tylko odszedł.

Jesteś pewny że nie było takiego warunku?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.02.2010, 15:22
tez jestem pewny, ż Dawidowskiego wcisneli nam w pakiecie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 07.02.2010, 15:29
Pewność mają tylko ci, którzy osobiście przeprowadzali transakcję. My, kibice wiemy to co zaserwowali nam dziennikarze. Nie wydaje mi się jednak sensowne dopłacanie do Zieńczuka 400 tys. euro za piłkarza, co do którego klub nie jest przekonany. W końcu za sumę 900 tys. euro, jaką wydano na obu zawodników łącznie, w tamtych czasach możnaby pozyskać lepszego piłkarza niż Zieńczuk. W dodatku wówczas klub wypłacałby jedną, a nie dwie (wysokie) pensje. Po zebraniu tego wszystkiego do kupy odpowiedź dotycząca zakupu "Dawida", jakoby na doczepkę, nasuwa się sama. A fakt, że Dawidowski był wtedy czołowym piłkarzem nie podlega żadnej dyskusji.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.02.2010, 17:00
Też mi się wydaje, że Dawidowski był wtedy bardziej uznanym graczem. Jeśli już ktoś był na doczepkę w tym transferze to był to Zieńczuk.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 07.02.2010, 17:10
W tamtym okresie Dawidowski byl mniej wiecej jak Nowak dzisiaj. Jak nie jest kontuzjowany to gra niezle, ale kontuzje lapie czesto.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.02.2010, 17:17
mic napisał(a):Wyświetl post
W tamtym okresie Dawidowski byl mniej wiecej jak Nowak dzisiaj. Jak nie jest kontuzjowany to gra niezle, ale kontuzje lapie czesto.

dlatego min Nowakowi zdecydowanie Nie

przyjdzie i 80% sezonu bedzie pijawką na kontrakcie
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.02.2010, 17:20
Jaką pijawką? ZUS by mu płacił...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.02.2010, 20:28
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Pewność mają tylko ci, którzy osobiście przeprowadzali transakcję. My, kibice wiemy to co zaserwowali nam dziennikarze. Nie wydaje mi się jednak sensowne dopłacanie do Zieńczuka 400 tys. euro za piłkarza, co do którego klub nie jest przekonany. W końcu za sumę 900 tys. euro, jaką wydano na obu zawodników łącznie, w tamtych czasach możnaby pozyskać lepszego piłkarza niż Zieńczuk. W dodatku wówczas klub wypłacałby jedną, a nie dwie (wysokie) pensje. Po zebraniu tego wszystkiego do kupy odpowiedź dotycząca zakupu "Dawida", jakoby na doczepkę, nasuwa się sama. A fakt, że Dawidowski był wtedy czołowym piłkarzem nie podlega żadnej dyskusji.
oczywiście nie pisze o pewności, ale o moich z tamtego czasu odczuciach. Zieńczuk - jesli spojrzysz na jego biografię na stronie glównej, był już rok wcześniej na celowniku Wisły i to o niego walczył Kasperczak w związku z odejściem Kosowskiego. Proste. Natomiast Dawidowski do ataku był potrzebny jak piąte kolo u wozu - mieliśmy wtedy Żurawskiego i Frankowskiego, do kadry pukał niesmialo Brożek, a ofensywnie wygrywaliśmy wtedy za Kaspra (po porażce z Tbilisi) w lidze wysoko.
Te sprawy sprzed 6-7 lat nie sa dla mnie zamierzchłą histroią ale niemal dniem wczorajszym. Byc może oficjalnie nikt nie powiedział wtedy, że Amika chce wykorzystać naszą chęć zakupu Zieńczyka, żeby upchnąć nam kontuzjogennego Dawidowskiego, ale wtedy tak to wyglądało. A fakt, że Dwidowski nigdy nie był czołowym piłkarzem ligi dla mnie nie podlega dyskusji. Był dobry w Amice i jak na Amikę, tak jak Niedzielan jest dobry na Ruch i tylko na Ruch
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2010, 21:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
oczywiście nie pisze o pewności, ale o moich z tamtego czasu odczuciach. Zieńczuk - jesli spojrzysz na jego biografię na stronie glównej, był już rok wcześniej na celowniku Wisły i to o niego walczył Kasperczak w związku z odejściem Kosowskiego. Proste. Natomiast Dawidowski do ataku był potrzebny jak piąte kolo u wozu - mieliśmy wtedy Żurawskiego i Frankowskiego, do kadry pukał niesmialo Brożek, a ofensywnie wygrywaliśmy wtedy za Kaspra (po porażce z Tbilisi) w lidze wysoko.
Te sprawy sprzed 6-7 lat nie sa dla mnie zamierzchłą histroią ale niemal dniem wczorajszym. Byc może oficjalnie nikt nie powiedział wtedy, że Amika chce wykorzystać naszą chęć zakupu Zieńczyka, żeby upchnąć nam kontuzjogennego Dawidowskiego, ale wtedy tak to wyglądało. A fakt, że Dwidowski nigdy nie był czołowym piłkarzem ligi dla mnie nie podlega dyskusji. Był dobry w Amice i jak na Amikę, tak jak Niedzielan jest dobry na Ruch i tylko na Ruch
Kolega nieco się myli niestety. Dawidowski miał dobre lata, grał w reprezentacji z całkiem dobrym skutkiem - mógł grać na skrzydle jak i w ataku. Owszem mieliśmy Żurawskiego i Frankowskiego, ale Frankowski miał wówczas pewne problemy ze zdrowiem - sprowadzono w tym samym czasie też Kuźbę. A do jakiej kadry pukał wówczas Brożek? Brożek przebywał na wypożyczeniu w GKS Katowice i nie miał szans na grę nawet w Wiśle a co dopiero w reprezentacji.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.02.2010, 21:11
Kolega nieco się myli niestety. Dawidowski miał dobre lata, grał w reprezentacji z całkiem dobrym skutkiem - mógł grać na skrzydle jak i w ataku.
1 gol na 10 meczów to chyba jednak nie tak dobry skutek.Mnie Dawidowski nigdy nie przekonywał i nie chodzi mi tu o kontuzje bo wtedy nikt nie miał pojęcia że tak się sprawy potoczą , ale o grę - to był taki typowy jeździec bez głowy.W porównaniu do inteligentnie grających Żurawia czy Franka to klasa niżej.

Nie mam pojęcia po co go kupiliśmy i nie pamiętam jak to dokładnie wyglądało, natomiast na pewno priorytetem był Zieniu jako następca Kosy.
Do Amiki to my nigdy szczęścia nie mieliśmy - najpierw nas wyruchali w drugiej lidze(słynne 1-4 ze Ślęzą) , potem Zieniu+Dawidowski, później Dudka za którego gdyby nie Leo,nikt nie dał nawet 1/3 tego co wzieliśmy.Żeby było mało to jeszcze nam Kryszała upchnęli ,co było prawdziwym majstersztykiem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 07.02.2010, 21:15
Do FraMat: W porządku, w końcu każdy ma swoje subiektywne odczucia. Szanuję twoje stanowisko, jednak się z nim nie zgadzam. Na wstępie napiszę, że również dla mnie tamte czasy nie są zamierzchłą historią. Sądzę natomiast, że na twoją bardzo krytyczną ocenę Dawidowskiego wpływa jego nieudana przygoda z Wisłą. Zanim "Dawid" trafił do nas, z roku na rok grał lepiej. W każdym kolejnym sezonie strzelał więcej bramek. Odpowiednio 1, 5, 7, 9 i 12 w samej lidze. Do sezonu bezpośrednio poprzedzającego transfer do Wisły kontuzje praktycznie go omijały. A i nawet w tym ostatnim sezonie zagrał w 14 spotkaniach, w których zdobył 2 gole. To prawda, że nie był to wynik rzucający na kolana, ale jeśli miałbym być złośliwy, to napiszę, że przymierzany do Wisły Dawid Nowak może pochwalić się takim samym wynikiem. Fakt ten nie przeszkadza w określaniu go mianem czołowego piłkarza ligi (nota bene poleca go sam Paweł Brożek). Warto zauważyć, że Dawidowski nie zawsze występował na pozycji napastnika (tak było na przykład w meczu el. ME 2004 ze Szwecją rozegranym w Solnej). Patrząc na jego osiągnięcia, działacze Wisły mieli prawo liczyć, że będzie dużym wzmocnieniem. Na zakończenie napiszę, że zdarzyło mi się oglądać go na żywo na stadionach ekstraklasy (nie w meczach przeciwko Wiśle) i nietrudno było spostrzec, że na boisku nie był ustawiany jako typowy snajper. Odmawianie Dawidowskiemu bycia czołowym piłkarzem w lidze nie jest moim zdaniem fair. Mowa przecież o piłkarzu, który w ciągu niecałych 2 lat rozegrał 10 spotkań w reprezentacji Polski, w tym 4 eliminacyjne do Euro 2004, za którego zapłacono 400 tys. euro. Prezesowi Cupiałowi pieniądze musiałyby chyba się uszami wysypywać, żeby za ligowego szaraka zapłacił prawie pół miliona. Jeśli spojrzymy na ostatnie okienka transferowe, to trzeba stwierdzić, że chyba się nie wysypują.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.02.2010, 21:17
Kolega nieco się myli niestety. Dawidowski miał dobre lata, grał w reprezentacji z całkiem dobrym skutkiem - mógł grać na skrzydle jak i w ataku. Owszem mieliśmy Żurawskiego i Frankowskiego, ale Frankowski miał wówczas pewne problemy ze zdrowiem - sprowadzono w tym samym czasie też Kuźbę. A do jakiej kadry pukał wówczas Brożek? Brożek przebywał na wypożyczeniu w GKS Katowice i nie miał szans na grę nawet w Wiśle a co dopiero w reprezentacji.
od roku nie grał w żadnej reprezentacji o ile to w ogóle to można było nazwać grą w reprezentacji wepchnęli nam złom i tylko zostaje pytanie czy tacy sprytni byli czy ktoś z Wisły zrobił wałek przy transferze

jakoś nigdy nic nie szło z Amiki kupić a tu nagle oddają nam 2 "gwiazdy" z tym że nam głownie zależało na Zieńczuku który wydawał sie najlepszym zastępca Kosy po odstrzeleniu Brasili i Edno

Dawidowski to był niezły gracz ale żadna gwiazda a mówiło sie że łapie dość często kontuzje i jakoś po podpisaniu kontraktu od razu sie "połamał"
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 07.02.2010 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.02.2010, 23:47
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Żeby było mało to jeszcze nam Kryszała upchnęli ,co było prawdziwym majstersztykiem.

Ale Kryszał to byl przeciez zaufany kumplowski transfer złotoustego wąsacza Engela ....

Svitlica od Okuki przeciez tez byl Wislakiem ...hahahaha do dzis nie moge w to uwierzyc....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 08.02.2010, 00:49
Svitlica jak każdy wie to był kompletny nie wypal , to nie to co za czasów jego gry w Legii. Do dziś nie mogę zapomnieć jak odebral nam wtedy na Reymonta mistrzostwo strzelając w końcówce nad Ivanem Trabalikiem , doprowadzając do remisu. Także złe wspomnienia mam jeśli chodzi o tego piłkarza.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 08.02.2010, 17:13
ktoś zna jakieś motywy odwołania Wilczka?
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 08.02.2010, 18:50
Witam, przyłączam się do prośby Massouda. Mam serdeczny i gorący apel do adminów o zainicjowanie jak najszerszej dyskusji dot. osoby Marka Wilczka. Ja swój krótki wpis umieściłem w komentarzach. Mam do was koledzy wiele żalu o blokowanie kont w sytuacjach kompletnie absudralnych, pokażcie że potraficie zrobić coś pozytywnego. Czekam z utęsknieniem na naj najwięcej informacji, jakieś anegdotki, ciekawostki, bardzo chetnie przyłączę sie do dyskusji.
Odpowiedz cytując
1227
Member

Stary 09.02.2010, 09:08
http://www.futbol.pl/artykul/76309.html
trochę mnie zatkało... nikola nowym kapitanem korony. wzór dla piłkarzy młodego pokolenia
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.02.2010, 13:13
A mimo Jego wad to właśnie brakuje mi takich charakternych piłkarzy "z jajami". Był jaki był ale ile to szczęścia dał jak wsadził bramkę Iraklisowi, fartem bo fartem ale strzelił. Fajna postać, szkoda, że niespełniony talent, bo fakt faktem Korona czy Wisła to nie są jakieś wielkie progi...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.02.2010, 13:43
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
A mimo Jego wad to właśnie brakuje mi takich charakternych piłkarzy "z jajami". Był jaki był ale ile to szczęścia dał jak wsadził bramkę Iraklisowi, fartem bo fartem ale strzelił. Fajna postać, szkoda, że niespełniony talent, bo fakt faktem Korona czy Wisła to nie są jakieś wielkie progi...
Fajnie jeśli te"jaja" idą w parze z umiejętnościami. U Serba było to pierwsze,i to dość naciągane. Umiejętności ma średnie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Danton
Junior Member

Stary 09.02.2010, 15:44
nierówno pod sufitem i alkohol - ta mieszanka i niego to wybitny przyklad
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.02.2010, 17:36
Grzegorz Kaliciak w Starcie Bogdanowice
http://i3.fmix.pl/fmi1191/d6eea1f90029ee814b66956e
http://www.lokalna.com.pl/main.php?act=czyt&artid=16655

Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.02.2010 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.02.2010, 11:38
Jean Paulista: Chciałbym skończyć karierę w Wiśle

http://futbolnet.pl/wiadomosci/jean-...ariere-w-wisle
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Stary 10.02.2010, 11:58
Jeśli trzyma tą dyspozycję i nie zarządałby sporej kasy to czemu, nie?
Oczywiście żartuję, raczej nie ma szans na jego powrót...

Spoko zawodnik z niego był, nigdy nie zapomnę tej bramki:
http://www.youtube.com/watch?v=jB6UK...eature=channel
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 10.02.2010, 13:07
racja , ładna niezapomniana bramka upokarzająca także naszego byłego gracza Dolhę . Ale ja nie zapomnę nigdy tej bramki :http://www.youtube.com/watch?v=kS6tF2RO0Lg
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Stary 10.02.2010, 13:55
Strzał życia Jak to powiedział komentator "stadiony świata".
Fajną bramę 'sięknął' też w Pucharze Polski strzelając plecami (nabił go obrońca wybijający piłkę)
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów