|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W końcu to będzie debil, wuefista, z takim składem to minimum puchary.
Ale i tak miałem trochę śmiechu przy uzasadnieniu że tych wszystkich słabych Hiszpanów to Kiko ściągnął I czemu znowu wrzuca się Sobolewskiego na minę w postaci derbów?![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
"Teraz mogę iść do przodu, a gdy byłem w Wiśle Kraków, to moja kariera szła do tyłu. Cieszę się, że wygraliśmy, a czy Kiko Ramírez się cieszy, że mnie w Wiśle nie ma, to mnie nie interesuje. Dzięki Bogu, to nie takie osoby decydują o mojej karierze, tylko ja sam. Równie dobrze, że takie osoby nie pojawiły się na początku mojej kariery, kiedy ważne było, żeby iść do przodu. Wiśle Kraków życzę natomiast żeby wygrała derby" - Stilić po dzisiejszym meczu. Może i słusznie go puściliśmy, ale bez powodu nie mówi się takich słów na gościa, którego znałeś pół roku i nic nie zawinił.
Kurz https://twitter.com/knuram/status/939901976753725440 Nie chodzi o 'gniewanie się', tylko jako piłkarz wiesz co lubisz i co umiesz grać, a to, co narzucał im Kiko można śmiało nazwać antyfutbolem. Ogromne odległości między formacjami, brak jakiegokolwiek ruchu, pokazywania się do gry, gra zachowawczo, niepodejmowanie ryzyka, bardzo dużo długich piłek, gdzie nas atak to Carlitos, Małecki/Imaz, Boguski- ~173cm wzrostu? Do Piasta to może i by się on nadał, ale nie do krakowskiej piłki, a moim zdaniem do takiej mamy grajków.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 10.12.2017 o godz. 20:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
Co do drugiego... Stokowiec wykonał kawał dobrej roboty w Zagłębiu. Wisła Skorży grała najpiękniejszą piłkę od czasów Henia Kasperczaka |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
@Koalik
Przegiąłeś z tym zarządem Wisły. Jeśli Twój post nie jest zwykłą prowokacją, to bądź proszę obiektywny. ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Samograja Skorzy nie bede komemtowal. Natomiast co do Stokowca to drogi kolego w Zaglebiu jest troche inna sytuacja finansowa, przypominam ze taki Czerwinski wybral gre tam a nie u nas. Dlatego biorac pod uwage w jakich warunkach Stokowiec pracowal w Lubinie naprawde nie rozumiem jakim cudem utrzymal sie tam tak dlugo, nie wierze ze poradzi sobie w Wisle. edit Stokowiec, Srokowiec, potejto potato ![]() ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ok, rozumiem Twoje argumenty.
Kto w takim razie? Na kogo nas stać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem ale mam nadzieje ze osoby decyzyjne maja liste z doglebnie przemyslanymi nazwiskami.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym sie wstrzymal z pewnymi info do czasu az gosc podpisze, Jurcic juz byl na parkingu w Myslenicach.
Problemem dla kazdego sensownego nowego trenera bedzie brak mozliwosci zatrudnienia swojego sztabu, mamy Kmiecika, Sobola, Feio i uj wie kogo jeszcze.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 10.12.2017 o godz. 20:36.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mnie ten "nowy" Hiszpan ani troche nie przekonuje... Taki Ramirez vol. 2.0
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kogo się spodziewałeś? Dobry trener chce dużych pieniędzy, transferów, zatrudnienia sztabu i odszkodowania za zwolnienie. Czyli wszystkiego tego na co nas nie stać.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Feio i Jodar zostają?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wolfy
Sa w nizszych ligach na prawde dobrzy trenerzy, ktorzy daliby sie pokroic za taka szanse Przyklad? Papszun i Rakow Czestochowa. Ze srednim skladem awansowal do 1 ligi a teraz jako beniaminem 3 miejsce. Ale to trzeba chciec dojrzec takiego trenera i dac mu szanse... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja bym tu wdział Marcina Brosza,ale nie do ruszenia i nie do wyciągnięcia
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jodar nie
234327589345 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę co Junco mówił o Ramirezie przedstawiając go na konferencji prasowej (taktyk, świetna organizacja gry etc) to aż boję się kolejnych wyborów naszego zarządu na stanowisko nowego trenera.
Problem w tym że Junco nie za dobrze obraca się na krajowym podwórku, nie mając tu zbyt dobrego rozeznania. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pepinho, podzielam Twoje obawy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Piotrek Mandrysz
![]()
JŻS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Z drugiej strony patrząc na wyniki historyczne to ilość punktów nie uzasadniała zwolnienia Kiko. Być może poziom hejtu był zbyt wysoki, a tak będzie, że kazaliście zwolnić trenera to teraz mordy w kubeł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
wspaniała volta , teraz wypadałoby napisać parę postów krytykujących zarząd za pochopną decyzję ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ale serio.....jeden przyzwoity mecz we Wroclawiu i moze z Sandecją......a co z resztą? jak to wygladało?
Pierwsze mecze to fuksy ,rajdy po omacku i szceście Carlitosa ....debry ...do dzis dawajcie za ten wynik na tacę. Pozniej szczescie zaczelo sie konczyc,Carlitos byl juz coraz bardziej czytany. Trener ktory ani nie potrafil ustawić obrony zeby chciac meczów nie przegrywać (chocby Legia,Gornik) ani ofensywy ,bo w sumie taktyki to tu nie bylo zadnej. Bylismy slabi fizycznie,dwu mecz w Kielcach to bylo podsuwanie pracy "motorycznej " Kiko. I byc moze po dwumeczu w Kielcach juz powien wyleciec. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
2017/18 - 19 kolejek 28 punków 2016/17 - 19 k - 25 2015/16 - 19 k - 23 2014/15 - 19 k - 32 2013/14 - 19 k - 34 2012/13 - 19 k - 26 2011/12 - 19 k - 28 2010/11 - 19 k - 37 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Arkadiusz.Czerepach a ty dalej swoje wypieprzmy zarząd za zwolnienie twojego pupilka
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zwolnienie Kiko ani mnie jakoś szczególnie nie smuci, ani nie cieszy. Wyniki, jak na potencjał składu, robiliśmy zupełnie przeciętne, przyzwoite. Problemem było to, że zespół się nie rozwijał. Taktycznie tkwimy w tym samym miejscu już od kilku ładnych miesięcy. Choć mamy zawodników niezłych technicznie, nie potrafimy grać kombinacyjnej piłki. Notorycznie jesteśmy za daleko od siebie w środku pola i gramy długimi piłkami, choć nie mamy ani jednego zawodnika, który dobrze czuje się w takiej taktyce.
Zniknęła też gdzieś wola walki do ostatnich minut meczu. Te nasze zwycięstwa w końcówkach, "Kiko time", z perspektywy czasu wydają się być głównie uzależnione od formy Brleka, który potrafił samodzielnie pociągnąć grę i zrobić różnicę. Indywidualnie piłkarze też zdają się utrzymywać ten sam poziom. Przy Kiko rozwinął się Petar, Perez przestał być katastrofalny i zrobił się przeciętny i... to by było chyba na tyle jeśli idzie o postępy. Z drugiej strony Małecki jeszcze przed kontuzją zupełnie zgubił wysoką formę i zgasł Bartosz, który potrafił regularnie dawać dobre zmiany. Biorąc pod uwagę ile szans dostał Ze Manuel, wcale nie mam przekonania, że Ramirez optymalnie dobierał skład i wycisnął maksimum możliwości ze swoich piłkarzy. Nie sądzę też by ich jakoś szczególnie dobrze wprowadzał do składu (np. Wojtkowski, Halilović) lub doprowadzał do formy po kontuzjach (np. Małecki, Llonch). Ogólnie, Wisła pod wodzą Kiko reprezentowała pewną bezpieczną przeciętność. W tej chwili ani nie mamy katastrofy, ani drużyny, który choćby w pojedynczym meczu potrafiłaby powalczyć z Legią, czy tam innym Lechem. To, że następca ma być przedstawiony tak szybko, pokazuje że klub od dłuższego czasu chciał wymienić szkoleniowca. Oby z perspektywy czasu to była dobra, przemyślana decyzja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
żebyś zrozumiał KONTEKST musiałbyś przeczytać post MaLK , potem Wieśniaka , potem mój , potem jeszcze raz Wieśniaka... szkoda na to czasu , lepiej sobie idź marzyć o Guilerme mi dzisiaj np nie jest do śmiechu , i nie z powodu "pupilka" bynajmniej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję że Feio mistrz stałych fragmentów poleci razem z Kiko.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|