The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2015, 22:15
"Pozostaje to tajemnicą i tragedią historii że naród [Polacy] gotów do wielkiego heroicznego wysiłku, uzdolniony, waleczny, ujmujący powtarza zastarzałe błędy w każdym prawie przejawie swoich rządów. Wspaniały w buncie i nieszczęściu, haniebny i bezwstydny w triumfie. Najdzielniejszy pośród dzielnych, prowadzony przez najpodlejszych wśród podłych" Winston Churchill
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.12.2015, 22:28
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Nie widzę w tej ustawie przepisu o treści ,,jak jest zamach na demokrację to z wnioskiem może wystąpić i opozycja", ani choćby o treści w minimalnym stopniu zbliżonej do tego co piszesz.

Niemożliwy i nieopłacalny.
Gdzieś czytałem wypowiedź wspomnianego Martina Schulza "powrót nacjonalizmów jest wykluczony i w razie konieczności "duch europejskiej wspólnoty" musi być narzucony siłą."
Pytanie czy prawdziwą intencją ustawy z dnia 7 lutego 2014 r. jest udział zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników we wspólnych operacjach lub wspólnych działaniach ratowniczych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jak twierdzisz?
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 16.12.2015 o godz. 22:33.
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.12.2015, 23:25
Komuch bez żadnego doświadczenia biznesowego prezesem Orlenu.

#dobra_zmiana #precz_z_komuną
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.12.2015, 00:05
hiszpan00 napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś czytałem wypowiedź wspomnianego Martina Schulza "powrót nacjonalizmów jest wykluczony i w razie konieczności "duch europejskiej wspólnoty" musi być narzucony siłą."
Pytanie czy prawdziwą intencją ustawy z dnia 7 lutego 2014 r. jest udział zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników we wspólnych operacjach lub wspólnych działaniach ratowniczych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jak twierdzisz?
Ja twierdze, że na podstawie ustawy o której piszesz z pewnością nie jest możliwa żadna ,,bratnia pomoc" na wniosek opozycji. Ani nawet na wniosek Martina Schulza. Chyba, że Beata Szydło planuje wyznaczyć go na ministra spraw wewnętrznych.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.12.2015 o godz. 00:14.
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.12.2015, 00:15
fialo napisał(a):Wyświetl post
Komuch bez żadnego doświadczenia biznesowego prezesem Orlenu.
Co Ty pierniczysz ? Niestety, ale jesteś typowym klientem Gazety Wyborczej. W dodatku piszesz bzdury.

Dekomunizacja, to nie eliminacja wszystkich członków PZPR jak straszył Twój idol, Adam Michnik, tylko była i jest to demokratyczna eliminacja z życia publicznego ludzi z KW PZPR, z KC PZPR, z biura politycznego PZPR itd., generalnie ludzi nomenklatury PZPR do końca z nią powiązanymi, licznymi układami towarzysko-biznesowymi, oraz agentów i pracowników SB i UB, ludzi WSI, a zwłaszcza tych co po upadku PRL-u byli przeciw lustracji i tak jak powyżej opisałem, tak rozumianej dekomunizacji. To również przebudowa społeczna, zamiast petryfikacji układu społecznego powiązanej z uwłaszczeniem nomenklatury. W PZPR był i Balcerowicz, ale to nie oznacza że był komunistą. Do PZPR należeli i narodowcy, choćby stowarzyszenie „Grunwald” (nie z mojej bajki) miało swoich jawnych sympatyków w PZPR, ale aby to wiedzieć, to trzeba mysleć, a nie powtarzać banialuki. https://pl.wikipedia.org/wiki/Zjedno...yczne_Grunwald

Pan W.Jasiński, w 1982 roku został za pomoc „S” wyrzucony z PZPR. W latach 1997–2000 pracował w spółce "Srebrna" jako członek zarządu oraz prezes zarządu. Od 15 lutego 2006 do 7 września 2007 i od 11 września 2007 do 16 listopada 2007 zajmował stanowisko ministra Skarbu Państwa w rządach Kazimierza Marcinkiewicza i Jarosława Kaczyńskiego

Dobra zmiana raz już była, to była likwidacja WSI, za rządów PiS, teraz liczę na podobne działania tej samej ekipy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.12.2015 o godz. 01:27.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.12.2015, 00:21
Drogi miloszku ten idol o ktorym wspomniales byl represjonowany jako wiezien polityczny i byl jednym z glownych organizatorow opozycji w PRLu
milosz
Senior Member

Stary 17.12.2015, 00:25
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Drogi miloszku ten idol o ktorym wspomniales byl represjonowany jako wiezien polityczny i byl jednym z glownych organizatorow opozycji w PRLu
I za to A. Michnika szanuje Drogi wieśniaczku, ale nie za bratanie się z tow. gen. Kiszczakiem, oraz z gen Jaruzelskim, A. Kwaśniewskim... Rozumiesz czy będziesz rżnął głupa

EDIT.
PS. Od siebie jeszcze dodam, że w latach 80-tych, po internowaniu A. Michnika, sam czytałem w drugim obiegu, rzecz która sprawiła, że był i jest dla mnie bohaterem z tamtych czasów.. być może nawet poszukam ten tekst, bo gdzieś go mam. Otóż gen. Kiszczak, oferował mu "wolność", ale wraz z emigracją i wówczas Michnik odpisał mu genialny moim zdaniem tekst, w skrócie sprowadzał się on do takich słów, że " on tu w więzieniu jest bardziej wolny niż gen. Kiszczak na wolności, i że on, to jest Kiszczak, może mu ofiarować wolność, jak Zagłoba chciał ofiarować Inflanty", to był świetny tekst i wówczas AM był dla mnie bohaterem, ja to pamiętam.

Niestety, jest też to człowiek, który chorobliwie nienawidzi myślenia narodowego, również chrześcijańska demokracja jest dla niego obcym ciałem ledwie Turowicza tolerował z Tygodnika Powszechnego... Są współcześnie 2 dominujące wizje Polski, A. Michnika i J. Kaczyńskiego, pierwsza jest kosmopolityczna, w której można się zbratać i z Jaruzelskim i Kwaśniewskim, byle nie było tej drugiej, tej narodowej, chrześcijańskiej, na tym polega moim zdaniem spór współczesny. Hmm , .......a najśmieszniejsze jest to, że mnie się marzy jeszcze inna Polska, taka, w której oba te nurty będą żyć obok siebie, wzajemnie się szanując, oraz fair play rywalizując ze sobą, merytorycznie i z wzajemnym szacunkiem, tak wygląda moja utopia. Mnie bliższa jest opcja bardziej konserwatywna, a co do gospodarki, to obniżać i upraszczać podatki, czy zmniejszać rolę państwa w gospodarce może każda z nich, kiedyś, gdy poziom życia w Polsce wzrośnie, gdy mniej bolesne będą koszty społeczne takich działań..ale to inny złożony temat.

Notabene kiedyś obaj panowie potrafili ze sobą rozmawiać. https://www.youtube.com/watch?v=ftVT6Efmz8U

______
Do tekstu poniżej. Doceniam, że rozumiesz mój punkt widzenia.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.12.2015 o godz. 01:09.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2015, 00:49
Rozumiem. Szanuj dalej.
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 17.12.2015, 00:57
Bardzo sensowny i wyważony komentarz wideo red. Witolda Gadowskiego.

http://gadowskiwitold.pl/komentarz-tygodnia-16122015

Jeżeli w poprzedniej kadencji nie wykonuje się 48/49 wyroków TK lub drukuje werdykt tegoż trybunału z tego roku (o akcyzie) po 106 dniach, to znaczy, że jest to tylko pretekst. Do tego mega pompowanie sondażowe "nowoczesnych" i kreowanie jakoby zmiany nastrojów społecznych, uzasadniających niby protesty społeczne.

Oczywiście w W-wie 12.12 było w sobotę sporo ludzi, ale jak się posłucha niektórych ich wypowiedzi, to niektórzy nie bardzo wiedzą o co chodzi.

Sondaże,

czy oceny komentarzy na największych portalach jakoś nie pokazują wyraźnego przechyłu nastrojów społecznych.

Jeżeli rząd w trybie pilnym nie zrobi coś z medialnym matriksem, to za chwilę może się zrobić faktycznie nieciekawie w PL...
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 17.12.2015, 10:22
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
To ten co w celi pisał sążniste artykuły i wysyłał za granicę? To ten co bez problemu pisał w tym czasie książkę mając wszystkie potrzebne "akcesoria" w celi? To ten co nie zdążył założyć KOR-u bo Antoni go uprzedził .To ten co za kasę solidarności założył "gównianą"? To Twój idol? który był głównym organizatorem opozycji w PRL-u
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.12.2015, 10:39
Sprawa jest prosta...
To ze 5,5 mln ludzi głosowali na PIS nie znaczy ze te 5,5 mln ludzi glosuje na kazda ich dzisiejsza decyzje...
A niestety wiele z tych decyzji dzisiejszych jest po prostu idiotyczna i do niczego sensownego nie prowadzi to dlatego tak to wszystko wygląda...
Ludzie chcieli czegos poważnego jest blazeniada...
kerim1906
Banita

Stary 17.12.2015, 10:46
Jak już się pojawiłeś to czas na powitanie,od słowa zdrawstwujtie.Pierwsza część wiadomo dla kogo

Dzień dobry Polacy! Zdrastwujtie najgorszy sort! Znajetie? Cała Polska z was się śmieje komuniści i złodzieje!

He,he jest kolega gorszych sorciaków https://pbs.twimg.com/media/CWYVa0LWoAA4zsE.jpg
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 17.12.2015 o godz. 11:22.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.12.2015, 12:54
No i po ptokach:

Cytat:
Prokurator Generalny zamyka spór o Trybunał! TK nie miał prawa orzekać ws. uchwał Sejmu. Postępowanie umorzone.Postępowanie podlega umorzeniu na podstawie art. 104 ust. 1 pkt 2 ustawy o Trybunale Konstytucyjnym, wobec niedopuszczalności wyrokowania
—stwierdził Prokurator Generalny w piśmie skierowanym do Trybunału Konstytucyjnego. W uzasadnieniu, do którego dotarł portal Polityce.pl stwierdza, że TK przekroczył swoje kompetencje orzekając ws. uchwały Sejmu.!
http://wpolityce.pl/polityka/275375-...wanie-umorzone
Mareq
Senior Member

Stary 17.12.2015, 13:15
A kiedy Trybunał orzekał o ważności uchwał ? Chryste Panie, to co się odwala przy dyskusji około trybunałowej zasługuje na miano kabaretu. Grupa posłów z PO 4 grudnia br. złożyła wniosek o stwierdzenie niezgodności uchwał PiS, który to wniosek dopiero ZOSTANIE rozpatrzony. Prokurator Generalny jako uczestnik postępowania wyraził swoje stanowisko(być może słuszne). Trybunał albo się przychyli do tego stanowiska albo nie, jak to miało miejsce pierdyliard razy w przeszłości. A Janusze prawa z Wpolityce podnieceni jak 7 letnie dziecko podczas pierwszej wizyty w lunaparku.
Tytuł tej notatki sporządzony przez osobę nierozedrganą emocjonalnie powinien brzmieć

Prokurator Generalny wyraża swoje zdanie w sprawie przed Trybunałem. TK nie ma prawa orzekać ws. uchwał Sejmu. Powinien postępowanie umorzyć ! W zamian mamy ,,Prokurator Generalny zamyka spór o Trybunał! TK nie miał prawa orzekać ws. uchwał Sejmu. Postępowanie umorzone."

news sprzed tygodnia

Trybunał Konstytucyjny zaczął procedurę zmierzającą do zbadania konstytucyjności uchwał Sejmu z 2 grudnia o wyborze 5 nowych sędziów Trybunału, które zaskarżyła Platforma Obywatelska. Trybunał wystąpił już m.in. do Prokuratora Generalnego, by do 22 grudnia przedstawił stanowisko w sprawie. (http://www.tvn24.pl)

wchodzić nie trzeba, wszystko jest w treści linku.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.12.2015 o godz. 13:20.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.12.2015, 13:20
Jeden z niewielu słusznych głosów w tym temacie, gdzie za moment będzie ściana niewidocznych komentarzy.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.12.2015, 13:26
No to taka ciekawostka o Rzeplińskim:

http://www.warszawskagazeta.pl/kraj/...y-twarde-fakty
kerim1906
Banita

Stary 17.12.2015, 14:52
Dziwnie wzmożony tym tematem Mareq któremu wtóruje mitoman wołominiak emj10.Panie Marek udzielasz się Pan jakbyś był z KOD-u? Gwiazdzisty wkleił jak mawiał klasyk "oczywistą oczywistość". Napisze to dosadnie co by zostało zrozumiane.TK ma "GÓWNO" do uchwał Sejmu co PG tylko potwierdził, natomiast czym "rzygnie" rzepliński i spółka to obchodzi tylko Kodowców, urbanoplatfusiarnię i ewentualnie Ciebie i mitomana wołominiaka.Przyjmij do wiadomości że TK został zaorany i chwała za to Kaczyńskiemu bo "okołostanuwojennego" tworu nam nie potrzeba.Jak Ty i ktos jeszcze potrzebuje to zapylać w sobote i maszerować z podskokami w rytm wybijany przez Konia.Tyle wam pozostało.
Mareq
Senior Member

Stary 17.12.2015, 15:00
Podrzuć jakiegoś translatora na ludzką mowę, bo ślepo-wierno-poddańczo-partyjnym językiem(bełkotem?) nie władam.
kerim1906
Banita

Stary 17.12.2015, 15:05
Podrzuć jakiegoś translatora na ludzką mowę, bo ślepo-wierno-poddańczo-partyjnym językiem(bełkotem?) nie władam.
To zrozumiałe, gorszy sort tak ma.Włada tylko resortowym językiem i broni spraw już przegrranych.Nawet nie zdążycie zaśpiewać "bój to nasz ostatni..." bo zanim toi zrobicie wszystkie komusze macki i układy zostaną zgniecione.

W sumie to nie masz się czym przejmować po takim cuś . https://pbs.twimg.com/media/CWYVa0LWoAA4zsE.jpg Prosze już nie obrażać się na stwierdzenie "urbanoplatfusiarnia".To tylko potwierdza moja trafność oceny tego ugrupowania.

Jest obrońca, miłośnik michnika z lat PRLu.Witamy Pana, sorry za Pana wiesniak.Witamy zgodnie z twoja sugestią osobnika.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 17.12.2015 o godz. 15:18.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2015, 15:13
Zazwyczaj język ten pojawia się w przypadku braku jakichkolwiek sensownych argumentow, czyli w jakichś 90 procentach wszystkich postow tego osobnika. Niestety nie jest on jedynym przedstawicielem takiej grupy językowej dlatego ten temat wygląda jak wygląda.
Mareq
Senior Member

Stary 17.12.2015, 15:14
Cytat:
To zrozumiałe, gorszy sort tak ma.Włada tylko resortowym językiem
No cóż. Pozostaje mi jedynie serdecznie ci współczuć i żywić nadzieje, że zaczniesz władać językiem polskim.
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 17.12.2015, 15:21
No cóż. Pozostaje mi jedynie serdecznie ci współczuć i żywić nadzieje, że zaczniesz władać językiem polskim.
Mareq, czy to Ty? :B

przeszedlem sie po tym temacie, tak mniej wiecej od momentu wyborow i mam jedno pytanie: Wy tu tak serio z tymi pogladami?
milosz
Senior Member

Stary 17.12.2015, 15:26
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jeden z niewielu słusznych głosów w tym temacie, gdzie za moment będzie ściana niewidocznych komentarzy.
Nie masz racji, tak jak ten drugi samotny głos, a Ty ...Tkwij więc w swoim zamkniętym pudełku.
Twoje życie to monolog, nie widzisz, nie słyszysz, nawet mówić do innych nie potrafisz. Jest tylko Twój głos i tylko identyczne poglądy, jak Twoje, innych, nie ma. Tak wygląda Twoja "demokracja". U Ciebie Ziemia jest płaska, Księżyc zrobiony z sera żółtego i nic nie przekona Cię, że jest inaczej

EDIT.
To że są użytkownicy tego forum, którzy są głusi i ślepi na cudze argumenty, bo ich zwyczajnie nie widzą, to jednak drobiazg małego znaczenia, gorzej, że identycznie jest wśród polityków, Ci też widzą tylko swój punkt widzenia, a na inne mają opcję "ignoruj"... I do póki tak będzie, w Polsce normalna demokracja nie zawita. Dla przykładu spór o wybór do TK, jest przecież prosty, tych 3 sędziów zostało wybranych przez poprzedni sejm z wadą prawną czy bez wady prawnej (w kontekście realizacji uchwał), reszta to tylko bicie piany.

Tak wygląda u nas w Polsce dialog w polityce.

PS. I trochę satyry https://www.youtube.com/watch?v=4dAJ_P0868o
i dla poprawy humoru, głos z przemówienia wyłączyłem, bo je znam i mnie przy oglądaniu przeszkadza, a memy ciekawe, polecam https://www.youtube.com/watch?annota...&v=beKy5ohQHS0
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.12.2015 o godz. 17:29.
Mareq
Senior Member

Stary 17.12.2015, 15:28
Szajba_ napisał(a):Wyświetl post
Mareq, czy to Ty? :B
Wirtual taki mały.
pozdro :B
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.12.2015, 19:43
"Sędziowie TK do pracy przychodzą dwa razy w tygodniu. W grudniu nie było żadnej wokandy! W listopadzie były trzy wokandy. Sędziowie TK w moim przekonaniu, i jak sądzę w przekonaniu społeczeństwa, są we właściwy sposób finansowo gratyfikowani. Zarabiają ok. 20 tys. złotych. Mają zapewniony stan spoczynku po 9 latach pracy bez względu na wiek."

http://wpolityce.pl/polityka/275415-...panstwie-wideo
kerim1906
Banita

Stary 17.12.2015, 20:04
leszekm napisał(a):Wyświetl post
"Sędziowie TK do pracy przychodzą dwa razy w tygodniu. W grudniu nie było żadnej wokandy! W listopadzie były trzy wokandy. Sędziowie TK w moim przekonaniu, i jak sądzę w przekonaniu społeczeństwa, są we właściwy sposób finansowo gratyfikowani. Zarabiają ok. 20 tys. złotych. Mają zapewniony stan spoczynku po 9 latach pracy bez względu na wiek."

http://wpolityce.pl/polityka/275415-...panstwie-wideo

Zaraz wpadną oburzeni i przytoczą ze dwa trzy paragrafy uwiarygadniając celowość takiej pracy i płacy.Inni napiszą że to nic nie warte bo napisał to portal "wsieci".Jak pojawi sie krytyka takich poczynań wpadną obrońcy tych od paragrafów i napiszą że w politycznym jest kiepski język i nie warto tutaj pisać.Znajdą każdy sposób i pretekst żeby to obśmiać, wyszydzić bo to takie nieładne pisowskie.Przewidywalne jak popieranie PO przez urbana, kiszczaka,cimoszewicza,kwaśniewskiego i innych ludzi honoru.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.12.2015, 20:08
Moze lepiej podasz mi kiedy sie o mnie zatroszczyl pis zagranica, albo o MatMario? Tyle juz czekam...
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 17.12.2015, 20:23
Jest gorzej niż myślałem.Towarzysz wiesniak842 wystąpił o bratnia pomoc

"Prosilbym o zmiane nazwy tematu politycznego na: jak nie jestes za PISem to oplujemy Cie jadem, ewentualnie jak sie z czyms nie zgadzasz z PISem to cie oplujemy jadem, ewentualnie o zbanowanie tych politycznych agitatorow, ktorzy gowno z Wisla maja wspolnego, nikt ich osobiscie nie zna a tylko sieja zamet i denerwuja normalnych uzytkownikow. To samo sie tyczy shoutboxa. Tylko ktos cos wspomni o czyms zwizanym z polityka, zaraz jak grzyby po deszczu wyrastaja przedstawiciele jedynej slusznej partii na tym forum.
Zeby podkreslic jedna rzecz - nie chodzi o to kto jest za kim czy kogo popiera ale o fakt,ze osobniki te uniemozliwiaja normalna, kulturalna wymiane argumentow innym uzytkownikom.
Tak wiem, moglbym ich zignorowac co dawno juz zreszta uczynilem swoja droga ale na shoutboxie nie ma takiej mozliwosci niestety."

Jak za dobrych zms-owskich czasów w 1964 czy zsp-owskich na uczelniach.Towarzyszu jesteśmy dumni.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.12.2015, 20:27
Idz po sasiedzku do swojego towarzysza Józka, sily beda wyrownane
Anty PO-PiS!!!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.12.2015, 20:37
Tak nie witano chyba jeszcze żadnego polskiego prezydenta. Jak donosi reporter TOK FM, wśród standardowych transparentów typu: "Jesteś naszą dumą", "Jesteś naszą nadzieją" znalazł się jeden o bardzo zaskakującej treści, z cytatem z ewangelii św. Łukasza: "Szanowny Prezydencie. Błogosławione łono, które Ciebie nosiło i piersi, które ssałeś".

Pisowski elektorat się nadaje do psychiatryka

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów