|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Elendil - wszystko zepsułeś. Jeszcze trochę i znowu mielibyście posty o tym jaki to Lech jest zły, a piłkarzom odbija. Kilka osób wyżyłoby się na forum dając upust niezdrowym emocjom związanym z zakupami, a tak bardzo możliwe, że s.......iłeś komuś święta
![]() Gość wklejający link zaimponował mi umiejętnościami manipulacji. Wycięte kilka zdanek, co ważniejsze wyboldowane. No, no. Dobra robota. Szkoda tylko, że po przeczytaniu artykułu (pod linkiem) jedyna właściwa reakcja na Twój bełkot, to uśmiech politowania. Proszę --> ![]() Wesołych i bez ciśnień, bo znowu bezsensownie szukacie dziury w całym. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W przeciwieństwie do wielu tutejszych użytkowników, średnio interesują mnie poczynania innych drużyn. Skupiam się na Lechu i wierz lub nie, ale na naszym forum postów o Wiśle jest naprawdę niewiele i nie da się ich porównać do Waszego zainteresowania naszymi poczynaniami. Częstotliwość i "jakość" niektórych Waszych wpisów momentami mocno zastanawia, żeby nie powiedzieć żenuje.
Całe szczęście, że ostatnio znalazło się kilka ogarniętych osób, które starają się nieco to ograniczyć. A święta ułożę wg własnego planu, ale dziękuję, że podzieliłeś się swoją, zapewne sprawdzoną i praktykowaną opcją. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Bb coś tam, za kogo ty się uwazasz? Jesteś chyba najbardziej rozpanoszonym innowiercą na tym forum więc zluzuj i weź przykład z kolegów z Legii, Polonii czy nawet Cracovii. Poza tym to jest temat o ekstraklasie, w dodatku w hyde parku więc co się dziwisz, że poruszamy jest temat obecnego lidera ekstraklasy?
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli opluwany jest mój klub, to reaguję. Normalna reakcja, może Ciebie inaczej wychowano.
Chodzi tylko o formę postów o Lechu. Rozwydrzona dzieciarnia przyjęła sobie za punkt honoru obrażanie mojego klubu i zamiast normalnie dyskutować ograniczamy się do bezsensownych pyskówek. Równie dobrze możemy z góry, przed każdą dyskusją założyć "Lech - Amika, Wisła - milicja, jebać ****y!!" i przejść do sedna. Normalne osoby pogadają, a dzieciarnia będzie zadowolona, bo zadanie domowe z ataków na necie zostanie odrobione ![]()
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 23.12.2008 o godz. 21:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() Pozatym mam do Was pytanie, nie wiecie moze od kiedy istnieja licencje na gre w Ekstraklasie? dokladnie o rok mi chodzi. Jakby ktos wiedzial i byl mily i mi odpisal z gory dzieki ![]()
Ostatnio edytowane przez killzone : 23.12.2008 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Kurde. Jak tak czytam te poznańskie żale to wychodzi na to, że to my wozimy na wyjazdy flagi z przekreśloną kuchenką, a "W Poznaniu nasze obyczaje są" to nasz nieoficjalny hymn. ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Zygmunt.Król : 23.12.2008 o godz. 22:08.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Opluwany? Może od razu organizujemy jakąś zmasowaną akcje "zamiast pyr jedzmy ryż" i "usuńmy Amice z kuchni"?
Jesteś na forum kibiców Wisły, a nie Lecha więc licz się z tym, że za wiele postów w stylu ohów i ahów odnośnie Lecha nie przeczytasz. A jeśli coś Ci się tutaj nie podoba- nie musisz tutaj wchodzić, wywal link do forum z zakładek i ogranicz sie do forów Lecha- tam prawdopodobieństwo niepochlebnych opinii na temat Amici jest znacznie mniejsze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież nie wymagam pochwał. Oczekuję normalnej dyskusji z normalnymi ludźmi, na normalnym poziomie. Kilkukrotnie udało się porozmawiać i nikomu nic się nie stało (serio).
Jestem na forum Wisły i co z tego ? Nie uczono Cię szacunku do gości ? Czytałem to forum od dawna i jak pewnie zauważyłeś reaguję w momencie, gdy ktoś pisze głupoty nt. mojego klubu. Czy to źle ? Nie chcesz - nie czytaj, lub (o ile dotyczy) - nie pisz bzdur. Królu Zygmuncie - bbbnba, to nie babunia I chodzi głównie o formę (obrażanie), treść albo jest w porządku, albo w ogóle jej nie ma ( czyt. same szpileczki wbijane w Lecha ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
bbbnba co ty się tak pienisz
to wiślackie forum i raczej się przyzwyczaj ![]() w polemikę możesz wdawać się na forach stricte kibicowskich a nie klubowych - na klubowych zawsze jest megalomania więc raczej wstrzymaj się od komentarzy dotyczących Lecha, Legii etc etc bo Cię tu zagryzą więc dobrze Ci radzę.. przemilcz i ciesz oczy inną kwestią (ewenementem tego forum na skalę krajową) ![]() wracając do tematu "Ekstraklasy" to wg mnie (wg MNIE!!!!) nie będzie widać zbyt wiele po ruchach transferowych Lecha, Legii, i Wisły. Nawet jeśli gdzieś dojdzie Garguła, gdzieś 5 bośniako-chorwatów. Najbardziej widoczne będzie to w Jagiellonii, Górniku, itp, klubach co słabo przędą a "wzmacniają się" byłymi (bo już podstarzałymi ale jeszcze nie starymi) gwiazdami ligi. Te drużyny pomimo naboru tylko ex-gwiazdorów, będą z powodzeniem walczyć o utrzymanie w meczach ze słabszymi drużynami... |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Myślę że jednak będzie widać. Gks bełchatów nie będzie rywalizował o mistrza (jarza i być może gula), polonia nie wytrzyma rywalizacji jeśli Legia i Wisła się znacznie wzmocnia, Lech będzie wg mnie niewiadomą na wiosnę z powodu prawdopodobnego zaciagu graczy z bałkanów (może dojdzie do tego puefa bo chyba gramy ze sobą po waszym meczu w pucharze). A u dołu.. Hm no tak, jeśli Pasy się wzmocnia konkretnymi graczami, to zostaną, Górnika to nie wiem co uratuje, bo przecież na papierze mają kozacki skład. Spadnie chyba ŁKS i Gliwice..
Kolego z Poznania, nie pisz tendencyjnie że 'to forum Wisły, więc przyzwyczaj się'. Napinacze są wszędzie, u nas spotęgowane reakcje tychże spowodowane są prawdopodobnie nasza porażka w meczu z wami. I zanim zaczniecie nas pouczać, zróbcie porządek z przyjaciółmi z synagogi na ich forum. ![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Załóżcie sobie photobloga... ptt: "pokrzywdzeni"... Słuchajcie zasady są proste, jeżeli dyskusja nie była by na poziomie posty by poleciały i użytkownicy także. Na tym forum poziomu się przestrzega... i za napisanie "Amica to k***" poleciałoby się. Uwaga, jeżeli posty nie poleciały to tylko znaczy że Twój umysł jest przewrażliwoiny. Uważam to za pewien przejaw hipokryzji, gdyż kibicujecie klubowi, który ma zgodą z najbardziej zakompleksionym klubem w Polsce, aczkolwiek gdzieś ta hipokryzja jest znajoma. Jężeli uważasz że już samo Amica jest obraźliwe, ja wiem że siła auto-sugestii jest silna, rzeczywistość szara i brutalna, ale jeśli chcesz się pocieszać, i okłamywać to wróć na swoje forum do tęczowego świata(gdzie będziecie czytać Waszą wersję "prawdy"). Naprawdę ja nie wiem na co liczycie, sprzedaliście swój klub, swoje barwy, swój honor i swoją historie, może części udało się wmówić że to normalne, prawidłowe... etc... Nam się nie uda. Pozdrawiam i Zyczę Wesołych Świąt.
W temacie, mnie tam cieszy to kupowanie tych Bośniaków, mimo wszystko to jest Polska, i nie pamiętam, aby Inwazja zawodników z jednego kraju skończyła się pomyśli. Nawet patrząc po tej inwazji Peruwiańczyków, dziwi mnie taka decyzja. Czyżby brak wyciągania wniosków? Tak swoją drogą ten młody peruwiański Robinho co zabłysnął w meczu z Jagą w zeszłym sezonie grał coś teraz, bo nie słychać o nim? (a miał być taki wielki talent?) ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Owszem, mógł być pod wpływem Praskiego - ale faktem jest że Kasperczak miał fatalną rękę do transferów. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
I w tym też nasza nadzieja...
![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
![]() Ale tak na poważnie to zaczynam mieć przeczucie, że łatwo się go nie pozbędziemy. Chociaż może jednak...
Ostatnio edytowane przez Krissu : 24.12.2008 o godz. 11:55.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nadzieja? Niech się Górnik wzmacnia i ogrywa naszych rywali w zdobyciu mistrzostwa.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
O jego transferach juz sie tu kiedys szeroko rozpisywalem i rzeczywiscie, wybitnym specjalista w tej dziedzinie z pewnoscia nie byl Nie rozumiem tylko dlaczego o jego nieudanych transferach mowi sie tak duzo i czesto, a o nieudanych transferach Mielcarskiego i Bednarza nie mowi sie praktycznie wcale. Pod wzgledem ilosci niewypalow prowadzi Heniu, ale juz pod wzgledem ilosci zmarnowanej kasy, raczej ustepuje pola. A Cantoro chyba niestety zostanie w Wisle i byc moze bedzie wystepowal w ME z tego co mowil Skorza. O krok od Zabrza jest ponoc Pawel Strak, a nie sadze zeby Gornik chcial sprowadzic dwoch defensywnych pomocnikow w jednym okienku.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 24.12.2008 o godz. 12:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
I pomyslec ze jak ważył sie nowy kontrakt dla Cantoro - to bylem zdecydowanym zowlennikiem jego przedluzenia.Troche usprawiedliwia mnie fakt ze konkurentem dla Mauro byl wtedy Golos ale marna to pociecha. Z tego co mozna bylo wyczytac z wywiadu z naszym trenerem , to Argentynczykowi grubo odwalilo.Mam nadzieje ze tym razem nie ujdzie mu to na sucho i koleczka bedzie robil w rezerwach, badz zejdzie z wymagan kontraktowych - a to jedyna szansa by ktos go wzial. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wy Cantoro tak szybko nie wysyłajcie do ME bo jak narazie mamy dwóch defensywnych pomocników i wcale nie jest powiedziane że nasz stan posiadania szybko ulegnie zmianie
![]() edit: Nehiar: czy mnie coś ominęło czy od kilku lat gramy dwoma def pomocnikami ?
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 25.12.2008 o godz. 13:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Problem w tym, że granie dwoma defensywnymi jest bez sensu ... Cantoro może zostać jako zmiennik do końca kontraktu, jeśli nikogo nie sprowadzimy.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/felietony/ko...-lecha,1233896
Lech będzie miał budżet w wysokości 50 mln złotych. Mam teraz pytanie ile wynosi budżet Wisły? Nigdzie nie mogę znależć na to odpowiedzi. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
z tego co wiem, wynosił on około 40mln, coś poniżej chyba nawet.. tyle, że wtedy mieliśmy z Legią największy budżet, kiedy widziałem te dane, jakoś przed tym sezonem, albo na początku roku.
jakoś mnie to nie dziwi, że teraz Amica będzie miała największy, bo my to raczej wiele go nie zwiększymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
hmm no trzeba pamietac, ze od tego roku dostajemy o ponad 100% wiecej od C+, dlatego nasz budzet tez powinien byc troche wyzszy niz rok temu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
budżety według wp http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.h...ie&wid=9776602
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Lech ma zatwierdzany budżet na rok kalendarzowy ,a nie sezon. Dlatego w atykule na wp nie ma kwoty 50mln. Jeśli Kołtoń nie wymyślił sam słów Rutkowskiego, to jego artykuł jest przynajmniej dla mnie w miarę wiarygodny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dokładnie tak. Poza tym, drużynom często pokazywanym w tv jak Lech, Wisła czy Legia budżety urosną o parę mln zł tylko dzięki c+. Dobrze pamiętam, że przeszła 'angielska' opcja podziału tych pieniędzy na zasadzie 50+25+25?
edit: a artykuł z interii widać, że powstał w marcu '08, bo budżety Śląska czy Arki są bardzo mocno zawyżone. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|