The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2008, 13:08
AYALA napisał(a):Wyświetl post
najtrudniej to chyba bedzie w Legii Muche zastąpic.Pamietam jak fenomenalnie bronił w ostatnim meczu przeciwko Wisełce.Daje głowe że Dowhań prędko znajdzie następce Muchy tak jak wcześniej znajdował Kowalewskiego,Boruca,Staneva.
Mucha powiedział że jego następcą powinien być Skaba i spokojnie sobie z tym poradzi oraz że ten ich 18- letni Ukrainiec jak popracuje z Dowhaniem ma szanse na bycie jednym z najlepszych bramkarzy... w Europie
Ostatnio edytowane przez bigi333 : 23.12.2008 o godz. 13:52.
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.12.2008, 13:11
gdzie bym nie czytał, to wszędzie tego Dowhania chwalą. Patrząc na to gdzie Legia sprzedaje bramkarzy, coś w tym może być.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.12.2008, 13:15
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
Mucha powiedział że jego następcą powinien być Skaba i spokojnie sobie z tym poradzi oraz że ten ich 18- letni Ukrainiec jak popracuje z Dowhaniem ma szanse na bycie jednym z lepszych bramkarzy... w Europie
akurat z bramkarzami to oni nie mieli większych problemów bo rezrwowy zawsze wchodził za pierwszego
dla przypomnienia
Stanew->Boruc->Fabiański->Mucha->?Skaba?
czemu nie?
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 23.12.2008, 13:18
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
akurat z bramkarzami to oni nie mieli większych problemów bo rezrwowy zawsze wchodził za pierwszego
dla przypomnienia
Stanew->Boruc->Fabiański->Mucha->?Skaba?
czemu nie?
przepadl Ci w wyliczance jeszcze Kowalewski, wczesniej Szczesny wcale nie gorszy.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.12.2008, 13:24
ciężka sytuacja w ŁKS-ie.Nie ma pieniędzy na Święta i Sylwestra.Może pomocną dłoń do Łodzian wyciągnie pewien biznesmen ze Rzgowa ? m.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.12.2008 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.12.2008, 13:29
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
Mucha powiedział że jego następcą powinien być Skaba i spokojnie sobie z tym poradzi oraz że ten ich 18- letni Ukrainiec jak popracuje z Dowhaniem ma szanse na bycie jednym z lepszych bramkarzy... w Europie
Ja nie wiem z czego ty sie smiejesz

Ja tam waszych geniuszy grających na pozycji golkeepera przez litosc nie skomentuje

Boruc -> Celtic -> Bayern (tutaj sa juz zaawansowane rozmowy w sprawie transferu)
Fabianski -> Arsenal
W. Szczesny -> Arsenal
Kowalewski -> Spartak Moskwa
No i teraz Mucha(który naprawde byl leszczem przychodzac do Legii a stal sie najlepszym bramkarzem ligi)

a juz nawet nie wspominam o M. Szczesnym i Radostinie Stanevie.

Waszym ostatnim bramkarzem który mogl sie w niektórych meczach rownac w/w to byl chyba ten francuz( Angelo Hugues czy jakos tak sie zwał) wiec troche pokory i szacunku dla Downhania. Ja bym sie w ogole nie zdziwil jakby tenze ukrainiec z którego masz polewe zostal(nie teraz ale ze 3-4 lata) wytransferowany do Anglii czy Niemiec.
Ostatnio edytowane przez killzone : 23.12.2008 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 23.12.2008, 13:34
eM. napisał(a):Wyświetl post

Ja tam waszych geniuszy grających na pozycji golkeepera przez litosc nie skomentuje

Boruc -> Celtic -> Bayern (tutaj sa juz zaawansowane rozmowy w sprawie transferu)
Fabianski -> Arsenal
W. Szczesny -> Arsenal
No i teraz Mucha(który naprawde byl leszczem przychodzac do Legii a stal sie najlepszym bramkarzem ligi)

Waszym ostatnim bramkarzem który mogl sie w niektórych meczach rownac w/w to byl chyba ten francuz( Angelo Hugues czy jakos tak sie zwał) wiec troche pokory i szacunku dla Downhania. Ja bym sie w ogole nie zdziwil jakby tenze ukrainiec z którego masz polewe zostal(nie teraz ale ze 3-4 lata) wytransferowany do Anglii czy Niemiec.

Chlopie a pamietasz jak Angelo bronil w meczach PUEFA Dzieki niemu stracilismy pare glupich pramek...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.12.2008, 13:37
najlepszym bramkarzem Wisły w ostatnich 15 latach był Artek Sarnat i przez kilka miesiecy Dolha.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 23.12.2008, 13:41
Gancarczyk zostaje w Śląsku, a Ostrowski jeszcze rozważa oferte, ale chyba raczej zostaje w Śląsku . ^
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

PS: Jestem pewien, że obaj nie będą mieli tak udanej rundy jak poprzedniej i już mało kto będzie ich chciał.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 23.12.2008, 13:42
W. Szczesny -> Arsenal
No ten to się u was tyle nagrał i natrenowa, że łooohooohoooo.
Waszym ostatnim bramkarzem który mogl sie w niektórych meczach rownac w/w to byl chyba ten francuz( Angelo Hugues czy jakos tak sie zwał)
Był jeden Rumun, ale się zeszmacił.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 23.12.2008 o godz. 13:45.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 23.12.2008, 13:44
gooro33

w sumie wy wiecie wiecej niz ja ale tak mi sie zdawalo ze byl dobrym bramkarzem a no i o Dolsze zapomniałem ale ile u Was bronil? pare miesiecy?

Ja tak mysle ze problem tkwi w Waszym trenerze. Przeciez Pawełek byl solidnym bramkarzem(nawet pewnie lepszym niz Skaba) przed przyjsciem do Wisly i tu nagle takie klopsy wali prawie co mecz, pewnie gdyby trafil do Legii to by gral w reprezentacji a napewno bylby wyrozniajcym sie bramkarzem.

Kriss zgadza sie, ale byl w Legii? byl, wiec o co biega. Tu nawet nie chodzi o to ze zostal wytrenowany przez Dowhania(bo pewnie mial pare zajec z nim) ale Legia umie znalezc bramkarza(z odpowiednim talentem i potencjalem) który przy odpowiednim treningu bedzie podsatwowym zawodnikiem i przedewszystkim pewnym punktem obrony.

Czopens, jestem tego samego zdania. w sumie ja nie wiem czemu jest w ogole szum przy Gancarczyku? Co on takiego osiagnał? pobiegal troche wiecej na stadionie Lecha pare bramek strzelil i juz gwiazda ligi. Jeszcze ten komentarz ze transfer to tylko za granice, sory ale zgrywa takiego kozaka jakby zagral z 5-6 rund na stalym poziomie. zoabczymy na wiosne, mnostwo bylo takich jak on, wiekszosc gra teraz po 2-3 ligach i nikt juz o niech nie pamieta
Ostatnio edytowane przez killzone : 23.12.2008 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 23.12.2008, 13:53
Ale o co się rozchodzi?
Gdzie ten ich Mucha ma odlecieć?
A Skaba moim zdaniem jest zbyt "lotny", na skoki przez kozła by się nadał, ale chyba nie do bramki Legii.
Ale to nie moje zmartwienie, a wręcz przeciwnie.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.12.2008, 13:58
Bo to chodzi o Kazimierskiego.
Ponoć Mariusz w prywatnych rozmowach na niego trochę narzeka, a na pewno mówi, że "pracował z lepszymi trenerami".
Moim zdaniem najlepszym trenerem bramkarzy w ostatnich latach w Wiśle był ten olbrzym, co razem z Danem do nas przyszedł.
.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Stary 23.12.2008, 14:03

Fabianski -> Arsenal
W. Szczesny -> Arsenal

a juz nawet nie wspominam o M. Szczesnym i Radostinie Stanevie.

Śmieje się z tego że nie wiem jak można powiedzieć o osiemnastolatku który może ma potencjał ale nic wielkiego na razie sobą nie zaprezentował (Czy to nie on w swoim debiucie w barwach w ŁKS dostał czerwoną kartkę?) że będzie jednym z najlepszych bramkarzy w Europie. Szczerze nie wiem czy można tak nazwać Boruca bo określenie "jeden z najlepszych" oznacza u mnie na prawdę czołówkę, maks. 3 graczy, mógłbym tak nazwać Casillasa, Cecha czy Van Dar Sara a nie Boruca.
O naszych bramkarzach w Wiśle lepiej nie mówmy Leżymy z tym dopóki trenerem bramkarzy będzie pan Kazimierski. Jakby to powiedział Mirek Szymkowiak, Legii należy się "szacuneczek" za szkolenie bramkarzy

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 23.12.2008, 14:06
eM.
Nikt nie wątpi w to, że Dowhań jest najlepszym fachmanem od bramkarzy w tym kraju.
Akurat jego Legii zazdroszczę.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 23.12.2008, 14:34
Bigi333

Hmm moze faktycznie troche sie zagalopowal z tym ze bedzie jednym z lepszych w Europie, i twierdze ze trzeba czasu na takie deklaracje. Fakt potencjal moze miec ale samym potencjalem sie nie lapie pilek. takze sam tez poczekam na to jak bedzie 1szym bramkarzem Legii.

Co do Boruca, hmm mam troche inne zdanie niz ty(nawet nie z tego powodu ze jest symbolej dzisiejszej Legii) Wymieniasz Cecha i Van Der Saara. Fakt dla mnie oni sa wiecej niz dobrymi bramkarzami. Ale czy lepszymi niz Boruc? VDS napewno nie(jest w sumie na tym samym poziomie). Cecha, po tej kontuzji glowy tez juz nie worcil nigdy na stale do wielkiej formy jaka prezentowal podpisujac kontrakt z Chelsea. Napewno mankamentem Arcziego jest to ze puszcza babole, ale ja sie mu wcale nie dziwie. No jaka druzyne w szkocji on ma sie spinac... tylko na Rangersów. i z nimi dosyc korzytsnie wypda(pomijajac ostatni mecz) Chce zobaczyc go w Bayernie i jak tam sie bedzie prezentowal. Skoro sam Cesarz mowi ze lepszego bramkarza w tej chwili Bayern miec nie moze no to cos w tym jest

Drugiej strony Boruc napewno rownac sie nie moze z Cassilasem czy Buffonem. Raczej bym go porownał do Valdesa z Barcelony

Mysle ze badz co badz jest w czolowce bramkarzy Europy(Boruc, Valdes, Van Der Saar, Reina, Frey,Buffon, Cassilas, Cech), ale brakuje mu troche do tego zeby byc w tym elitarnym gronie 2-3 najlepszych bramkarz na Starym Kontynencie. ot takie moje zdanie
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Stary 23.12.2008, 15:08
Ja jakoś zawsze miałem wrażenie że Bayern to najlepszy możliwy klub dla Boruca. Nie wierzę w Polaka odgrywającego ważną rolę w takim np. Milanie. A Bayern jest wyjątkiem - to wielki klub a jednak myślę że Boruc sobie tam poradzi.
Dobra wróćmy do Ekstraklasy, nie wierzę w te "perełki" Lecha, już wiele razy to przerabiała Legia - Edson i Roger się sprawdzili, Elton już nie. Astiz się sprawdził, Tito, Descarga i Arruabarrena już nie. Oby Wisła nie popełniła tego błędu (Diaz i Marcelo się sprawdzili). Co za dużo to nie zdrowo.

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 23.12.2008, 16:56
Wczoraj albo przedwczoraj złośliwcy z Wyborczej pisali, że Kasperczak potrafi roztrwonić każde pieniądze na transfery. Jako przykład podali Szczota i kwotę 1,6 mln złotych (fakt, szokująca kwota).

A dzisiaj kolejne pogłoski o superhitach transferowych Górnika: Gorawskim, Strąku, nawet Cantoro.

Jeśli się to potwierdzi, to Górnik wyda kupę kasy, a i tak z hukiem spadnie z ekstraklasy. A mit Henia Kasperczaka-wybitnego trenera się skończy.

Ale w takie cuda jak Mauro Cantoro w Górniku to nie wierzę. Ten sam Kasperczak, co chciał go oddać do Tłoków Gorzyce - teraz widzi w Mauro zbawcę? To się kupy nie trzyma.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 23.12.2008, 17:17
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale w takie cuda jak Mauro Cantoro w Górniku to nie wierzę. Ten sam Kasperczak, co chciał go oddać do Tłoków Gorzyce - teraz widzi w Mauro zbawcę? To się kupy nie trzyma.
Dlaczego nie?
Jeśli Cantoro rzeczywiście się obraził i dostał od Skorży ultimatum to przeprowadzka do Górnika byłaby całkiem racjonalna.

Górnik wzmocniłby swoją drugą linię (coby nie powiedzieć o Mauro to jednak jakąś tam marką w tej naszej polskiej skopanej jest) w walce o utrzymanie. Cantoro z kolei: po pierwsze mógłby jeszcze pograć w Ekstraklasie, po drugie na pewno dostanie tam niemałe pieniądze (kto wie czy nie ostatni wysoki kontrakt w karierze).

A jeśli chodzi o niechęć Białego Czarodzieja do Maura to cóż.. tylko krowa nie zmienia zdania jak to mówią.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 23.12.2008, 17:21
Ale Cantoro u nas dostaje z 250 tys. €. I to jest suma gwarantowana, nie kontrakt motywacyjny.

Nie wiem, ile jest w stanie mu zaoferować Górnik - ale chyba nie aż tyle. Jedyne, co może Argentyńczyka zainteresować to długość kontraktu - jeśli będzie to 3-letnia umowa to może się skusić.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 23.12.2008, 17:27
Pożyjemy zobaczymy... Ale mi też się wydaje że to trochę mało realne. A tak swoją drogą to jeśli chodzi o tego Górnika to jakoś nie sądzę, żeby się utrzymali w lidze... Co prawda jakieś tam przebłyski jesienią mieli i potrafili od czasu do czasu coś zagrać, ale co z tego jak ich skuteczność wołała o pomstę do nieba. Nie wydaje mi się żeby nagle na wiosnę dokonała się w obecnej drużynie Kasperczaka jakaś nagła metamorfoza i żeby nagle jego Górnik zaczął zbierać punkty. Jak dla mnie to Górnik to kandydat nr 1 do spadku na wiosnę - obok Cracovii. Tak więc coś mi mówi, że wiosenne derby na Reymonta mogą być ostatnimi przed przerwą związaną z pobytem Cracovii na niższych frontach.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 23.12.2008, 17:41
http://www.legia.net/wiadomosci,3214...zoziemska.html

Nie wiem, ile w tym spekulacji - ale ciekawe, czy Legia faktycznie byłaby skłonna zabiegać o Krzynówka... Moim zdaniem - z całym szacunkiem dla Jacka - to chyba już zbyt wysoka półka...

Rok temu transfer Jacka Krzynówka do Wisły mógł być hitem. Ale rok czasu na ławie w Wolfsburgu zrobił swoje, a i zawodnik jest o cały rok starszy. Ja bym z pozyskania Krzynówka przez Wisłę się teraz nie cieszył, więc dziwię się entuzjazmowi warszawskich dziennikarzy.

PS. tu jest więcej na ten temat, ciekawe że pozawarszawskie media w ogóle się tym nie zainteresowały, mimo sezonu ogórkowego

http://www.legia.net/wiadomosci,3213...#37;F3wka.html
Ostatnio edytowane przez flamengista : 23.12.2008 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 23.12.2008, 18:07
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Bo to chodzi o Kazimierskiego.
Ponoć Mariusz w prywatnych rozmowach na niego trochę narzeka, a na pewno mówi, że "pracował z lepszymi trenerami".
Moim zdaniem najlepszym trenerem bramkarzy w ostatnich latach w Wiśle był ten olbrzym, co razem z Danem do nas przyszedł.
Ten olbrzym też walił bomby w środek bramki.
Najlepszym był Jankowski - miał naprawdę ciekawe metody pracy i z tego co widziałem, bramkarze nie wałkowali tego samego przez wszystkie zajęcia.
Przy nim dobrą formę osiągnął Dolha, Pawełek czy Przyrowski.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 23.12.2008, 18:22
http://mundial.wp.pl/kat,1019539,wid...l?ticaid=1731b

oohoo rodzi sie nowa potęga pilkarskiej Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 23.12.2008, 19:02
Zobaczymy jak Boruc sie bedzie prezentował w lepszej lidze, ale odnosze wrażenie że tam jeszzce podniesie swój poziom : )
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.12.2008, 19:06
http://mundial.wp.pl/kat,1019539,wid...l?ticaid=1731b

oohoo rodzi sie nowa potęga pilkarskiej Ekstraklasy
Zobaczycie, jak do tego dojdzie to co rundę z Poloni będzie odjeżdał jakiś wyróżniający się zawodnik
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.12.2008, 19:32
flamengista napisał(a):
Czytalem kiedys wypowiedz Kasperczaka (nazwy gazety w tej chwili nie pomne), w ktorej stanowczo zaprzeczyl rzekomemu zamiarowi oddania Cantoro do Tlokow i Frankowskiego na Cypr.
Wg niego, takie ploty pismakom z GW podrzucala nieprzechylna mu wowczas osoba z otoczenia Wisly (Praski ?)
Powstaje dylemat komu tu wierzyc
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 23.12.2008, 19:57
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,w...l?ticaid=1731c

Napastnik ma olbrzymi szacunek dla umiejętności Pawła Brożka. Nie lubi jednak, kiedy snajpera Wisły stawia się na pierwszym miejscu, jemu samemu przyczepiając etykietę "tego drugiego".

- Ja bym nie klasyfikował, że Brożek jest numerem jeden wśród ligowych polskich napastników, a Lewandowskiemu należy się druga lokata. Owszem, Paweł jest bardziej doświadczony, ale ... chyba podobnie jak ja najbardziej lubi grać w ustawieniu z dwoma wysuniętymi zawodnikami. Wolałbym więc, aby wszyscy mówili o czołowym duecie atakujących, bez podziału na role - mówi Robert Lewandowski.

Chyba nam drugi Matusiak rośnie. Życzę Ci chłopie żebyś skończył tak jak on.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.12.2008, 20:06
Sodóweczka uderza do głowy. Kto by się spodziewał...

xDD
.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.12.2008, 20:16
no i niby w czym jest do Matusiaka podobny? Mówi, że jest najlepszy,a Brożek może mu buty czyścić? Nie, mówi prawdę - dwóch najlepszych polskich napastników do Brożek i on. Poza tym w wywiadzie piszę, że "Uznałem jednak, że w pierwszej kolejności muszę pomyśleć o rozwoju, a nie o kasie". Chłop ma poukładane w głowie, nie można miec też pretensji do Bednarza/ zarządu, że do nas nie przyszedł.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów