The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2023, 17:39
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Tak nie chcę że zdążyli załatwić najem Naszego stadionu (w wypadku awansu)
Bo musieli.
każdy klub mający szanse na awans musi złożyć wniosek licencyjny w przypadku gdyby awansowali.
A że stadion w Niepołomicach nie spełnia warunków licencji to musieli się dogadać na inny stadion.

Też nie wierze w odpuszczenie Puszczy czy jakiegokolwiek klubu w sprawie awansu. Nawet jeśli Puszcza się dobrze czuje w 1 Lidze to różnica w kasie w 1 lidze i Ekstraklasie jest tak duża, że nawet jak po roku spadną to będą mieli zapewniony budżet na 2 sezony.

Tylko dla kasy - opłaca się awansować i nawet zrobić z siebie pośmiewisko i być czerwoną latarnią ligi.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.05.2023, 17:40
https://footystats.org/poland/1-liga/xg

Zobaczcie pozycję naszą i naszego prawdopodobnego przeciwnika w pierwszym barażu

I tylko teraz pytanie: śmiać się czy płakać..
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 29.05.2023, 19:05
nero napisał(a):Wyświetl post

Kto mówi tym piłkarzom, panowie byliście zajebiści, ale na tym starczy dzisiaj przegrywamy, nie będziemy grać w Ekstraklasie bo fajnie się nam kopie 1 lidze, po co nam to, dzisiaj przegrajcie.
Haha, pasowałoby to jak ulał do przemowy motywacyjnej Sobola przed meczem z Sosnowcem.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.05.2023, 19:32
@MaLk nadal uwazasz, ze Puszcza nie chce awansować?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 29.05.2023, 19:35
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Bo nie chce
A ustalili to w tych Niepołomicach z drużyną? Bo jakby łatwiej przegrać na wyjeździe ze Skrą niż u siebie z (prawie) najgorszym na wiosnę Chrobrym…

Tak dopytuje żeby się uspokoić
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.05.2023, 19:46
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
@MaLk nadal uwazasz, ze Puszcza nie chce awansować?
Tak.

Nie wiem co by w tym kontekście miał zmienić dzisiejszy wynik, który nie ma żadnego wpływu na to, że będą grali w barażach, oprócz tego, że mają większą szansę zagrać na własnym stadionie, ku uciesze włodarzy i kibiców.

Nigdy nie twierdziłem, że nie chcą grać w barażach jako takich, a nawet wprost przeciwnie
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 29.05.2023, 20:07
Tak.

Nie wiem co by w tym kontekście miał zmienić dzisiejszy wynik, który nie ma żadnego wpływu na to, że będą grali w barażach, oprócz tego, że mają większą szansę zagrać na własnym stadionie, ku uciesze włodarzy i kibiców.

Nigdy nie twierdziłem, że nie chcą grać w barażach jako takich, a nawet wprost przeciwnie
A to luz. Uspokoiłeś mnie.

Tylko dobrze by było jakby im jeden mecz w tych barażach wystarczył. Bo jak zechcą zagrać dwa, a tabela się po ostatniej kolejce nie zmieni, to może być słabo.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.05.2023, 20:13
Tak.

Czyli uważasz, że chcą wejść do baraży, zagrać w nich u siebie - ku uciesze włodarzy i kibiców. A następnie w tym barażu przegrać? Hmmm.....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.05.2023, 21:00
Kolejność przed Barażami będzie taka:
Ruch
Puszcza
Wisła
Nieciecza
Arka.

Gramy dwa mecze u siebie. Najpierw z Niecieczą potem z Arką i awansujemy.

Tak mi to wygląda
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.05.2023, 21:27
Ruch, Puszcza, Stal powinny wygrać.
Zakładając nasze zwycięstwo (jakim cudem nie wiem) w Łęcznej, decydujący o miejscu będzie mecz Nieciecza- Arka. Tu wszystko się może zdarzyć. Obstawiam jednak zwycięstwo gospodarzy, tabela zostanie tak jak jest teraz.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.05.2023, 21:32
Cytat:
A ustalili to w tych Niepołomicach z drużyną? Bo jakby łatwiej przegrać na wyjeździe ze Skrą niż u siebie z (prawie) najgorszym na wiosnę Chrobrym…
Ale lepiej u buków siądzie niespodzianka, że u siebie przegrają z Chrobrym.
Jeśli Puszcza u siebie przegra lub nie wygra z Chrobrym, mając też na uwadze jaja w naszym meczu wczoraj, jaja w meczu ruchu z GKSem itd to zacznę się zastanawiać czy to wszystko na serio nie jest ustawione...

Jeszcze ten ŁKS i Ruch, gdzie szczególnie ŁKS już mógł mieć co chwila awans pewny ale do końca się ważyło bo a to porażka, a to remis. Ruch teraz też, porażka z GKSem ale u siebie wygra z Tychami więc tak czy siak awansują. Wszystko tak wycyrklowane, że do końca pół ligi zamieszane w walkę o miejsca 2-6 hehe

Może to presja pęta im nogi, może taki jest poziom naszej piłki ale bez kitu wygląda to dziwnie i to praktycznie co sezon.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 29.05.2023 o godz. 21:36.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.05.2023, 21:42
Arka jest najlepszą wyjazdową drużyną w tej lidze 10-2-4, o urwanie punktów byłbym spokojny no tylko właśnie jest Stal, jak wbiją z 2-0 do przerwy to pewnie odpuszczą i tak to się skończy.
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 29.05.2023, 22:02
ARka nie wejdzie do żadnych baraży Rzeszów ma u siebie Skre i już mozna dopisywać jej 3 pkt a masz lepszy bilans meczy z Arką
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.05.2023, 22:19
alexx6 napisał(a):Wyświetl post
ARka nie wejdzie do żadnych baraży Rzeszów ma u siebie Skre i już mozna dopisywać jej 3 pkt a masz lepszy bilans meczy z Arką
Czy mamy im dopisać te punkty w taki sam pewny sposób jak nam za mecz z Zagłębiem?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.05.2023, 22:27
W Niepołomicach jest TOTALNE ciśnienie na awans, oczywiście nie w takim sensie jak u nas, tylko takim, że wiedzą, że to być może jedyna taka szansa w całym istnieniu klubu. I wiem co mówię, mam info z pierwszej ręki.

Ogólnie to wszyscy, którzy piszą, że jakieś kluby "nie chcą awansować" bo są małe czy tam wiejskie, po prostu .......ą od rzeczy co im się wydaje na podstawie z dupy wyjętych własnych wizji i iluminacji. Tak było może jakies 20 lat temu, dziś znacznie gorzej jest grać w tzw I czy II lidze niż w eksie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.05.2023, 23:12
To ciśnienie to nie musi ich do niczego dobrego doprowadzić.

Jedyne co nas może pocieszać w barażach to fakt że presja będzie po obu stronach.

Swoją drogą jakby tak jednak Puszcza awansowała bezpośrednio kosztem Ruchu to w Chorzowie będą bardzo minorowe nastroje. Cały kapitał jaki sobie tam zbudowali upadłby podobnie jak u nas.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2023, 23:12
Dokładnie, Puszcza chce wejść, zarobić w e-klasie, wypromować do sprzedaży jednego czy drugiego i nawet jak zaraz spadną, to i tak będą na duży plus. Gadanie, że sobie odpuszczą baraże, to takie samo gadanie, że Sosnowiec miał odpuścić w niedzielę.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.05.2023, 23:26
No dobra, przekonaliście i mnie. W sumie nie widzę powodu by któraś z drużyn nie chciała awansu. Faktycznie to zawsze jest świetna szansa na zarobek i zwyczajnie przygoda, która zapisze się w historii klubu. A że pewnie po roku spadną? Co z tego, lepsze to niż coroczne kopanie w tej samej niższej lidze..

Oj będzie ciekawie w tych barażach...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.05.2023, 23:33
Czyli uważasz, że chcą wejść do baraży, zagrać w nich u siebie - ku uciesze włodarzy i kibiców. A następnie w tym barażu przegrać? Hmmm.....
Mogą przegrać w drugim meczu. Wilk syty i owca cała.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.05.2023, 23:52
Żeby nie było wątpliwości. Ja nie rozważam nigdzie kogo, jak i czy w ogóle zje jakaś presja czy coś. I czy jak ktośtam z kimś przegra to w barażach będzie w związku z tym posrany, zmotywowany czy wyluzowany.

Jedyne co chcę podkreślić to, że żaden klub nie ma w planach żadnego odpuszczania awansu, obawy przed ekstraklasą itd. Że jakiekolwiek wizje, że prezes Puszczy wejdzie do szatni i powie "ej chłopaki odpuszczamy, bo lepiej nam się gra w tej lidze, strzelcie samobója" albo, że, nie wiem, piłkarze stwierdzą "odpuszczamy wielkiej Wiśle, bo w eksie to nas sprzedadzą do Garbarni, a my se tu pykamy za gigantyczny hajs" to wysnute z brudnego palucha wsadzonego w odbyt bzdety.

Tyle.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 30.05.2023, 00:09
Generalnie to wczoraj mieliśmy do wyboru: albo wygrać z Sosnowcem i Łęczną, albo dwa baraże. Dziś wybór jest tylko jeden. Nie ważne gdzie, nie ważne z kim. Zostały trzy mecze do końca. Dwa z nich trzeba wygrać. Byleby we właściwej kolejności. Czyli drugi i trzeci. Ten najbliższy nawet i przegrać możemy. PS. Bylibyśmy w czarnej d..., gdybyśmy przed ostatnią kolejką byli na miejscu Arki i drżeli o baraże, licząc na Skrę.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.05.2023, 06:32
Analiza od Mogiela: http://www.90minut.pl/news/326/news3...3-kolejce.html
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.05.2023, 07:46
Szanse na udział w barażach o awans do PKO Ekstraklasy:

Wisła 98,2%

Dobra analiza.

Nieważne, bierze tutaj pod uwagę szanse na awans bezpośredni ;D
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.05.2023 o godz. 07:50.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 30.05.2023, 07:49
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
Analiza od Mogiela: http://www.90minut.pl/news/326/news3...3-kolejce.html
Szanse na udział w barażach o awans do PKO Ekstraklasy:
Wisła 98,2%

Czy, aby na pewno? Czy on wziął w tych wyliczeniach prawdopodobieństwo, że nasi kibice wpadną do Łęcznej podpalą całe miasto, a my za karę dostaniemy -20 punktów?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2023, 08:19
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Generalnie to wczoraj mieliśmy do wyboru: albo wygrać z Sosnowcem i Łęczną, albo dwa baraże. Dziś wybór jest tylko jeden. Nie ważne gdzie, nie ważne z kim. Zostały trzy mecze do końca. Dwa z nich trzeba wygrać. Byleby we właściwej kolejności. Czyli drugi i trzeci. Ten najbliższy nawet i przegrać możemy. PS. Bylibyśmy w czarnej d..., gdybyśmy przed ostatnią kolejką byli na miejscu Arki i drżeli o baraże, licząc na Skrę.
Awans trzeba zdobyć, choćby przepychając go kolanem. Równie dobrze mogą się nastawić w każdym meczu na dogrywkę i karne.

I dobrze żeby się nastawili, zamiast myśleć tylko o ofensywie.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.05.2023, 08:33
Karne i Bieganski ? .... to juz wole tą "radosną" ofensywe (chyba że Broda)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2023, 08:47
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Karne i Bieganski ? .... to juz wole tą "radosną" ofensywe (chyba że Broda)
W meczach w których są dogrywki może być 5 zmian + 1 w dogrywce. Pewnie to marzenia ściętej głowy ale życzyłbym sobie aby Broda wszedł na karne. Tym bardziej że już raz Puszczę w nich zatrzymał.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.05.2023, 08:57
Żeby wszedł Broda to na boisku musiałby być inny młodzieżowiec.
W chwili obecnej realny jest tylko Duda.
Ale ponieważ Duda raczej nie wytrzyma 120 minut, więc w takim założeniu musiałby wejść z ławki.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.05.2023, 09:09
W każdych rozgrywkach są zawsze jakieś niespodzianki wiec jestem pewien, że z trójki życzeniowych kandydatów do awansu czyli: ŁKS, Ruch, Wisła ktoś zwolni miejsce dla Niecieczy albo Puszczy i chyba wiadomo kto ma na to największe szanse.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2023, 09:10
Żeby wszedł Broda to na boisku musiałby być inny młodzieżowiec.
W chwili obecnej realny jest tylko Duda.
Ale ponieważ Duda raczej nie wytrzyma 120 minut, więc w takim założeniu musiałby wejść z ławki.
Zawsze Biegański może zrobic czerwona kartkę w 119 minucie i jego już nas ten przepis nie obowiązuje

Ale fakt, słuszna uwaga.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów