|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale te "nadludzie" się szybciej regenerują przecież.
My powinniśmy 2 tygodnie meczu nie grać, żeby się chłopaki nie zasapały ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ale tu tez liczy sie podroz. Mysle, ze gdyby Wisla grała mecz z TT u siebie nie byloby tematu. Jednak niemniej macie racje piszac o nadludziach itp.. Jesli chodzi o przygotowanie fizyczne to jest przepaść niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No bez przesady, podróż do Londynu to akurat nie za duży problem. Pewnie niektóre wyjazdy ligowe (autokarowe) są bardziej meczące i dłuższe.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Co do meczow to ja mam tylko 1 marzenie.
Jesli chodzi o Barce to gdybym mial wybierac miedzy dwoma niewielkimi wtopami a tym co sie stalo, czyli pierwszy mecz ktory zalatwil wszystko i drugi ,wygrany - o honor , to zdecydowanie wybieram ten wariant ktory sie zdarzyl. Wygrac z Barca ,nawet gdzie nic nam to nie dawalo , to jednak cos i zapamietamy to do konca zycia. Jednak z Angolami mam nadzieje ze bedzie inaczej i chcialbym zeby po pierwszym meczu, kwestia awansu nie byla rozstrzygnieta - nawet jesli zloja nam dupe w Krk. Mysle ze to nie tylko moja opinia ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ostatnio w wywiadzie Skorża dał do zrozumienia że rywalizacje z Barceloną potraktowano jakby już z góry przesądzoną co pierwszy mecz mógł rzeczywiście potwierdzać(słowa o ,,kopciuszku" itp.).Jednak w przypadku Tottenhamu ma się to zmnienić,piłkarze już nie mają wyjść na murawe z tak wielkim respektem(bojaźnią) przed bardziej sławnym rywalem.Miejmy nadzieje że tak się rzeczywiście stanie i Wisła powalczy,nawet jakby miała znów dostać 0:4 to lepsze taka porażka,ale po walce jak równy z równym.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda, to był idealny scenariusz jeśli chciało sie zwiekszyc szanse na zwyciestwo w II meczu: przegrac wysoko pierwszy mecz, zeby supersilnemu rywalowi nie zaszkodzila niska porazka w drugim meczu. 4:0 i 0:1 z punktu widzenia FCB było do zniesienia, przy wyniku np. 4:2 w pierwszym meczu trudno sobie wyobrazić wygraną Wisły w rewanżu przy maksymalnej mobilizacji katalończyków... Taka prawda.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.09.2008 o godz. 05:07.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Drobna ciekawostka:
http://allegro.pl/item435356185_juz_..._uefa_1x2.html Nawet nie musimy grać, skoro już wygraliśmy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
źródło: SKWK ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatni mecz przed UEFĄ TT zagra z AstonVilla w poniedzialek o 21 czasu polskiego a co najwazniejsze, mecz ten pokazą live w C+
. Ciekawe czy kamery pokaża Macka Skorze i Rafala J. ktorzy przeciez na ten mecz sie wybieraja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A co to wybory najpiękniejszych czy co? dla mnie anglicy mogą wogóle nie zwracać uwagi na Wisłe jeśli to pomoże awansować Białej Gwieździe do UEFA.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mecz meczowi nie rowny ,ale jesli Lech nas upokarza na wlasnym stadionie wygrywajac 4-1 to nie mam zludzen ze z Tottenhamem na wyjezdzie bedzie podobnie. Oczywiscie zycze Wsile jak najlepiej ,ale morale po wczorajszym meczu siegnelo chyba dna..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Inna sprawa, że można przegrać wszystkie mecze z Legią i Lechem w sezonie, kompletować punkty na słabeuszach, pójść na całość w pucharach (punkty do rankingu) i wyjść na tym wszystkim najlepiej ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Pisałem już wcześniej że te puchary wychodzą nam bokiem! Specjalne akcje od trenera zaczynając, który dla Nas kibiców eksperymentuje ustawienie na TT podczas derbów z Cracovią - gubimy 2 punkty! Teraz trener eksperymentuje i sprawdza w meczu z Lechem piłkarzy po kontuzji - tracimy 3 punkty! (plany 5 letnie jak w PRL!) No to strata 5 punktów, to jak dla mnie to minimum remis bramkowy w Londynie, inaczej to porażka Ciekawy jestem czy TT w dzisiejszym meczu z Aston Villą będzie testował ustawieni i piłkarzy na Wisłę? Myślę że nie bo oni w każdym meczu grają o zwycięstwo a nie "eksperymentują" albo "testują". Od "eksperymentowania" są mecze towarzyskie i PE!!! Rozumiałbym te "eksperymenty" gdybyśmy grali o wejście do LM a nie do jakiejś psianej UEFA gdzie nie ma wielkich pieniędzy! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co pocieszające, dwóch tak słabych meczy pod rząd nie zagramy. Więc pozostaje wierzyć w dobry wynik na WHL. Nie zmienia to faktu, że z Lechem porażka była zasłużona i może dała do myślenia radzie nadzorczej i Cupiałowi.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.justin.tv/directsports
Trwa mecz Tottenham - Aston Villa (0:2) Na razie Spurs beznadziejnie. Gomes dwie znakomite interwencje, bo mogło być już 0-3 ____ No to teraz pachówę puścił piękną ![]()
Ostatnio edytowane przez Pablooo : 15.09.2008 o godz. 21:15.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja zacząłem oglądać od 35 minuty i akurat wtedy to lepiej gra już TT. Nie widziałem tych sytuacji na 0-3 dla AV. Zobaczymy po przerwie jak mecz się ułoży. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Po pierwszej polowie;
A.Villa mocno cisnela przez poczatkowe 30 minut i zasluzenie wyszla na prowadzenie, a powinna byla je nawet podwyzszyc. Pozniej do glosu doszedl Tottenham, jednak z jego 15 minutowej inicjatywy, tak naprawde niewiele wyniklo, poza jednym soczystym strzalem. W drugiej polowie na boisko wejdzie Bentley i zobaczymy co z tego wyniknie. Jak w kazdym razie, uwazam go za najbardziej niebezpiecznego zawodnika Tottenhamu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Już 0:2
![]() Gomes chyba napatrzył się na Pawełka, druga bramka jego. Dość prosty do obrony strzał, piłka po rękach bramkarza wpada jednak do bramki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Już 0-2 dla A V , a tak troche dla pocieszenia choć w ich grze tego nie widać podsumowanie z blogu wyborczej
http://michalszadkowski.blox.pl/2008...rewolucji.html Na razie jedynym Ramos wygrał z Tottenhamem Puchar Ligi. Wenger, który nie ma za przeciwników Beniteza i Abramowicza na pierwszy triumf czekał rok dłużej. Ale rewolucja w Tottenhamie trwa. I póki się nie skończy Wisła może z tą drużyną powalczyć. ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kontuzja L. Modrica... zszedl w 30 minucie. Ciekawe czy to poważniejszy uraz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak po meczu TT z AV naszła mnie taka refleksja - my wczoraj jak TT a Lech jak AV....
Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale ja widziałem więcej ambicji u graczy TT niż u naszych wczoraj. Bentley faktycznie zrobił kilka akcji. Ale zespół TT jakiś taki niepoukładany, niezgrany... co innego AV ci wiedzieli co mają grać (poza Harewoodem) ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wniosek jest prosty..Wisła jedzie w czwartek ze Spursami
![]() Odpuszczą, bo się muszą skupić na walce o utrzymanie w Premier League hahahah ;-) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wychodzi na to, ze gramy z najslabszym zespolem angielskiej ekstraklasy
W ciemno mozna zakladac, ze nastroje wsrod nich panujace, musza byc podle. Ma to swoje dobre i zle strony. Zle to takie, ze beda w koncu chcieli z kims wygrac po raz pierwszy w sezonie. Tottenham mnie nie zachwycil i warto zauwazyc, ze przegral zasluzenie. Aczkolwiek dobra gre A.Villi, tez warto odnotowac. Zwlaszcza w obronie grali bardzo zdecydowanie i nie dali sie zaskakiwac londynczykom. Przy tym tempo meczu caly czas bylo wysokie i trzeba sie przygotowac na sporo biegania z nimi. Wiele zalezec bedzie od nas samych. Smuda upatrujac glownych przyczyn wczorajszego zwyciestwa Lecha, wskazuje na element zaskoczenia. Twierdzi, ze odwaga i wynikla z tego ofensywna gra, zostaly nagrodzone. Mysle, ze tu lezy podpowiedz dla Skorzy przed czwartkowym spotkaniem. Ja przynajmniej mam taka nadzieje, ze Wisla zagra o wiele bardziej ofensywnie niz w Barcelonie, gdzie nie bylo ani jednego celnego strzalu na bramke i kurczowa obrona na wlasnej polowie przez wiekszosc spotkania. Drugi raz czegos podobnego juz bym nie chcial przezywac. Czas wreszcie zagrac cos przyzwoitego na wyjezdzie !
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 15.09.2008 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Villa mądrze, przy wolnych ale doświadczonych stoperach zagrała praktycznie na linii własnej szesnastki, Bent - jak pisałem - musi dostać piłkę na dobieg, bo kiedy ma ją przy nodze, to męczy się okrutnie.
I dobrze, bo Pawliuczenko spalony do gry w tegorocznych pucharach.Spury musiały zagrać kombinacyjną piłkę środkiem, wychodziło średnio. Zespół w przebudowie, z kikenraszów Ramos próbuje zrobić opanowanych chirurgów. Oj, potrwa to jeszcze trochę, a tymczasem zamiast precyzji jest chaos. Co zrobilibyśccie na jego miejscu? Ja postawiłbym na indywidualności, skoro zespół nie trybi. I spodziewam się, że wyjdzie na Wisłę ultraofensywnie, z trójką sprinterów z przodu : Bent na szpicy, Lennon z Dos Santosem na skrzydłach (po takim meczu jak dziś należy mu się miejsce Bentleya). Za plecami tercetu Jenas, który wybitnym pomocnikiem nie jest, ale ma skuteczność. Oby Modrić odpoczywał przez najblizszy tydzień = ) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|