The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2009, 20:52
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ne_oslabienie/

Cytat:
Wtorkowa kontuzja Radosława Sobolewskiego to nie jedyna zła wieść z zespołu Wisły. Z drużyną nie trenował dziś Piotr Brożek, który we wtorek na treningu podkręcił kostkę w lewej nodze.

"Pietia" w związku z tym nie wyszedł w środę na trening. W tym czasie obrońca Białej Gwiazdy pracował nad kontuzjowaną nogą w gabinecie masażystów. Jest szansa, że już w czwartek wyjdzie na trening, a co za tym idzie, w piątek wystąpi w meczu przeciwko Śląskowi Wrocław.
No, ciekawie będzie z pomocnikami...
Powód: WKS
Ostatnio edytowane przez elomike : 30.09.2009 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.09.2009, 22:05
1q2,

warunkiem koniecznym do tego, by Wisła rozwiązała kontrakt z winy zawodnika, są konkretne dowody z prokuratury. Bez tego nie ma o czym mówić. Przecież Łobo by się odwołał do PZPN i związek przyznałby mu rację. Pomijam tutaj kwestię, czy chcemy rezygnować z zawodnika za którego słono żeśmy zapłacili.

Szczerze powiedziawszy, też uważam że Łobodziński jest najbardziej przepłacanym zawodnikiem w klubie. Więc skreślenie go z listy płac nie byłoby złym posunięciem, szczególnie że można znaleźć za dużo mniejsze pieniądze co najmniej równorzędnego piłkarza.

Ale podkreślam - na razie nie ma sprawy. Tłumaczenia Łobo brzmią głupio, ale pamiętajmy że tłumaczy się nie Profesor Miodek czy Jan Peszek, tylko prosty chłopak. Z oceną Łobodzińskiego warto poczekać do oceny sądu i wcześniej prokuratury.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.09.2009, 22:14
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Sprawa z Łobo jest niby prosta ale jednak jak się temu przyjrzeć dokładniej to taka prosta jednak nie jest.

Ja zdaję sobie sprawę że łatwo jest nam pisać o pełnej czystości, gdy sami nie byliśmy w takiej sytuacji ale jednak moje zdanie jest takie że klub powinien rozwiązać z nim umowę.Dla mnie, który łaził na mecze przez lata a potem okazało się że duża część tego cyrku była ustawiona - jest albo coś czarne albo białe.
Sory ale jeśli chcemy czystej piłki to nie możemy usprawiedliwiać nawet takiego przypadku.

Łobo nigdy mnie swoją grą nie przekonywał więc oprócz pokazania że Wisła nie chce mieć niczego wspólnego z kimkolwiek który miał coś za uszami, to dla mnie przynajmniej - jest to także finansowo dobre posunięcie bo pozwoli zaoszczędzić milion euro na zawodniku który nie jest wart tych pieniędzy
.
100% racji. Też wyraziłem podobną opinię, ale zostałem dosyć konkretnie zjechany przez kilku użytkowników. Widać, że niektórym nie przeszkadza, że gra u nas gościu który najprawdopodobniej zrzucał się na handel meczami. No ale cóż, każdy ma swój kodeks etyczno-moralny, i każdy sam ocenia co jest według niego dopuszczalne, a co nie. Dla mnie korupcja i oszustwa w sporcie są czynem plugawym i zasługującym na najwyższe potępienie, więc sorry dla mnie każdy zamieszany w korupcje w futbolu powinien dostać dożywotnie wykluczenie ze struktur sportowych.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.09.2009, 22:39
Jak nie będą mieli na niego dowodów, to nie ma o czym gadać. Z resztą na razie zeznawał w charakterze świadka a nie oskarżonego. Żadnych zarzutów nie ma.
..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.09.2009, 22:48
fialo napisał(a):Wyświetl post
100% racji. Też wyraziłem podobną opinię, ale zostałem dosyć konkretnie zjechany przez kilku użytkowników. Widać, że niektórym nie przeszkadza, że gra u nas gościu który najprawdopodobniej zrzucał się na handel meczami. No ale cóż, każdy ma swój kodeks etyczno-moralny, i każdy sam ocenia co jest według niego dopuszczalne, a co nie. Dla mnie korupcja i oszustwa w sporcie są czynem plugawym i zasługującym na najwyższe potępienie, więc sorry dla mnie każdy zamieszany w korupcje w futbolu powinien dostać dożywotnie wykluczenie ze struktur sportowych.
Ty jeszcze na moje pytanie nie odpowiedziales. Jestem ciekawy co Ty bys zrobil na jego miejscu, zanim zaczniesz moralizowac innych zastanow sie czy Ty nigdy Policjanta nie chciales przekupic, czy zalatwic cos na lewo czy po nizszych kosztach, egzaminu itp za drobna oplata
Bo widze ze korupcja ci bardzo brzydzi i jestes wrecz krystalicznie czysty.
,
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.09.2009, 22:53
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jak nie będą mieli na niego dowodów, to nie ma o czym gadać. Z resztą na razie zeznawał w charakterze świadka a nie oskarżonego. Żadnych zarzutów nie ma.
Teoretycznie to on już jest winny - nie było mnie tydzień w kraju i ostatni njus jaki miałem to że ma zeznawać.Dziś nadrabiałem zaległości i jeśli czegoś nie pojebałem, to przyznał że część jego kasy gdzieś tam szła(on twierdzi że nie wie na co ale prokuratura już to ustaliła).Czy to wystarczy na zarzut?Jeśli go nikt z ówczesnych kolegów nie wsypie to najpewniej nie a klub nie będzie chciał z nim rozwiązać kontraktu a myślę że nawet przy braku zarzutu a jednak grubym konkrecie - powinien spróbować.

Z innej beczki to znałem tylko wynik meczu z Groclinem i tak się zastanawiałem - zagrali w końcu porządny stylowo mecz, czy znów chaos....Wasze komentarze nie pozostawiły mi złudzeń , no ale kolejne 3 pkt są.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.10.2009, 08:59
Przy takim podejściu cały ten burdel pt. polska piłka trzebaby w jednej chwili zwinąć... W sumie to jestem nawet za...
Wszędzie są podobne numery i układy - Włochy, Hiszpania itd. Ten co ma kasę, ma tytuły, zaszczyty, uboższemu do nich o wiele dalej.
Świat bez piłki... byłoby o tyleż więcej wolnego czasu... który możnaby przeznaczyć np. na rozrywki wyższych lotów

A co do konkretnej sytuacji z Łobo - to mógł w tym biernie brać udział albo odmówić i wtedy na 90% miałby po karierze bo nawet odchodząc gdzie indziej zetknąłby się z tą samą sytuacją. Więc albo siedzi cicho i ma szansę na jakąś tam nieźle opłacaną karierę albo mówi - nie będę w tym k.restwie i najprawdopodobniej jest zmuszony kompletnie zreorganizować swoje życie, robić nie wiem co za 1,5 może 3, może 5tys/miesiąc - to już było całkiem nieźle na to co widzimy dokoła, prawda? Panienki, fury, apartamenty, ciuchy, wakacje na Malediwach - adios...
Fialo i Tobie podobni Panowie Sędziowie - kto z Was byłby chętny do takiej reorganizacji swojego życia żeby obniżyć swój status materialny o powiedzmy 80% i iść śmiało w nieznane kiedy wcale nie musisz tego robić?
A poza tym wskażcie mi dziedzinę życia w PL bez korupcji i oszustw. Polityka? policja? sądy? kościół? ochrona zdrowia? szkolnictwo?
Cały ten świat trzebaby wysadzić w powietrze Panowie Sędziowie (Idealiści?).
Ostatnio edytowane przez arti : 02.10.2009 o godz. 07:35.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2009, 11:59
Nie mozna na wszystko patrzec czarno-bialo i stawiac Lobodzinskiego obok np. Wdowczyka. Nie wiem czy wyjasnienia rzeczywiscie opisuja jak to wygladalo, ale sa dla mnie w pelni logiczne, sensowne i pozwalajace na niepociaganie zawodnika do odpowiedzialnosci.
Mlody zawodnik wchodzi do duzego futbolu, caly szczesliwy, ze jego marzenia z dziecinstwa sie spelniaja, wchodzi do nowej grupy, grupy w ktorej zawsze chcial sie znalezc. I teraz naprawde, bo tak latwo przechodzi niektorym przez gardlo, myslicie, ze on byl w stanie wtedy sie sprzeciwic albo spytac co podpisuje ? Chlopak byl szczesliwy, ze dostawal jakas kase, ze moze robic w zyciu to co kocha i jeszcze brac za to pieniadze. Dlaczego mial przypuszczac wtedy, ze sa lewe, dlaczego mial sie zastanawiac nad tym To nie byl jego obowiazek prowadzic dochodzenie w klubie "skad druzyna dostaje kase", dostawal to bral i dobrze, sam bym wzial.
Zatrwazajace jak niektorym latwo przychodzi ferowanie wyrokow, w tak delikatnej sprawie, majacej tyle roznych okolicznosci, kontekstow, plaszczyzn na ktorych rozne decyzje zapadaly.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.10.2009, 12:05
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21898

W koncu!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.10.2009, 12:08
Świetna wiadomość.
Jak dodamy do tego, że uraz Piotra Brożka jest niegroźny i da radę zagrać we Wrocławiu to naprawdę jest się z czego cieszyć.
Brawo Skorża, brawo zarząd, brawo Mały!
Oby grał tak dalej, a nawet lepiej po podpisaniu tego kontraktu.
Ciekawe jaka jest w nim suma odstępnego...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 01.10.2009, 12:11
Tylko zeby teraz chcialo sie mu grac, a nie opierdal.. to bedzie bardzo dobrze.
,
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.10.2009, 12:26
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._czerwca_2014/

Tu jeszcze potwierdzenie z oficjalnej.
Cóż, to na razie tylko dobre prognostyki, ale w naszym klubie, przynajmniej w zarządzeniu kadrą, pojawia się profesjonalizm. Przedłużenie kontraktów z Sobolem latem i teraz z Małeckim świadczy o tym, że jeżeli kluczowi zawodnicy wyrażają chęć gry w Wiśle to przedłużamy z nimi kontrakty.
Bardzo chciałbym wierzyć, że nie będą to tylko wyjątki potwierdzające regułę i taka wpadka jak z kontraktem dla Kosowskiego już się u nas nie powtórzy.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2009, 12:30
Mam nadzieję, że teraz cała banda dup wołowych przeprosi za swoje głupie słowa w stosunku do Małego. Nie dalej jak dwa tygodnie temu było: "Mały zdrajca!", "Mały leci na kasę!", "Mały to nie Wiślak!", "Mały ucieka!", "Mały to dupek" i tak w koło Macieju. Teraz się w końcu okazuje, że Mały mówił prawdę, że chce w Wisełce grać jak najdłużej. Mam nadzieję, że wszystkim krzykaczom teraz jest, tak zwyczajnie, po ludzku głupio.

Amen!
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.10.2009, 12:57
Na oficjalnej fajnym zdjęciem okraszono info o podpisaniu przez "Małego nowego kontraktu!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.10.2009, 13:04
Prawda jest taka, że gdyby menedżer Małego nie chciał tyle flow za podpisanie kontraktu, to już by go podpisał pewnie z kilka razy do tej pory.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.10.2009, 16:34
Super ze Maly podspisal.

Super ze zostaje,ale jescze bylo by super jakby nie udawal niewiadomo kogo i nie brukal Kirma czy Jirsaka.To naprawde widac ze ci dwaj go unikają i atomsfera wg mnie nie jest taka jak powinna.To musi sie zmienic.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2009, 18:35
Rozumiem pretensje w czasie gry, bo Mały to jednak zaangażowany w walkę chłopak. Czasami mu się głowa zagrzeje. Jeżeli będzie chamski, to pewnie Kirm czy kto inny nie będą mieli problemów, żeby mu się odgryźć. Niech sobie radzą. Co ja się będe martwił o gościa, ktory jest profesjonalnym piłkarzem i zarabia krocie, że ktoś na niego krzyczy ?
..
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2009, 19:27
http://www.weszlo.com/news/3792 ---> oto jest pytanie

saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ty jeszcze na moje pytanie nie odpowiedziales. Jestem ciekawy co Ty bys zrobil na jego miejscu, zanim zaczniesz moralizowac innych zastanow sie czy Ty nigdy Policjanta nie chciales przekupic, czy zalatwic cos na lewo czy po nizszych kosztach, egzaminu itp za drobna oplata
Bo widze ze korupcja ci bardzo brzydzi i jestes wrecz krystalicznie czysty.
Nigdy w swoim życiu nie dałem nikomu w łapę i nie zamierzam. Nawet w sytuacji, kiedy złapali mnie canarinhos, którzy dość mocno sugerowali, że jak dam im 20 PLN, to mnie puszczą i nie będę musiał płacić jeszcze 50 zł więcej. Ale to nie o to chodzi. Kiedy dajesz w łapę np. policjantowi, lekarzowi, egzaminatorowi, nie oszukujesz tłumów. Ludzi, którzy są ze swoim klubem na dobre i na złe, myślą o nim 24h na dobę, po prostu nim żyją, tak jak my żyjemy Wisłą. I co jak później spojrzeć im w twarz? Powiedzieć - to wszystko czym żyłeś, te mecze na które chodziłeś, te oprawy, które przygotowywałeś - sorry to było wszystko ustawione, było tylko cwaną gierką w rękach skorumpowanych pseudopiłkarzy, pseudodziałaczy, pseudosędziów? Tu cała sprawa rozchodzi się o kibiców. Dlatego właśnie, moim zdaniem, korupcja w futbolu i jakimkolwiek innym sporcie, powinna być najsurowiej jak tylko można karana.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 01.10.2009, 22:22
http://www.weszlo.com/news/3792 ---> oto jest pytanie

Nigdy w swoim życiu nie dałem nikomu w łapę i nie zamierzam. Nawet w sytuacji, kiedy złapali mnie canarinhos, którzy dość mocno sugerowali, że jak dam im 20 PLN, to mnie puszczą i nie będę musiał płacić jeszcze 50 zł więcej. Ale to nie o to chodzi. Kiedy dajesz w łapę np. policjantowi, lekarzowi, egzaminatorowi, nie oszukujesz tłumów. Ludzi, którzy są ze swoim klubem na dobre i na złe, myślą o nim 24h na dobę, po prostu nim żyją, tak jak my żyjemy Wisłą. I co jak później spojrzeć im w twarz? Powiedzieć - to wszystko czym żyłeś, te mecze na które chodziłeś, te oprawy, które przygotowywałeś - sorry to było wszystko ustawione, było tylko cwaną gierką w rękach skorumpowanych pseudopiłkarzy, pseudodziałaczy, pseudosędziów? Tu cała sprawa rozchodzi się o kibiców. Dlatego właśnie, moim zdaniem, korupcja w futbolu i jakimkolwiek innym sporcie, powinna być najsurowiej jak tylko można karana.
Dziecko Ty naprawde w zyciu jeszcze malo widziales.Tak bo pilka to pepek swiata, odchodza takie przekrety w polityce, podatkach, ze ten w footbolu to jest pikus wiec niby czemu najsurowiej karac.
Ty myslisz ze pilkarzy interesuje ze Ty myslisz o klubie 24h- Ty chyba jestes naiwny albo z innej epoki. Kasa misiu kasa.

Ty mi tu nie mow o kanarach i 20 zl Ty mi powiedz ze jak by byla przed Toba wielka kasa to powiedzialbys nie nie wezme bo jakis kibic bedzie zalamany nie po prostu wziabys i kupilbys sobie za to super wypasiona bryke a potem mysla o wiekszych kwotach, bo dom, bo basen bo jacht itp.

I nie mow mi ze wolisz 5 tysiecy zlotych zarobionych uczciwie niz 100 tys za to ze przejdziesz kolo meczu i nie strzelisz bramki. Pilka nozna to jest biznes na ktorym my kibice niestety nie zarobimy, ba raczej dolozymy.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 01.10.2009 o godz. 22:26.
,
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.10.2009, 08:08
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Pilka nozna to jest biznes na ktorym my kibice niestety nie zarobimy, ba raczej dolozymy.
Pieniądze to nie wszystko

Chyba, że to duże pieniądze
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.10.2009, 01:02
Jak tam wiadomo coś co z Łobo?
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 03.10.2009, 15:14
Wróciłam właśnie z zakupów w M1 i słyszałam jak zapowiadali spotkanie kibiców z piłkarzami Wisły.Nie wiem o której, ale jak wychodziłam to ich jeszcze nie było. To z okazji promocji FIFA 10.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.10.2009, 16:12
od 16 jest spotkanie w M1. masz racje to promocja gry FIFA 2010 zreszta na glownej stronce jest o tym artykul
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 05.10.2009, 14:49
Witam. Kilka miesięcy temu był kręcony wywiad zagranicznej telewizji z jakiegoś znanego cyklu piłkarskiego i w nich mieli pojawić się bracia Brożkowie. Czy ten filmik (wywiad) już się ukazał?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.10.2009, 16:28
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Witam. Kilka miesięcy temu był kręcony wywiad zagranicznej telewizji z jakiegoś znanego cyklu piłkarskiego i w nich mieli pojawić się bracia Brożkowie. Czy ten filmik (wywiad) już się ukazał?
Takie rzeczy to najłatwiej znaleźć na http://www.wislatube.pl/
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.10.2009, 18:49
ŁKS - Znicz

W 9. minucie Mączyński minął rywala, strzelił, a piłka odbiła się od poprzeczki i skutecznie dobił ją do siatki Adrian Świątek.

rzy minuty później piłkę w polu karnym gości wyłuskał Gikiewicz, zagrał do Świątka, a ten bardzo precyzyjnym uderzeniem podwyższył na 2:0.

W 23. minucie po pięknym prostopadłym zagraniu Mączyńskiego bramkarza Znicza pewnie pokonał Nawrocik, dla którego jest to pierwsze trafienie w barwach ŁKS.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.10.2009, 21:21
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
ŁKS - Znicz

W 9. minucie Mączyński minął rywala, strzelił, a piłka odbiła się od poprzeczki i skutecznie dobił ją do siatki Adrian Świątek.

rzy minuty później piłkę w polu karnym gości wyłuskał Gikiewicz, zagrał do Świątka, a ten bardzo precyzyjnym uderzeniem podwyższył na 2:0.

W 23. minucie po pięknym prostopadłym zagraniu Mączyńskiego bramkarza Znicza pewnie pokonał Nawrocik, dla którego jest to pierwsze trafienie w barwach ŁKS.
No ładnie Mączyński grał wynika z relacji. Może nabierze pewności siebie i wróci z wypożyczenia pewniejszy [vide Boguski czy Małecki]
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.10.2009, 21:27
Czy wiadomo cos na temat kontuzjowanych Boguski, Garguła kiedy wrócą jak z ich zdrowiem bo nigdzie nic nie mogę sie dowiedzieć ?
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2009, 22:09
element napisał(a):Wyświetl post

Oby, chłop zaczął od jakiegoś czasu irytować, nie tylko swoją grą.
A co ostatnio takiego zrobil

To jest chyba obecnie najwieksza zagadke w druzynie. Jesli nic nie pisza tzn, ze cos moze byc nie tak ale nie ujawniaja tego publicznie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.10.2009 o godz. 17:59.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.10.2009, 08:12
element napisał(a):Wyświetl post
Roberto Mauro Cantoro odejdzie z Wisły >>

Oby, chłop zaczął od jakiegoś czasu irytować, nie tylko swoją grą.
Nie ujmując mu oczywiście tych wszystkich lat za które dziękuje, ale jego czas dobiegł końca.

pełny wywiad:

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...i_z_Wisly.html

ludzie przychodzą, odchodzą - ale czy narzekaniem coś zmieni ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów