The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2010, 13:07
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Pewnie się wykpią tym "Ja nie wiedziałem", "A on powiedział..." bo to typowe dla tego typu spraw w tym kraju. Tłumaczenie jak z podstawówki, a chyba prezes klubu wie, że jeśli wychowanek innego ma umowę amatorską, to wiąże go ona do 18. urodzin. Mam nadzieję, że nie popuszczą i dobiorą się do dupy i Polonii B. i Leszczakowi. Zawiesić go na pół roku- piękna sprawa.
tak, cudowna. Wytłumacz mi proszę, co (oprócz złamania Leszczakowi kariery) osiągnie tym zawieszeniem Wisła?

Nasi działacze utwierdzą się w przekonaniu, że już w ogóle nie muszą się starać podczas renegocjacji kontraktów?
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.01.2010, 13:12
Co osiągnie Wisła?
Nasi piłkarze utwierdzą się w przekonaniu, że muszą respektować podpisane kontrakty.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.01.2010, 13:12
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
tak, cudowna. Wytłumacz mi proszę, co (oprócz złamania Leszczakowi kariery) osiągnie tym zawieszeniem Wisła?
To osiągnie, że jak następnym razem jakiś bezczelny gówniarz nie będzie respektować postanowień kontraktu, to się 100 razy zastanowi zanim uwierzy swojemu managerowi, twierdzącemu że ten jest mistrzem świata w piłce nożnej i może iść gdzie chce, bo to on ma ustanawiać nowe zasady, a nie kontrakt, którego postanowienia wciąż go dotyczą.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.01.2010, 13:18
No niestety, kontrakt obowiązuje obie strony i też mam nadzieje że nie rozejdzie się to po kościach.A Leszczak łamie swoją karierę sam , bez niczyjej pomocy już od jakiegoś czasu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 28.01.2010, 13:24
Leszczak sam sobie łamie karierę. Młody zawodnik musi się od początku uczyć respektowania warunków kontraktu, który stanowi podstawę jego zatrudnienia. Jeśli kręci i kombinuje już teraz, to co będzie robił jak będzie dorosły? Stare przysłowie mówi "Czym Leszczak za młodu nasiąknie tym na starość trąci". Wisła musi dbać o swoje interesy, dobre imię itd. I tak jak napisali przedmówcy będzie to nauczka dla młodziaka. Ale nie tylko dla niego. Jest to wyraźny sygnał dla innych (poza Polonią Bytom) klubów, ze nie opłaca się prowadzić gierek za plecami naszego klubu.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.01.2010, 14:23
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post

Nasi działacze utwierdzą się w przekonaniu, że już w ogóle nie muszą się starać podczas renegocjacji kontraktów?
Polecam:
http://wyborcza.pl/Welch/10,99710,69...zy_reguly.html
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.01.2010, 14:30
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Leszczak sam sobie łamie karierę. Młody zawodnik musi się od początku uczyć respektowania warunków kontraktu, który stanowi podstawę jego zatrudnienia. Jeśli kręci i kombinuje już teraz, to co będzie robił jak będzie dorosły? Stare przysłowie mówi "Czym Leszczak za młodu nasiąknie tym na starość trąci". Wisła musi dbać o swoje interesy, dobre imię itd. I tak jak napisali przedmówcy będzie to nauczka dla młodziaka. Ale nie tylko dla niego. Jest to wyraźny sygnał dla innych (poza Polonią Bytom) klubów, ze nie opłaca się prowadzić gierek za plecami naszego klubu.
Przecież pzpn go nie zawiesi na pół roku za to, że 2 tygodnie przed upływem umowy zagrał w Polonii Bytom. Jakieś zawiasy, 1000 zł. kary dla Polonii i to wszystko...
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 28.01.2010, 16:02
Na ile PZPN zawiesi Leszczaka i jak ukarze Polonię B. to jest inna sprawa. Ważne jest, że Wisła zareagowała adekwatnie. Taki przykład musi dać do myślenia kolejnym piłkarzom, którzy będą chcieli kombinować. A tego chciał pan Leszczak. Polonia już wycofuje się rakiem. Oczywiście jest rzeczą jasną, że tego typu kombinacje będą zawsze ale łatwiej jest ich uniknąć reagując energicznie, niż odpuszczać i zachęcać pośrednio tym samym do tego typu zachowań.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 31.01.2010, 16:16
Ogląda ktoś bundesligę i wie dlaczego Kuba zszedł w 22. minucie meczu z VfB?

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2010, 16:23
ja nie ogladam, ale na strone bvb pisali wczoraj ze Kuby wystep niepewny, ze wciaz jakies tam problemy ma,wiec moze sie odnowiło
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2010, 19:56
Podobno odnowiła mu się jakaś kontuzja pleców, więc pewnie dlatego.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 31.01.2010, 20:15
Niedobrze. Gdyby nie kontuzje, to kto wie, gdzie chłopak by teraz był. Dzięki za informacje w każdym razie.

Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 31.01.2010, 21:58
Bronex napisał(a):Wyświetl post
A na oficjalnej stronie Kubania wywiad z jednym z lepszych w mojej ocenie trenerów bramkarzy w ostatnich latach jakich miała Wisła czyli Dumitru Stingaciu ...
Też będę go bardzo miło wspominał. Obserwowałem wiele jego treningów i za każdym razem widać było, że gra, praca z bramkarzami sprawiała mu ogromną radość, przyjemność. Często był uśmiechnięty od ucha do ucha, bardzo zaangażowany, pozytywnie nastawiony i komunikujący się z bramkarzami. Przy nim oni naprawdę podnosili swoje umiejętności. Poza tym przeprowadzał bardzo zróżnicowane, ciekawe treningi. Też mi trochę szkoda, że już nie trenuje on naszych bramkarzy. Ale zobaczymy co tam pokaże trener Łaciak...
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 31.01.2010, 22:47
Jak narazie treningi z Łaciakiem sa bardzo ciekawe i wyglądające na dobre. To co robili z nim bramkarze na sali naprawdę zacne!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.02.2010, 10:26
Brazylijski piłkarz: tęskniłem za Polską i wróciłem

Cytat:
Odra Wodzisław Śląski będzie czwartym, po Wiśle Kraków, Pogoni Szczecin i Zagłębiu Lubin, polskim klubem, którego barwy reprezentować będzie Cristiano Pereira da Souza, czyli po prostu Brasilia. Piłkarz przyznaje, że wrócił do Polski, gdyż tęsknił za naszym krajem - czytamy w "Futbol News".
- Ostatnio grałem w Korei Południowej. Dobrze mi tam było - niezłe pieniądze, tłumacz, premie za mistrzostwo. Piłkarsko też się nie opuściłem. Tylko rodzina chciała wracać. Ryż nam już przestał smakować - wyznał Brasilia.

Motywacja do powrotu do Polski była prosta. Piłkarzowi brakowało kraju nad Wisłą.
onet.pl
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.02.2010, 13:57
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Jako, ze dobrze go wspominam, chetnie widzialbym go z Biala Gwiazda na piersi, chociaz na koncowki...
Odpowiedz cytując
Danton
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 01.02.2010, 13:59
on raczej był załataj dziura zawsze .......
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.02.2010, 14:52
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Jako, ze dobrze go wspominam, chetnie widzialbym go z Biala Gwiazda na piersi, chociaz na koncowki...

Gdyby w Atenach uznano jego gola mielibyśmy za sobą już debiut w LM. Fajny zawodnik, ale on ma już 37 lat, więc nie wiem czy byłby wzmocnieniem naszego zespołu..

Ja bym go widział w roli scauta pracującego dla nas na Słowacji : )
Ostatnio edytowane przez eMTe : 01.02.2010 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 01.02.2010, 15:04
Jestem jak najbardziej za sprowadzeniem Turbokrasnala, skoro juz sprowadzamy szrot w postaci Juszczyka to Penksa tez nie zaszkodzi.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.02.2010, 16:11
podejrzewam, że 37=letni Penksa nie schodziłby z boiska mówiąc: jestem zaje...y
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.02.2010, 16:22
Coś czuje że jeśli naprawdę chce wrócić do Polski to wyląduje w Odrze
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.02.2010, 17:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
podejrzewam, że 37=letni Penksa nie schodziłby z boiska mówiąc: jestem zaje...y
Popatrz na moj avatar. czy on moze byc zajeba*y?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.02.2010, 17:56
Pewnie Odra zaraz go ściągnie Do Wisły? Hmmm... na pół roku czemu nie ,pozbyliśmy się przecież Ćwielonga, a nowego napastnika jak nie było, tak nie ma
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.02.2010, 18:27
no góra na pół roku , na tą rundę , bo potem jak będzie LM trzeba nam trochę młodszej krwi. Ale i tak by się nie łapał do 11
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Rafał_TS
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.02.2010, 20:43
Kazimierski: Dowhań miał szczęście trafiając na Muchę

Bodziach, źródło: Futbol News

Jacek Kazimierski jest obecnie trenerem bramkarzy w reprezentacji Polski. Wcześniej pracował z bramkarzami w Legii, a później w Wiśle. Kazimierski w rozmowie z Futbol News zauważa, że nawet jego wychowanków przypisuje się pracującemu w Legii, Krzysztofowi Dowhaniowi. "To ja ściągnąłem do Legii Artura Boruca i to ja z nim pracowałem przez pierwsze dwa lata. Tak samo z Wojtkiem Kowalewskim. To moi wychowankowie.
Nie chwaliłem się tym, bo i po co?" - mówi Kazimierski, który zapewnia, że nie zazdrości popularności Dowhaniowi.

Jego zdaniem trener bramkarzy Legii, w przypadku Jana Muchy miał wiele szczęścia. Tym bardziej, że Legia początkowo wcale nie chciała Słowaka. "Co do Muchy, wie Pan jaka jest prawda? Że to Dowhań miał szczęście trafiając na Janka, a nie na odwrót! I to wielkie szczęście, bo w Legii początkowo Muchy nie chciano. Mówiono, że jest średni. Nie udało się ściągnąć nikogo lepszego, więc zatrudniono Słowaka, bo był tani w utrzymaniu. Okazało się, że chłopak ma talent, dano mu szansę i dziś Legia ma z Janka pociechę. Ale powtarzam raz jeszcze, to Dowhań miał szczęście, że trafił na Muchę" - mówi.

Kazimierski przypomina, że pośrednio jemu Dowhań zawdzięcza pracę w Legii. "Gdyby nie ja, Krzyśka w tym klubie by... nie było! Nie podobała mi się współpraca z trenerem Drogomirem Okuką, dlatego odszedłem z Legii. I na moje miejsce przyszedł... Dowhań" - przypomina były bramkarz Legii i trener bramkarzy w naszym klubie.

legialive

Ten pan naprawde ma coś z głową
[SIGPIC][/SIGPIC]
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 01.02.2010, 21:49
riposta weszło :http://www.weszlo.com/news/4425

komentarz pod art. zreszta wszystkie komenty świetne

Walter Zenga (01.02.2010 20:50:13)
Gdyby nie senior Jacek to nie zostal bym bramkarzem tylko zajal bym se obrobka skrawaniem

ale straciliśmy fachowca
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.02.2010, 21:54
Trzymanie tego błazna pokazało "kompetencje" Skorzy. Obaj sie powinni wyniesc.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.02.2010, 21:58
Jacek teraz ma dobrą i ciepłą posadę u Smudy, pojeździ po świecie, ostatnio był na wakacjach w Tajlandi
wczoraj ogladajac sportowa niedziele, Franciszka Smudy nie poznałem, zawsze taki wyszczekany a teraz cichutko siedzi nic na PZPN nie powie, wcisneli mu Jacka Zielinskiego i Furtoka ktory zna zapach skarpetek, zna boisko, Smuda zmienił sie...

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.02.2010, 23:13
Nie gadajcie bo Penksa stal by sie jednym z bohaterow tego klubu jesli tylko taki łyso glowy Angol uznaly by mu bramke w Atenach..

Co do wypowiedzi Kaziemriskiego to gośc juz nie wie co mówi.I taki ludzmi otaczał sie nasz trener.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów