|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Jaki jest finał tej historii ? To jakis janek, wislafan i białek ktorzy sa kolegami mastera chcieli zaoraz interes miśka? Czy ....a jak? I jaka role odegrała tutaj bezradna Monia, która slepo wierzyło podstawionemu piękniosiowi. P.s. Nie zapomnij odnieśc sie do tego kto -->kiedy i kogo --> komu przedstawił ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Dobra, róbcie se śmieszki heheszki, że spiseg, ale jak to jest, że ten typ janex czy jak mu tam, ma zawsze, ale to zawsze wiarygodne info transferowe, a akurat dwie wtopy jakie zaliczył to kolarz i stechert?
Przecież to się ni kupy ni dupy nie trzyma, bo gość wygląda na ogarniętego, a tutaj dwa razy zachowuje się jak ślepiec i idzie w zaparte, gdy już nawet dziecko z daunem widzi, że nowi "inwestorzy" w Wiśle to gołopdupcy i oszuści? Janex patologicznie nienawidzi zarządu Wisły i robi wszystko by ich zdyskredytować na każdym kroku. Dlaczego tak robi to ja nie wiem, ale każdy kto tego nie dostrzega naraża się na śmieszność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy gorsze jest to, ze Stolarczyk jest kandydatem na trenera (wtf ?!)
Czy to ze sie waha czy taka posade przyjac My chyba faktycznie mamy opinie w srodowisku( nie twierdze, ze zgodna z prawda!)nieplacacego na czas klubu, ktorym rzadzi kibol gangster za pomoca swojej prawniczki i chlopca na posylki oraz dyrektor krecacy walki skoro trudno oczekiwac powaznego kandydata na trenera ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Właśnie to jest bardzo symptomatyczne (że się tak wyrażę), ze gość mający najlepsze info, zawsze w przypadku Wisły się mylił...i to w tematach kluczowych...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Byłem bardzo sceptyczny do przejęcia klubu przez TS. Jednak wydawało mi się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Zatrudnienie Carillo, przyjście Bargiela i wyraźna poprawa naszej gry. Gdy wydawało się, że będzie dobrze, to wszystko sypie się jak domek z kart. Niestety KOLEJNY SEZON, który najprawdopodobniej będzie spier*****. Dość mam tego ciągłego pierdzielenia Sarapaty i Dukata. Dyskutujmy o faktach, a nie o tym co miało być. Jest chujowo na dzień dzisiejszy. Wisła miała być bardziej polska, okej. Nikt chyba nie chce by była słabsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Janekx pisze na twitterze to co mu ludzie mówią, naszych dwóch "nowych" właścicieli nie widział na oczy, a wiedzę opierał na tym co usłyszał. Nie szukałbym tutaj wielkiej winy w nim, a co dopiero świadomego działania. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Technika naszych piłkarzy i krakowska piłka
![]() Stolarczyk? Kyrie eleison..... ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Za Carrillo ma przyjsc trener Ollirrac - info telefoniczne
Nie wiem co tu sie zaczyna dziac, chyba teraz przyjdzie Wisle prowadzic ten co zgodzi sie na wspolprace z Sobolem. Jak juz maja kombinowac to lepiej zeby Sobol z Kmiecikiem trenowali, przyjdzie kolejny nowy trener, bedzie mial zgrzyt z Radkiem i znowu w polowie sezonu zmienimy trenera. Zobaczymy jakiej nam udziela informacji na konferencji na ktora mozna wysylac pytania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tak sobie myślę. Szykują tego Sobola na trenera, przyjdzie co do czego, będzie może pół roku i koniec przygody.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Mam nie zadobre wieści podobno Stolarczyk klepniety.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cytat:
To skoro wieści to klepnięty czy podobno klepnięty? ja mam wieści, że taki jeden jest podobno jebnięty |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zobaczymy konferencja zapowiedziana na sobotę na 12
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Zgadzam się w 1906%. Wtedy na pewno uzyskamy odpowiedź, bo będą musieli, a przynajmniej powinni na nie odpowiedzieć skoro pojawi się masa takich samych wiadomości. W takim razie trzeba się zgrać co do pytań, przygotować takiego samego maila i każdy kto ma ochotę i się z nimi zgadza niech go puści.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W dniu dzisiejszym podjąłem decyzję o zakończeniu współpracy z Maciejem Stolarczykiem, dotychczasowym Dyrektorem Sportowym Pogoni Szczecin S.A.
Info tt Jarosław Mroczek |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
http://pogonszczecin.pl/newsy/20180614152910
No to już wszystko wiadomo. Oto nasz nowy trener. Miał być trener z wiślackiej rodziny, będzie trener z wiślackiej rodziny.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 14.06.2018 o godz. 16:41.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mowilem, że Stolarczyk. a Głową na dyrektora a Junco aut
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tabu,13259877/ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A do tego podobno Junco robił waly na umowach i Pol odszedł przez iego waly
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Po tym co ludzie piszą czy to tu czy gdzie indziej Stolarczyk może tylko wygrać, powodzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jako trener Stolar prowadził Pogoń w 12 meczach na poziomie 1 ligi w sezonie 2010-11 . Cztery mecze wygrał,dwa zremisował,sześć przegrał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Jeżeli Stolarczyk zostanie naszym trenerem to czym się on różni od Kiko?
Dla mnie bez sensu ten wybór, ten sam poziom. Kiko = Stolarczyk
Ostatnio edytowane przez heoij : 14.06.2018 o godz. 17:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
zna nasz język ojczysty
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
A nawet Kiko > Stolarczyk, bo Kiko przynajmniej już trochę popracował w Eklapie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Nieźle, trafiłem
Nie wiem jakim trenerem jest Stolarczyk. Co więcej, chyba nie wie tego nikt. Ale ja popieram decyzję o jego zatrudnieniu. Moim zdaniem to dobry wybór, jeżeli nie zwolnią Stolarczyka po jednej rundzie, tylko dadzą mu czas (parę lat), żeby zbudował drużynę i samego siebie jako trenera. Jedynym wyjątkiem byłoby to, gdybyśmy byli poważnie zagrożeni spadkiem. Wtedy trzeba ratować jak się da. W innym wypadku krótkie zatrudnienie będzie bezsensowną decyzją. To rzeczywiście wtedy lepiej zatrudnić uznanego trenera na rundę, a najlepiej nie zwalniać Carrillo i tak żyć na trenerskiej karuzeli od sezonu do sezonu. Oczywiście z przychodzącymi i odchodzącymi zawodnikami pasującymi do wizji jednego trenera, a do drugiego już nie jak Stilic, czy Uryga. W końcu nie biorą jakichś wynalazków z zagranicy. Ludzie robią Bogów z Ojrzyńskich, czy Bartoszków - też uważam, że to są jedni z lepszych polskich trenerów - ale czy jest naprawdę jakaś duża różnica między losowo wybranym trenerem z Ekstraklasy, a dwoma wcześniej wymienionymi? Mandrysz, Urban, Podoliński, Kaczmarek... karuzela się kręci. Piłkarzy i tak będziemy mieli znacznie słabszych w tej rundzie niż rok, dwa, czy trzy temu. Wiadomo to przed otwarciem okienka transferowego. I nie jest to wina tego okienka, a właśnie krótkoterminowej wizji, którą mieliśmy wcześniej. Tak się skończyło mierzenie w puchary co rok, że teraz jesteśmy w kadrowo, może nie w dup.., ale w takiej średniej sytuacji. Jedyny plus, że mamy paru młodych, którzy mogą wystrzelić, jeżeli dostaną szansę. Niektórzy wciąż żyją tym, co było 7 lat temu. A 7 lat w piłce to wieczność. Teraz jesteśmy dziadami. Jeszcze raz... Ja liczę, że nie dadzą Stolarczykowi szansy - liczę, że dostanie ich z pięć. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jaki ten sam poziom? Kiko to przynajmniej na hiszpańskim zadupiu kilka zespołów prowadził. A Stolar może się 3-miesięcznym doświadczeniem pochwalić, po którym mu grzecznie podziękowali.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
#NieDlaStolarczyka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To ci podpowiem -zadnym, poza epizodem x lat temu w 1 lidze nigdy trenerem nie byl
Za to jest/byl nieudolnym dyrektorem sportowym Kibice Pogoni wlasnie grubo swietuja A ja wciac sie ludze to jest jakas prowokacja albo zart czy sam juz nie wiem co ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|