The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2010, 13:02
Ludzie !! Jeżeli Maaskant stwierdził, że potrzebuję tyle i tyle czasu, żeby optymalnie przygotować zespół do rundy wiosennej to tak jest. Kto jak kto, ale on chyba zna się lepiej na tej robocie niż my.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.12.2010, 13:13
Też mi się wydaje, że będzie wszystko w porządku. To nie szkółka piłkarska że bedziemy ich uczyć podawać. Tu nie ma co uczyć tu trzeba robić transfery
A ttych co się nadają postawic fizycznie na nogi i to wsyzstko cała filozofia. A do tego wystarczy spokojnie 2 tygodnie. Juz pod koniec rundy bylo widac ze treningi z Maaskantem dają radę gdyz nie wylaczalo kopaczom pradu i cisneli od poczatku do konca bez człapania.
..
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 04.12.2010, 14:14
Pozatym musimy rozważyć dwie kwestie. Liczy się jakość treningów, a nie ich ilość. Skorża rok temu rozpoczął 12 stycznia przygotowania i jak zespół wyglądał wiosną. ? Radzę sięgnąć w pamięć
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.12.2010, 14:30
Co to za turniej w Hiszpanii? Coś z rangą(a przynajmniej przeciwnikami) jak Chicago Trophy czy coś z rangą(przeciwnikami) jak Puchar króla Singapuru z Reprezentacją Polski?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.12.2010, 14:51
rok temu piłkarze mieli 30 dni przerwy

ostatni mecz rozgrywali 11 grudnia
zaczynali treningi 12 stycznia

ale długi czas na trening i tak nic nie dał Skorży , spieprzył całkowicie przygotowania
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 06.12.2010, 20:01
Latem możemy mieć ciekawego rywala w okresie przygotowawczy podobno Borusie Dortmund która chce wypełnic umowe miedzy nami a nimi jak kupywali od nas Kube Był zapis ze maja rozegrać mecz towarzyski.
Macie artykuł
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93513&nr_str=1

Sorki nie wiem czy dobre miejsce na post jak złe to go prosze przenieść
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.12.2010, 13:59
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...przez_tydzien/

Może to niektórych uspokoi.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.12.2010, 18:40
Cytat:
“To nie jest tak, że zawodnicy jadą teraz na wakacje i nie będą nic robić” - podkreśla Robert Maaskant. Piłkarze mają tydzień wolny, a po tym tygodniu muszą rozpocząć indywidualne treningi” - zdradza szkoleniowiec Białej Gwiazdy. Każdy z zawodników przed wyjazdem z Krakowa dostał dokładna rozpiskę swoich treningów dla siebie. Piłkarzom zostały przygotowane nawet płyty, na których pokazane są zarówno zdjęcia jak i filmy z ćwiczeniami, które mają wykonywać podczas swojej nieobecności przy Reymonta. “Sprawdzimy oczywiście na wykresach tętna serca zawodników, czy realizowali swój program” - podkreśla trener Maaskant.
nawet na płytki im to pozgrywali
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.12.2010, 18:50
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
nawet na płytki im to pozgrywali
Łopatologicznie
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.12.2010, 18:58
Wprowadzamy profesjonalizm... pięknie
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.12.2010, 23:49
Przeciez pewnie taki czujnik mogą sobie przyczepić podczas innych (np. nocnych) czynności i też będzie im mieżył tętno czy puls. Napewno nasze gwiazdy znajdą sposób by oszukać.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.12.2010, 00:05
Nie rób z nich leni, nierobów, kombinatorów.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.12.2010, 00:14
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez pewnie taki czujnik mogą sobie przyczepić podczas innych (np. nocnych) czynności i też będzie im mieżył tętno czy puls. Napewno nasze gwiazdy znajdą sposób by oszukać.
ja wiem, że Polak potrafi
ale z drugiej strony nie tak łatwo osiagnac tetno 140-160 przy ogladaniu telewizji
No chyba, że będą używac testerów w hmmm no ...chwilach intymnych...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Stary 08.12.2010, 15:42
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
ja wiem, że Polak potrafi
ale z drugiej strony nie tak łatwo osiagnac tetno 140-160 przy ogladaniu telewizji
No chyba, że będą używac testerów w hmmm no ...chwilach intymnych...
Tia, jeśli w "chwile intymną" utrzymają przez 60-70 min to ujdzie. W tych rejestratorach sa zapisy godziny treningu a w wyższych modelach można odczytać oprócz tętna także m.in. długość i profil trasy i inne. Jesli maja takie to ciężko im będzie oszukiwać. I bardzo dobrze
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2010, 15:45
Oby mieli dobre te rejestratory, bo to co widzieliśmy na początku rundy to był dramat.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.12.2010, 17:10
Oni są wolnymi ludźmi i mogą zrobić co im się żywnie podoba. Jeśli się nie sprawdzą, to wygryzie ich ze składu ktokolwiek z me, albo z tej łapanki przedsezonowej - wystarczy, że się za bardzo zapuszczą. Maaskant nie jest przywiązany do nazwisk z dawnych pierwszych jedenastek i po prostu postawi na tego, który będzie miał siłę biegać. A że większość naszych ogór-asów jest na wypożyczeniu/rocznym kontrakcie, to jeśli oleją przygotowania, to klub oleje ich za pół roku.

Ze stałych asów: Brożek Paweł i Małecki walczą o kadrę, więc powinni się postarać. Pawełek jest solidny sam z siebie, Brożek Piotr walczy o nowego pracodawcę, Boguski o powrót do składu, Wilk o pierwszy skład. Sobol nawet jak sobie odpuści, to przez miesiąc będzie chodził obok meczów, a potem złapie formę - tak, jak w tej rundzie. Właściwie wywalone to może mieć tylko Żurawski.

Podobno Basałaj wprowadził profesjonalizm, czyli rozliczanie zawodników. Zobaczymy.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2010, 17:16
Boguski to niech na razie walczy o powrót do zdrowia, żeby mógł walczyć potem o skład.
Metoda ciekawa, aczkolwiek nasze "asiory" na pewno znajdą sposób na obejście...niesteety
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2010, 19:16
Cytat:
Metoda ciekawa, aczkolwiek nasze "asiory" na pewno znajdą sposób na obejście...niesteety
Ludzie, nie przesadzajcie, przecież to będzie widać.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.12.2010, 19:41
Jak nie wykonaja pracy samodzielnie to będą mieli bardzo ciężko podczas przygotowań. Nie wiem chyba lepiej zrobić te ćwiczenia zalecone niż później na głęboką wodę się rzucić i umierać na obozie.
..
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.12.2010, 20:10
Zawsze umierają na obozie. Taka mentalność.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.12.2010, 11:44
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post

Przepraszam ale chyba nie doczytalem..Gdzie tu jest mowa o jakis czujnikach Zeby sprawdzic to czy zawodnik zrobil swoj program nie musi byc zadnego czujnika. Wystarczy ze byli na bierzaco monitorowani (w trakcie rundy ktora sie skonczyla, a z tego co wiem to byli chociazby na tych obozach dodatkowych podczas przerwy na kadre) i potem jak wroce po przerwie zimowej to bez probelmu bedzie widac kto jak pracowal. Sam kiedys jak trenowalem na Wisle kosza to mialem takie rozpiski na urlopie i potem wszystko elegancko wychodzilo na badaniach czy ktos sie obijal czy sumiennie pracowal. Ale moze z tymi czujnikami to prawda co na pewno nie byloby zle
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 09.12.2010, 14:42
Podobno bywają takie czujniki. Chyba na weszło pisali, że piłkarze przyczepiali taki czujnik psu Albo jeden płacił swojemu bratu żeby przez przerwe zimową to zakładał i za niego biegał. Dlatego jestem za twoją metodą i to ona najprawdopodobniej będzie użyta bo czujnik faktycznie można by oszukać. A badania krwi itd już nie.
..
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 10.12.2010, 09:41
jak juz tak piszecie o tym ze mozna oszukac czujniki i lepiej ich nie uzywac co dla mnie jest paranoja i zakrawa na kpine to prosilbym o kilka nazwisk najlepiej stworzenie rankingu kto wedlug forumowych wyjadaczy najbardziej poleci w huja w tej przerwie zimowej jakies info kto ma psa kto ma brata moze siostre albo chomika kto lubi wciagnac kreske spic sie do nieprzytomnosci obrzygac siebie i kolege z prawej to co wypisujecie to jest zenada obrazacie pilkarzy i klub ktory reprezetuja
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 10.12.2010, 10:29
Nie spinaj się tak bo ci żyłka pęknie. Takie przypadki się zdarzały w polskich klubach. Co w tym złego, że o tym napisałem ? Dla mnie żenadą jest twój avatar ale się nie pruje jak stare gacie.
..
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 10.12.2010, 12:23
1. nie spinam sie co w tym zlego ze tak napisalem wyrazilem opinie na temat waszych spekulacji
2. o tym ze takie przypadki sie zdarzaly w polskich klubach mozliwe ale wrzucanie do jednego wora naszych pilkarzy z tymi z innych polskich klubow i porownywanie ich do oszustow dla mnie to obraza
3.to czy ty sie prujesz to jest twoja prywatna sprawa i mnie to naprawde nie interesuje co do avataru to co dokladnie jest w nim zenujace jesli mi to wyjasnisz to go zmienie

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 10.12.2010, 12:46
Myślisz, że zabłyśniesz łącząc Wisłę z Ku Klux Klan i przekreśloną Gwiazdą Dawida ? Ani to mądre, ani zabawne.
Nic nie musisz zmieniać jeśli przechodzi od paru lat przez moderację i nikomu to nie przeszkadzało...najwyraźniej nie łamie regulaminu.
Co nie zmienia faktu że jest durnowate może mi wyjaśnisz co chcesz tym awataerm wyrazić.
..
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 10.12.2010, 13:01
zablysnac to mozna w tancu z gwiazdami widze ze tobie to strasznie przeszkadza wiec zmienie dla ciebie to nie jest temat do pisania co mi w duszy gra
dlatego nie bede wyjasnial a wracajac do tematu to rozumiem ze przemyslales sprawe wiesz ze walnoles byka z tymi porownywaniem pilkarzy wisly do oszustow i teraz juz jest ok

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 10.12.2010, 13:20
moce napisał(a):Wyświetl post
zablysnac to mozna w tancu z gwiazdami widze ze tobie to strasznie przeszkadza wiec zmienie dla ciebie to nie jest temat do pisania co mi w duszy gra
dlatego nie bede wyjasnial a wracajac do tematu to rozumiem ze przemyslales sprawe wiesz ze walnoles byka z tymi porownywaniem pilkarzy wisly do oszustow i teraz juz jest ok

Nie to zebym sie wtracal ale gdzie tofik napisal ze to pilkarze Wisly tak robia? On tylko przytoczyl artykul z jednego z portali plus powiedzial ze MOGLIBY tak zrobic a nie ze robia i ze na pewno beda oszukiwac. Co do samego zaangazowania pilkarzy do pracy poza sezonem mozemy snuc rozne domysly co nie zmienia faktu ze nasi Polscy zawodnicy do ciezkiej pracy nie przywykli zwlaszcza podczas urlopu. O tym nawet ostatnio Rios mowil w wywiadzie.

Tak czy owak licze ze zrobia wszyscy co do nich nalezy tak aby przystapic do rundy wiosennej w optymalnej formie. A jak bedzie to zobaczymy.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 10.12.2010, 13:35
tofik napisał(a):Wyświetl post
Podobno bywają takie czujniki. Chyba na weszło pisali, że piłkarze przyczepiali taki czujnik psu Albo jeden płacił swojemu bratu żeby przez przerwe zimową to zakładał i za niego biegał. Dlatego jestem za twoją metodą i to ona najprawdopodobniej będzie użyta bo czujnik faktycznie można by oszukać. A badania krwi itd już nie.
skonczmy ten temat

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 10.12.2010, 15:59
moce napisał(a):Wyświetl post
skonczmy ten temat

Jesli "mozna by" oznacza ze ktos kogos oskarza o oszustwo lub obraza klub to faktycznie nie mam racji. Idac tym tokiem faktycznie mozna by sie przyczepic do Twojego awatara (zeby nie bylo nie przeszkadza mi) i "mozna by" wysnuc wniosek ze nie uznajesz ludzi innego koloru niz bialy. Ale moze faktycznie skonczmy temat i bez urazy.

Co do przygtowowan to chialbym tylko aby nie bylo tak ze zaczna sie przygotowania i trzeba bedzie budowac forme od podstaw bo ktos nie zrobil programu. Dodatkowo chcialbym aby Maaskant mial przynajmniej 90% skladu na pierwszym treningu jakim bedzie dysponowac na wiosne i zeby bylo pewne ze nikt z tego skladu nie ubedzie. Ale cos mi sie wydaje ze moze tak nie byc

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów