The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2009, 06:53
PvD napisał(a):Wyświetl post
miał trafić do Wisły na testy wg PS, nie chce juz grać w Belgii (mówił w wywiadzie) ale nie ma ofert więc rozmawia z Charleroi no i interesowała się nim Benfica Lizbona jakiś czas temu więc jakieś umiejętnosci ma no i za darmo jest...
Tylko pytanie pierwsze czy zadowoli on Kazimierskiego i 2 czy stać nas na jego pensje, bo jak na polską ligę 350tys euro kontraktu to można powiedzieć gigantyczne pieniądze, a wątpliwe jest aby chciał mniej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.07.2009, 11:55
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
idź do tarcia chrzanu bo twoje wypowiedzi nie poprawiają morale tego forum. jest dopiero 12. lipca a my mamy już dwóch nowych zawodników. od kiedy Bednarz jest w klubie tak intensywnego okienka nie mieliśmy więc nie wiem czym się martwisz. trudno Nurković nie przyjdzie Braz nie podpisuje o nikim innym nic nie wiadomo. ale może za dwa dni Braz podpisze kontrakt do klubu przyjdzie jakiś super bramkarz a Wisła wyda 700k euro na Nikolaya Dimitrova i wtedy będę chciał przeczytać twoje wypowiedzi. Dajemy radę
Jak Bednarz zaczynał pracę to przyszli (wrócili) Boguski, Kosa, Niedzielan, Cebanu. Obyśmy teraz poprawili ten "rekord"
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.07.2009, 12:45
http://sport.onet.pl/0,1248711,20074...wiadomosc.html
Pewnie ten obrońca to Heinze - chce podobno 400 tys euro kontraktu rocznie - a z lewej przestawi się go na prawą i będzie dobrze

PS.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 13.07.2009 o godz. 13:16.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 13.07.2009, 13:04
bramkarz, 31 lat - nie wiem co tu dokladnie pisze http://derstandard.at/fs/12465418954...gut-ueberlegen

ale ten pan chetnie się przeniesie od Krakowa, obecnie szuka klubu, jest do wziecia za darmo, ma doswiadczenie w Europie, ograny w meczach kadry, napewno stac nas na niego, ma jeszcze 3-4 lata grania na international level przed sobą.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 13.07.2009, 13:06
International level to gra w Gorniku.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2009, 15:04
arti napisał(a):Wyświetl post
Jak Bednarz zaczynał pracę to przyszli (wrócili) Boguski, Kosa, Niedzielan, Cebanu. Obyśmy teraz poprawili ten "rekord"
z tego Boguski i Kosa wrócili z wypożyczeń więc Jacek nie miał z ich transferami nic wspólnego. dodaj jeszcze Jirsaka on wtedy te przyszedł.

16:25 - tak myślę czy tym tajemniczym prawym obrońcą nie jest czasami Matej Krajcik...
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez TSW06 : 13.07.2009 o godz. 15:25.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 13.07.2009, 15:33
16:25 - tak myślę czy tym tajemniczym prawym obrońcą nie jest czasami Matej Krajcik...
Jeżeli by brać pod uwagę zawodników ,których nazwiska już były łączone z Wisłą to rzeczywiście można podejrzewać że to Krajcik albo Alvarez z Regginy....
Myślę jednak ,że będzie to zawodnik o którym nikt do tej pory nie słyszał ( w kontekscie transferu do Wisły)

Na konferencjii z Jopem na pewno się tego nie dowiemy ,ale w najbliższych dniach pewnie się okaże...
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.07.2009, 17:14
z tego co się orientuję Krajcik trenuje/trenował ze Slavią Praga, więc raczej odpada. Wspomniana tutaj Benfica Lizbona coś mi przypomniała. Pamiętacie niejakiego Marcelo Moretto? Kiedyś się o niego staraliśmy oficjalnie, sam zawodnik to przyznał, ale przegraliśmy rywalizację z Benficą. Teraz Moretto jest u nich trzecim bramkarzem i może udałoby się go wyciągnąć. Co prawda jest to przedstawiciel gatunku "szalonych bramkarzy", ale ma takiego farta i/lub umiejętności, że umie wyjśc obronną ręką z każdej sytuacji.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.07.2009, 18:10
A mi sie wydaje ze to bedzie ktos o kim bylo cicho ,ale jesli ma przejsc testy ,czyli zaden ogorek

Dobrze ze ktos przejarzal na oczy i juz takich zawodnikow nawet nie testujemy bo szkoda czasu,(no byl Vincius-ale to tylko jeden )

Prawy obronca niezbedny,zwlaszcza po dzis Inf o Singlarze
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2009, 18:35
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
A mi sie wydaje ze to bedzie ktos o kim bylo cicho ,ale jesli ma przejsc testy ,czyli zaden ogorek
A najpewniej to nikogo takiego nie ma, tylko znów jakiś wymysł..
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.07.2009, 19:09
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Dobrze ze ktos przejarzal na oczy i juz takich zawodnikow nawet nie testujemy bo szkoda czasu,(no byl Vincius-ale to tylko jeden )

Prawy obronca niezbedny,zwlaszcza po dzis Inf o Singlarze
jak to mówił dziś Skorża Wojtek prezentuje się świetnie na prawej obronie
więc....

ps.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2009, 19:17
Akurat coś mi się wydaje, że Łobodziński w końcu złapał formę, nieźle przepracował zgrupowanie i będzie "ciągnął" naszą drużynę w tej rundzie, ale prawa obrona, to chyba nie jest jego pozycja.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.07.2009, 20:30
Ale nie mamy wyjścia Łobo musi tam grać choć swoją drogą słyszałem że ma przyjść do nas jeszcze jeden prawy obrońca jednak uwierzę w to jak zobaczę oficjalne potwierdzenie.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 13.07.2009, 21:25
Ja dalej o Aragonie

Nadal nie znalazł klubu jest do wyciągnięcia za darmo. W sobotę był na testach we francuskim klubie Boulogne-sur-Mer, który uzyskał awans do Ligue 1.

Podkresla się jego duży wkład w mistrzostwa Standardu.
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.07.2009 o godz. 21:30.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 13.07.2009, 21:34
emjot napisał(a):Wyświetl post
jak to mówił dziś Skorża Wojtek prezentuje się świetnie na prawej obronie
więc....

ps.
Cóz, jak widać Skrorża nie rozgrywa tego małego meczu z RN i Cupiałem zbyt dyplomatycznie. Dobrze, że nie powiedział jeszcze, iż np: Diaz świetnie prezentowałby się na bramce - bo możliwe, że wówczas o zmienniku dla Pawełka moglibyśmy zapomnieć na długie lata...:wink:
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 13.07.2009, 21:34
PvD nawet jesli bedziesz codziennie pisal jaki ten Aragon jest wspanialy Bednarz się nim nie zainteresuje. Nie widze innego celu w Twoim postepowaniu niz nabijania postow
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 13.07.2009, 21:37
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
PvD nawet jesli bedziesz codziennie pisal jaki ten Aragon jest wspanialy Bednarz się nim nie zainteresuje. Nie widze innego celu w Twoim postepowaniu niz nabijania postow
tak masz rację muszę zadbać o licznik postów

dodam na koniec, że dobre recenzje zebrał po sobotnim występie przeciwko Lens zachowując czyste konto.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 13.07.2009, 21:39
Szkoda tylko, że Skorża chyba naprawdę tak uważa.. wręcz jestem pewien, że tak jest skoro uparcie go tam chce wystawiać..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 13.07.2009, 21:48
PvD napisał(a):

dodam na koniec, że dobre recenzje zebrał po sobotnim występie przeciwko Lens zachowując czyste konto.
Czyżby SKWK miało problem z zasugerowaniem mu tego w bardziej bezpośredni sposób?

Przy okazji, tak z czystej ciekawości - czy najnowsza informacja na stronie SKWK, że Braz jednak przyjdzie, pochodzi od tego samego źródła, które niegdyś donosiło, że Jodłowiec jest na 99% w Wiśle?

Nie doszukuj się w tym pytaniu złośliwości. Po prostu zastanawiam sie, czy warto nadal mieć nadzieję...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 13.07.2009, 22:01
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czyżby SKWK miało problem z zasugerowaniem mu tego w bardziej bezpośredni sposób?
ale jaki problem z sugerowaniem komu ? Masz na mysle sugerowaniu Bednarzowi?
to zeby byla jasnosc nie podaje tych newsow na poważnie raczej w formie s-f zeby sobie licznik nabić i trochę podkręcić forumowiczów. Wkoncu PS pisał ze ma przyjechać wieć niech kabarecik leci dalej

jutro może znow poszukam u Bułgarów jakieś notki na temat Da Costy i tego drugiego...

Cytat:
Przy okazji, tak z czystej ciekawości - czy najnowsza informacja na stronie SKWK, że Braz jednak przyjdzie, pochodzi od tego samego źródła, które niegdyś donosiło, że Jodłowiec jest na 99% w Wiśle?
Nad początkowym zdaniem zastanawiałem się czy go nie zmienić, na być może zostanie piłkarzem Wisły ale co zostało napisane to zostało ale dalsza tresc newsa rozwiea wszelkie wątpliwości o co chodzi. Chyba, dokonam jednak modyfikacji bo widzę ,że zgodę na transfer interpretuje się jako dokonanie transferu lub bliską finalizację.

Nie jest napisane Braz przyjdzie/przychodzi do Wisły to - 1
Jest napisane Braz jednak zagra w Wiśle?! znak zapytania z wykrzyknikiem to - 2
Zgoda na transfer nie znaczy transfer dochodzi do skutku albo już został podpisany kontrakt to - 3

Nie ja prezentowałem newsa o Jodłowcu więc nie wiem czy jest to samo źródło.A news o Jodłowcu się potwierdził.

Cytat:
Właściwie to byłem już z Wisłą dogadany. Wszystko szło zgodnie z planem, gdy właścicielem mojej karty był pan Drzymała. Kiedy sprzedał ją panu Wojciechowskiemu, to zapadła jednoznaczna decyzja, że Polonia nie będzie wzmacniać konkurenta w walce o mistrzowski tytuł. I choć pakowałem się już na wyjazd do Krakowa, to musiałem zostać w Polonii
dlatego było 99% a nie Jodłowiec w Wiśle Kraków na 100%!

Nie doszukuj się złośliwości w pytaniu ale czemu nie padały pytania o źródła informacji w przypadku Nurkovicia? Pisano wtedy Jest, nie ma, jest , nie ma ( w Wiśle Kraków)

Dla grogoriogreg zła wiadomość wkrótce kolejne informacje o Aragonie i innych
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.07.2009 o godz. 22:20.
Cytat:
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.07.2009, 05:22
"Jest zgoda na transfer Michaela Owena..."

Taką informację na swojej stronie podali kibice.odry.pl .

"Michael Owen w Odrze"
napisał na forum jaśko 36

Dwa dni później po ogólnoświatowej euforii kibice.odry.pl dodają:
"... za trzy skrzynki jabłek, nie więcej"

...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 14.07.2009, 09:06
Info nie w 100% pewne ,ale od osoby ,która ma prawo posiadać pewne wiadomości :

To prawda ,że Wisła interesowała się Rorys Aragonem ..Negocjacje nie zostały jednak rozpoczęte ,ponieważ żądania finansowe piłkarza były zbyt wygórowane.
Toczą sie aktualnie rozmowy z bramkarzem z Austrii, który ma swoją kartę na ręku. Podobno jest tak dobry,że nie potrzebne są testy. Jeżli obie strony nie dojdą do porozumienia to innego kandydata już nie ma i pewnie będą kolejne testy no-namów....

Jeżli chodzi o prawą obronę to numerem 1 na liście Pana Bednarza był Segundo Castillo,ale podobnie jak Aragon miał zbyt duze wymagania finansowe...
Toczą sie rozmowy z Urugwajczykiem mającym za sobą występy w Serie A - Alvarezem. Jeżeli transfer nie dojdzie do skutku to jest podobno jeszcze jedna opcja - zawodnk rodem z Węgier z kartą na ręku...

Są także dwie opcje dotyczące wzmocnienia ataku. Narazie Wisła wysłała wstępne zapytania ,ponieważ do transferów tych może dojść jedynie w przypadku odejścia Andrzeja Niedzielana...
Numrem 1 na liście jest Słoweniec ,który przez kilka lat występował w lidze greckiej ,ale ostatnio grał w jakimś innym klubie (tego mi się nie udało dowiedzieć), w razie nie powodzenia pozostaje jeszcze kandydatura ...estońska.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.07.2009, 09:15
dobra, ustawcie fazery na paraliżowanie i szukajcie smoków
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2009, 09:25
Wiślak1994 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Są także dwie opcje dotyczące wzmocnienia ataku. Narazie Wisła wysłała wstępne zapytania ,ponieważ do transferów tych może dojść jedynie w przypadku odejścia Andrzeja Niedzielana...
Numrem 1 na liście jest Słoweniec ,który przez kilka lat występował w lidze greckiej ,ale ostatnio grał w jakimś innym klubie (tego mi się nie udało dowiedzieć), w razie nie powodzenia pozostaje jeszcze kandydatura ...estońska.
(...)
Mi się z tym kojarzy tylko Mirnes Sisić. Grał od lat w wieeelu greckich klubach(min. Olympiakos i Iraklis), a ostatnio grał w Crven'ej Zvez'dzie. Tyle, że z tego co pamiętan, to częściej go widziałem z prawej strony skrzydła.

Ale to tylko taki strzał. Kto wie, co ma Bednarz w głowie.

Dla mnie ważne jest to, żeby po prostu ktoś jeszcze przyszedł, chociaż na jedną z trzech pozycji(napastik, bramkarz, prawy obrońca) i będę zadowolony.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 14.07.2009, 09:30
Kojarzę tego Sisica o ,którym mówisz z Olympiacosu i naprawdę gość wymiatał.Nie sądze ,żeby Wisłe było stać na wykupienie go z Crveny bo pewnie jest jej czołowym piłkarzem....

Pewnie ten Estończyk to z Levadii Talin Takie bajki to nie dla mnie.....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.07.2009, 09:36

Jeżli chodzi o prawą obronę to numerem 1 na liście Pana Bednarza był Segundo Castillo,ale podobnie jak Aragon miał zbyt duze wymagania finansowe...
Toczą sie rozmowy z Urugwajczykiem mającym za sobą występy w Serie A - Alvarezem. Jeżeli transfer nie dojdzie do skutku to jest podobno jeszcze jedna opcja - zawodnk rodem z Węgier z kartą na ręku...
Jeśli to prawda to wydaje się że mógłby to być Laszlo Bodnar który grał ostatnio w Red Bull Salzburg
Powód: literówka :)
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 14.07.2009 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Stary 14.07.2009, 10:18
w razie nie powodzenia pozostaje jeszcze kandydatura ...estońska.
Z kartą w ręku i na miarę Wisły z napastników estońskich jest jedynie A.Oper i to pewnie o niego chodzi , tylko ,że jest już wiekowy (31l.).
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.07.2009, 10:26
To że jest wiekowy, to nic. Gdyby przyszedł do Białej Gwiazdy byłby dużym wzmocnieniem, to snajper z ogromnym doświadczeniem, tzwn. "lis" pola karnego.
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.07.2009, 10:31
Ten Oper to bardzo ciekawa opcja, zawodnik ograny, największa gwiazda w Estonii, jest w stanie jeszcze z 2 sezony na wysokim poziomie pograć
Bramkarz z Austrii to zapewnie Jurgen Macho
Odpowiedz cytując
sekimTS
Junior Member

Od: 03.2006

Stary 14.07.2009, 11:05
gdybym byl Bednarzem to zainteresowalbym sie:
http://www.transfermarkt.de/en/spiel...no/profil.html
reprezentant kolumbii,gol w repie, 10 bramek w rumuni na 38 spotkan, 23 lata, do rezerw zeslanyteraz nie wiem czemu....?

ciekawe czy zechcialby grac w Wisle....?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów