The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2018, 12:52
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Ojrzyński i krakowska piłka
Kiko i krakowska piłka.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.06.2018, 13:05
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Z tym że Cupiałówna popełniła ten błąd tylko raz, a Janek dwa razy. Co więcej, prowadził w sieci mocną akcję uwiarygadniającą i Meresińskiego, i Stecherta. Co ciekawe, potem zarówno Janka, jak i WislaFana wybielał na weszło Białek.

Pszypadeg?
nie wiem czy przypadek, ty mi powiedz...

Jaki jest finał tej historii ? To jakis janek, wislafan i białek ktorzy sa kolegami mastera chcieli zaoraz interes miśka? Czy ....a jak? I jaka role odegrała tutaj bezradna Monia, która slepo wierzyło podstawionemu piękniosiowi. P.s. Nie zapomnij odnieśc sie do tego kto -->kiedy i kogo --> komu przedstawił !!!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.06.2018, 13:09
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jaki jest finał tej historii ?
No jak to jaki?

Spiseg!

Dobra, koniec wygłupów, bo się offtop zrobił i nas okrzyczą
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.06.2018, 13:18
Dobra, róbcie se śmieszki heheszki, że spiseg, ale jak to jest, że ten typ janex czy jak mu tam, ma zawsze, ale to zawsze wiarygodne info transferowe, a akurat dwie wtopy jakie zaliczył to kolarz i stechert?
Przecież to się ni kupy ni dupy nie trzyma, bo gość wygląda na ogarniętego, a tutaj dwa razy zachowuje się jak ślepiec i idzie w zaparte, gdy już nawet dziecko z daunem widzi, że nowi "inwestorzy" w Wiśle to gołopdupcy i oszuści?

Janex patologicznie nienawidzi zarządu Wisły i robi wszystko by ich zdyskredytować na każdym kroku. Dlaczego tak robi to ja nie wiem, ale każdy kto tego nie dostrzega naraża się na śmieszność.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.06.2018, 13:23
Nie wiem czy gorsze jest to, ze Stolarczyk jest kandydatem na trenera (wtf ?!)
Czy to ze sie waha czy taka posade przyjac
My chyba faktycznie mamy opinie w srodowisku( nie twierdze, ze zgodna z prawda!)nieplacacego na czas klubu, ktorym rzadzi kibol gangster za pomoca swojej prawniczki i chlopca na posylki oraz dyrektor krecacy walki skoro trudno oczekiwac powaznego kandydata na trenera
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 14.06.2018, 13:24
Właśnie to jest bardzo symptomatyczne (że się tak wyrażę), ze gość mający najlepsze info, zawsze w przypadku Wisły się mylił...i to w tematach kluczowych...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.06.2018, 13:48
Byłem bardzo sceptyczny do przejęcia klubu przez TS. Jednak wydawało mi się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Zatrudnienie Carillo, przyjście Bargiela i wyraźna poprawa naszej gry. Gdy wydawało się, że będzie dobrze, to wszystko sypie się jak domek z kart. Niestety KOLEJNY SEZON, który najprawdopodobniej będzie spier*****. Dość mam tego ciągłego pierdzielenia Sarapaty i Dukata. Dyskutujmy o faktach, a nie o tym co miało być. Jest chujowo na dzień dzisiejszy. Wisła miała być bardziej polska, okej. Nikt chyba nie chce by była słabsza.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.06.2018, 13:51
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Dobra, róbcie se śmieszki heheszki, że spiseg, ale jak to jest, że ten typ janex czy jak mu tam, ma zawsze, ale to zawsze wiarygodne info transferowe, a akurat dwie wtopy jakie zaliczył to kolarz i stechert?
Przecież to się ni kupy ni dupy nie trzyma, bo gość wygląda na ogarniętego, a tutaj dwa razy zachowuje się jak ślepiec i idzie w zaparte, gdy już nawet dziecko z daunem widzi, że nowi "inwestorzy" w Wiśle to gołopdupcy i oszuści?

Janex patologicznie nienawidzi zarządu Wisły i robi wszystko by ich zdyskredytować na każdym kroku. Dlaczego tak robi to ja nie wiem, ale każdy kto tego nie dostrzega naraża się na śmieszność.
Kolejny z syndromem oblężonej twierdzy. Nawet jakiś Gall Anomin z twittera przeciwko zarządowi, tak mamy niedobrzena tym świecie...

Janekx pisze na twitterze to co mu ludzie mówią, naszych dwóch "nowych" właścicieli nie widział na oczy, a wiedzę opierał na tym co usłyszał. Nie szukałbym tutaj wielkiej winy w nim, a co dopiero świadomego działania.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.06.2018, 14:41
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kiko i krakowska piłka.
Technika naszych piłkarzy i krakowska piłka Tutaj trzeba umieć podać i przyjąć

Stolarczyk? Kyrie eleison.....

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.06.2018, 14:52
Za Carrillo ma przyjsc trener Ollirrac - info telefoniczne Nie wiem co tu sie zaczyna dziac, chyba teraz przyjdzie Wisle prowadzic ten co zgodzi sie na wspolprace z Sobolem. Jak juz maja kombinowac to lepiej zeby Sobol z Kmiecikiem trenowali, przyjdzie kolejny nowy trener, bedzie mial zgrzyt z Radkiem i znowu w polowie sezonu zmienimy trenera. Zobaczymy jakiej nam udziela informacji na konferencji na ktora mozna wysylac pytania.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.06.2018, 15:58
Tak sobie myślę. Szykują tego Sobola na trenera, przyjdzie co do czego, będzie może pół roku i koniec przygody.
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Od: 05.2018

Stary 14.06.2018, 16:01
Mam nie zadobre wieści podobno Stolarczyk klepniety.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 14.06.2018, 16:19
Cytat:
Mam nie zadobre wieści podobno Stolarczyk klepniety.

To skoro wieści to klepnięty czy podobno klepnięty?

ja mam wieści, że taki jeden jest podobno jebnięty
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Stary 14.06.2018, 16:23
Zobaczymy konferencja zapowiedziana na sobotę na 12
Odpowiedz cytując
marcin25tsw
Junior Member

Od: 03.2018

Stary 14.06.2018, 16:32
bkl1988 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy konferencja zapowiedziana na sobotę na 12
Nie na sobotę na 12:00, tylko na przyszły tydzień - nie wiadomo dokładnie na który dzień. Do soboty, do godziny 12:00 można przesyłać pytania.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2018, 16:34
marcin25tsw napisał(a):Wyświetl post
Nie na sobotę na 12:00, tylko na przyszły tydzień - nie wiadomo dokładnie na który dzień. Do soboty, do godziny 12:00 można przesyłać pytania.
Najlepiej zebrać kilka najważniejszych pytań i wszyscy wysyłać te same
Odpowiedz cytując
marcin25tsw
Junior Member

Od: 03.2018

Stary 14.06.2018, 16:36
Guzik napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej zebrać kilka najważniejszych pytań i wszyscy wysyłać te same
Zgadzam się w 1906%. Wtedy na pewno uzyskamy odpowiedź, bo będą musieli, a przynajmniej powinni na nie odpowiedzieć skoro pojawi się masa takich samych wiadomości. W takim razie trzeba się zgrać co do pytań, przygotować takiego samego maila i każdy kto ma ochotę i się z nimi zgadza niech go puści.
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Stary 14.06.2018, 16:38
W dniu dzisiejszym podjąłem decyzję o zakończeniu współpracy z Maciejem Stolarczykiem, dotychczasowym Dyrektorem Sportowym Pogoni Szczecin S.A.

Info tt Jarosław Mroczek
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.06.2018, 16:39
http://pogonszczecin.pl/newsy/20180614152910

No to już wszystko wiadomo. Oto nasz nowy trener. Miał być trener z wiślackiej rodziny, będzie trener z wiślackiej rodziny.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 14.06.2018 o godz. 16:41.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Stary 14.06.2018, 16:42
Mowilem, że Stolarczyk. a Głową na dyrektora a Junco aut
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tabu,13259877/
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Stary 14.06.2018, 16:49
A do tego podobno Junco robił waly na umowach i Pol odszedł przez iego waly
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 14.06.2018, 17:12
Po tym co ludzie piszą czy to tu czy gdzie indziej Stolarczyk może tylko wygrać, powodzenia.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.06.2018, 17:20
jako trener Stolar prowadził Pogoń w 12 meczach na poziomie 1 ligi w sezonie 2010-11 . Cztery mecze wygrał,dwa zremisował,sześć przegrał
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 14.06.2018, 17:21
Jeżeli Stolarczyk zostanie naszym trenerem to czym się on różni od Kiko?

Dla mnie bez sensu ten wybór, ten sam poziom.

Kiko = Stolarczyk
Ostatnio edytowane przez heoij : 14.06.2018 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.06.2018, 17:24
zna nasz język ojczysty
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 14.06.2018, 17:26
Cytat:
Kiko = Stolarczyk

A nawet Kiko > Stolarczyk, bo Kiko przynajmniej już trochę popracował w Eklapie...
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 14.06.2018, 17:31
Nieźle, trafiłem

Virusman napisał(a):Wyświetl post

Moi przykładowi kandydaci bez jakiejś większej analizy:
- Radosław Sobolewski
- Kazimierz Moskal
- Mariusz Jop
- Marek Zieńczuk
- Bogdan Zając
- Krzysztof Bukalski
- Jacek Paszulewicz
- Maciej Stolarczyk
Pozostaje mi życzyć powodzenia. Po reakcjach tutaj i na Twitterze widać, że zarząd podjął spore ryzyko, bo rozmiar krytyki jest zaskakujący duży.

Nie wiem jakim trenerem jest Stolarczyk. Co więcej, chyba nie wie tego nikt. Ale ja popieram decyzję o jego zatrudnieniu. Moim zdaniem to dobry wybór, jeżeli nie zwolnią Stolarczyka po jednej rundzie, tylko dadzą mu czas (parę lat), żeby zbudował drużynę i samego siebie jako trenera. Jedynym wyjątkiem byłoby to, gdybyśmy byli poważnie zagrożeni spadkiem. Wtedy trzeba ratować jak się da. W innym wypadku krótkie zatrudnienie będzie bezsensowną decyzją. To rzeczywiście wtedy lepiej zatrudnić uznanego trenera na rundę, a najlepiej nie zwalniać Carrillo i tak żyć na trenerskiej karuzeli od sezonu do sezonu. Oczywiście z przychodzącymi i odchodzącymi zawodnikami pasującymi do wizji jednego trenera, a do drugiego już nie jak Stilic, czy Uryga.

W końcu nie biorą jakichś wynalazków z zagranicy. Ludzie robią Bogów z Ojrzyńskich, czy Bartoszków - też uważam, że to są jedni z lepszych polskich trenerów - ale czy jest naprawdę jakaś duża różnica między losowo wybranym trenerem z Ekstraklasy, a dwoma wcześniej wymienionymi? Mandrysz, Urban, Podoliński, Kaczmarek... karuzela się kręci.

Piłkarzy i tak będziemy mieli znacznie słabszych w tej rundzie niż rok, dwa, czy trzy temu. Wiadomo to przed otwarciem okienka transferowego. I nie jest to wina tego okienka, a właśnie krótkoterminowej wizji, którą mieliśmy wcześniej. Tak się skończyło mierzenie w puchary co rok, że teraz jesteśmy w kadrowo, może nie w dup.., ale w takiej średniej sytuacji. Jedyny plus, że mamy paru młodych, którzy mogą wystrzelić, jeżeli dostaną szansę.

Niektórzy wciąż żyją tym, co było 7 lat temu. A 7 lat w piłce to wieczność. Teraz jesteśmy dziadami.

Jeszcze raz... Ja liczę, że nie dadzą Stolarczykowi szansy - liczę, że dostanie ich z pięć.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.06.2018, 17:35
heoij napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Stolarczyk zostanie naszym trenerem to czym się on różni od Kiko?

Dla mnie bez sensu ten wybór, ten sam poziom.

Kiko = Stolarczyk
Jaki ten sam poziom? Kiko to przynajmniej na hiszpańskim zadupiu kilka zespołów prowadził. A Stolar może się 3-miesięcznym doświadczeniem pochwalić, po którym mu grzecznie podziękowali.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 14.06.2018, 17:44
#NieDlaStolarczyka
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.06.2018, 17:47
Virusman napisał(a):Wyświetl post
...

Nie wiem jakim trenerem jest Stolarczyk. ..
To ci podpowiem -zadnym, poza epizodem x lat temu w 1 lidze nigdy trenerem nie byl
Za to jest/byl nieudolnym dyrektorem sportowym
Kibice Pogoni wlasnie grubo swietuja
A ja wciac sie ludze to jest jakas prowokacja albo zart czy sam juz nie wiem co
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów