|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
taka anegdotka odnośnie Sobola.
w Wiśle Płock, wtedy to był chyba Orlen Płock grał na środku z młodym przebojowym Sebkiem Milą. W pewnym momencie, Sebek chciał przejąc od Sobola piłke i cos tam sam skonstruować czy też podać. Radek mu odkrzyknął : Nie pchaj sie w tryby jak maszyna pracuje. Radek choćby był apatyczny to zapierdala dla Wisły 90minut. Nawet jakby nie miał nogi to by zapier***ał. I nie mówcie że okazja dla kogokolwiek, bo takich jak Tur Radek ciężko znaleźć w tej lidze. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/3770 Tomasz Hajto na temat zeznań Łobo
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Panowie , pozytywnie. Trzeba potraktowac kontuzje Sobola jako szanse dla Jirsaka.
PS : Chociaz gdyby Lobo i Sobol wyszli z druzyny, bylo by nie ciekawie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A co z Boguskim?
Który uraz on teraz leczy? Ten z meczu z Legią, czy ten starszy, który mu się po wznowieniu treningów odnowił? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
ostatnie wieści jakie mam pochodzą z Smokowskiego czy Twarowskiego ( nie pamietam kto komentował nasz ostatni mecz w C+) kontuzja Bogusia nadal jest nie zdiagnozowana i pauzuje conajmniej do końca rundy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sobol jest zawodnikiem przewyższającym realia naszej ligi i ciężko go będzie zastąpić. Lecz w wyniku tej kontuzji Jirsak ma teraz pewnie niepowtarzalną okazję pokazać na co go stać. Liczę, że ją wykorzysta.
A wiecie co z Gołosiem się teraz dzieje? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Szmuglowanie - zawiasy Rajdy po Łodzi - zawiasy ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W tej chwili zostało nam 13 pełnowartościowych zdrowych piłkarzy z pola (poprawcie mnie jeżeli się mylę). Wygląda to nieciekawie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zależy jak rozumieć słowo pełnowartościowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Odnosnie Boguskiego
Cytat:
Konformizm nie zwalnia z odpowiedzialnosci za korupcje. Natomiast w kwestii rzekomej presji, mozna miec spore watpliwosci juz po pierwszym zerknieciu w zeznania Lobodzinskiego, gdyz ten jednym razem przekonuje ze o niczym nie wiedzial i nikt go do niczego nie zmuszal, a chwile potem wspomina o istnieniu presji w grupie. To w koncu byla ta presja czy nie ? A skoro byla to jaka ? Zdaje sie ze bycie nieswiadomym i bycie pod presja wzajemnie sie wyklucza ? Tak czy owak dalsze decyzje leza w gestii klubu i samego Cupiala. Jedne kluby toleruja pilkarzy zamieszanych w korupcje, a inne nie. Trzeba tez wziac pod uwage, ze w tej chwili poruszamy sie w obrebie zaledwie jednej sprawy zwiazanej z meczem z Polarem, ktora ciagnie sie juz od 5 lat. Pozostale mecze ustawione przez Zaglebie objete sa innym sledztwem, ktore nadal sie toczy i na efekty przyjdzie nam jeszcze troche poczekac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
I dobrze byłoby poczekać z Łobodzińskim do ogłoszenia wyroku.
A Sobol, niestety dramat. Źle to widzę, zwłaszcza z silniejszym przeciwnikiem. Ech szkoda pisać ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 29.09.2009 o godz. 20:15.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jedynym silniejszym przeciwnikiem w lidze polskiej jest Legia Warszawa. Lecha na licze, bo to co pokazuje w tym sezonie we wszystkich rozgrywkach...nie mowie tez o serii remisow u siebie w zeszlym sezonie
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Jak myślicie? ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja myślę, ze gdyby Hajto był w Polsce w tym czasie, to też by kupował.
Zwlaszcza, z jego osobowoscia. Łatwo gadac i komentowac, jak sie siedzialo w Niemczech...eh |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Byl w tym czasie zajety szmuglowaniem fajek zza wschodu,wiec sila rzeczy takie akcje go ominely.Pewnie zaluje ,pieniadz zapewne pewniejszy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Hajto ma rację. Tłumaczenie Łobodzińskiego jest dziecinne. Wiadomo że teraz nie przyzna się do niczego, bo 300 tys euro za kopanie się po czole drogą nie chodzi, a wiadomo że w razie przyznania sie do winy, dostanie szpica w dupę. Ja Wojciecha nawet lubię, ale jesli jest umoczony to won z Wisły.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wszystko sie rozstrzygnie w piatek...tzn. czy wyjedzie, czy zostanie we Wroclawiu
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Po prostu takie są fakty. Może trochę trochę przesadzam, ale Jirsak po prostu nie pasuje Skorży, może po prostu jego walory ofensywne nie rekompensują mu strat defensywnych, fakty są takie że w środku pola preferuje typy walczaków, którzy dobrze grają w destrukcji. Czas pokaże jak to będzie wyglądało. Po prostu taki styl preferuje nasz trener, odbiór piłki w środku i przeprowadzanie akcji przy udziału skrzydeł i cofającego się napastnika(vide Małecki, Boguski, ostatnio Brożek), a że niestety skrzydła nie funkcjonuja tak jak powiny to średnio to wygląda, dlatego nasze akcje są takie szarpane. Zobaczymy co będzie jak Kirm wreszcie zacznie coś grać i wróci Boguski.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Środek pola będą musieli obskoczyć Jirsak z Mauro. We dwójkę może będą mieć dość sił na 90 minut
![]() Jak rzeczywiście zwiną Łobo to bedziemy mieć praktycznie gołą jedenastkę plus połamanach Jopa, Singlara, Boguskiego i Gargułę. Żyć nie umierać. Przy okazji zastanówmy się - gdybyśmy przeszli Levadię i kupili tego napastnika i bramkarza i weszli tym składem do cl - to jaki byłby armagedon z taką wąską kadrą w pucharach i lidze. Co do wypowiedzi Hajty - to niech ten pan się odpier..li od Łobo i Wisły i zajmie się własnym chlewikiem. P.S Sorry - bedziemy mieć wtedy 12 grajków... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dziś na Szewskiej mijałem Patryka Małeckiego,mimo ze nei mialem z nim okazji nigdy rozmawiać ,na moje pozdrowienia ,odwazejmnił uśmiech ,czyli w sumie spoko gość bo skumał ,że chodzi o Wisełke
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
co do Łobo zgadzam sie w pełni z FraMatem.
ale z innej beczki chcialem. Podoba mi sie konkretne zachowanie Lecha, ktorego zawsze brakowalo w Wisle niestety. Chodzi mi o przesuniecie zawodnikow do druzyny rezerw. Co prawda na razie sa to zawodnicy nie odgrywajacy czolowych rol w zepsole ale juz sam fakt zeslania za kiepska gre sie chwali. Wiem ze w Wisle by to oznaczalo zaraz oslabienie druzyny,a przeciez walczymy o mistrza itp. ale: naszym kopaczom nigdy sie powaznie nie oberwalo za kopanie sie po glowach, a powinno nie raz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
O Niedzielanie nie wspomne
![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bądź co bądź mieliśmy wówczas szeroką kadrę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/tre4(1).jpg
Co to za zawodnik? Mozecie mi przypomniec jego imie i nazwisko . patrze po twarzach z mlodej ekstraklasy i nie moge skojarzyc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Konrad Gołoś...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
E tam Gołoś , to Papież .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gdzie Gołoś z piłką....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Sprawa z Łobo jest niby prosta ale jednak jak się temu przyjrzeć dokładniej to taka prosta jednak nie jest.
Pomijając już to czy dostanie zarzut czy nie, raczej jasne jest że dobrze wiedział na co idzie kasa, jasne jest też to że z racji młodego wieku był zwykłym pionkiem w grze i nie miał takich jaj by powiedzieć - chcecie to płaćcie - ja swojej kasy nie dam.Jako że były to stosunkowo niewielkie pieniądze to chciał mieć święty spokój, więc bulił jak wszyscy. Ja zdaję sobie sprawę że łatwo jest nam pisać o pełnej czystości, gdy sami nie byliśmy w takiej sytuacji ale jednak moje zdanie jest takie że klub powinien rozwiązać z nim umowę.Dla mnie, który łaził na mecze przez lata a potem okazało się że duża część tego cyrku była ustawiona - jest albo coś czarne albo białe. Sory ale jeśli chcemy czystej piłki to nie możemy usprawiedliwiać nawet takiego przypadku. Łobo nigdy mnie swoją grą nie przekonywał więc oprócz pokazania że Wisła nie chce mieć niczego wspólnego z kimkolwiek który miał coś za uszami, to dla mnie przynajmniej - jest to także finansowo dobre posunięcie bo pozwoli zaoszczędzić milion euro na zawodniku który nie jest wart tych pieniędzy Sam się zastanawiam czy miałbym dokładnie taki sam pogląd gdyby chodziło o innego zawodnika - np.Sobola,Brożka,Głowę a wcześniej Baszcza czy Żurawia.Mam nadzieje że tak ale większą nadzieje mam że nie będę musiał się o tym przekonywać. ps. I to nie jest tak że ja jakoś potępiam Łobo - potrafię zrozumieć chujoze w jakiej się znalazł ale dla mnie liczy się Wisła i jestem za tym by każdy udokumentowany przypadek był traktowany ostro. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|