|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pewnie przyjdzie gość ze swoim sztabem.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę ilu mamy zawodników w kadrze, uważam że wielu z nich cieszy sie ze zmiany trenera i "nowej" szansy. Jedną z rzeczy jaka osobiscie zarzucalem Ramirezowi to tendencyjnosc w wybieraniu składu. Wiele nielogicznycj decyzji, preferowanie krajanow.
Sytuacja że zwolnili go już teraz mnie zaskoczyla, bo ewidentnie bardziej na rękę bylaby taka zmiana po zakończeniu rundy. Niemniej jednak zawodnicy zagrali dziś na jego zwolnienie. Jeśli jest inaczej to tym bardziej Ramirez zasłużył na wypowiedzenie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]() PS. Poza tym tak naprawdę nikt z nas nie wie jakie cele na ten sezon przed Kiko postawil zarzad.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.12.2017 o godz. 21:39.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czy Ty zawsze musisz widzieć świat w czarnym kolorze? Uważasz, że Wisła to jest klub który stać tylko na jakieś odpady? Ogarnij się.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
O 3 kolejki za późno
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Dlaczego zasłużył na wypowiedzenie? Bo dostał kilkunastu anonimowych piłkarzy o nieznanych możliwościach, zaniedbanych fizycznie i nie zrobił z nimi cudu? Bo sprzedano mu dwóch, którzy mieli jakąkolwiek wartość i zostawiono emerytów, którzy są coraz słabsi? Niesamowite jest to, że duża część kibiców wywróżyła sobie, iż to na pewno masa niesamowitych grajków, a Kiko to wuefista. Te wszystkie teksty o możliwościach na papierze są z dupy, od lat. I żeby nie było, tu nie chodzi o Kiko, który jak wielu poprzednich, jest mi obojętny. Chodzi o dobrą diagnozę... bez której niewiele się zmieni, jak pokazuje historia ostatnich lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
https://twitter.com/enkikos/status/939954668653961217
O jakich on rozwiązaniach on pisze, tych z meczu z Płockiem? No i kto mi wytłumaczy że przeciwko Kiko zagrali Hiszpanie. Bo zagrać bardziej przeciwko trenerowi niż Perez to chyba się nie dało Powód: JŻS
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 10.12.2017 o godz. 22:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Narcyz, jak wesoły holender Maaskant.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Feio powinien polecieć, jeden gol na sto rożnych to wynik jakiego po prostu nie da się obronić.
Dla jasności, może ma on jakieś ukryte walory i przydać się w klubie, ale nie jako osoba odpowiedzialna za stałe fragmenty, bo, jak ktoś już to pisał, wykonywane przez naszych piłkarzy rożne to jeszcze większa kpina niż ich obrona przed rożnymi przeciwnika. W większości zamiast przynosić nam gole kończą się kontrami. Powód: JŻS
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 10.12.2017 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie jestem rozczarowany zwolnieniem Kiko.
Nie podobała mi się jego koncepcja gry i minimalizm. Wyniki były niezłe, okresami dobre lub bardzo dobre. Gra za to była fatalna. Oczy bolały od patrzenia w wielu przypadkach. A Kiko nawet jak przez przypadek trafiał na jakiś lepszy pomysł (np. Halilović w środku) to szybko powracał do poprzedniego stanu rzeczy. Ja do teraz łamię sobie głowę jak po rozegraniu dwóch chyba najlepszych meczy w rundzie pod względem piłkarskim (nie mówimy o suchym wyniku, ale o grze) można zławkować na stałe gościa współodpowiedzialnego za ten stan rzeczy (Halilović od tamtego czasu nawet nie powąchał murawy). Z drugiej strony jestem zaskoczony zmianą trenera - myślałem, że mimo wszystko jego pozycja w klubie jest mocniejsza niezależnie od mojej opinii na jego temat. Cieszy mnie fakt, że włodarze nie podzielali ślepej wiary dużej części forumowiczów i rozliczali nie tylko za wyniki ale również za styl gry. Bo ten jest od dłuższego czasu skandaliczny (z pojedynczymi wyjątkami). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ależ jest wiele w tym prawdy. Ludziom w klubie brakuje dystansu i trzeźwego oglądu sytuacji. Ot typowi kibice, z typowymi ograniczeniami.
Gdyby to zdarzyło się pierwszy raz... Ale dzisiaj brzmi ta sama pieśń co w poprzednich 8 czy 9 przypadkach, a wyników, jak nie było, tak nie ma. Ale mamy zajebisty skład, jak zwykle. A na papierze jeszcze lepszy Wystarczy zmienić trenera.Czy leci z nami pilot i kiedyś zakończy to szaleństwo?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 10.12.2017 o godz. 22:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Większość patrzy na tą zmianę w dość wąski sposób. Ja bym mimo wszystko zachował szerszą perspektywę. I paradoksalnie Kiko nie musi być w tej ocenie na pierwszym miejscu.
Trzeba wrócić do momentu zatrudnienia Kiko - Wisła była wtedy w dużo słabszej kondycji finansowej, z nieporównywalnie węższa kadrą. I Kiko był dobrym trenerem na tamten moment. Na takiego było klub stać. Wiadomo było, że ma swoje ograniczenia - trener, który głównie pracował w 4 lidze. Nie ma cudów. I zaklinanie, kolorowanie rzeczywistości, że oto w Hiszpanii jest taka konkurencja, która nie pozwoliła przebić mu sie wyżej były komunikatami na zewnątrz. I teraz kiedy klub może sobie pozwolić na więcej, decyduje się na trenera lepszego. Przynajmniej na papierze. I wcale nie trzeba odrazu wyrokować czy Kiko jest dobry czy zły. Miał pewną rolę, którą wypełnił. Klub idzie do przodu i dokonuje zmiany. Zmiana nie jest zła sama w sobie. Jak masz napastnika, który strzela 5 bramek na sezon, a możesz sprowadzić takiego, który zdobywą średnio 10 to robisz to. I wcale to nie oznacza, że ten pierwszy jest słaby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860 Nie wiem dlaczego zakończył pracę w Videotonie, miał 2,42 PNM. Nie poradził sobie w Almerii - 11 meczów/0,55 W Hajduku Split miał 39 - 1,82 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Co do wypowiedzi Stilicia, to była riposta na wywiad sprzed kilku dni: http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,3...-stilicia.html.
Jutro w PSie Trela i "Sieroty po Ramirezie. Ból głowy Sobolewskiego" patrząc na to, że jeszcze wczoraj na swoim blogu bronił Kiko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ze Manuel - gral prosto z samolotu. Bez sensu. Balaniuk - gral prosto z samolotu. Bez sensu. Halilovic - dawal dobre zmiany. Zagral 2 fajne pelne spotkania. Po czym nie powachal murawy przez 3 spotkania. Imaz dostal od razu 1 skład. Kostal mial dobre wejścia, nie powachal już murawy. O reszcie mi sie nie chce pisac. Derby pokażą jaki skład wystawi obiektywniejszy Sobol. Większość tych " anonimowych" piłkarzy nie była anonimowa dla Kiko, bo byli z jego polecenia. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
http://weszlo.com/2017/12/10/kiko-ra...nskie-osiedla/
Ja się pod tym mogę podpisać. Zakładam, że cała reszta "sierot po Ramirezie" będzie pisać podobnie. Weszło napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ja Ci już dziś powiem:
Buchalik - Cywka, Wasilewski, Arsenic, Sadlok - Basha, Perez - Boguski, Wojtkowski, Małecki - Carlitos Ewentualnie Brożek za Wojtkowskiego, Llonch za Pereza. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Perez nie zagra przez karki w derbach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to ten temat mozna zamknac, 16 wygranych, 16 porazek, 6 remisow nie sa to powalajace statystyki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mamy kasę? Nie. Dobrzy trenerzy z sukcesami się cenią? Tak. Dobry trener chce mieć dobrych piłkarzy, bo w końcu firmuje projekt nazwiskiem? Tak. Więc czego nie rozumiesz? Ja mam się ogarnąć, czy może Ty - dorosnąć? Za rok i tak będziesz darł ryja o zmianę trenera, tak na 90%. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gdybym przyjmował takie założenia ja Ty, już dawno mieszkałbym pod mostem, a tak jeszcze kilka, kilkanaście lat mogę się cieszyć przyzwoitym jak dla mnie oczywiście statusem...
![]()
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem o czym bredzisz, ja Ci napisałem czemu dobry trener z dobrym CV nie przyjdzie do biednej drużyny z piłkarskiego wy....owa.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mi w powodach zwolnienia brakuje omówienia jednego:cieżkostrawnej gry i marnowania szans w ważnych meczach.
Co na stadion przychodzilismy w dużej liczbie to był piach i/lub wtopa. Wiadomo mamy rozbuchane oczekiwania, ale zarząd by zarabiać musi im wyjść naprzeciw. Tymczasem Kiko nie dawał rady w ważnych z punktu widzenia budżetu meczach. Frekwencja stoi. Tą ogólną stagnacja w rozwoju drużyny przekładają się wprost na budżet ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kiedy to właśnie Ty bredzisz, stawiając nas w szeregu z drużynami z piłkarskiego w...owa...
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Dziecko, nie chcę Ci robić przykrości ale jesteśmy biedni i gramy w gównianej lidze. Stoimy w jednym szeregu z Koroną Kielce czy Arką Gdynia. Takie Zagłębie Lubin to już za wysokie progi, kupują graczy za kasę, taki Czerwiński olał nas ciepłym moczem a do nich przeszedł.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Online |
|
Cuesta grał lepiej niż Buchalik w poprzedniej kolejce.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 10.12.2017 o godz. 23:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Online |
|
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert...crank2018.html Chociaż zrobiliśmy wynik (2.875) prawie taki jak Holendrzy (2.9). Oraz lepszy niż Belgia (2.6) ![]()
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 10.12.2017 o godz. 23:28.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|