The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2010, 18:37
o tym, że Mauro chciał ratować Odre to czytałem wcześniej, ale zeby mowił o atmosferze na stadionie.
To raczej wymysły mediów, by jeszcze lepiej przyjęli Cantoro.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.01.2010, 19:09
albo Mauro specjalnie tak powiedział żeby się wkupić w łaskę kibiców heh

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.01.2010, 23:40
Z tą atmosferą to chyba moze jakos zartowal czy cos ,bo nie mozna lubic czegos czego nie ma...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.01.2010, 23:50
Eee tam, kiedyś mówił w jakimś wywiadzie, że zdarza mu się sluchać Country. Odra idealnie wpisuje się w ten klimat folklorystyczny. Może Wyspiańskiego czytał i "wsi spokojniej, wsi wesołej" mu się zachciało? Ewentualnie w Wodzisławiu mają lepszy klimat, co ze względu na dzieci jest bardzo ważne.

Aaa i mam nadzieję, że Wilczek poinformował prezesa Odry, żeby lepiej zainstalował GPSy w piłkach, bo przecież Odra to biedny klubik :(
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.01.2010, 00:15
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Aaa i mam nadzieję, że Wilczek poinformował prezesa Odry, żeby lepiej zainstalował GPSy w piłkach, bo przecież Odra to biedny klubik :(
Biorąc pod uwagę, jakie tam asiory dotąd grały, to pewnie już dawno zainstalowali.
A tacy biedni to chyba nie są, skoro się zbroją...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2010, 00:18
Akurat nie myślałem o umiejętnościach piłkarskich, ale w tym aspekcie również GPS się przyda
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.01.2010, 01:15
Chcesz powiedzieć że Mauro kitrasił piłki w dresie?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.01.2010, 01:34
Piłki i koszulki. Jak głosi plotka/legenda/wieść gminna. Dość głośno swego czasu o tym było ...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.01.2010, 01:53
Brazyliczycy i Argentyńczycy tak mają ze im trudno się rozstać z piłką
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.01.2010, 08:24
Pytanie czy wieść gminna jest wieścią prawdziwą?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.01.2010, 22:59
Mauro prezentuje nową koszulke Odry.

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.01.2010, 23:05
Jaki numer ma Mauro ;>
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.01.2010, 00:26
Mauro coś nie wygląda na zadowolonego na tym zdjęciu.
What's new?

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 22.01.2010, 00:40
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Mauro coś nie wygląda na zadowolonego na tym zdjęciu.

Odnioslem identyczne wrazenie.

Bo tak na chlopski rozum ...

jak ktos odchodzi z klubu gdzie byl gwiazdą a 15 tys tlum smiewal mu piesni pochwaalne,zdobywa bramki, gra w Lidze Europeiskiej ,rok rocznie walczyl w Lige Mistrzow ...i teraz ma sie cieszyc ze bedzie walczyc o Esktraklase dla 2 tys ludzi z Wodzislawia....no tez w sumie radowac sie nie ma z czego.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.01.2010, 10:50
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Odnioslem identyczne wrazenie.

Bo tak na chlopski rozum ...

jak ktos odchodzi z klubu gdzie byl gwiazdą a 15 tys tlum smiewal mu piesni pochwaalne,zdobywa bramki, gra w Lidze Europeiskiej ,rok rocznie walczyl w Lige Mistrzow ...i teraz ma sie cieszyc ze bedzie walczyc o Esktraklase dla 2 tys ludzi z Wodzislawia....no tez w sumie radowac sie nie ma z czego.
Żadna praca nie hańbi.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 22.01.2010, 11:09
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Może Wyspiańskiego czytał i "wsi spokojniej, wsi wesołej" mu się zachciało?
Kochanowskiego!
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 22.01.2010, 12:02
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Żadna praca nie hańbi.

Poczekajmy z określaniem tego, co Cantoro będzie robił w Odrze, pracą. Nie można mu natomiast odmówić tego, że jest człowiekiem rodzinnym i rzeczywiście zależy mu na bliskości z żoną/ dziećmi. Pewnie mógłby znaleźć sobie jakiś klubik w drugiej lidze greckiej/ cypryjskiej, grzać dupsko w słońcu i zarabiać pieniążki, a jednak wolał ten najgorszy w polskiej lidze wy****ów, byle być blisko nich.

Co do incydentu z piłkami/ dresami, to też o tym słyszałem i to od ludzi, którym ufam w 100%.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.01.2010, 13:11
moze kogos to interesuje. Kosa w ostatnim meczu bardzo ładną asyste zanotował (po dłuzszej przerwie). http://www.youtube.com/watch?v=Lt7BW...layer_embedded

Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.01.2010, 13:13
HEDu napisał(a):Wyświetl post
moze kogos to interesuje. Kosa w ostatnim meczu bardzo ładną asyste zanotował (po dłuzszej przerwie). http://www.youtube.com/watch?v=Lt7BW...layer_embedded
Jasiek również
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Rafee
Member

Stary 23.01.2010, 18:52
APOEL Nicosia - Ermis Aradippou
6. Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.01.2010, 23:02
oto gol http://www.youtube.com/watch?v=CYb4m...layer_embedded

no i paulista asystował;p
Ostatnio edytowane przez HEDu : 24.01.2010 o godz. 10:37.

Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 24.01.2010, 12:39
To ja też dołożę

Jasiek grał do 46 minuty.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.01.2010, 17:38
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6932.html Dawidowski strzela
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2010, 21:15
simone napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4

Sprawa się tyczy dawnego spikera (0:49, mamy go nawet okazję zobaczyć), nie wiem jak wy ale ja go uwielbiałem, zawsze z nim będą mi się kojarzyć moje początki na R22, ech te sentymenty...
Nie wiecie co się z nim teraz dzieje, dlaczego go zmienili?
Masz na myśli Krzyśka Mrówkę? Często można go spotkać jako spikera na meczach Wisły w ME.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 26.01.2010, 19:01
Dan wdraża hard work w Krasnodarze

Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 27.01.2010, 20:41
Paulista asystuje w 93 minucie przy golu na 2-0, dającym APOELowi dogrywke w pucharze Cypru (w 1 meczu APOEL przegrał 0-2) i ta asyste była na wage złota, APOEL wygrał 4-0.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.01.2010, 21:58
A na oficjalnej stronie Kubania wywiad z jednym z lepszych w mojej ocenie trenerów bramkarzy w ostatnich latach jakich miała Wisła czyli Dumitru Stingaciu ...

- Dumitru , czy udaje Ci się dotychczas równo dzielić swoją uwagę między czterech bramkarzy?

W pełni. W każdym klubie prawie zawsze pracuję z czterema bądź pięcioma bramkarzami. Młodzi i perspektywiczni podnoszą swoje umiejętności w moim systemie pracy, doświadczeni razem z młodszymi wspólnie pracują aktywnie , rywalizują.

- Czy możesz kogoś wyróżnić z tych którymi się obecnie opiekujesz?

Nie. Teraz wszyscy są na tych samych warunkach. U nas w tej chwili na pozycji bramkarza nikt nie ma pierwszeństwa. Przy czym w każdym z chłopaków , z którymi teraz pracuję widzę potencjał, dodatkowo Aleksiej Stiepanow ma bardzo duże doświadczenie ligowe.

- A jaką cechę w twojej ocenie ,specjalisty, powinien mieć dobry bramkarz, co jest najważniejsze dla Ciebie?

Wyczucie pozycji. Dobry bramkarz w każdej sekundzie meczu musi właściwie oceniać swoje położenie względem bramki ,którą ma za plecami i wtedy kiedy jest to wymagane znaleźć się w odpowiednim miejscu, we właściwym czasie. Poza tym naturalnie czas reakcji , skoczność , gra nogami ... inne rzeczy to pochodne pracowitości i charakteru. Patrząc na to Pani pytanie w szerszym kontekście zawsze uważałem i uważam ,że dobry bramkarz powinien być przede wszystkim mądrym człowiekiem. Dobry bramkarz równa się mądry bramkarz.

- Można odnieść wrażenie ,że poszczególni członkowie obecnego sztabu szkoleniowego Kubania rozumieją się bez słów w wielu sytuacjach . Jak długo pracujecie razem ? Jak długo znacie się z Petrescu ?

Z Danem jako trener współpracuję już około czterech lat. Dana znam już długo bo obaj zaczęliśmy w tym samym czasie występy w młodzieżowej reprezentacji Rumunii , potem razem broniliśmy barw bukaresztańskiej Steauy , graliśmy w reprezentacji Rumunii. Sporo razem przeszliśmy w naszej piłkarskiej karierze . Pozostałych kolegów znam również od dawna.

- Widać ,że jesteście przyjaciółmi ale na treningach , pracując z drużyną , w wielu sytuacjach zwracacie się do Dana per Pan ?

Owszem. Przyjaźnimy się z Danem ale on jest pierwszym trenerem ,dla nas jest on niepodważalnym autorytetem , do niego należy zawsze ostatnie słowo.

- Dumitru co w twojej bogatej piłkarskiej biografii było najjaśniejszym punktem?

Uczestnictwo w rozgrywkach Ligi Mistrzów ze Steauą , gra w na MŚ w 1998 roku z reprezentacją Rumunii. Dla każdego piłkarza gra na najlepszych stadionach Europy i świata to zawsze wielkie przeżycie. Cieszę się ,że mogłem grając czynnie w piłkę zapisać swoją biografią , malutką stronniczkę w historii rumuńskiej piłki nożnej.

- No a zwycięstwo nad Barceloną w finale Pucharu Europy w sezonie 1985-86 ?

O tak ! To było naprawdę świetne doświadczenie ! Miałem wtedy 21 lat i byłem rezerwowym bramkarzem Steauy. Byłem zmiennikiem naszego legendarnego bramkarza Helmuta Duckadama.

- Już dziesięć dni poznajesz drużynę. Czy możesz już na tym etapie wyróżnić jakieś obserwacje , odczucia?

Maksymalne zaangażowanie podczas przygotowań , dobrą ogólną atmosferę, zdyscyplinowanie oraz to jak szybko moim podopieczni przyswoili polecenia jakie wydaję im po angielsku. Możemy sprawnie współpracować nawet gdy nie ma w pobliżu Emila Karasa który by tłumaczył z rumuńskiego.

- A ile masz języków obcych w swoim prywatnym arsenale ?

(śmiech) Angielski , turecki , włoski , bardzo słabo hiszpański. Mam nadzieję ,że nauczę się i rosyjskiego.
Jakieś kroki w tym kierunku już podjąłem wraz z Cristinelem Pojarem . Póki co nie mam za bardzo czasu na lekcje i naukę. Cristinel bardzo szybko osiągnął pozytywne rezultaty w nauce polskiego . Podobnie jest obecnie z rosyjskim. Nieodzowne rosyjskie słowa podpowiada mu lekarz Sasza Linskij albo masażysta Igor Grigorienko.

- Piłka to oczywiście podstawowa sprawa a co poza nią ? Czym się zajmujesz ? Zainteresowania ?

Zawsze interesowałem się piłką nożną. Pochodzę z kurortowego miasta Brasov i właśnie tam stawiałem pierwsze kroki w tej dyscyplinie. Poza tym jeżdżę na łyżwach , gram w tenisa. Bardzo dużo słucham i interesuję się muzyką klasyczną. O teraz na przykład słucham twórczości Schuberta.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.01.2010, 10:52
Jarosław Giszka - wyjątkowo serdeczny chłopak.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...opak,id,t.html
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.01.2010, 11:08
http://www.90minut.pl/news/114/news1...nie-Bytom.html
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 28.01.2010, 12:04
Pewnie się wykpią tym "Ja nie wiedziałem", "A on powiedział..." bo to typowe dla tego typu spraw w tym kraju. Tłumaczenie jak z podstawówki, a chyba prezes klubu wie, że jeśli wychowanek innego ma umowę amatorską, to wiąże go ona do 18. urodzin. Mam nadzieję, że nie popuszczą i dobiorą się do dupy i Polonii B. i Leszczakowi. Zawiesić go na pół roku- piękna sprawa.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów