The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2017, 21:32
Pewnie przyjdzie gość ze swoim sztabem.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2017, 21:35
Biorąc pod uwagę ilu mamy zawodników w kadrze, uważam że wielu z nich cieszy sie ze zmiany trenera i "nowej" szansy. Jedną z rzeczy jaka osobiscie zarzucalem Ramirezowi to tendencyjnosc w wybieraniu składu. Wiele nielogicznycj decyzji, preferowanie krajanow.

Sytuacja że zwolnili go już teraz mnie zaskoczyla, bo ewidentnie bardziej na rękę bylaby taka zmiana po zakończeniu rundy. Niemniej jednak zawodnicy zagrali dziś na jego zwolnienie. Jeśli jest inaczej to tym bardziej Ramirez zasłużył na wypowiedzenie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.12.2017, 21:36
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
wspaniała volta , teraz wypadałoby napisać parę postów krytykujących zarząd za pochopną decyzję
Niby dlaczego. To decyzja zarządu. To, ze ja mam inne zdanie nie znaczy, ze z góry mam ich za to krytykować. Pomijam kwestie finansowe bo zarząd na pewno sie lepiej w niej orientuje ode mnie

PS. Poza tym tak naprawdę nikt z nas nie wie jakie cele na ten sezon przed Kiko postawil zarzad.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.12.2017 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.12.2017, 21:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A kogo się spodziewałeś? Dobry trener chce dużych pieniędzy, transferów, zatrudnienia sztabu i odszkodowania za zwolnienie. Czyli wszystkiego tego na co nas nie stać.
Czy Ty zawsze musisz widzieć świat w czarnym kolorze? Uważasz, że Wisła to jest klub który stać tylko na jakieś odpady? Ogarnij się.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.12.2017, 21:47
https://twitter.com/enkikos/status/939954668653961217
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.12.2017, 21:48
O 3 kolejki za późno
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.12.2017, 21:50
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę ilu mamy zawodników w kadrze, uważam że wielu z nich cieszy sie ze zmiany trenera i "nowej" szansy. Jedną z rzeczy jaka osobiscie zarzucalem Ramirezowi to tendencyjnosc w wybieraniu składu. Wiele nielogicznycj decyzji, preferowanie krajanow.

Sytuacja że zwolnili go już teraz mnie zaskoczyla, bo ewidentnie bardziej na rękę bylaby taka zmiana po zakończeniu rundy. Niemniej jednak zawodnicy zagrali dziś na jego zwolnienie. Jeśli jest inaczej to tym bardziej Ramirez zasłużył na wypowiedzenie.
To o czym piszesz to domniemania. Tak trudno uwierzyć w to, ze ci, którzy grali, chociaż nie pozbawieni wad, byli lepsi od pozostałych? Hurtowe zakupy niczego nie gwarantują.

Dlaczego zasłużył na wypowiedzenie? Bo dostał kilkunastu anonimowych piłkarzy o nieznanych możliwościach, zaniedbanych fizycznie i nie zrobił z nimi cudu? Bo sprzedano mu dwóch, którzy mieli jakąkolwiek wartość i zostawiono emerytów, którzy są coraz słabsi? Niesamowite jest to, że duża część kibiców wywróżyła sobie, iż to na pewno masa niesamowitych grajków, a Kiko to wuefista. Te wszystkie teksty o możliwościach na papierze są z dupy, od lat.

I żeby nie było, tu nie chodzi o Kiko, który jak wielu poprzednich, jest mi obojętny. Chodzi o dobrą diagnozę... bez której niewiele się zmieni, jak pokazuje historia ostatnich lat.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 10.12.2017, 21:53
https://twitter.com/enkikos/status/939954668653961217

O jakich on rozwiązaniach on pisze, tych z meczu z Płockiem? No i kto mi wytłumaczy że przeciwko Kiko zagrali Hiszpanie. Bo zagrać bardziej przeciwko trenerowi niż Perez to chyba się nie dało? Najlepsi na boisku za to byli, moim zdaniem, Polacy - Sadlok i Wojtkowski, może jeszcze Basha... Naprawdę Viktor Perez to wartość dodana w porównaniu ze Sztiliciem (celowo spolszczyłem, bo zauważyłem że większość nie umie poprawnie wypowiedzieć nazwiska grajka, który znaczy coś w historii klubu)?
Powód: JŻS
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 10.12.2017 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.12.2017, 21:56
Narcyz, jak wesoły holender Maaskant.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 10.12.2017, 21:56
Feio powinien polecieć, jeden gol na sto rożnych to wynik jakiego po prostu nie da się obronić.

Dla jasności, może ma on jakieś ukryte walory i przydać się w klubie, ale nie jako osoba odpowiedzialna za stałe fragmenty, bo, jak ktoś już to pisał, wykonywane przez naszych piłkarzy rożne to jeszcze większa kpina niż ich obrona przed rożnymi przeciwnika. W większości zamiast przynosić nam gole kończą się kontrami.
Powód: JŻS
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 10.12.2017 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.12.2017, 21:59
Nie jestem rozczarowany zwolnieniem Kiko.

Nie podobała mi się jego koncepcja gry i minimalizm. Wyniki były niezłe, okresami dobre lub bardzo dobre.

Gra za to była fatalna. Oczy bolały od patrzenia w wielu przypadkach. A Kiko nawet jak przez przypadek trafiał na jakiś lepszy pomysł (np. Halilović w środku) to szybko powracał do poprzedniego stanu rzeczy. Ja do teraz łamię sobie głowę jak po rozegraniu dwóch chyba najlepszych meczy w rundzie pod względem piłkarskim (nie mówimy o suchym wyniku, ale o grze) można zławkować na stałe gościa współodpowiedzialnego za ten stan rzeczy (Halilović od tamtego czasu nawet nie powąchał murawy).

Z drugiej strony jestem zaskoczony zmianą trenera - myślałem, że mimo wszystko jego pozycja w klubie jest mocniejsza niezależnie od mojej opinii na jego temat. Cieszy mnie fakt, że włodarze nie podzielali ślepej wiary dużej części forumowiczów i rozliczali nie tylko za wyniki ale również za styl gry. Bo ten jest od dłuższego czasu skandaliczny (z pojedynczymi wyjątkami).
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.12.2017, 22:01
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Narcyz, jak wesoły holender Maaskant.
Ależ jest wiele w tym prawdy. Ludziom w klubie brakuje dystansu i trzeźwego oglądu sytuacji. Ot typowi kibice, z typowymi ograniczeniami.

Gdyby to zdarzyło się pierwszy raz...

Ale dzisiaj brzmi ta sama pieśń co w poprzednich 8 czy 9 przypadkach, a wyników, jak nie było, tak nie ma. Ale mamy zajebisty skład, jak zwykle. A na papierze jeszcze lepszy Wystarczy zmienić trenera.

Czy leci z nami pilot i kiedyś zakończy to szaleństwo?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 10.12.2017 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.12.2017, 22:15
Większość patrzy na tą zmianę w dość wąski sposób. Ja bym mimo wszystko zachował szerszą perspektywę. I paradoksalnie Kiko nie musi być w tej ocenie na pierwszym miejscu.

Trzeba wrócić do momentu zatrudnienia Kiko - Wisła była wtedy w dużo słabszej kondycji finansowej, z nieporównywalnie węższa
kadrą. I Kiko był dobrym trenerem na tamten moment. Na takiego było klub stać. Wiadomo było, że ma swoje ograniczenia - trener, który głównie pracował w 4 lidze. Nie ma cudów. I zaklinanie, kolorowanie rzeczywistości, że oto w Hiszpanii jest taka konkurencja, która nie pozwoliła przebić mu sie wyżej były komunikatami na zewnątrz.

I teraz kiedy klub może sobie pozwolić na więcej, decyduje się na trenera lepszego. Przynajmniej na papierze. I wcale nie trzeba odrazu wyrokować czy Kiko jest dobry czy zły. Miał pewną rolę, którą wypełnił. Klub idzie do przodu i dokonuje zmiany. Zmiana nie jest zła sama w sobie. Jak masz napastnika, który strzela 5 bramek na sezon, a możesz sprowadzić takiego, który zdobywą średnio 10 to robisz to. I wcale to nie oznacza, że ten pierwszy jest słaby.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.12.2017, 22:24
nesta napisał(a):Wyświetl post
...
I teraz kiedy klub może sobie pozwolić na więcej, decyduje się na trenera lepszego. Przynajmniej na papierze. ...
No to jest właśnie główny problem. Czy jest to lepszy trener. Czy też taki Smuda ...

https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860

Nie wiem dlaczego zakończył pracę w Videotonie, miał 2,42 PNM.
Nie poradził sobie w Almerii - 11 meczów/0,55
W Hajduku Split miał 39 - 1,82
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 10.12.2017, 22:25
Co do wypowiedzi Stilicia, to była riposta na wywiad sprzed kilku dni: http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,3...-stilicia.html.

Jutro w PSie Trela i "Sieroty po Ramirezie. Ból głowy Sobolewskiego" patrząc na to, że jeszcze wczoraj na swoim blogu bronił Kiko.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2017, 22:29
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To o czym piszesz to domniemania. Tak trudno uwierzyć w to, ze ci, którzy grali, chociaż nie pozbawieni wad, byli lepsi od pozostałych? Hurtowe zakupy niczego nie gwarantują.

Dlaczego zasłużył na wypowiedzenie? Bo dostał kilkunastu anonimowych piłkarzy o nieznanych możliwościach, zaniedbanych fizycznie i nie zrobił z nimi cudu? Bo sprzedano mu dwóch, którzy mieli jakąkolwiek wartość i zostawiono emerytów, którzy są coraz słabsi? Niesamowite jest to, że duża część kibiców wywróżyła sobie, iż to na pewno masa niesamowitych grajków, a Kiko to wuefista. Te wszystkie teksty o możliwościach na papierze są z dupy, od lat.
.
Domniemania czy nie, oto przyklady:
Ze Manuel - gral prosto z samolotu. Bez sensu.
Balaniuk - gral prosto z samolotu. Bez sensu.
Halilovic - dawal dobre zmiany. Zagral 2 fajne pelne spotkania. Po czym nie powachal murawy przez 3 spotkania.
Imaz dostal od razu 1 skład.
Kostal mial dobre wejścia, nie powachal już murawy.
O reszcie mi sie nie chce pisac. Derby pokażą jaki skład wystawi obiektywniejszy Sobol.

Większość tych " anonimowych" piłkarzy nie była anonimowa dla Kiko, bo byli z jego polecenia.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.12.2017, 22:32
http://weszlo.com/2017/12/10/kiko-ra...nskie-osiedla/

Ja się pod tym mogę podpisać. Zakładam, że cała reszta "sierot po Ramirezie" będzie pisać podobnie.

Weszło napisał(a):
To wszystko jednak zarzuty z gatunku tych mniejszych, bo Ramirez bronił się tym, co najważniejsze – wynikami. Jeśli rozliczać trenera właśnie z nich, to Ramirez nie powinien mieć sobie zbyt wiele do zarzucenia. Punktował dobrze. Może nawet zadziwiająco dobrze. Hiszpan wykręcił średnią 1,42 na mecz, a od momentu jego przyjścia do Wisły, tabela prezentuje się tak…

wisla

Cały projekt wydaje się zatem bardzo dziwny od samego początku do końca. Tak jak dziwne było zatrudnienie Ramireza, tak jeszcze dziwniejsza wydaje się tak szybka utrata cierpliwości władz klubu (sytuacja wcale nie jest kryzysowa, Wisła nawet nie wyleciała z ósemki) i nagłe przyznanie się do tego, że zatrudnianie trenerskiego anonima nie miało najmniejszego sensu (tym bardziej, że patrząc po wynikach – jednak sens miało). Pozostaje tylko mieć nadzieję, że ogórkowego Hiszpana nie zastąpi inny równie ogórkowy Hiszpan, ale na to raczej się nie zanosi. Ten szykowany na nowego trenera CV ma całkiem sympatyczne.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.12.2017, 22:32
Ja Ci już dziś powiem:

Buchalik - Cywka, Wasilewski, Arsenic, Sadlok - Basha, Perez - Boguski, Wojtkowski, Małecki - Carlitos

Ewentualnie Brożek za Wojtkowskiego, Llonch za Pereza.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2017, 22:36
Perez nie zagra przez karki w derbach
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.12.2017, 22:36
No to ten temat mozna zamknac, 16 wygranych, 16 porazek, 6 remisow nie sa to powalajace statystyki.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.12.2017, 22:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Perez nie zagra przez karki w derbach
Moze grać bo jedna kartka była w PP....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2017, 22:52
Barti napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty zawsze musisz widzieć świat w czarnym kolorze? Uważasz, że Wisła to jest klub który stać tylko na jakieś odpady? Ogarnij się.
Jest różnica miedzy czarnowidztwem a widzeniem rzeczy realnie.
Mamy kasę? Nie.
Dobrzy trenerzy z sukcesami się cenią? Tak.
Dobry trener chce mieć dobrych piłkarzy, bo w końcu firmuje projekt nazwiskiem? Tak.

Więc czego nie rozumiesz? Ja mam się ogarnąć, czy może Ty - dorosnąć? Za rok i tak będziesz darł ryja o zmianę trenera, tak na 90%.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2017, 22:55
Jest różnica miedzy czarnowidztwem a widzeniem rzeczy realnie.
Mamy kasę? Nie.
Dobrzy trenerzy z sukcesami się cenią? Tak.
Dobry trener chce mieć dobrych piłkarzy, bo w końcu firmuje projekt nazwiskiem? Tak.

Więc czego nie rozumiesz? Ja mam się ogarnąć, czy może Ty - dorosnąć?
Gdybym przyjmował takie założenia ja Ty, już dawno mieszkałbym pod mostem, a tak jeszcze kilka, kilkanaście lat mogę się cieszyć przyzwoitym jak dla mnie oczywiście statusem...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:05
Gdybym przyjmował takie założenia ja Ty, już dawno mieszkałbym pod mostem, a tak jeszcze kilka, kilkanaście lat mogę się cieszyć przyzwoitym jak dla mnie oczywiście statusem...
Nie wiem o czym bredzisz, ja Ci napisałem czemu dobry trener z dobrym CV nie przyjdzie do biednej drużyny z piłkarskiego wy....owa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.12.2017, 23:05
Mi w powodach zwolnienia brakuje omówienia jednego:cieżkostrawnej gry i marnowania szans w ważnych meczach.
Co na stadion przychodzilismy w dużej liczbie to był piach i/lub wtopa.
Wiadomo mamy rozbuchane oczekiwania, ale zarząd by zarabiać musi im wyjść naprzeciw. Tymczasem Kiko nie dawał rady w ważnych z punktu widzenia budżetu meczach. Frekwencja stoi.

Tą ogólną stagnacja w rozwoju drużyny przekładają się wprost na budżet
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2017, 23:08
Nie wiem o czym bredzisz, ja Ci napisałem czemu dobry trener z dobrym CV nie przyjdzie do biednej drużyny z piłkarskiego wy....owa.
Kiedy to właśnie Ty bredzisz, stawiając nas w szeregu z drużynami z piłkarskiego w...owa...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:18
Kiedy to właśnie Ty bredzisz, stawiając nas w szeregu z drużynami z piłkarskiego w...owa...

Dziecko, nie chcę Ci robić przykrości ale jesteśmy biedni i gramy w gównianej lidze. Stoimy w jednym szeregu z Koroną Kielce czy Arką Gdynia. Takie Zagłębie Lubin to już za wysokie progi, kupują graczy za kasę, taki Czerwiński olał nas ciepłym moczem a do nich przeszedł.

pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Mi w powodach zwolnienia brakuje omówienia jednego:cieżkostrawnej gry i marnowania szans w ważnych meczach.
Co na stadion przychodzilismy w dużej liczbie to był piach i/lub wtopa.
Wiadomo mamy rozbuchane oczekiwania, ale zarząd by zarabiać musi im wyjść naprzeciw. Tymczasem Kiko nie dawał rady w ważnych z punktu widzenia budżetu meczach. Frekwencja stoi.

Tą ogólną stagnacja w rozwoju drużyny przekładają się wprost na budżet
No to ciekawi mnie jak wyjdą naprzeciw rozbuchanym oczekiwaniom sierot po Cupiale. Serio.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:22
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Ja Ci już dziś powiem:

Buchalik - Cywka, Wasilewski, Arsenic, Sadlok - Basha, Perez - Boguski, Wojtkowski, Małecki - Carlitos

Ewentualnie Brożek za Wojtkowskiego, Llonch za Pereza.

Cuesta grał lepiej niż Buchalik w poprzedniej kolejce.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 10.12.2017 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2017, 23:23

Dziecko, nie chcę Ci robić przykrości ale jesteśmy biedni i gramy w gównianej lidze. Stoimy w jednym szeregu z Koroną Kielce czy Arką Gdynia. Takie Zagłębie Lubin to już za wysokie progi, kupują graczy za kasę, taki Czerwiński olał nas ciepłym moczem a do nich przeszedł.

No to ciekawi mnie jak wyjdą naprzeciw rozbuchanym oczekiwaniom sierot po Cupiale. Serio.
Chyba coś Ci się zupełnie pomieszało w głowie, od tego codziennego klęczenia ojcze... Celowo deprecjonujesz naszą ligę, żeby podkreślić jaka to Wisła jest słaba...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:25
Chyba coś Ci się zupełnie pomieszało w głowie, od tego codziennego klęczenia ojcze... Celowo deprecjonujesz naszą ligę, żeby podkreślić jaka to Wisła jest słaba...
To nie wolfy, to UEFA
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert...crank2018.html

Chociaż zrobiliśmy wynik (2.875) prawie taki jak Holendrzy (2.9). Oraz lepszy niż Belgia (2.6)
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 10.12.2017 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów