|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bo musieli.
każdy klub mający szanse na awans musi złożyć wniosek licencyjny w przypadku gdyby awansowali. A że stadion w Niepołomicach nie spełnia warunków licencji to musieli się dogadać na inny stadion. Też nie wierze w odpuszczenie Puszczy czy jakiegokolwiek klubu w sprawie awansu. Nawet jeśli Puszcza się dobrze czuje w 1 Lidze to różnica w kasie w 1 lidze i Ekstraklasie jest tak duża, że nawet jak po roku spadną to będą mieli zapewniony budżet na 2 sezony. Tylko dla kasy - opłaca się awansować i nawet zrobić z siebie pośmiewisko i być czerwoną latarnią ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
https://footystats.org/poland/1-liga/xg
Zobaczcie pozycję naszą i naszego prawdopodobnego przeciwnika w pierwszym barażu ![]() I tylko teraz pytanie: śmiać się czy płakać.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Haha, pasowałoby to jak ulał do przemowy motywacyjnej Sobola przed meczem z Sosnowcem.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
@MaLk nadal uwazasz, ze Puszcza nie chce awansować?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tak.
Nie wiem co by w tym kontekście miał zmienić dzisiejszy wynik, który nie ma żadnego wpływu na to, że będą grali w barażach, oprócz tego, że mają większą szansę zagrać na własnym stadionie, ku uciesze włodarzy i kibiców. Nigdy nie twierdziłem, że nie chcą grać w barażach jako takich, a nawet wprost przeciwnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Tylko dobrze by było jakby im jeden mecz w tych barażach wystarczył. Bo jak zechcą zagrać dwa, a tabela się po ostatniej kolejce nie zmieni, to może być słabo. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Kolejność przed Barażami będzie taka:
Ruch Puszcza Wisła Nieciecza Arka. Gramy dwa mecze u siebie. Najpierw z Niecieczą potem z Arką i awansujemy. Tak mi to wygląda ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ruch, Puszcza, Stal powinny wygrać.
Zakładając nasze zwycięstwo (jakim cudem nie wiem) w Łęcznej, decydujący o miejscu będzie mecz Nieciecza- Arka. Tu wszystko się może zdarzyć. Obstawiam jednak zwycięstwo gospodarzy, tabela zostanie tak jak jest teraz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Jeśli Puszcza u siebie przegra lub nie wygra z Chrobrym, mając też na uwadze jaja w naszym meczu wczoraj, jaja w meczu ruchu z GKSem itd to zacznę się zastanawiać czy to wszystko na serio nie jest ustawione... Jeszcze ten ŁKS i Ruch, gdzie szczególnie ŁKS już mógł mieć co chwila awans pewny ale do końca się ważyło bo a to porażka, a to remis. Ruch teraz też, porażka z GKSem ale u siebie wygra z Tychami więc tak czy siak awansują. Wszystko tak wycyrklowane, że do końca pół ligi zamieszane w walkę o miejsca 2-6 hehe Może to presja pęta im nogi, może taki jest poziom naszej piłki ale bez kitu wygląda to dziwnie i to praktycznie co sezon.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 29.05.2023 o godz. 21:36.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Arka jest najlepszą wyjazdową drużyną w tej lidze 10-2-4, o urwanie punktów byłbym spokojny no tylko właśnie jest Stal, jak wbiją z 2-0 do przerwy to pewnie odpuszczą i tak to się skończy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
ARka nie wejdzie do żadnych baraży Rzeszów ma u siebie Skre i już mozna dopisywać jej 3 pkt a masz lepszy bilans meczy z Arką
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czy mamy im dopisać te punkty w taki sam pewny sposób jak nam za mecz z Zagłębiem?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
W Niepołomicach jest TOTALNE ciśnienie na awans, oczywiście nie w takim sensie jak u nas, tylko takim, że wiedzą, że to być może jedyna taka szansa w całym istnieniu klubu. I wiem co mówię, mam info z pierwszej ręki.
Ogólnie to wszyscy, którzy piszą, że jakieś kluby "nie chcą awansować" bo są małe czy tam wiejskie, po prostu .......ą od rzeczy co im się wydaje na podstawie z dupy wyjętych własnych wizji i iluminacji. Tak było może jakies 20 lat temu, dziś znacznie gorzej jest grać w tzw I czy II lidze niż w eksie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To ciśnienie to nie musi ich do niczego dobrego doprowadzić.
Jedyne co nas może pocieszać w barażach to fakt że presja będzie po obu stronach. Swoją drogą jakby tak jednak Puszcza awansowała bezpośrednio kosztem Ruchu to w Chorzowie będą bardzo minorowe nastroje. Cały kapitał jaki sobie tam zbudowali upadłby podobnie jak u nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dokładnie, Puszcza chce wejść, zarobić w e-klasie, wypromować do sprzedaży jednego czy drugiego i nawet jak zaraz spadną, to i tak będą na duży plus. Gadanie, że sobie odpuszczą baraże, to takie samo gadanie, że Sosnowiec miał odpuścić w niedzielę.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No dobra, przekonaliście i mnie. W sumie nie widzę powodu by któraś z drużyn nie chciała awansu. Faktycznie to zawsze jest świetna szansa na zarobek i zwyczajnie przygoda, która zapisze się w historii klubu. A że pewnie po roku spadną? Co z tego, lepsze to niż coroczne kopanie w tej samej niższej lidze..
Oj będzie ciekawie w tych barażach... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Mogą przegrać w drugim meczu. Wilk syty i owca cała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Żeby nie było wątpliwości. Ja nie rozważam nigdzie kogo, jak i czy w ogóle zje jakaś presja czy coś. I czy jak ktośtam z kimś przegra to w barażach będzie w związku z tym posrany, zmotywowany czy wyluzowany.
Jedyne co chcę podkreślić to, że żaden klub nie ma w planach żadnego odpuszczania awansu, obawy przed ekstraklasą itd. Że jakiekolwiek wizje, że prezes Puszczy wejdzie do szatni i powie "ej chłopaki odpuszczamy, bo lepiej nam się gra w tej lidze, strzelcie samobója" albo, że, nie wiem, piłkarze stwierdzą "odpuszczamy wielkiej Wiśle, bo w eksie to nas sprzedadzą do Garbarni, a my se tu pykamy za gigantyczny hajs" to wysnute z brudnego palucha wsadzonego w odbyt bzdety. Tyle. |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Generalnie to wczoraj mieliśmy do wyboru: albo wygrać z Sosnowcem i Łęczną, albo dwa baraże. Dziś wybór jest tylko jeden. Nie ważne gdzie, nie ważne z kim. Zostały trzy mecze do końca. Dwa z nich trzeba wygrać. Byleby we właściwej kolejności. Czyli drugi i trzeci. Ten najbliższy nawet i przegrać możemy. PS. Bylibyśmy w czarnej d..., gdybyśmy przed ostatnią kolejką byli na miejscu Arki i drżeli o baraże, licząc na Skrę.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Analiza od Mogiela: http://www.90minut.pl/news/326/news3...3-kolejce.html
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Szanse na udział w barażach o awans do PKO Ekstraklasy:
Wisła 98,2% Dobra analiza. Nieważne, bierze tutaj pod uwagę szanse na awans bezpośredni ;D
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.05.2023 o godz. 07:50.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Wisła 98,2% Czy, aby na pewno? Czy on wziął w tych wyliczeniach prawdopodobieństwo, że nasi kibice wpadną do Łęcznej podpalą całe miasto, a my za karę dostaniemy -20 punktów? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I dobrze żeby się nastawili, zamiast myśleć tylko o ofensywie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Karne i Bieganski ? .... to juz wole tą "radosną" ofensywe (chyba że Broda)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby wszedł Broda to na boisku musiałby być inny młodzieżowiec.
W chwili obecnej realny jest tylko Duda. Ale ponieważ Duda raczej nie wytrzyma 120 minut, więc w takim założeniu musiałby wejść z ławki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W każdych rozgrywkach są zawsze jakieś niespodzianki wiec jestem pewien, że z trójki życzeniowych kandydatów do awansu czyli: ŁKS, Ruch, Wisła ktoś zwolni miejsce dla Niecieczy albo Puszczy i chyba wiadomo kto ma na to największe szanse.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ale fakt, słuszna uwaga. |
|