The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2008, 20:08
Ale te "nadludzie" się szybciej regenerują przecież.
My powinniśmy 2 tygodnie meczu nie grać, żeby się chłopaki nie zasapały
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.09.2008, 21:00
Ale tu tez liczy sie podroz. Mysle, ze gdyby Wisla grała mecz z TT u siebie nie byloby tematu. Jednak niemniej macie racje piszac o nadludziach itp.. Jesli chodzi o przygotowanie fizyczne to jest przepaść niestety.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.09.2008, 21:05
No bez przesady, podróż do Londynu to akurat nie za duży problem. Pewnie niektóre wyjazdy ligowe (autokarowe) są bardziej meczące i dłuższe.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.09.2008, 23:59
Co do meczow to ja mam tylko 1 marzenie.
Jesli chodzi o Barce to gdybym mial wybierac miedzy dwoma niewielkimi wtopami a tym co sie stalo, czyli pierwszy mecz ktory zalatwil wszystko i drugi ,wygrany - o honor , to zdecydowanie wybieram ten wariant ktory sie zdarzyl.
Wygrac z Barca ,nawet gdzie nic nam to nie dawalo , to jednak cos i zapamietamy to do konca zycia.

Jednak z Angolami mam nadzieje ze bedzie inaczej i chcialbym zeby po pierwszym meczu, kwestia awansu nie byla rozstrzygnieta - nawet jesli zloja nam dupe w Krk.
Mysle ze to nie tylko moja opinia
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.09.2008, 17:25
Ostatnio w wywiadzie Skorża dał do zrozumienia że rywalizacje z Barceloną potraktowano jakby już z góry przesądzoną co pierwszy mecz mógł rzeczywiście potwierdzać(słowa o ,,kopciuszku" itp.).Jednak w przypadku Tottenhamu ma się to zmnienić,piłkarze już nie mają wyjść na murawe z tak wielkim respektem(bojaźnią) przed bardziej sławnym rywalem.Miejmy nadzieje że tak się rzeczywiście stanie i Wisła powalczy,nawet jakby miała znów dostać 0:4 to lepsze taka porażka,ale po walce jak równy z równym.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 09.09.2008, 21:19
Prawda, to był idealny scenariusz jeśli chciało sie zwiekszyc szanse na zwyciestwo w II meczu: przegrac wysoko pierwszy mecz, zeby supersilnemu rywalowi nie zaszkodzila niska porazka w drugim meczu. 4:0 i 0:1 z punktu widzenia FCB było do zniesienia, przy wyniku np. 4:2 w pierwszym meczu trudno sobie wyobrazić wygraną Wisły w rewanżu przy maksymalnej mobilizacji katalończyków... Taka prawda.

Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Miejmy nadzieje że tak się rzeczywiście stanie i Wisła powalczy,nawet jakby miała znów dostać 0:4 to lepsze taka porażka,ale po walce jak równy z równym.
Nie zgodzę się - jeśli walka jak równy z równym ma do czegoś prowadzić w tym dwumeczu to NIE WOLNO wyjechać z Londynu z bagażem większym niż dwie bramki do odrobienia! Chyba, że uważamy za zadowalającą powtórkę z dwumeczu z FCB i 2 pkt do rankingu

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.09.2008, 05:01
Cytat:
BILETY I ZAPISY NA WYJAZD DO LONDYNU!!! :

Informujemy ,że bilety na mecz z Tottenhamem w Londynie w wolnej sprzedaży będzie prowadzona od czwartku tj. 11.09.2008r. w godzinach 14.00 -18.00, w okienku technicznym przy boisku kortowym!

1. Dziś (10 wcześnia) od godziny 14 do 18 będą rozprowadzane bilety na Tottenham dla osób, które posiadają wykupione bilety na transport lotniczy oraz autokarowy. Przy zakupie biletów należy okazać potwierdzenie dokonanych rezerwacji.

2. Sprzedaż biletów będzie się odbywać tak jak dotychczas ,czyli w restauracji "U Wiślaków"!!! (a nie jak podano we wcześniejszych newsach w okienku technicznym przy boisku kotrowym) !!!!

(prosimy nie wydzwaniać do resturacji "U Wiślaków" i wypytywać o szczegóły sprzedaży biletów czy też innych spraw dotyczących meczu w Londynie!!! My naprawdę jesteśmy tam całkowicie - GOŚCINNIE!!!)

3. Przypominamy - sprzedaż TYLKO DLA OSBÓB Z POTWIERDZENIEM REZERWACJI LOTU LUB BILETU AUTOKAROWEGO!!!!

4. OSOBY JADĄCE TRANSPORTEM SKWK ( CZARTER , AUTOKARY ) MAJĄ ZAREZERWOWANE BILETY NA MECZ. DLA TYCH OSÓB BILETY BĘDZIEMY ROZPROWADZAĆ W PÓŻNIEJSZYM TERMINIE.

5. W czwartek tj. 11.09 - bilety będą dostępne w wolnej dla wszystkich chętnych (jak tylko zostaną!!!) również dla osób ,które przebywają obecnie na stałe lub tymczasowo na Wyspach lub innym zaakątku europy a poprzez rodziny, znajomych chcieli nabyć bilety!!!!

6. RÓWNOLEGLE ZE SPRZEDAŻĄ BILETÓW (W KAŻDY DZIEŃ) BĘDZIE PROWADZONA SPRZEDAŻ I ZAPISY NA AUTOKARY I SAMOLOT CZARTEROWY ORGANIZOWANY PRZEZ SKWK!!!!!

I tak:

1. Czarter: Telefon kontaktowo-informacyny do spraw czarteru 698 652 820 !!! LUB

Typ samolotu : Boeing B737 -300
Ilość miejsc : 148
Data : 18.09.2008 wylot z Krakowa godzina 11.00 czasu lokalnego. Lecimy do Luton.
19.09.2008 wylot z Londynu - Luton po zakończonym spotkaniu. PLANOWANY POWRÓT NA LOTNISKO W BALICACH O K. GODZ. 05.00

Czas lotu : ca 2.10 minut

Serwis na pokładzie : standard catering , napoje zimne , gorące.

Cena za przelot i opłaty lotniskowe: 1250,00zł.

BILET W CENIE 95,00ZŁ.!!!

Do wyceny samolotu należy doliczyć transport z stadionu na lotnisko w Luton!!! Na dziś nie znamy jeszcze tej ceny. Wracamy zaraz po meczu ,więc musimy zorganizować taki transport. Ilość miejsc ograniczona do 148. Datą końcową kiedy musimy się określić czy lecimy czarterem jest dzień 14.09.2008r. ( MAMY NADZIEJĘ ,ŻE DO MECZU Z LECHEM - SPÓŻNIELSCY SIĘ OBUDZĄ!!!)

2. Autokary:

Na dziś dzień mamy do dyspozycji trzy autokary ( ok. 150miejsc). Zapełnionych mamy 2 autokary. Mamy więc możliwość zapisania jeszcze trochę osób
( 49) na kolejny autokar. Chętni muszą się określić ( zapisać) do meczu z Lechem!!!!

Termin wyjazdy to środa 17,09,2008r. spod Hali Wisły ( zbiórka godzinę wcześniej - 9.00!!!)

Planujemy przyjechać do Londynu na godzinę 10 -tą "ich" czasu.!!!

Powrót zaraz po meczu i przypuszczalnie wracamy ok .godziny 20-tej w piątek!!!

Cena za przejazd 435,00zł.

WSZELKICH INFORMACJI NA TEMAT TRANSPORTU SKWK UDZIELAMY PRZY SPRZEDAŻY BILETÓW!

źródło: Strona SKWK
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.09.2008 o godz. 05:07.
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.09.2008, 21:35
Drobna ciekawostka:

http://allegro.pl/item435356185_juz_..._uefa_1x2.html

Nawet nie musimy grać, skoro już wygraliśmy
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 12.09.2008, 17:44
Cytat:
Wszystkich chętnych fanów zamierzających wesprzeć dopingiem piłkarzy Białej Gwiazdy w Londynie informujemy, iż...

1. Do zakupienia zostało jeszcze 400 biletów na mecz wyjazdowy z Tottenhamem w cenie 95 zł

2. Dystrybucją biletów zajmuje się SKWK. W dniu 12 września przedstawiciele Stowarzyszenia urzędować będą w tym celu pomiędzy 15 a 18 w restauracjii "u Wiślaków"

3. Wszystkich kibiców prosimy, by zaniechali wydzwaniania w celu zakupu biletów zarówno do restauracji U Wiślaków jak i do sklepu Wiślacki Świat, gdyż obie placówki z ową sprzedażą nie maja nic wspólnego.

4.Wszystkich fanów mieszkających obecnie na Wyspach poinformujemy w dniu jutrzejszym jak jeszcze będzie można nabyć bilet, być może na miejscu w Anglii.
Prosimy więc o regularne odwiedzanie naszej strony w tym celu.

5. Przy okazji SKWK informuje, iż są jeszcze miejsca w autokarze organizowanym przez Stowarzyszenie.

6. Niestety czarter z powodu zbyt małego zainteresowania zostaje ODWOŁANY, wszystkie szczegóły zostaną podane niebawem na stronie

źródło: SKWK
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 14.09.2008, 09:59
Ostatni mecz przed UEFĄ TT zagra z AstonVilla w poniedzialek o 21 czasu polskiego a co najwazniejsze, mecz ten pokazą live w C+. Ciekawe czy kamery pokaża Macka Skorze i Rafala J. ktorzy przeciez na ten mecz sie wybieraja.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2008, 11:35
A co to wybory najpiękniejszych czy co? dla mnie anglicy mogą wogóle nie zwracać uwagi na Wisłe jeśli to pomoże awansować Białej Gwieździe do UEFA.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 15.09.2008, 10:14
Mecz meczowi nie rowny ,ale jesli Lech nas upokarza na wlasnym stadionie wygrywajac 4-1 to nie mam zludzen ze z Tottenhamem na wyjezdzie bedzie podobnie. Oczywiscie zycze Wsile jak najlepiej ,ale morale po wczorajszym meczu siegnelo chyba dna..
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 15.09.2008, 10:44
hoho napisał(a):Wyświetl post
Mecz meczowi nie rowny ,ale jesli Lech nas upokarza na wlasnym stadionie wygrywajac 4-1 to nie mam zludzen ze z Tottenhamem na wyjezdzie bedzie podobnie. Oczywiscie zycze Wsile jak najlepiej ,ale morale po wczorajszym meczu siegnelo chyba dna..
a nie przyszlo Ci do glowy ze moze lekko "odposcili" ten mecz przed UEFA,a TT i tak przejda
.....
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 15.09.2008, 11:00
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
a nie przyszlo Ci do glowy ze moze lekko "odposcili" ten mecz przed UEFA,a TT i tak przejda
Jeśli Wisła chce za rok osiągnąć to, do czego dobija się od 7 lat, to dużo ważniejsze jest zdobycie MP niż awansy w kolejnych rundach PUEFA.

Inna sprawa, że można przegrać wszystkie mecze z Legią i Lechem w sezonie, kompletować punkty na słabeuszach, pójść na całość w pucharach (punkty do rankingu) i wyjść na tym wszystkim najlepiej

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 15.09.2008, 11:04
prober napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Wisła chce za rok osiągnąć to, do czego dobija się od 7 lat, to dużo ważniejsze jest zdobycie MP niż awansy w kolejnych rundach PUEFA.

Inna sprawa, że można przegrać wszystkie mecze z Legią i Lechem w sezonie, kompletować punkty na słabeuszach, pójść na całość w pucharach (punkty do rankingu) i wyjść na tym wszystkim najlepiej
Ta a pozniej zarobiona kasa z transmisji i sprzedanych pilakrzy tajemniczo zniknie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.09.2008, 11:07
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
Skoro jak piszesz odpuścili mecz przed UEFA to oczekuje minimum remisu bramkowego albo wygranej!

Pisałem już wcześniej że te puchary wychodzą nam bokiem! Specjalne akcje od trenera zaczynając, który dla Nas kibiców eksperymentuje ustawienie na TT podczas derbów z Cracovią - gubimy 2 punkty!
Teraz trener eksperymentuje i sprawdza w meczu z Lechem piłkarzy po kontuzji - tracimy 3 punkty!
(plany 5 letnie jak w PRL!)

No to strata 5 punktów, to jak dla mnie to minimum remis bramkowy w Londynie, inaczej to porażka

Ciekawy jestem czy TT w dzisiejszym meczu z Aston Villą będzie testował ustawieni i piłkarzy na Wisłę? Myślę że nie bo oni w każdym meczu grają o zwycięstwo a nie "eksperymentują" albo "testują". Od "eksperymentowania" są mecze towarzyskie i PE!!! Rozumiałbym te "eksperymenty" gdybyśmy grali o wejście do LM a nie do jakiejś psianej UEFA gdzie nie ma wielkich pieniędzy!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.09.2008, 12:13
Co pocieszające, dwóch tak słabych meczy pod rząd nie zagramy. Więc pozostaje wierzyć w dobry wynik na WHL. Nie zmienia to faktu, że z Lechem porażka była zasłużona i może dała do myślenia radzie nadzorczej i Cupiałowi.
..
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 15.09.2008, 12:14
Cytat:
Od jutra nie od dziś startuje sprzedaż biletów na rewanżową potyczkę z Tottenhamem.

Podana przez spikera informacja o sprzedaży wejściówek już dziś - jest błędna.

Sprzedaż od wtorku będzie miała miejsce w godzinach 11-18.
źródło: skwkpl
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 15.09.2008, 20:21
http://www.justin.tv/directsports

Trwa mecz Tottenham - Aston Villa (0:2)

Na razie Spurs beznadziejnie. Gomes dwie znakomite interwencje, bo mogło być już 0-3
____

No to teraz pachówę puścił piękną
Ostatnio edytowane przez Pablooo : 15.09.2008 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 15.09.2008, 20:55
Pablooo napisał(a):Wyświetl post

Trwa mecz Tottenham - Aston Villa (0:1)

Na razie Spurs beznadziejnie. Gomes dwie znakomite interwencje, bo mogło być już 0-3
Może tak jak my wczoraj z Lechem - testują ustawienia na UEFA?

Ja zacząłem oglądać od 35 minuty i akurat wtedy to lepiej gra już TT. Nie widziałem tych sytuacji na 0-3 dla AV.
Zobaczymy po przerwie jak mecz się ułoży.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.09.2008, 20:58
Po pierwszej polowie;
A.Villa mocno cisnela przez poczatkowe 30 minut i zasluzenie wyszla na prowadzenie, a powinna byla je nawet podwyzszyc. Pozniej do glosu doszedl Tottenham, jednak z jego 15 minutowej inicjatywy, tak naprawde niewiele wyniklo, poza jednym soczystym strzalem.
W drugiej polowie na boisko wejdzie Bentley i zobaczymy co z tego wyniknie. Jak w kazdym razie, uwazam go za najbardziej niebezpiecznego zawodnika Tottenhamu.
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2008, 21:15
Pablooo napisał(a):Wyświetl post

Trwa mecz Tottenham - Aston Villa (0:1)

0-2 w 54 minucie. Tym razem Gomes się nie popisał. Wydawało się niegroźny strzał ale piłka wpadła
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.09.2008, 21:16
Już 0:2

Gomes chyba napatrzył się na Pawełka, druga bramka jego. Dość prosty do obrony strzał, piłka po rękach bramkarza wpada jednak do bramki.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.09.2008, 21:20
Już 0-2 dla A V , a tak troche dla pocieszenia choć w ich grze tego nie widać podsumowanie z blogu wyborczej
http://michalszadkowski.blox.pl/2008...rewolucji.html

Na razie jedynym Ramos wygrał z Tottenhamem Puchar Ligi. Wenger, który nie ma za przeciwników Beniteza i Abramowicza na pierwszy triumf czekał rok dłużej. Ale rewolucja w Tottenhamie trwa. I póki się nie skończy Wisła może z tą drużyną powalczyć.

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Stary 15.09.2008, 21:28
Kontuzja L. Modrica... zszedl w 30 minucie. Ciekawe czy to poważniejszy uraz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.09.2008, 21:51
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Skoro jak piszesz odpuścili mecz przed UEFA to oczekuje minimum remisu bramkowego albo wygranej!
Nie ty jeden
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 15.09.2008, 22:10
Tak po meczu TT z AV naszła mnie taka refleksja - my wczoraj jak TT a Lech jak AV....
Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale ja widziałem więcej ambicji u graczy TT niż u naszych wczoraj.

Bentley faktycznie zrobił kilka akcji. Ale zespół TT jakiś taki niepoukładany, niezgrany... co innego AV ci wiedzieli co mają grać (poza Harewoodem)
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 15.09.2008, 22:13
Wniosek jest prosty..Wisła jedzie w czwartek ze Spursami

Odpuszczą, bo się muszą skupić na walce o utrzymanie w Premier League hahahah ;-)
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 15.09.2008, 22:15
Wychodzi na to, ze gramy z najslabszym zespolem angielskiej ekstraklasy
W ciemno mozna zakladac, ze nastroje wsrod nich panujace, musza byc podle. Ma to swoje dobre i zle strony. Zle to takie, ze beda w koncu chcieli z kims wygrac po raz pierwszy w sezonie.

Tottenham mnie nie zachwycil i warto zauwazyc, ze przegral zasluzenie. Aczkolwiek dobra gre A.Villi, tez warto odnotowac. Zwlaszcza w obronie grali bardzo zdecydowanie i nie dali sie zaskakiwac londynczykom.
Przy tym tempo meczu caly czas bylo wysokie i trzeba sie przygotowac na sporo biegania z nimi.

Wiele zalezec bedzie od nas samych. Smuda upatrujac glownych przyczyn wczorajszego zwyciestwa Lecha, wskazuje na element zaskoczenia. Twierdzi, ze odwaga i wynikla z tego ofensywna gra, zostaly nagrodzone. Mysle, ze tu lezy podpowiedz dla Skorzy przed czwartkowym spotkaniem.
Ja przynajmniej mam taka nadzieje, ze Wisla zagra o wiele bardziej ofensywnie niz w Barcelonie, gdzie nie bylo ani jednego celnego strzalu na bramke i kurczowa obrona na wlasnej polowie przez wiekszosc spotkania. Drugi raz czegos podobnego juz bym nie chcial przezywac. Czas wreszcie zagrac cos przyzwoitego na wyjezdzie !
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 15.09.2008 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 15.09.2008, 22:17
Villa mądrze, przy wolnych ale doświadczonych stoperach zagrała praktycznie na linii własnej szesnastki, Bent - jak pisałem - musi dostać piłkę na dobieg, bo kiedy ma ją przy nodze, to męczy się okrutnie.

I dobrze, bo Pawliuczenko spalony do gry w tegorocznych pucharach.Spury musiały zagrać kombinacyjną piłkę środkiem, wychodziło średnio. Zespół w przebudowie, z kikenraszów Ramos próbuje zrobić opanowanych chirurgów. Oj, potrwa to jeszcze trochę, a tymczasem zamiast precyzji jest chaos.

Co zrobilibyśccie na jego miejscu?

Ja postawiłbym na indywidualności, skoro zespół nie trybi. I spodziewam się, że wyjdzie na Wisłę ultraofensywnie, z trójką sprinterów z przodu : Bent na szpicy, Lennon z Dos Santosem na skrzydłach (po takim meczu jak dziś należy mu się miejsce Bentleya).

Za plecami tercetu Jenas, który wybitnym pomocnikiem nie jest, ale ma skuteczność. Oby Modrić odpoczywał przez najblizszy tydzień = )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów