|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
o tym, że Mauro chciał ratować Odre to czytałem wcześniej, ale zeby mowił o atmosferze na stadionie.
To raczej wymysły mediów, by jeszcze lepiej przyjęli Cantoro. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
albo Mauro specjalnie tak powiedział żeby się wkupić w łaskę kibiców
heh![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Z tą atmosferą to chyba moze jakos zartowal czy cos ,bo nie mozna lubic czegos czego nie ma...
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Eee tam, kiedyś mówił w jakimś wywiadzie, że zdarza mu się sluchać Country. Odra idealnie wpisuje się w ten klimat folklorystyczny. Może Wyspiańskiego czytał i "wsi spokojniej, wsi wesołej" mu się zachciało? Ewentualnie w Wodzisławiu mają lepszy klimat, co ze względu na dzieci jest bardzo ważne.
Aaa i mam nadzieję, że Wilczek poinformował prezesa Odry, żeby lepiej zainstalował GPSy w piłkach, bo przecież Odra to biedny klubik :( ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A tacy biedni to chyba nie są, skoro się zbroją... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Akurat nie myślałem o umiejętnościach piłkarskich, ale w tym aspekcie również GPS się przyda
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Chcesz powiedzieć że Mauro kitrasił piłki w dresie?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Piłki i koszulki. Jak głosi plotka/legenda/wieść gminna. Dość głośno swego czasu o tym było ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Brazyliczycy i Argentyńczycy tak mają ze im trudno się rozstać z piłką
![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pytanie czy wieść gminna jest wieścią prawdziwą?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jaki numer ma Mauro ;>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mauro coś nie wygląda na zadowolonego na tym zdjęciu.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odnioslem identyczne wrazenie. Bo tak na chlopski rozum ... jak ktos odchodzi z klubu gdzie byl gwiazdą a 15 tys tlum smiewal mu piesni pochwaalne,zdobywa bramki, gra w Lidze Europeiskiej ,rok rocznie walczyl w Lige Mistrzow ...i teraz ma sie cieszyc ze bedzie walczyc o Esktraklase dla 2 tys ludzi z Wodzislawia....no tez w sumie radowac sie nie ma z czego. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Kochanowskiego!
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczekajmy z określaniem tego, co Cantoro będzie robił w Odrze, pracą. ![]() Nie można mu natomiast odmówić tego, że jest człowiekiem rodzinnym i rzeczywiście zależy mu na bliskości z żoną/ dziećmi. Pewnie mógłby znaleźć sobie jakiś klubik w drugiej lidze greckiej/ cypryjskiej, grzać dupsko w słońcu i zarabiać pieniążki, a jednak wolał ten najgorszy w polskiej lidze wy****ów, byle być blisko nich.Co do incydentu z piłkami/ dresami, to też o tym słyszałem i to od ludzi, którym ufam w 100%. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
moze kogos to interesuje. Kosa w ostatnim meczu bardzo ładną asyste zanotował (po dłuzszej przerwie). http://www.youtube.com/watch?v=Lt7BW...layer_embedded
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
APOEL Nicosia - Ermis Aradippou
6. Kamil Kosowski ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez HEDu : 24.01.2010 o godz. 10:37.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
To ja też dołożę
![]() Jasiek grał do 46 minuty. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6932.html Dawidowski strzela
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Paulista asystuje w 93 minucie przy golu na 2-0, dającym APOELowi dogrywke w pucharze Cypru (w 1 meczu APOEL przegrał 0-2) i ta asyste była na wage złota, APOEL wygrał 4-0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
A na oficjalnej stronie Kubania wywiad z jednym z lepszych w mojej ocenie trenerów bramkarzy w ostatnich latach jakich miała Wisła czyli Dumitru Stingaciu ...
- Dumitru , czy udaje Ci się dotychczas równo dzielić swoją uwagę między czterech bramkarzy? W pełni. W każdym klubie prawie zawsze pracuję z czterema bądź pięcioma bramkarzami. Młodzi i perspektywiczni podnoszą swoje umiejętności w moim systemie pracy, doświadczeni razem z młodszymi wspólnie pracują aktywnie , rywalizują. - Czy możesz kogoś wyróżnić z tych którymi się obecnie opiekujesz? Nie. Teraz wszyscy są na tych samych warunkach. U nas w tej chwili na pozycji bramkarza nikt nie ma pierwszeństwa. Przy czym w każdym z chłopaków , z którymi teraz pracuję widzę potencjał, dodatkowo Aleksiej Stiepanow ma bardzo duże doświadczenie ligowe. - A jaką cechę w twojej ocenie ,specjalisty, powinien mieć dobry bramkarz, co jest najważniejsze dla Ciebie? Wyczucie pozycji. Dobry bramkarz w każdej sekundzie meczu musi właściwie oceniać swoje położenie względem bramki ,którą ma za plecami i wtedy kiedy jest to wymagane znaleźć się w odpowiednim miejscu, we właściwym czasie. Poza tym naturalnie czas reakcji , skoczność , gra nogami ... inne rzeczy to pochodne pracowitości i charakteru. Patrząc na to Pani pytanie w szerszym kontekście zawsze uważałem i uważam ,że dobry bramkarz powinien być przede wszystkim mądrym człowiekiem. Dobry bramkarz równa się mądry bramkarz. - Można odnieść wrażenie ,że poszczególni członkowie obecnego sztabu szkoleniowego Kubania rozumieją się bez słów w wielu sytuacjach . Jak długo pracujecie razem ? Jak długo znacie się z Petrescu ? Z Danem jako trener współpracuję już około czterech lat. Dana znam już długo bo obaj zaczęliśmy w tym samym czasie występy w młodzieżowej reprezentacji Rumunii , potem razem broniliśmy barw bukaresztańskiej Steauy , graliśmy w reprezentacji Rumunii. Sporo razem przeszliśmy w naszej piłkarskiej karierze . Pozostałych kolegów znam również od dawna. - Widać ,że jesteście przyjaciółmi ale na treningach , pracując z drużyną , w wielu sytuacjach zwracacie się do Dana per Pan ? Owszem. Przyjaźnimy się z Danem ale on jest pierwszym trenerem ,dla nas jest on niepodważalnym autorytetem , do niego należy zawsze ostatnie słowo. - Dumitru co w twojej bogatej piłkarskiej biografii było najjaśniejszym punktem? Uczestnictwo w rozgrywkach Ligi Mistrzów ze Steauą , gra w na MŚ w 1998 roku z reprezentacją Rumunii. Dla każdego piłkarza gra na najlepszych stadionach Europy i świata to zawsze wielkie przeżycie. Cieszę się ,że mogłem grając czynnie w piłkę zapisać swoją biografią , malutką stronniczkę w historii rumuńskiej piłki nożnej. - No a zwycięstwo nad Barceloną w finale Pucharu Europy w sezonie 1985-86 ? O tak ! To było naprawdę świetne doświadczenie ! Miałem wtedy 21 lat i byłem rezerwowym bramkarzem Steauy. Byłem zmiennikiem naszego legendarnego bramkarza Helmuta Duckadama. - Już dziesięć dni poznajesz drużynę. Czy możesz już na tym etapie wyróżnić jakieś obserwacje , odczucia? Maksymalne zaangażowanie podczas przygotowań , dobrą ogólną atmosferę, zdyscyplinowanie oraz to jak szybko moim podopieczni przyswoili polecenia jakie wydaję im po angielsku. Możemy sprawnie współpracować nawet gdy nie ma w pobliżu Emila Karasa który by tłumaczył z rumuńskiego. - A ile masz języków obcych w swoim prywatnym arsenale ? (śmiech) Angielski , turecki , włoski , bardzo słabo hiszpański. Mam nadzieję ,że nauczę się i rosyjskiego. Jakieś kroki w tym kierunku już podjąłem wraz z Cristinelem Pojarem . Póki co nie mam za bardzo czasu na lekcje i naukę. Cristinel bardzo szybko osiągnął pozytywne rezultaty w nauce polskiego . Podobnie jest obecnie z rosyjskim. Nieodzowne rosyjskie słowa podpowiada mu lekarz Sasza Linskij albo masażysta Igor Grigorienko. - Piłka to oczywiście podstawowa sprawa a co poza nią ? Czym się zajmujesz ? Zainteresowania ? Zawsze interesowałem się piłką nożną. Pochodzę z kurortowego miasta Brasov i właśnie tam stawiałem pierwsze kroki w tej dyscyplinie. Poza tym jeżdżę na łyżwach , gram w tenisa. Bardzo dużo słucham i interesuję się muzyką klasyczną. O teraz na przykład słucham twórczości Schuberta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Jarosław Giszka - wyjątkowo serdeczny chłopak.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...opak,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie się wykpią tym "Ja nie wiedziałem", "A on powiedział..." bo to typowe dla tego typu spraw w tym kraju. Tłumaczenie jak z podstawówki, a chyba prezes klubu wie, że jeśli wychowanek innego ma umowę amatorską, to wiąże go ona do 18. urodzin. Mam nadzieję, że nie popuszczą i dobiorą się do dupy i Polonii B. i Leszczakowi. Zawiesić go na pół roku- piękna sprawa.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|